USA fan page

Post Reply
Avetinho

#1426 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Stoner wrote:
Avetinho wrote:
Ni opepeliti Lindonu :wink:
:mrgreen: Znači na toj smo strani :D
Dobar je bio Lindon :D
Avetinho

#1427 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

A Klinton, sto jes -- jes.
Stoner

#1428 Re: USA fan page

Post by Stoner »

Mogli smo i o najgorima. :mrgreen:

Image

Franklin Delano Roosevelt, ja biram tebe
Grover

#1429 Re: USA fan page

Post by Grover »

More tišine:

Image

WASHINGTON - Ubistvo Iračanina Ahmeda Al-Jumailia (36), kojeg su prošle sedmice ubijen iz vatrenog oružja ubili nepoznati počinioci pred njegovim domom u saveznoj državi Teksas, svjedoči o očiglednom porastu ubistava i napada na muslimane u američkom društvu.

Ubistvo Al-Jumailia uslijedilo je nakon prošlomjesečnog višestrukog ubistva u Sjevernoj Karolini, kada su ubijeni Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) i Razan Mohammad Abu-Salha (19), tri muslimanska studenta arapskog porijekla.

Nakon toga su se pojavili i drugi zločini, poput podmetanja požara u džamiji Quba u gradu Houstonu, u Teksasu, zatim ubistva Amerikanca pakistanskoga porijekla Mukhtara Ahmeda (41) u Louisvillu u Kentakiju. Njega je sa nekoliko hitaca usmrtio čovjek kojeg je policija kasnije proglasila "mentalno neuračunljivim".

Tu su i stalni napadi na muslimane, poput događaja u Mičigenu prošlog mjeseca, kada su dvije osobe napale jednu muslimansku porodicu u prodavnici, nanijevši im povrede.

Muslimani Amerike smatraju ovo zločinima iz mržnje, zbog čega su uputili kritike američkim medijima za njihovo ignoriranje. To ih je potaklo da se okrenu društvenim mrežama i na taj način prenesu svoju poruku, što je naišlo na solidarnost i interakciju i nemuslimana. To potvrđuje i veliki broj postova na Twitteru s različitim hashtagovima, od kojih je najčešći #MuslimLivesMatter.

Žrtve nasilja i žalbe

Jedan od postova na glavnoj stranici Twittera glasi: "Živimo u surovom svijetu, tražimo da svi imaju jednaka prava, jer je svaki život bitan."

Tim povodom Haya Barakat je napisala: "Moj rođak, njegova supruga i njena sestra poginuli su samo zato što su bili muslimani, pa neka mi onda neko kaže da ne postoji rasizam i zločini iz mržnje!"

Na profilu pod imenom "Justice" piše da je zločin u Teksasu trebao biti na naslovnim stranama svih novina, jer je to odjek zločina iz Chapel Hilla, ali ovaj zločin je naišao na zid tišine.

Vlasnica profila "Black political Buzz" napisala je da muslimane u južnim državama ubijaju zbog njihove vjere i da su ti zločini slični zločinima protiv Afroamerikanaca u prošlosti te je optužila kanal Fox News za podsticanje mržnje.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zl ... -muslimani
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1430 Re: USA fan page

Post by pici »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Avetinho

#1431 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Grover wrote:More tišine:

Image

WASHINGTON - Ubistvo Iračanina Ahmeda Al-Jumailia (36), kojeg su prošle sedmice ubijen iz vatrenog oružja ubili nepoznati počinioci pred njegovim domom u saveznoj državi Teksas, svjedoči o očiglednom porastu ubistava i napada na muslimane u američkom društvu.

Ubistvo Al-Jumailia uslijedilo je nakon prošlomjesečnog višestrukog ubistva u Sjevernoj Karolini, kada su ubijeni Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) i Razan Mohammad Abu-Salha (19), tri muslimanska studenta arapskog porijekla.

Nakon toga su se pojavili i drugi zločini, poput podmetanja požara u džamiji Quba u gradu Houstonu, u Teksasu, zatim ubistva Amerikanca pakistanskoga porijekla Mukhtara Ahmeda (41) u Louisvillu u Kentakiju. Njega je sa nekoliko hitaca usmrtio čovjek kojeg je policija kasnije proglasila "mentalno neuračunljivim".

Tu su i stalni napadi na muslimane, poput događaja u Mičigenu prošlog mjeseca, kada su dvije osobe napale jednu muslimansku porodicu u prodavnici, nanijevši im povrede.

Muslimani Amerike smatraju ovo zločinima iz mržnje, zbog čega su uputili kritike američkim medijima za njihovo ignoriranje. To ih je potaklo da se okrenu društvenim mrežama i na taj način prenesu svoju poruku, što je naišlo na solidarnost i interakciju i nemuslimana. To potvrđuje i veliki broj postova na Twitteru s različitim hashtagovima, od kojih je najčešći #MuslimLivesMatter.

Žrtve nasilja i žalbe

Jedan od postova na glavnoj stranici Twittera glasi: "Živimo u surovom svijetu, tražimo da svi imaju jednaka prava, jer je svaki život bitan."

Tim povodom Haya Barakat je napisala: "Moj rođak, njegova supruga i njena sestra poginuli su samo zato što su bili muslimani, pa neka mi onda neko kaže da ne postoji rasizam i zločini iz mržnje!"

Na profilu pod imenom "Justice" piše da je zločin u Teksasu trebao biti na naslovnim stranama svih novina, jer je to odjek zločina iz Chapel Hilla, ali ovaj zločin je naišao na zid tišine.

Vlasnica profila "Black political Buzz" napisala je da muslimane u južnim državama ubijaju zbog njihove vjere i da su ti zločini slični zločinima protiv Afroamerikanaca u prošlosti te je optužila kanal Fox News za podsticanje mržnje.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zl ... -muslimani
Grover bre, zasto su bre tvoji sunarodnjaci pobili bre onolike Srebrenicane i ostale Bosance? Jer su Marsovci?
Grover

#1432 Re: USA fan page

Post by Grover »

Avetinho wrote:
Grover bre, zasto su bre tvoji sunarodnjaci pobili bre onolike Srebrenicane i ostale Bosance? Jer su Marsovci?
Je li, kad si zadnji put s Dodikom išao u Izrael da se uvučete u stratešku pozadinu, šta ti je rekao veliki vođa civilizacije Netanjahu?
Avetinho

#1433 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Grover wrote:
Avetinho wrote:
Je li, kad si zadnji put s Dodikom išao u Izrael da se uvučete u stratešku pozadinu, šta ti je rekao veliki vođa civilizacije Netanjahu?
Rekao je: Kad mogu Srbi, mozemo i mi!
celava_dlaka

#1434 Re: USA fan page

Post by celava_dlaka »

Rusija do Kalifornije :bih:
Inace je Amerika stara srpska domovina to moze i grover potvrditi

C C C C :bih:
Grover

#1435 Re: USA fan page

Post by Grover »

Avetinho wrote:
Grover wrote:
Avetinho wrote:
Avetinjo, zašto si ti, kao Srbin, toliko ogorčen na samog sebe?
Avetinho

#1436 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Grover wrote:
Avetinho wrote:
Grover wrote: Je li, kad si zadnji put s Dodikom išao u Izrael da se uvučete u stratešku pozadinu, šta ti je rekao veliki vođa civilizacije Netanjahu?
Sta bolan lupas. I najveca budala je mogla do sada shvatita da sam Bosanac, sto se u Armiji BiH tukao protiv prekodrinskih idiota, kao i ovih nasih domacih izdajnika.

Za bre razliku od tebe.
Grover

#1437 Re: USA fan page

Post by Grover »

Avetinho wrote:
Grover wrote:
Sta bolan lupas. I najveca budala je mogla do sada shvatita da sam Bosanac, sto se u Armiji BiH tukao protiv prekodrinskih idiota, kao i ovih nasih domacih izdajnika.

Za bre razliku od tebe.
Kako se u tvom širokom srcu rodila ljubav prema velikom Netanjahuu? Šta te je privuklo?
Avetinho

#1438 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Grover wrote:
Avetinho wrote:
Grover wrote:

Za bre razliku od tebe.
Kako se u tvom širokom srcu rodila ljubav prema velikom Netanjahuu? Šta te je privuklo?
Javi mi se na 3PM i nemoj zacatavt temu.
nosara

#1439 Re: USA fan page

Post by nosara »

Avetinho wrote:
Grover wrote: Avetinjo, zašto si ti, kao Srbin, toliko ogorčen na samog sebe?

Za bre razliku od tebe.
Bosanac... :lol:
Geto. Pa otkud im one rakete sto sicaju Jerusalem i Tel Aviv? Sami napravili? Ako mogu to kroz tunele, i ako za to imaju para za bacat, nisu nista bolje ni zasluzili. Za koji dan, dok im stigne nova posiljka, opet ce poceti, i opet ce po ulicama Gaze skakati od radosti kad nesto padne blizu Tel Aviva, ili ubije kakvu stariju zenu s djecom, i opet ce dobit po pi^ki. A onda ce opet plakati na sav glas kako je opet Izrael pocinio zlocin.
Dobro jutro, brate Srbine...!

L u c i f e r

#1440 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Stoner wrote:Mogli smo i o najgorima. :mrgreen:

Image

Franklin Delano Roosevelt, ja biram tebe
ljepota je u tome

sto je i najgori americki predsjednik

100 puta bolji od najboljeg ruskog
nosara

#1441 Re: USA fan page

Post by nosara »

americka ljepota...
AliceInChains

#1442 Re: USA fan page

Post by AliceInChains »

Glavati Vietnamesi trebaju biti zahvalni, sto im land of the free daju za pravo, da agiraju kao suverena drzava.
“We have urged Vietnamese officials to ensure that Russia is not able to use its access to Cam Ranh Bay to conduct activities that could raise tensions in the region,” said U.S. State Department spokeswoman Jen Psaki in a news conference.

TASS news agency had quoted Konstantin Vnukov, Russia’s ambassador to Vietnam, saying that Russia and Vietnam were independent sovereign states and did not need to hear instructions from anyone. He added that “we do not intend to listen” to the requirements of the U.S. government. During the Vietnam War, it was Moscow that supported Hanoi against the U.S. Russia and Vietnam had become long-time allies since the war ended in 1975.

U.S. officials have been careful not to call out Vietnam for allowing the refuelling of Russian bombers on its base. Washington said it still respects Vietnam’s right to enter into agreements with other nations. The U.S. has been interested in securing greater access to the Vietnam base as part of strategic plans to counter China’s strength.
http://au.ibtimes.com/russia-dismisses- ... d-vehicles
AliceInChains

#1443 Re: USA fan page

Post by AliceInChains »

Nesto su pozurili......
Obama sanctions Venezuelan government officials, declares 'national emergency'
via @jimwyss

BOGOTA -- Washington on Monday implemented targeted sanctions against Venezuelan officials and declared a “national emergency,” saying the situation in the South American nation posed an “unusual and extraordinary threat to the national security and foreign policy of the United States.

Read more here: http://miamiherald.typepad.com/nakedpol ... rylink=cpy
http://miamiherald.typepad.com/nakedpol ... gency.html

Silna Venecuela :mrgreen:
Who's next? :mrgreen:
Fantassin

#1444 Re: USA fan page

Post by Fantassin »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
AliceInChains

#1445 Re: USA fan page

Post by AliceInChains »

pici wrote: Image
"...SUPPORT OPERATION IRAQI FREEDOM"

D'accord, jer preko milion ubijenih Iracana i pola raseljene drzave (sta bazaira na faktima Powell'ske Power Point prezentacije oko WMD, pred UN).....to nije dosta. Treba joj i peostala braca da fasuje, zar ne?

Ne treba precjenjivati inteligenciju onih, koji masu zastavama.
AliceInChains

#1446 Re: USA fan page

Post by AliceInChains »

Fantassin wrote:Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samo, kome prodati? Nekako je svakom satelitu mrsko ratovati. A land of the freee su se povukliii. Malo show-off oko tudih granica, a pizditi kad drugi rade isto.
nosara

#1447 Re: USA fan page

Post by nosara »

Američki kongresmen upozorava Izetbegovića zbog Sutorine

Američki kongresmen Turner poslao je pismo Bakiru Izetbegoviću, u kojem ga upozorava da bi SAD mogle obustaviti pomoć BiH, ako zvanično Sarajevo ne odustane od spora sa Crnom Gorom oko Sutorine.

Turner je naveo u pismu da će Zastupničkom domu Senata SAD predstaviti Prijedlog zakona o integritetu crnogorske granice (Montenegro Border Integrity Act), kojim bi se, ako bude usvojen, uskratila sva pomoć Bosni i Hercegovini ako službeno Sarajevo ne bude poštivalo ranije utvrđene granice.

Turner u pismu navodi da poštuje volju i autoritet Parlamentarne skupštine BiH, ali smatra da nedavni pokušaj da se potkopa dogovoreni sporazum o granicama nije u najboljem interesu ni Crne Gore ni BiH, ali i regije općenito.
Nes' ti prijatelja... :-)
L u c i f e r

#1448 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

normalno

nema zajebancije oko granica

i putku bi bilo bolje da je to naucio na vakat
nosara

#1449 Re: USA fan page

Post by nosara »

L u c i f e r wrote:normalno

nema zajebancije oko granica