Nije nikakvo cudo. Prosle godine sam gledao citroen C 5 2012,kraj,sa cijelih 220 000 km predjenih,a enterijer bez tragova koristenja,k'o i ovaj golf. Auto je bilo na placu od volksbank lizinga.johntra wrote:evo ga, za dvije godine prešao 150 milja...što ti je Golf, isto pravi...
http://www.pik.ba/artikal/15617409/golf ... tehnologi/
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1426 Re: Automobilizam - All about
-
esso_sa
#1427 Re: Automobilizam - All about
Dobra kombinacija na slicijohntra wrote:Leteći Golf
Na lijevoj u pozadini stoji natpis "Vucna sluzba" (trebat ce mu
- _mufljuz_
-
citroen xm
#1429 Re: Automobilizam - All about
Odlična Mečka. 
- _mufljuz_
#1430 Re: Automobilizam - All about
meni je ovaj S Klass najljepsi mercedes ikad sa ovim uspravnim dvostrukim svjetlima..... vjerovatno sto baca na Facel Vegucitroen xm wrote:Odlična Mečka.
-
citroen xm
#1431 Re: Automobilizam - All about
I meni je ovaj model Mercedesa prelijep. I unutrašnjost mi je fantastična.
-
ado-šampion
#1432 Re: Automobilizam - All about
Eto, od tolikih linkova mora da ima neki da vam se svidja, pa bujrum, samo 20 hiljada maraka.
Budimo realni, svima se svidjaju stara auta dok ih mogu naci jeftino ili dok ih gledaju na slikama, ili sjednu kod poznanika. Ja sam sjedio u ovakvom slicnom Mercedesu na jednom skupu oldtajmera, imao skolski kolega, nekad davno, jest lijepo u njemu sjediti nema sta, fotelje ko kod kuce, jos samo film i kokice trebaju.
Ali zato kad krene.
Pristojnije se kotrlja neki novi Polo nego on. 
Budimo realni, svima se svidjaju stara auta dok ih mogu naci jeftino ili dok ih gledaju na slikama, ili sjednu kod poznanika. Ja sam sjedio u ovakvom slicnom Mercedesu na jednom skupu oldtajmera, imao skolski kolega, nekad davno, jest lijepo u njemu sjediti nema sta, fotelje ko kod kuce, jos samo film i kokice trebaju.
- _mufljuz_
#1433 Re: Automobilizam - All about
da je plata normalna i da je oko 1500 maraka ili vani negdje 1500-2000 eura - moglo bi se razmisljat o kupovini oldtajmera hladno.... mojne bacat suplju bezvezeado-šampion wrote:Eto, od tolikih linkova mora da ima neki da vam se svidja, pa bujrum, samo 20 hiljada maraka.![]()
Budimo realni, svima se svidjaju stara auta dok ih mogu naci jeftino ili dok ih gledaju na slikama, ili sjednu kod poznanika. Ja sam sjedio u ovakvom slicnom Mercedesu na jednom skupu oldtajmera, imao skolski kolega, nekad davno, jest lijepo u njemu sjediti nema sta, fotelje ko kod kuce, jos samo film i kokice trebaju.Ali zato kad krene.
Last edited by _mufljuz_ on 27/01/2015 15:03, edited 1 time in total.
- Ned071
#1434 Re: Automobilizam - All about
znao je sta valja...
https://www.youtube.com/watch?v=HuIHFNX1hEg
mene samo zanima jedno. gledajuci i ove snimke, zanima me kako su amerikanci uspjeli da od nacije koja je pravila najljepsa vozila postanu nacija koja je pravila auta poput pontiac azteca
mene samo zanima jedno. gledajuci i ove snimke, zanima me kako su amerikanci uspjeli da od nacije koja je pravila najljepsa vozila postanu nacija koja je pravila auta poput pontiac azteca
- _mufljuz_
#1435 Re: Automobilizam - All about
kako je lijep onaj eldorado bogte..... svrš svrš štrc štrcNed071 wrote:znao je sta valja...
samo cisto sumnjam da ih je on sebi nabavljao - prije sam misljenja da su mu americki predsjednici poklanjali te limuzine....
-
citroen xm
#1436 Re: Automobilizam - All about
Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ova cijena možda i nije velika za ovo auto, ali samo se vratiš na činjenicu da živiš u BiH i sve pada u vodu za veliku većinu ljudi, a pogotovu onih koji vole oldtajmere.ado-šampion wrote:Eto, od tolikih linkova mora da ima neki da vam se svidja, pa bujrum, samo 20 hiljada maraka.![]()
Budimo realni, svima se svidjaju stara auta dok ih mogu naci jeftino ili dok ih gledaju na slikama, ili sjednu kod poznanika. Ja sam sjedio u ovakvom slicnom Mercedesu na jednom skupu oldtajmera, imao skolski kolega, nekad davno, jest lijepo u njemu sjediti nema sta, fotelje ko kod kuce, jos samo film i kokice trebaju.Ali zato kad krene.
Da se ne lažemo, 20000 KM je pogotovo ovde velika cifra. Sa tim novcem se gleda kako da se olakša dolazak do nekretnine ili da se poveća broj nekretnina, kupi jedino novije auto... Drugo, za ovo auto treba obavezno garaža, a to je trošak od nekih 10-15000 KM ili određeni mjesečni trošak za rentu. Oldtajmera, pogotovu nekog skupljeg od 5000 KM može imati samo čovjek sa stalnim dobrim primanjima, obezbjeđenim stambenim pitanjem i solidnim autom za svaki dan tandrkanja po gradu.
- _mufljuz_
#1437 Re: Automobilizam - All about
ko kaze da se Spacek ne moze ostro vozit
-
530i
#1438 Re: Automobilizam - All about
Jesam li ja jedini koji ne voli ove američke oldtimere, tj. za američko tržište. Ova mi bočna svjetla nekako nakaradna, evropska verzija mi puno bolji dojam ostavlja.
-
zrakomlat
#1439 Re: Automobilizam - All about
Ma puno ovo prešlo brate za manje od dvije godine, na piku ćetvorki kakvih hoćeš za 10.000, a prešle manje od ovogajohntra wrote:evo ga, za dvije godine prešao 150 milja...što ti je Golf, isto pravi...
http://www.pik.ba/artikal/15617409/golf ... tehnologi/
-
citroen xm
#1440 Re: Automobilizam - All about
U principu nisam ni ja ljubitelj tih detalja koji prilagođavaju auto USA propisima, ali recimo ovaj Mercedes nije puno upropašten dok su recimo Citroeni svi odreda daleko ružniji nego izvorni.530i wrote:Jesam li ja jedini koji ne voli ove američke oldtimere, tj. za američko tržište. Ova mi bočna svjetla nekako nakaradna, evropska verzija mi puno bolji dojam ostavlja.
-
goran16v
#1441 Re: Automobilizam - All about
Ovog plavog W108 Gojan iz Ljubiskog prodaje vec min 5 god (ja sam ga obilazio i vozio u ljeto 2009), tad su trazili 22k KM bez PDV-a, ali su ga ponudli za 22k KM sa PDV-om, TP-om za drugi kanton i prevozom u Sarajevo.
Auto je uvezen u dotrajalom stanju iz Amerike, sredjen u Hercegovini (tih godina je dosta starih mecki doslo u Hercegovinu na ovaj fol), u originalu nije bio sa 2 nijanse plave. Na izbliza naoko sve dobro izgleda, sad je pitanje koliko bi fula pravi znalci mercedesa nasli. Da je cijena dobra on bi davnih dana bio u necijoj garazi, a ne ispod strehe na benzinskoj.
Ovaj jest mladji, al je beton, doduse i cijena mu je beton
http://www.pik.ba/artikal/14066576/mercedes-280-se/
Evo jedan rijedak sa armiranom cijenom, nije kabriolet SL sa tvrdim i mekim krovom kakvih je puno nego SLC kupe sa fiksnim krovom.
http://www.pik.ba/artikal/15254396/merc ... -oldtimer/
A evo jednog komicara koji zna sta hoce, da nije mladji od 85, al prednost siroka lajsna i sve za milju i po! Konta lola da ga trajno registruje i da nema vise troskova!
http://www.pik.ba/artikal/15581034/merc ... -oldtimer/
Auto je uvezen u dotrajalom stanju iz Amerike, sredjen u Hercegovini (tih godina je dosta starih mecki doslo u Hercegovinu na ovaj fol), u originalu nije bio sa 2 nijanse plave. Na izbliza naoko sve dobro izgleda, sad je pitanje koliko bi fula pravi znalci mercedesa nasli. Da je cijena dobra on bi davnih dana bio u necijoj garazi, a ne ispod strehe na benzinskoj.
Evo jedan rijedak sa armiranom cijenom, nije kabriolet SL sa tvrdim i mekim krovom kakvih je puno nego SLC kupe sa fiksnim krovom.
A evo jednog komicara koji zna sta hoce, da nije mladji od 85, al prednost siroka lajsna i sve za milju i po! Konta lola da ga trajno registruje i da nema vise troskova!
- sparky
#1442 Re: Automobilizam - All about
kako Goran postavi ovaj link gdje lik potrazuje 190ku, pa se sjetih.
sjeca li se neko one 190ke sa ekstremno velikim prosirenjima i spojlerom na gepeku? cini mi se da je bila zuta sa nekim tribalima. vjerovatno ima i desetak godina da se mogla vidjeti u gradu.
edit. znam da ima na jubitu ona ljubicasta 190ka, ali mislim da to nije isti auto.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8HN7tGS6VE
sjeca li se neko one 190ke sa ekstremno velikim prosirenjima i spojlerom na gepeku? cini mi se da je bila zuta sa nekim tribalima. vjerovatno ima i desetak godina da se mogla vidjeti u gradu.
edit. znam da ima na jubitu ona ljubicasta 190ka, ali mislim da to nije isti auto.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8HN7tGS6VE
- Bakir1
#1443 Re: Automobilizam - All about
Isti je to auto 2.0 je bio vozale su ga crne noge u Visokom 2003
-
citroen xm
#1444 Re: Automobilizam - All about
Ovaj noviji model je baš betončina. Vidi se da je stanje vrhunsko, ali ipak mi je daleko ružniji od ovoga prethodnog modela koji mi je jedan od najljepših Mercedesa ikada. I ne znam ko mu stvi ovu navlaku na volan, kao da ga neka zečica vozi.goran16v wrote:Ovog plavog W108 Gojan iz Ljubiskog prodaje vec min 5 god (ja sam ga obilazio i vozio u ljeto 2009), tad su trazili 22k KM bez PDV-a, ali su ga ponudli za 22k KM sa PDV-om, TP-om za drugi kanton i prevozom u Sarajevo.
SLC mi je lijep jedino u kabrio verziji i jedino takvog bi ga možda volio imati.
-
goran16v
#1445 Re: Automobilizam - All about
Ne postoji SLC i kabrio verziji, kabrio je SL ali je zato SLC i rjedji i skuplji.citroen xm wrote: SLC mi je lijep jedino u kabrio verziji i jedino takvog bi ga možda volio imati.
-
citroen xm
#1446 Re: Automobilizam - All about
Malo me bune oznake kod Mercedesa, pogotovo kod kupe modela. Nisam se bavio puno tom temom pa vjerovatno pravim dosta grešaka.
Paži što je ovde radio "gugl translejt".
http://www.pik.ba/artikal/15628747/merc ... 54-godina/
-
goran16v
#1447 Re: Automobilizam - All about
SL inace znaci Sport Leicht, tj sportski lagan, a C je oznaka za kupe i odatle razlika u oznaci.
Ne znam ni ja sve stare oznake ali znam neke.
Za modele i oblike
S - (za S klasu) znaci Sonderklasse tj posebna klasa
L - (za S klasu) Lange (produzeni)
G - Gelandewagen (terenac)
T - Tourer (karavan)
C - Coupe
S - Super
L - Leicht
K - Kurz (kratak)
R - Racing
Za motore
E - Einspritz
D - Diesel
Pa kombinujes npr samo modele : SSK = sport super kratki, SLK = sport laki kratki, SLS = sport laki super, SLR sport laki racing , pa kombinujes model i tip motora 280S =S klasa karburator, 300SEL = S klasa, ajnspric, produzeni, 560SEC = S klasa ajnspric, kupe, 230 GE = terenac ajnspric, 300 GD = terenac dizel ili oblike i tip motora 230 TE = karavan, ajspric, 300TD, = karavan dizel, 280CE = kupe ajspric.
Po novoj nomnklaturi ja nesto mogu da pohvatam nesto ne
A - znam da je kompakt klasa, ali ne znam sta je oznaka za A, valjsa udarili po abecedi
B - ista stvar
C - C segment srednja klasa
E - E segment visa srednja
S - visoka
G - Gelandewagen
Ove R, ML, GL, GLK, GLA, CL, CLA, CLC, CLS oznake su misterija, G je ostao Gelandevagen, nesto mozes povezati sa klasom, ali nema vise starih znacenja.
EDIT
Interesantno je da je za am. trziste postojale S klase W116 i W126 dizel sa oznakama SD i SDL za produzenu i da je u slucaju turbo-dizel motora bila posebna oznaka "turbodiesel" na desnoj strani pa je bila npr W116 300SD Turbodiesel ili W123 300D Turbodiesel. Kod W124 je promjenjeno samo u "Turbo" u zavisnosti od godine u kombinaciji sa motorom pa je bio 250 D Turbo, ali i 300D 2,5 Turbo za isti motor petak i 300D Turbo za sestaka.
Za modele i oblike
T - Tourer (karavan)
C - Coupe
S - Super
L - Leicht
K - Kurz (kratak)
R - Racing
Za motore
E - Einspritz
D - Diesel
Pa kombinujes npr samo modele : SSK = sport super kratki, SLK = sport laki kratki, SLS = sport laki super, SLR sport laki racing , pa kombinujes model i tip motora 280S =S klasa karburator, 300SEL = S klasa, ajnspric, produzeni, 560SEC = S klasa ajnspric, kupe, 230 GE = terenac ajnspric, 300 GD = terenac dizel ili oblike i tip motora 230 TE = karavan, ajspric, 300TD, = karavan dizel, 280CE = kupe ajspric.
A - znam da je kompakt klasa, ali ne znam sta je oznaka za A, valjsa udarili po abecedi
B - ista stvar
S - visoka
G - Gelandewagen
Ove R, ML, GL, GLK, GLA, CL, CLA, CLC, CLS oznake su misterija, G je ostao Gelandevagen, nesto mozes povezati sa klasom, ali nema vise starih znacenja.
EDIT
Interesantno je da je za am. trziste postojale S klase W116 i W126 dizel sa oznakama SD i SDL za produzenu i da je u slucaju turbo-dizel motora bila posebna oznaka "turbodiesel" na desnoj strani pa je bila npr W116 300SD Turbodiesel ili W123 300D Turbodiesel. Kod W124 je promjenjeno samo u "Turbo" u zavisnosti od godine u kombinaciji sa motorom pa je bio 250 D Turbo, ali i 300D 2,5 Turbo za isti motor petak i 300D Turbo za sestaka.
-
ado-šampion
#1448 Re: Automobilizam - All about
Kod tebe se izgleda sva prica svodi na naraslu kitu, svrsavanje, karindzanje i slicno. Umjesto sto svrsavas na te oldajmere bolje da malo obogatis vokabular._mufljuz_ wrote:da je plata normalna i da je oko 1500 maraka ili vani negdje 1500-2000 eura - moglo bi se razmisljat o kupovini oldtajmera hladno.... mojne bacat suplju bezvezeado-šampion wrote:Eto, od tolikih linkova mora da ima neki da vam se svidja, pa bujrum, samo 20 hiljada maraka.![]()
meni ne treba da sa dedom od 40-50g palim gume na semaforu da bi mi kita narasla.....
Tvojim rjecnikom, da su babi muda ne bi trazila od dede.
Haveru moj oldajmer ili malo starije vece/bolje auto kupuje onaj koji ima para da pored toga kupi novo ili novije primarno auto koji ce ga minimalno pouzdano i sigurno prevoziti od tacke A do tacke B. Papci se voze u oldajmeru ili vecem starijem autu kao primarnom. To je tako tipicno za ovo podneblje. Svako bi bio gospodin a da ne mrdne guzicom.
- _mufljuz_
#1449 Re: Automobilizam - All about
kakav retrdiran post bog te....
odustajem u pravu si....
odustajem u pravu si....
-
citroen xm
#1450 Re: Automobilizam - All about
goran16v wrote:SL inace znaci Sport Leicht, tj sportski lagan, a C je oznaka za kupe i odatle razlika u oznaci.
Za modele i oblike
T - Tourer (karavan)
C - Coupe
S - Super
L - Leicht
K - Kurz (kratak)
R - Racing
Za motore
E - Einspritz
D - Diesel
B - ista stvar
S - visoka
G - Gelandewagen
EDIT