AMERIKA

Post Reply
Fudo387

#1426 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Ljudi u Americi zele revoluciju zato biraju ekstreme na lijevoj i na desnoj strani.
Da im dobro ide nijedan od tih ekstrema ne bi bio toliko popularan.
Ekonomija je kljuc svega.
I u Njemackoj kad je Hitler dolazio na vlast postojao je veoma solidan procenat komunista u njihovom drustvu. Opet, zbog ekonomskih teskoca.
Ekonomija je ok, dobro nam ide.
Kome se ne svidja neka seli, ha ja. :D
Trump nije ekstremista vec biznismen, dovoljno je bezobrazan da onim najglupljim sa pravom glasa prodaje maglu.
Sto ih vise nakupi pricom koju im puca vece su mu sanse, a mescini nije da ih nema i to mashala.
Kad sve zavrsi bice opet po starom, kuca-pos'o-kuca, malo fox-a, malo lova na jelene, koja piva, u medjuvremenu oni ce zaboraviti sta im je sve obecao.
Na vanjskom planu, neka se pripremi neka znj zemlja da fasuje tepih bombe. :D
prog321

#1427 Re: AMERIKA

Post by prog321 »

Ne vjerujem da neko trijezan moze ovo gore napisati. :-D
Fudo387

#1428 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Ne vjerujem da neko trijezan moze ovo gore napisati. :-D
Sto, sta nije tacno? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1429 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Forumski Americani, za koga cete glasat :D
Fudo387

#1430 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Forumski Americani, za koga cete glasat :D
Necu glasati.
Jednom sam u zivotu glasao i nikad vise, nakon poraza Ante Markovica shvatio sam da je vecina stanovnika ove Planete goli kreten i da mi je
bolje da se ne zamaram tim zajebancijama. :oops: :D
prog321

#1431 Re: AMERIKA

Post by prog321 »

Sta si pogodio ?

Cuj, Trump nije ekstremista ? Covjek koji je rekao da treba ubiti roditelje svakog teroriste na americkom tlu.
Hoce da izbaci sve muslimane iz USA, a to ukljucuje i tebe :-D
Fudo387

#1432 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Sta si pogodio ?

Cuj, Trump nije ekstremista ? Covjek koji je rekao da treba ubiti roditelje svakog teroriste na americkom tlu.
Hoce da izbaci sve muslimane iz USA, a to ukljucuje i tebe :-D
On jedan dan lupi nesta nenormalno a vec sutra kaze nisam ja to, isti nas Alija, do podne 'vako, poslije podne onako.
:D
Izbacice qrac moj.
General War

#1433 Re: AMERIKA

Post by General War »

One and only :D :izet:
Image
512MB

#1434 Re: AMERIKA

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
prog321 wrote:Ljudi u Americi zele revoluciju zato biraju ekstreme na lijevoj i na desnoj strani.
Da im dobro ide nijedan od tih ekstrema ne bi bio toliko popularan.
Ekonomija je kljuc svega.
I u Njemackoj kad je Hitler dolazio na vlast postojao je veoma solidan procenat komunista u njihovom drustvu. Opet, zbog ekonomskih teskoca.
Ekonomija je ok, dobro nam ide.
Kome se ne svidja neka seli, ha ja. :D
Trump nije ekstremista vec biznismen, dovoljno je bezobrazan da onim najglupljim sa pravom glasa prodaje maglu.
Sto ih vise nakupi pricom koju im puca vece su mu sanse, a mescini nije da ih nema i to mashala.
Kad sve zavrsi bice opet po starom, kuca-pos'o-kuca, malo fox-a, malo lova na jelene, koja piva, u medjuvremenu oni ce zaboraviti sta im je sve obecao.
Na vanjskom planu, neka se pripremi neka znj zemlja da fasuje tepih bombe. :D
Upravo tako. Americki predsjednik je onoliko mocan koliko mu senat dozvoli. Prava moc je na senatu tojest kongresu.
MyTao

#1435 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

prog321 wrote:Ljudima u Americi je prekipilo. Bogati postaju bogatiji a prosjek prezivljava.
Ako Hilary dobije nominaciju demokrata ( a po svemu sudeći da hoće ) Trump uzima ove izbore glatko :-D
Samo sto gradjanski rat nije poceo... :lol:

u Americi nikad bolje... samo sto kao i svugdje drugo ima veliki broj ovaca koja bulje u TV I vjeruju glupostima... Pa Trump ozbiljan kandidat :) :)
jeza u ledja

#1436 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

S jedne strane, covjek ima osjecaj da ako malo Trump bude prEtisnut u vezi stvarne politike da ce biti pogazen, ali opet kazem nikad ne treba podcjenjivati glupost americkog glasackog tijela.

S druge strane on komotno moze za izbore promjeniti skroz plocu i poceti pricati nesto lijevo, raja bi mu vjerovala.

Neki dan gledam anketu, znate koji je jedini omrazeniji predsjednicki kandidat u Americi od Hillary?
Donald Trump.

Znaci imacemo dva najomrazenija kandidata na generalnim jednog protiv drugog. :-)
Medjutim, malo dublje kad se pogleda. Razlog Trumpovog uspjeha lezi u par kljucnih stvari. Republikanci vec godinama, decenijama grade jedan anti-establishment, anti-Washington kurs podebljan sveopstom paranojom u vezi svega sto radi federalna vlada. Sve to potkrepljeno teorijama zavjere, religioznim fanatizmom i ultradesnicarskim stavovima u vezi svega, od imigracije do oruzja.
Jednostavno gajili su taj anti-anti mentalitet toliko dugo da su danas stvorili toliku omrazenost prema svemu sto ima veze sa vlascu uopste. ukljucujuci i njih same. To je jedno, drugo je generalno opadanje podrske prema nacinu na koji funkcionisu politicki sistem i lobiji uopste. Amerika postaje sve pluralnija, ljudi hoce opcije, ali opet kazem ovo je narocito izrazeno na desnicarskoj strani. Ljudi su nauceni da navijaju za kontrase jebiga, a takvi mescini i najvise odgovaraju medijima.
I u takvoj atmosferi kad naidje jedan kontras tipa Trump, ljudima je interesantan, medijima je interesantan, a niko ne smije da mu kontrira jer sve hoce da odrzavaju ovaj lazni oreo nepripadanja establishmentu. Niko od kandidata ga nije kako treba jos napao. On je srao na najgori nacin po svima, a niko nije po njemu. Lik pojma nema o mnogim stvarima o kojim lupa. Prica o podizanju zida, a niko u to stvarno ne vjeruje niti smatra to toliko bitnim. Prica o taksama, zdravstvenom osiguranju, medjunarodnoj politici, a osnovne stvari ne zna. I niko da ga za to pritisne.

Zato kazem. Bice jako zanimljivo kad on stvarno postane kandidat na sta ce liciti te debate i uopste diskurs izmedju njega i demokratskog kandidata, ko god da to bio.

Jedna skroz druga stvar je sto je Republikanska partija potpuno pogubila konce. Izabrace kandidata koji u sustini nije dio partije i vrlo je diskutabilno hoce li uopste raditi s njima i promovisati njihove ideje. Ja sam uvjeren da bi on kao predsjednik bio mnogo liberalniji nego sto bi to Republikanci htjeli. (Bio bi i mnogo opasniji, a to nikom ne treba)
Znaci debilna partija koja je sama sebe unistila anti-anti propagandom, vjecite opozicije cak i kad su na vlasti. Cak i ako Trump dobije generalne izbore, oni nece imati svog covjeka u Bijeloj kuci.
Kakav danak debilizmu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1437 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Necu glasati.
Jednom sam u zivotu glasao i nikad vise, nakon poraza Ante Markovica shvatio sam da je vecina stanovnika ove Planete goli kreten i da mi je
bolje da se ne zamaram tim zajebancijama. :oops: :D
Bravo kralju, odlicno si ovo napisao. :thumbup:

(Ne zajebavam se :) )
Edin H.

#1438 Re: AMERIKA

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Necu glasati.
Jednom sam u zivotu glasao i nikad vise, nakon poraza Ante Markovica shvatio sam da je vecina stanovnika ove Planete goli kreten i da mi je bolje da se ne zamaram tim zajebancijama. :oops: :D

:thumbup:
jeza u ledja

#1439 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

:shock:

I neizlazak na izbore je glas za nekoga, s pogresno percepiranom privilegijom neodgovornosti za odluke vlasti.
jeza u ledja

#1440 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Image

jefferson

#1441 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Image

Jeebo sve, Trump je fakat kreten, rasista itd. Ali ovaj ljigo? Ako mi ko ide na zivce to je ova jegulja.
jeza u ledja

#1442 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Meni izgleda kao 1950s child molester.
jeza u ledja

#1443 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ha. Veceras odgledah GOP debatu. Napokon su ovi levati odlucili da ga napadnu. Pogotovo Rubio. Mislim da su bili odlicni veceras i da su to uradili prije 2 mjeseca Trump bi davno bio bivsi. Sad je malo kasno za ovakve stvari.
Kakvi levati.
prog321

#1444 Re: AMERIKA

Post by prog321 »

Trumpa biraju srednjogodišnji bijelci nižeg obrazovanja koji su po Chomskom ljuti, razocarani i depresirani zbog ekonomskog stanja u drzavu. Oni imaju najveći rast mortaliteta kroz uzimanja opojnih droga, alkohola i sličnih opijata. Ukratko boli ih kurac. Oni hoće revoluciju.

Hillary pobjeđuje jer veliki broj srednjovjecnih crnaca, Meksikanaca i ostalih manjina glasa za nju. ( nejasno mi je zašto ? :shock: )

Sanders se oslanja na glas mladih ljudi. Onih koji su tek završili faks i nalaze ekonomsku perspektivu također razočaravajućom.
jefferson

#1445 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

prog321 wrote:Trumpa biraju srednjogodišnji bijelci nižeg obrazovanja koji su po Chomskom ljuti, razocarani i depresirani zbog ekonomskog stanja u drzavu. Oni imaju najveći rast mortaliteta kroz uzimanja opojnih droga, alkohola i sličnih opijata. Ukratko boli ih kurac. Oni hoće revoluciju.

Hillary pobjeđuje jer veliki broj srednjovjecnih crnaca, Meksikanaca i ostalih manjina glasa za nju. ( nejasno mi je zašto ? :shock: )

Sanders se oslanja na glas mladih ljudi. Onih koji su tek završili faks i nalaze ekonomsku perspektivu također razočaravajućom.
Iznenadio bi se ko sve podrzava Trumpa.
Jack Be Nimble

#1446 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

Prvi put da sam "undecided".

Hillary mi smrdi vec odavno, a glasao bi za Bernija mada znam da nema sanse da pobjedi.

Nakon 2008 sam svatio da je bolje samo glasati na lokalnim izborima, a ovo za predsjednika nema potrebe.
fosna2014

#1447 Re: AMERIKA

Post by fosna2014 »

Jack Be Nimble wrote:Prvi put da sam "undecided".

Hillary mi smrdi vec odavno, a glasao bi za Bernija mada znam da nema sanse da pobjedi.

Nakon 2008 sam svatio da je bolje samo glasati na lokalnim izborima, a ovo za predsjednika nema potrebe.
Glasaj protiv Trumpa. Usput kad krenes po Hot-Dog. :thumbup:
Jack Be Nimble

#1448 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

fosna2014 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Prvi put da sam "undecided".

Glasaj protiv Trumpa. Usput kad krenes po Hot-Dog. :thumbup:
Sta ja znam, bilo bi zabavno vidjeti Trumpa kao predsjednika. Glasao bi protiv njega, ali bi se nadao da ce pobjediti :D
jeza u ledja

#1449 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

A fakat je los izbor sto jes jes.

Za Trumpa glasaju raznorazni ljudi, ali imam osjecaj najvise oni kojima je interesantan sav taj spektakl, ko da je reality show u pitanju.
jeza u ledja

#1450 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Samo idiot moze glasati za Trumpa. Toliko.
Post Reply