evo da sam sebi odgovorim, kazu iz bihamka da je sada cisto sve i da se saobracaj odvija normalno na toj dionici, nadam se da se nece pogorsati.vjesticanametli wrote:danas u 12 je bila lasvanska petlja pod vodom tj. nije se moglo prema vitezu ici ......voda pod onim mostomMagarece_godine wrote:Na klixu pise da je zatvorena dionica Lasva - VitezMrShadow wrote:Moze li neko reci kako trenutno stoje stvari oko Jajca te oko Visokog? Bitno mi je zbog puta prema Bihacu sutra, vidim na BIHAMK stranici da sada nema znaka opasnosti oko Visokog zbog Lasve iako je danas stojao cijeli dan pa predpostavljam da se kisa smirila..
hvala
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
MrShadow
#1426 Re: Poplave u cijeloj BiH
- vješalica
#1427 Re: Poplave u cijeloj BiH
nek si ti kao poznati cukofil stavio ovu sliku ovdje pored svega ,taman završili svi u kineskom moruIt_is_a_Leclerc wrote:Respect za momka !![]()
![]()
- Klavikula
#1428 Re: Poplave u cijeloj BiH
izvinjavam se ako je ranije neko okacio
svaka cast momcima. strasan posao su danas odradili
- It_is_a_Leclerc
#1429 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dom zdravlja Tuzla je djelimično poplavljen. Mislim da se radi o podrumu glavne zgrade, a ne o onoj tamo gdje je stomatologija, ali nisam siguran.
- vjesticanametli
#1430 Re: Poplave u cijeloj BiH
ako bihamk kaze OK ali danas nije bilo ceste samo voda
toliko sam vidjela na lasvanskoj petlji kad sam produzila pravo a neki su skrenuli dole pa kocili 
- kamen spoticanja
#1431 Re: Poplave u cijeloj BiH
bilo je prohodno cijeli dan ali jako otezano ispod onog mosta...jedan terenac je izvlacio auta koja zapnuvjesticanametli wrote:ako bihamk kaze OK ali danas nije bilo ceste samo vodatoliko sam vidjela na lasvanskoj petlji kad sam produzila pravo a neki su skrenuli dole pa kocili
- vjesticanametli
#1432 Re: Poplave u cijeloj BiH
dobro dobro samo kazem sta vidjeh a kacila sam i slike.........da se ko ne zaleti 
- O'zone
- Globalni moderator
#1433 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Sarajevu trenutno kiša sipi moglo bi se reći rominja. Miljacka se skoro vratila u svoje malo korito
- vješalica
#1434 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Zanima me, kakav je vodostaj Jale kod Tehnologije ?!
Danas oko 12h je bio prilično kritičan. Navodno je nasip uspio zadržati.
I zanima me, ima li ko info o puštanju vode sa HE Bajina Bašta koja navodno akumulira šest puta više od normalnog i, ako je ne pusta, doći će do mehaničkih oštećenja elektrane ?! Rekao je neki lik na BHT-u danas tu info. i rekao kako će, ako pusti, Srebrenicu i Bratunac, bukvalno potopiti.
prije 2 sataEPS INFO : На свим хидроелектранама због невремена и раста дотока на Дрини и Дунаву уведене су ванредне мере и даноноћна дежурства. На подручју "Дринско-лимских" хидорелектрана забележен се историјски међудоток: на "Зворнику" од чак 1.500 кубика воде у секунди и чини половину укупног дотока на тој хидроелектрани.
Прелива се вода из Дрине и на хидроелктрани "Бајина Башта", а сви њени агрегати раде максималним капацитетом.
- Herr Flick
#1435 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zato u Tuzlanskoj i Dobojskoj regiji loži ko iz kablaO'zone wrote:U Sarajevu trenutno kiša sipi moglo bi se reći rominja. Miljacka se skoro vratila u svoje malo korito
- Dioda
#1436 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gledam ove slike po netu i ne mogu da vjerujem. Pa ima li ista lose da nas ne strefi?
I onako vecina bijedno zivi, sad jos i ovo dodatno
Jadni ljudi
I onako vecina bijedno zivi, sad jos i ovo dodatno
Jadni ljudi
- kamen spoticanja
#1437 Re: Poplave u cijeloj BiH
u zenici nazalost pljuskovi u talasima...opet ce nadrljat maglaj i dobojO'zone wrote:U Sarajevu trenutno kiša sipi moglo bi se reći rominja. Miljacka se skoro vratila u svoje malo korito
- O'zone
- Globalni moderator
#1438 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa trebat će godina da se ovo sanira i dovede na nulu. Koliko? To sad niko niti zna niti smije reći.wannabe_ultra wrote:Hocemo li se uopste moci oporaviti od ovog kad se jednom voda povuce i zbroje se stete![]()
Da Bog da...
-
Niemand
#1439 Re: Poplave u cijeloj BiH
Klavikula wrote:izvinjavam se ako je ranije neko okacio
-
Ambrozija
#1440 Re: Poplave u cijeloj BiH
cyprus wrote:Hvala za informacijusplinter wrote:@ Cyprus
Imaš nekoliko adresa, CPCD - Gradačačaka ulica, Fakultet islamskih nauka, prostorije Fk Sarajevo, stadion Grbavica(subota)
a uzmi baterija, ćebadi, majiae, konzerve, kanisteri pitke vode, jbg to je to, bilo šta od togaNajvjerovatnije svratim do Gradačačke, pa ću ih pitat čega najviše treba...
Na Filozofskom fakultetu od 10 do 16 sati u sobi broj 10 ce takodjer biti organizirano
- O'zone
- Globalni moderator
- O'zone
- Globalni moderator
-
Merengues
#1443 Re: Poplave u cijeloj BiH
Al zato sutra dernek u SKENDERIJI Hayatove zvijezde prave dernek a pola BiH se bori za život i spasava što se spasiti može ( a malo toga se spasilo ) 
-
MrShadow
#1444 Re: Poplave u cijeloj BiH
kakva je situacija sa TE Tuzla, nadam se da necemo ostati bez struje, samo bi jos to trebalo :/
- escobar__
#1445 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pod kontrolom.MrShadow wrote:kakva je situacija sa TE Tuzla, nadam se da necemo ostati bez struje, samo bi jos to trebalo :/
-
Mutivoda
#1446 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://lukavac-x.ba/aktuelnosti/kantona ... odrac.htmlMrShadow wrote:kakva je situacija sa TE Tuzla, nadam se da necemo ostati bez struje, samo bi jos to trebalo :/
- vjesticanametli
#1447 Re: Poplave u cijeloj BiH
sta je najbolje odnijeti ujutru na filozofski.........da ne prtljam glupostiAmbrozija wrote:cyprus wrote:Hvala za informacijusplinter wrote:@ Cyprus
Imaš nekoliko adresa, CPCD - Gradačačaka ulica, Fakultet islamskih nauka, prostorije Fk Sarajevo, stadion Grbavica(subota)
a uzmi baterija, ćebadi, majiae, konzerve, kanisteri pitke vode, jbg to je to, bilo šta od togaNajvjerovatnije svratim do Gradačačke, pa ću ih pitat čega najviše treba...
Na Filozofskom fakultetu od 10 do 16 sati u sobi broj 10 ce takodjer biti organizirano
- BadCopy
#1448 Re: Poplave u cijeloj BiH
Shadow budi bez brige.
Objasnjeno je par stranica ranije da se to ne moze desiti.
Od zla oca od gore matere
Objasnjeno je par stranica ranije da se to ne moze desiti.
Od zla oca od gore matere
- BHF_Manijak
#1449 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tacno mi se zeludac okrenu kad sam cuo ovo na Hayatu!!! Fin Svrakicu smardu onaj celavi, u apoteci ih potrosio ako Bog da! Spodobo jedna smrdljiva!!!Merengues wrote:Al zato sutra dernek u SKENDERIJI Hayatove zvijezde prave dernek a pola BiH se bori za život i spasava što se spasiti može ( a malo toga se spasilo )
- MissGump
#1450 Re: Poplave u cijeloj BiH
vidim opet tražimo međunarodnu pomoć pa ovo je strašno... gledam večeras Aljazeeru izvještavanje iz BiH im je za neku stvar, ljude još uvijek nisu izvukli iz Maglaja...
Vidim prijateljica mi na fejs stavila kako prijateljica njezina s dvoje djece starih 15 dana još uvijek nije evakuirana a danas oko dva ili tri su se čuli zadnji put rekla joj da nema hrane za djecu
I opet vojska i sve naše institucije zakazale pa nek priča tko šta hoće
Civilna zaštita rekla kako je stanje loše! eis, de reci
Vidim prijateljica mi na fejs stavila kako prijateljica njezina s dvoje djece starih 15 dana još uvijek nije evakuirana a danas oko dva ili tri su se čuli zadnji put rekla joj da nema hrane za djecu
I opet vojska i sve naše institucije zakazale pa nek priča tko šta hoće
Civilna zaštita rekla kako je stanje loše! eis, de reci