Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
glitch

#1426 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

dobojlija81 wrote:Locate a Merchant's Yelp Page

ovo s.anje ima 10 pitanja po tasku,a na job history pokazuje samo jedan
pa svaki ti zadatak računa samo po 1 pitanje po zadatku to je ono testno njihovo
zato ti na dashboardu piše koliko si uradio TEST questionsa :)
glitch

#1427 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

smijeh2014 wrote: Vraćeno i kod mene.Bar znamo da je do njih,a ne pojedinačan slučaj.Mislio sam da hoće da me banuju zbog nečega :)
Dobro je pa je vraćeno na balance.
Kontam da nije zbog ovih promjena na sajtu što rade.Garant samo jedan od problema pored greški sa accuracy,nivoima i sl.
Poslaću im sada tiket da pitam šta je problem,onda ću vidjeti kada da tražim isplatu.Pošalji i ti,neka vide da se žalimo pa će prije riješiti problem.
ma bjež gledaj sad ovo
prvo te limitira do 50$ pa onda sad ovo
sreća nemam više samo 16$ od jutros :-)
Image
dobojlija81

#1428 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

Locate a Merchant's Yelp Page (Updated) 11 11 10 90%

Find Company Leaders (CEO, President, Managing Director)(20x BONUS for each verified leader!) 1 10 10 100%

pa da,nisam skontao ovaj dole sam samo test uradio 1 task, joj pa necu se do nove godine docepati 80 %,na 78,3 sam trenutno :)
smijeh2014

#1429 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

glitch wrote:
smijeh2014 wrote: Vraćeno i kod mene.Bar znamo da je do njih,a ne pojedinačan slučaj.Mislio sam da hoće da me banuju zbog nečega :)
Dobro je pa je vraćeno na balance.
Kontam da nije zbog ovih promjena na sajtu što rade.Garant samo jedan od problema pored greški sa accuracy,nivoima i sl.
Poslaću im sada tiket da pitam šta je problem,onda ću vidjeti kada da tražim isplatu.Pošalji i ti,neka vide da se žalimo pa će prije riješiti problem.
ma bjež gledaj sad ovo
prvo te limitira do 50$ pa onda sad ovo
sreća nemam više samo 16$ od jutros :-)
Image
To mi nikakvu ulogu ne igra sve dok su znatno plaćeniji zadaci nego na PTC sajtovima.

Nego,evo i ja nmg da se ulogujem.Verifikacija nije uspjela :shock:
Jebem im pleme,šta li sada rade
glitch

#1430 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

:twisted: ma goni ih uvijek im nešto ovako ne fercera i problemi
a u odnosu na neobux s bonusom razlika je neznatna
a ovamo nikad nisam imo nikakvih problema
poslo sam im ticket
valjda će ga otvoriti u narednih 3-4 dana
samo da to uspješno prebacim prije kraja mjeseca i adios
smijeh2014

#1431 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Odgovorili su mi na tiket da mogu sada podići pare ali sada ne mogu da se logujem :P

Razlika je itekako znatna. 90 % poslova je bolje plaćeno na Elite.Na elite se dosta više zarađuje,uzmi saberi fino sa svim bonusima koje dobijaš na drugim mjestima pa uporedi.Do sada nisu imali problema ,drugo je to što se sada u loš momenat ovo sve dešava tj. kada si se ti tek registrovao tamo.
Na clixsense Find items on recipet 0.03$ ,a ovamo 0.06 $.Dok nabijem 10 centi na clixsense izgubim volju ,trebaju mi 4 taska da bih bio zadovoljan i onda mi više i dodije,a na Elite uzmem duplo z 4 taska.
Da ne spominjem one od 0.10 $ na clixsense ,a na ELite redovno 0.15 $ pa i više.
Niste mi nikako jasni sa tim vašim računjanem.Žao mi je što sam ijedan zadatak otvorio na clixsensu.
glitch

#1432 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

ne računam clixsense tamo ne radim tamo jeste razlika jer je puno manje plaćenije iz nekog razloga
ali u odnosu na neobux je neznatna obično su po 1c ili 2c samo tako da sa bonusom od 12% mi dodje 95% isto
+ 4-5$ što dobijem na adprize

a još ako dobijem ovamo slučajno ovaj golden onda je 24% bonus :izet:
smijeh2014

#1433 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Mislio sam da je isto na Neo kao na Clix.Samo sam 3 zadatka na Neo uradio i vidim da je i sa bonusom lošije nego na Elite koliko toliko.
Tebi je onda OK raditi na Neo jer svakako nećeš imati dosta zadataka na Elite jer si ih već otvarao vamo.
Tako se i meni ne isplati raditi na Neo.

Zar se golden ne kupuje na tim sajtovima,kako ga misliš dobiti ? :shock:
glitch

#1434 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

pa na adprizeu ga možeš dobiti :mrgreen:

ili
možeš skupiti pointsima što dobivaš od reklama ili sa adprizea
samo to treba vremena ne znam na koliko sam ja sad oko 3500-4000
a 30000 treba
mrva/mrve

#1435 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Find Doctor Profile Photos from Directory Websites

Meni jedan od najdrazih :D 6 centi, level 1
glitch

#1436 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

:lol: :lol: :lol: pa spavaš li ti ikako čovječe :D
glitch

#1437 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

ma hajde biće :D
ja radim kad mi se da i šta me ne zamara
ne radim ja ni 15-20% zadataka :mrgreen:

novi nick :lol: :lol: :lol:
zaboravio šifru jel ipak si ti nenaspavan :run:
zakasnila

#1438 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

kloniran wrote:
AhmetShabo wrote:100 dealova odradio, i ima ih jos u ponudi, al ne mogu dalje :D oj gdje su bili ovih dana da raspodijeli mmalo :D
ja sam na onom gdje traze web stranicu i broj od firme imao 0/4 pogođenih :lol:

nisu objasnili format u kojem se mora broj upisati i sva 4 fulio iako su tacni brojevi koje sam upisao

ako neko bude radio treba ici

+1(123) 456-7890 u ovom formatu
Ista situacija i kod mene sinoc, :D odmah na expelled! Poslala sam im ticket, pa cekam :-D
Lunetina

#1439 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

zakasnila wrote:
kloniran wrote:
AhmetShabo wrote:100 dealova odradio, i ima ih jos u ponudi, al ne mogu dalje :D oj gdje su bili ovih dana da raspodijeli mmalo :D
ja sam na onom gdje traze web stranicu i broj od firme imao 0/4 pogođenih :lol:

nisu objasnili format u kojem se mora broj upisati i sva 4 fulio iako su tacni brojevi koje sam upisao

ako neko bude radio treba ici

+1(123) 456-7890 u ovom formatu
Ista situacija i kod mene sinoc, :D odmah na expelled! Poslala sam im ticket, pa cekam :-D
Ovaj zadatak sam radila preksinoć (barem mi se po opisu čini da je to taj) i znala sam da se treba dodati +1 ispred telefonskog broja, jer je neko na prethodnim stranicama upozoravao na to. Međutim, imala sam 2/4, od kojih im jedan mogu i oprostiti, jer na oficijelnoj stranici firme broj telefona nije stajao, ali je bio link na YELP gdje je postojao broj, a ja naravno nisam otvarala linkove... za drugi zadatak sam im poslala ticket, jer stranica nije odgovarala onoj koju su oni postavili, adresa takođe nije odgovarala i sve je to bilo ok, ali sam ja za telefonski broj koji je naveden u postavci taska na oficijelnoj stranici pod tab-om Locations našla identičan broj i tu sam upisala 'Yes' (telefonski broj se slaže), što su oni meni na kraju označili kao pogrešan odgovor. Eh sada, poslala sam im ticket sa linkom koji su oni dali i na toj stranici uslikala pod odgovarajućom lokacijom i telefonski broj koji je odgovarao onom koji je bio u postavci, ali mi po ovoj pritužbi još ništa nisu odgovorili.

Što sve ovo pišem... ukoliko za pojedine poslove postoji određeni broj pritužbi, oni te poslove označavaju kao 'Broken' i automatski koriguju preciznost svima koji su taj posao radili (mada taj Job ostaje i dalje evidentiran u Job History, ali ne ulazi u ukupan prosjek)... zato je bitno slati tickete, ali obavezno priložiti linkove, slike i sav "dokazni materijal" vezan za zadatak, u suprotnom dobićete odgovor kako administrator nije imao dovoljno podataka kako bi ispitao pritužbu i onda "pojeo vuk magarca", procenat preciznosti opao, a zadatak sistemski nije dobro postavljen, odnosno postavljen je tako da tačne odgovore markira kao netačne.

Evo šta su mi odgovorili za jedan posao od juče (Facebook stranica firme, datum prvog posta na stranici i broj lajkova), koji je solidno plaćen (4-5 centi), a ne uzima mnogo vremena, međutim nije dobro postavljen kod njih u sistemu, pa su mi dva odgovora označili kao netačne:

"Thanks for your patience while we looked into your case. As TaskAuthors release large amounts of Jobs on a daily basis, unfortunately, there are Jobs that have unfair Test Questions and misleading Instructions. It appears that Job 625229 “Collect details about a business from a Facebook profile” is one of those cases and therefore, we have marked the Job as “Broken." This will retroactively remove this Job from counting towards your Overall Work Statistics. For more information on this, please advise this article: Why do my total number of “Jobs Completed” and “Test Questions Answered” sometimes decrease? http://ow.ly/D78zK
We hope to provide you with a better tasking experience in the future and thank you for notifying us!"

Zato ljudi, za sve što primijetite da nije ok, šaljite tickete, ali obavezno sa slikama i linkovima...
forzamilan

#1440 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by forzamilan »

Šta kad dobiješ expelled nema povratka na taj task konkretan tj. id taska ili ne možeš više na tu vrstu taska?

BTW i ja sam ofulio na istom tasku 50% preciznost radi istih razloga ali nisam radio tickete ne da mi se peglati.
zakasnila

#1441 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

Smijeh2015 wrote:Rule-Based Product Relevance: Home Improvement Retail NEW RULES 0.10 $

Radite slobodno,nema expelled mode.
Meni accuracy 17 % i još pičim :D
Znači samo klikći :lol:

Edit:Taman ih 10 uradih kad BUMMER Your accuracy is to low :lol: (50%)
Ja bas kontam kako ti nema expelled mode, a kod mene ima, hajd uspjela sam 16 i dosla na 70% expelled!

Does this business have a website and phone number- ja sinoc uradila i tacnost 0/4 i nema vise, pisala im ticket kad kazu do njih je, ali vidim jos uvijek mi je expelled
zakasnila

#1442 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

@Lunetina, to je taj zadatak i meni su isto odgovorili! Nigdje u instrukcijama im nije naveden format telefonskog broja! Ja sam stavljala +1 ispred svakog, ali nisam stavljala zagradu! Stavljala npr. +1-123-123-1234, a trebalo +1(123) 123-1234, tako da ko bude radio neka obrati paznju! sto je najzalosnije trenutno ih ima oko 1000 u ponudi, a nisu lose placeni, ali expelled :D !
Pisem ja njima ticket za svaki za koji mislim da nije moja greska, ali nekad mi bas bude mrsko, samo gubim vrijeme, juce sam im 10 poslala :D :D
zakasnila

#1443 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

forzamilan wrote:Šta kad dobiješ expelled nema povratka na taj task konkretan tj. id taska ili ne možeš više na tu vrstu taska?

BTW i ja sam ofulio na istom tasku 50% preciznost radi istih razloga ali nisam radio tickete ne da mi se peglati.
To znaci da vise neces moci raditi dok je pod tim ID brojem! Cim se pojavi pod novim ID, taj isti job, baci se na posao :-D
konahawaii

#1444 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by konahawaii »

joj uvijek neki bug sa ovim Draw a Box Around the Back of Vehicles in Your Lane (GC) ...
dobojlija81

#1445 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

Find Doctor Profile Photos from Directory Websites

trenutno 6 centi na clixu 84 dostupno samo
AhmetShabo

#1446 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

dobojlija81 wrote:Find Doctor Profile Photos from Directory Websites

trenutno 6 centi na clixu 84 dostupno samo
uradio 2 i na trecem bummer
dobojlija81

#1447 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

nije kod mene evo 9. radim,pao na jednom samo dadoše wb not found
AhmetShabo

#1448 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

evo ponovo ongo zadataka da se oznace auta u tvojoj traci, eh sad me zanima ova slika, posto se nalazim na parkingu.

Image

Da li da oznacim ili ne?
AhmetShabo

#1449 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

Smijeh2015 wrote:Nema veze gdje si ako ti traže auto koje je ispred tebe i vidi se samo zadnja strana.
Označiti trebaš ali džaba označavaš jer će ti reći da nije dobar kvadrat :lol:
evo prosao sam prvi, mora se tacno oznaciti, pise lijepo da se svaki dio auta mora staviti u box. dakle ako antena izviruje, i ona se mora oznaaciti, zatim retrovizori i slicno:svaki dio koji pripada autu mora biti unutar boxa.
AhmetShabo

#1450 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

mada priznajem da malo seru, traze 100% preciznost sto se tice boxa. ne smijes ni previse ni premalo zaokruziti.
Post Reply