Ma nešto mi on ne djeluje kao lik koji fura takve moralne obligacije. A Savez će mu sigurno ponuditi najbolje uslove koje je jedan selektor imao, jer na taj način brane i svoju poziciju i dolaze u mogućnost da se opare odlaskom na Euro.Tito_i_Partija wrote:Ne, do saveza je. Covjek je vec izjavio da ima moralnu obligaciju prema svojoj zemlji da trenira reprezentaciju, ali nije spreman to uraditi pod bilo kojim uslovom. Sto potpuno razumijem, jer se nas savez vecinom sastoji od parazita i supaka koji nemaju nimalo veze sa fudbalom.ultima_palabra wrote: Moglo bi lako biti... ovaj put su se zvijezde poklopile da su obje strane slobodne, to će se teško ponoviti u narednih 10 godina koliko realno još može trajati njegova karijera. Do njega je.
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1426 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- IcedMFEarth
#1428 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Trapatonija sam vazda gotivio 
- agnostic_front
#1429 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
vi ajne flaše lerdakine wrote:House wrote:Zakeroni ili Trapatoniovaj drugi lud 100%. dijelio bi šamare po trening centru Zenica (takav nam treba)
ehh on nam treba
-
SSemir
#1430 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
necu vam puno otkriti, ali stvar je u tome sto vaha nece odmah da kazes kategoricno ni da ni ne, jer on je u mogucnosti da bira, trazen je trener i kao sa svima, covjek ce porazgovarati, i odluciti koja je najbolja opcija. nama zasad ide u korist sto je spreman pristati i na mnogo manje para od onih koje trazi od ostalih evropskih klubova. vidjet cemo kako ce to begic iznijeti, najvise od svega, je sto on na ovim sastancima trazi da vidi profesionalnost i ozbiljnost u pristupu ovom projektu.
i da, ne dolazi on sljedece sedmice bas "slucajno" u sarajevo, postoje dogovori vec. ovo je malo i za medije igra.
necu dalje
i da, ne dolazi on sljedece sedmice bas "slucajno" u sarajevo, postoje dogovori vec. ovo je malo i za medije igra.
necu dalje
- klaki
#1431 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nemoj dalje Zulejhe tiSSemir wrote:necu vam puno otkriti, ali stvar je u tome sto vaha nece odmah da kazes kategoricno ni da ni ne, jer on je u mogucnosti da bira, trazen je trener i kao sa svima, covjek ce porazgovarati, i odluciti koja je najbolja opcija. nama zasad ide u korist sto je spreman pristati i na mnogo manje para od onih koje trazi od ostalih evropskih klubova. vidjet cemo kako ce to begic iznijeti, najvise od svega, je sto on na ovim sastancima trazi da vidi profesionalnost i ozbiljnost u pristupu ovom projektu.
necu dalje
-
SSemir
#1432 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ne spominji zulejhu, lejla ce postati ljubomorna
-
Eborg
#1433 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Može li @Charuga da otkvači onog diletanta bivšeg selektora sa vrha podforuma?
-
todd_smith
#1434 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
doci ce da razgovara, izjavit ce kako se nisu mogli dogovoriti, odgugovlacit ce i onda kada ne bude vise vremena platit ce Prosineckog masno za manjak iskustva, i usitit ce mase za kratak period
Onda cemo uzeti Andorru 4-5 razlike i niko nece vise ni talasati niti ce biti sta bitno dalje
Jebo ti ovo
Onda cemo uzeti Andorru 4-5 razlike i niko nece vise ni talasati niti ce biti sta bitno dalje
Jebo ti ovo
-
Korisničkoime
#1435 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jbg vjerovatno je malo drugacije kad se pred tobom handri pleme Zulu i Tuku s kojim nigdje veze nemas ili kada neko hapa iz kase Alzira nego kad se handre a ljudi s kojima se na neki nacin osjecas povezan ili kad tebe direktno handre ili kad neko iz tvoje kuce hapaultima_palabra wrote:Nešto se kotrlja oko Vahe... vidjećemo. Neka mu ponude par miliona ako izbori Euro, win-win situacija za sve.
Inače, slažem se da voli malo kenjati po nama i Balkanu općenito... ispadoše Alžir, Obala Slonovače i Trabzon uređene sredine, niđe veze... da je trenirao Bayern i Manchester, pa bih i razumio taj stav
- Romanista 101%
#1436 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ma nevjerujem da ce Vaha pristati, opet ce on preuzeti neku Africku zemlju tipa Mali, Senegal, Mozambique...on je tu svoj na svome.
- SkyLimit
#1437 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
To je ono o čemu sam pisao, on će htjeti apsolutnu slobodu u radu, to da mu Savez a ne on sam bira pomoćnike ne dolazi u obzir, pogotovo po sistemu 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat
''Ako neko misli da zbog novca neću preuzeti reprezentaciju, onda nije u pravu. Ne krijem da uvijek imam finansijski atraktive, sjajne ponude, ali ovdje su okolnosti drukčije. Ipak se radi o mojoj zemlji, tu sam rođen, tu sam odrastao. Istina je da su me kontaktirali, razgovarali smo, ali prepreka da se vratim kući ne mjeri se novcem.
Ne, bojim se da je problem mnogo šireg konteksta. Klima je takva, politika se uvukla svugdje, u potpunosti vlada svakim segmentom života ljudi, a ne znam kako bih se ja u takvim okolnostima snašao. Kako bih se ponašao kad bih iz ovog ili onog razloga morao obraćati pažnju na nacionalnost ljudi oko mene. Pa zar i u samoj porodici kojoj pripadam da na osnovu imena pravim nekakve razlike. Nakon rata u kojem sam izgubio sve, sreća je to što je glava ostala na ramenima, što sam ostao zdrav, mentalno i fizički.
Materijalno sam neovisan, obezbijeđen. Upravo je to iznimno važan moment. Kad preuzmete odgovornost u bilo kojem poslu na ovom svijetu, morate stajati iza onog što radite. Ne krijem da je opcija privlačna, ali ne znam koliko je realna. Čujem da se ''digla'' javnost, da me očekuju, da mi se nadaju, ali.. I danas imam problem s dolascima u Mostar i kući, trebaju mi tri dana da se oporavim. Vidjećemo."
Radio Sarajevo
- alphonse kauders
#1438 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
alphonse kauders wrote:Dakle, otpali su zbog nezainteresovanosti ili nedostatka volje Saveza:
a) Vaha
b) Bajević;
c) Magath (ili bilo koji drugi trener izvan regije)
Nakon ovog prvog „udara“ kao ozbiljniji kandidati se nameću sljedeći i lično mislim da će biti neko od dole navedenih.
a) Baždarević;
b) Hadžibegić;
c) Barbarez;
d) Osim;
e) Prosinečki;
Eh sad, čiji lobi će presuditi, teško je pitanje. Lično od ove petorice jedino ne bih volio da dođe Hadžibegić, a mislim da realno najmanje šanse ima Barbarez jer ga srpski članovi Saveza (hebi ga kad i ovo funkcioniše na nacionalnom levelu) neće podržati, a pored toga nema nikakvo trenersko iskustvo.
Postoje i dodatne, manje vjerovatne opcije:
a) Slišković;
b) Radomir Antić;
c) Ćiro Blažević.
Od ove trojice Antića bih nekako i istrpio, a u slučaju Blaža bih se samospalio, jer je to od starta osuđeno na tal i propast.
Dakle, osim Vahe (kojeg sam možda prijevremeno otpisao), svi ostali su tu, osim Barbareza, za kojeg sam i napisao da ga u Savezu neće podržati.
Mislim da su favoriti redom:
1. Vaha (za njega se čeka samo da kaže da, pa je skoro van konkurencije), a ako on ne pristane:
2. Meša
3. Amar
4. Prosinečki
5. Hadžibegić
Mislim da je ovaj uži krug ok, a ostajem pri tome da mi je Hadžibegić najmanje privačna opcija.
-
Awakened
#1439 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vidim da se Amarovo ime konstantno provlaci. Moze li mi neko objasniti zasto? Osim sto je za Zeljom, u ligi loseg kvaliteta i punoj namjestaljki/afera, osvojio titule, ja zaista ne vidim razlog. Kako bi to on mogao unaprijediti igru ove reprezentacije i stvoriti bolji imidz oko iste? Bazdarevic je bio igracina i solidan je trener van BIH, Hadzibegic isto tako, Prosinecki igracina i ima neko kakvo-takvo iskustvo. Evo recimo, kako bi Osim mogao nametnuti autoritet igracima koji znaju vise o taktici kroz rad s vrhunskim strucnjacima u klubovima, a kao igraci su ostvarili puno bolje karijere? Susic nije bio takticar, ali je bar imao igracku karijeru iz sebe. Zasto onda ne trener Zrinjskog ili Sirokog? Ili samo zbog prezimena?
- and
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1441 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ne bih rekao da je pitanje svote...barem ne samo svoteLSD wrote:smaraju covjeka bezveze
ponudite svotu kako treba
ciljevi, očekivanja, vizije, organizacijska kultura
problem mentaliteta kod nas je da sad bilo koga zaustave na ulici i pitaju haj budu selektor dobra je lova haman svaki bi reko hoću bez da pogleda šta je sadržaj posla ili šta su očekivanja. Profesionalci se ne ponašaju tako i s te strane respekt za Vahu što neće da šupljira o šupljoj priči. I da mu kažu na sve mi očekujemo plasman na EP reće im: ne hvala nije taj posao za mene jer je to nerealno u ovom trenutku.
recimo meni je Prosinečki već pao skroz šupljiranjem po medijima kako imamo šanse da se plasiramo. Pa to je i digitron govorio pa smo ga nogirali jer je bilo jasno da su mu crkle baterije.
-
condy
#1442 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa naravno da da nije sve u novcu
...samo što Vaha nije do sada nikoga odbio ko mu je dobro platio
Baš njega interesuju naša sranja, nacije, narodi, ljudi u savezu, pa čovjek za pravu lovu je išao u Afriku, a eto ne može u svoju domovinu iz principjelinih razloga
Pare na sto i doce
Baš njega interesuju naša sranja, nacije, narodi, ljudi u savezu, pa čovjek za pravu lovu je išao u Afriku, a eto ne može u svoju domovinu iz principjelinih razloga
Pare na sto i doce
- House
#1443 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
otpišite Antića
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1444 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
tačno...i s Maminjom je radio al dok se moglo i bilo po njegovomcondy wrote:Pa naravno da da nije sve u novcu...samo što Vaha nije do sada nikoga odbio ko mu je dobro platio
![]()
Baš njega interesuju naša sranja, nacije, narodi, ljudi u savezu, pa čovjek za pravu lovu je išao u Afriku, a eto ne može u svoju domovinu iz principjelinih razloga![]()
Pare na sto i doce
problem je što mi nemamo 1-1,3 miliona eura godišnje za selektora.....Sušić je bio plaćen oko pola miliona
ps
Antić se sam otpisao...reko da ga ne zanima uopće
-
leo karan
#1445 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako ce Vaha dolazit za siću, bolje nek ne dolazi.
Najskuplji ti bude onaj koji ti nesto radi za dzabe.
U tom slucaju ce uvijek imat opravdanje za sve sto mu se ne bude svidjalo ovdje. Od sirotinjskog pristupa i socijale nema nista. Pobjeci ce prvom prilikom.
Daj mu koliko trazi i dobit ces pravog Vahu.
Mi izgleda navikli na humanitarnu i da nam neko pomaze.
Najskuplji ti bude onaj koji ti nesto radi za dzabe.
U tom slucaju ce uvijek imat opravdanje za sve sto mu se ne bude svidjalo ovdje. Od sirotinjskog pristupa i socijale nema nista. Pobjeci ce prvom prilikom.
Daj mu koliko trazi i dobit ces pravog Vahu.
Mi izgleda navikli na humanitarnu i da nam neko pomaze.
- BHF_Manijak
#1446 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Safet nastavlja da lupa i nakon otkaza!
"Klupa Srbije, zasto da ne?"

- agnostic_front
#1447 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Gdje to? Daj linkBHF_Manijak wrote:Safet nastavlja da lupa i nakon otkaza!![]()
"Klupa Srbije, zasto da ne?"
![]()
-
LSD
#1448 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hadžibegić: Spreman sam za posao, Papetu odati priznanje
Jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH je i 57-godišnji bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, čovjek koji je već jednom obnašao tu funkciju.
Prema nezvaničnim informacijama, Hadžibegić ima podršku najvećeg dijela Izvršnog Odbora NS/FS BiH, a u razgovoru za .....ba istakao je da bi bio presretan kada bi preuzeo naš nacionalni tim.
"Vidite, ima komisija koja se bavi tim pitanjem i ako odluči da sam ja idealno rješenje za trenera reprezentacije, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da budem presretan. Ne mogu garantovati da bih odveo Zmajeve na Evropsko prvenstvo, jer situacija je dosta kompleksna, ali sigurno da bih dao svoj maksimum", kazao je Hadžibegić, te se osvrnuo na period kada je 1999. godine bio selektor reprezentacije.
"Bilo je to skroz drugo vrijeme, dosta slabiji uslovi. Iako nisam vodio reprezentaciju od prve utakmice, smatrao sam da nismo ostvarili cilj, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo i najrealnije mi je bilo da se povučem. Iskreno, žalim za tim potezom".
Kada je u pitanju sada već bivši selektor Safet Sušić, Hadžibegić o njemu ima samo riječi hvale i, kako kaže, treba mu odati veliko priznanje.
"Sušić je sa reprezentacijom BiH napravio veliki uspjeh, pod njegovim vodstvom plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo i to ne smijemo zaboraviti. Ipak, način na koji je napustio reprezentaciju ne treba nikog ljutiti, jer trenerski posao je specifičan. Kada pobjeđuješ dobar si, kada ne, sve prijašnje što ste ostvarili pada u vodu. Ponavljam opet, ne smije se zaboraviti što je Sušić napravio i treba mu odati veliko priznanje", zaključio je Hadžibegić na kraju razgovora za .......ba.
Hadžibegić je zasigurno sportska marka. Bio je kapiten jugoslavenske reprezentacije, kapiten, trener i sportski direktor Betisa, kapiten i trener Sochauxa, te trener nekoliko turskih i francuskih klubova.
rukfaš spreman da preuzme....ceka ko zapeta puška
Jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH je i 57-godišnji bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, čovjek koji je već jednom obnašao tu funkciju.
Prema nezvaničnim informacijama, Hadžibegić ima podršku najvećeg dijela Izvršnog Odbora NS/FS BiH, a u razgovoru za .....ba istakao je da bi bio presretan kada bi preuzeo naš nacionalni tim.
"Vidite, ima komisija koja se bavi tim pitanjem i ako odluči da sam ja idealno rješenje za trenera reprezentacije, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da budem presretan. Ne mogu garantovati da bih odveo Zmajeve na Evropsko prvenstvo, jer situacija je dosta kompleksna, ali sigurno da bih dao svoj maksimum", kazao je Hadžibegić, te se osvrnuo na period kada je 1999. godine bio selektor reprezentacije.
"Bilo je to skroz drugo vrijeme, dosta slabiji uslovi. Iako nisam vodio reprezentaciju od prve utakmice, smatrao sam da nismo ostvarili cilj, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo i najrealnije mi je bilo da se povučem. Iskreno, žalim za tim potezom".
Kada je u pitanju sada već bivši selektor Safet Sušić, Hadžibegić o njemu ima samo riječi hvale i, kako kaže, treba mu odati veliko priznanje.
"Sušić je sa reprezentacijom BiH napravio veliki uspjeh, pod njegovim vodstvom plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo i to ne smijemo zaboraviti. Ipak, način na koji je napustio reprezentaciju ne treba nikog ljutiti, jer trenerski posao je specifičan. Kada pobjeđuješ dobar si, kada ne, sve prijašnje što ste ostvarili pada u vodu. Ponavljam opet, ne smije se zaboraviti što je Sušić napravio i treba mu odati veliko priznanje", zaključio je Hadžibegić na kraju razgovora za .......ba.
Hadžibegić je zasigurno sportska marka. Bio je kapiten jugoslavenske reprezentacije, kapiten, trener i sportski direktor Betisa, kapiten i trener Sochauxa, te trener nekoliko turskih i francuskih klubova.
-
lajkujMe
#1449 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
JoseMujica wrote:tačno...i s Maminjom je radio al dok se moglo i bilo po njegovomcondy wrote:Pa naravno da da nije sve u novcu...samo što Vaha nije do sada nikoga odbio ko mu je dobro platio
![]()
Baš njega interesuju naša sranja, nacije, narodi, ljudi u savezu, pa čovjek za pravu lovu je išao u Afriku, a eto ne može u svoju domovinu iz principjelinih razloga![]()
Pare na sto i doce
problem je što mi nemamo 1-1,3 miliona eura godišnje za selektora.....Sušić je bio plaćen oko pola miliona
ps
Antić se sam otpisao...reko da ga ne zanima uopće
Susic je bio placen prema novom ugovoru 50.000 km mjesecno to je 600.000 km godisnje, plus kako sam cuo bonus od 250.000 km ako prodjemo kvalifikacije i plus hajmo reci nagrada dobivena od novca za prolazak na EP, za prolazak na SP je dobio 750.000 km nagrade nije to malo
-
palermo
#1450 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Uvjerne sam da Vaha nije dobra opcija za našu reprezentaciju. Al eto, ako prihvati volio bih da se prevarim....