zakasnila wrote:kloniran wrote:AhmetShabo wrote:100 dealova odradio, i ima ih jos u ponudi, al ne mogu dalje

oj gdje su bili ovih dana da raspodijeli mmalo

ja sam na onom gdje traze web stranicu i broj od firme imao 0/4 pogođenih
nisu objasnili format u kojem se mora broj upisati i sva 4 fulio iako su tacni brojevi koje sam upisao
ako neko bude radio treba ici
+1(123) 456-7890 u ovom formatu
Ista situacija i kod mene sinoc,

odmah na expelled! Poslala sam im ticket, pa cekam

Ovaj zadatak sam radila preksinoć (barem mi se po opisu čini da je to taj) i znala sam da se treba dodati +1 ispred telefonskog broja, jer je neko na prethodnim stranicama upozoravao na to. Međutim, imala sam 2/4, od kojih im jedan mogu i oprostiti, jer na oficijelnoj stranici firme broj telefona nije stajao, ali je bio link na YELP gdje je postojao broj, a ja naravno nisam otvarala linkove... za drugi zadatak sam im poslala ticket, jer stranica nije odgovarala onoj koju su oni postavili, adresa takođe nije odgovarala i sve je to bilo ok, ali sam ja za telefonski broj koji je naveden u postavci taska na oficijelnoj stranici pod tab-om Locations našla identičan broj i tu sam upisala 'Yes' (telefonski broj se slaže), što su oni meni na kraju označili kao pogrešan odgovor. Eh sada, poslala sam im ticket sa linkom koji su oni dali i na toj stranici uslikala pod odgovarajućom lokacijom i telefonski broj koji je odgovarao onom koji je bio u postavci, ali mi po ovoj pritužbi još ništa nisu odgovorili.
Što sve ovo pišem... ukoliko za pojedine poslove postoji određeni broj pritužbi, oni te poslove označavaju kao 'Broken' i automatski koriguju preciznost svima koji su taj posao radili (mada taj Job ostaje i dalje evidentiran u Job History, ali ne ulazi u ukupan prosjek)... zato je bitno slati tickete, ali obavezno priložiti linkove, slike i sav "dokazni materijal" vezan za zadatak, u suprotnom dobićete odgovor kako administrator nije imao dovoljno podataka kako bi ispitao pritužbu i onda "pojeo vuk magarca", procenat preciznosti opao, a zadatak sistemski nije dobro postavljen, odnosno postavljen je tako da tačne odgovore markira kao netačne.
Evo šta su mi odgovorili za jedan posao od juče (Facebook stranica firme, datum prvog posta na stranici i broj lajkova), koji je solidno plaćen (4-5 centi), a ne uzima mnogo vremena, međutim nije dobro postavljen kod njih u sistemu, pa su mi dva odgovora označili kao netačne:
"Thanks for your patience while we looked into your case. As TaskAuthors release large amounts of Jobs on a daily basis, unfortunately, there are Jobs that have unfair Test Questions and misleading Instructions. It appears that Job 625229 “Collect details about a business from a Facebook profile” is one of those cases and therefore, we have marked the Job as “Broken." This will retroactively remove this Job from counting towards your Overall Work Statistics. For more information on this, please advise this article: Why do my total number of “Jobs Completed” and “Test Questions Answered” sometimes decrease?
http://ow.ly/D78zK
We hope to provide you with a better tasking experience in the future and thank you for notifying us!"
Zato ljudi, za sve što primijetite da nije ok, šaljite tickete, ali obavezno sa slikama i linkovima...