PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

StupskaBitanga

#1426 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Ima ljudi koji bi branili zgradu predsjednista, ima ih jako puno i ja sam jedan od njih, ponavljam zgradu i zastavu ove zemlje jer politicare nema ni potrebe braniti od tih kukavica, vec danas su slobodo hodali oko zgrade bez da im neko nesto kaze
SDA i crvendaci ce sve učiniti za svoje odane partijske drugove
Evo već vidim vrlog Efendića sa Novog Grada kako se tuče
(trenutno plačem od smijeha)
Butmiran

#1427 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

-LIBERO- wrote:
weredsf wrote:
Sta papak zna sta je arhiv, nema to veze sa kladionicom
A ima li sa zelenom partijskom knjizicom?
Najmanje 95% građana pojma nije imalo gdje se nalazi arhiv i sad seru nešto oko toga.
FreakyStyley

#1428 Re: PROTESTI!!!

Post by FreakyStyley »

Butmiran wrote:Brišite ako je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4deBY3zOb2A

Oko 1.25 drot se vraća i udara momka na zemlji nogom u glavu.
FUJ!!
Fantassin

#1429 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

Vazniji je arhiv nego trenutno stanje u drzavi :D oxymoron :D
baxul

#1430 Re: PROTESTI!!!

Post by baxul »

ako su oni koji su demonstrirali plaćeni ko je kriv što su tako jeftini?

ko je kriv što postoje mladi ljudi koji su puni agresije i mržnje spram passata, audija i zgrada koje predstavljaju sistem?
ultima_palabra

#1431 Re: PROTESTI!!!

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:I ko će odgovarati za laži o 12 kg speeda? Jel sramota da se portparol MUP-a KS koristi takvim stvarima u svrhu očuvanja vlasti i da se tim argumentima služi federalni premijer?

I sad treba neko vjerovati u vaše teze o državnom udaru, raspadu zemlje, trećem entitetu... gotovi ste bando :)
pa sad.....zemlja se lako ne raspada, al da vjerujem u spontanost protesta , ne vjerujem....ako sam prvi i drugi dan vjerovao, danas sam daleko od toga........što god ti mislio o meni...
Ne vjerujem ni ja da je sve bilo 100% spontano... što ne oduzima ništa legitimnosti protesta. Uvijek treba malo strane pomoći da se neke promjene izguraju.
Labirint

#1432 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

weredsf wrote:
StupskaBitanga wrote:SDA jurišnici zajedno sa crvendaćima u boj na narod svoj :(
Ova stotina huligana sto pali zgrade ne prestavlja nikakav narod, pusti te price jer se od njih ogradjuju svi koji su bili na protestima
Ja sam bio "Nermine Niksicu" i ne ogradjujem se. U cemu je problem?
StupskaBitanga

#1433 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

na kulturu i historijsku građu se pozivaju oni koji ne žele da riješe pitanje finansiranja i održavanja tih istih institucija.
weredsf

#1434 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:
StupskaBitanga wrote:aman čovječe niko ni ne spominje one koji su palili državne institucije. Ja govorim o opasnim tezama da će Nikšić slati nekoga na ljude ako dođu da protestuju pred Vladu FBiH.
Ima ljudi koji bi branili zgradu predsjednista, ima ih jako puno i ja sam jedan od njih, ponavljam zgradu i zastavu ove zemlje jer politicare nema ni potrebe braniti od tih kukavica, vec danas su slobodo hodali oko zgrade bez da im neko nesto kaze
Pa što se onda još jučer ne zaleti na onu šaku jada što je palila predsjedništvo?
Ako se ne varam, napisao si da si gledao cijelu stvar sa tramvajske stanice.
Nisam bio tu, zamjenio si me sa nekim. Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Svako naredno paljenje drzavne imovine ce zavrsiti krvavo, eto vam politicara pa se obracunajte sa njima ali zastavu i imovinu drzave ne dirajte
shminka

#1435 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

baxul wrote:ako su oni koji su demonstrirali plaćeni ko je kriv što su tako jeftini?

ko je kriv što postoje mladi ljudi koji su puni agresije i mržnje spram passata, audija i zgrada koje predstavljaju sistem?

Kakva je ovo demagogija, jebote. Do neki dan se pricalo hajmo rusit i te stvari ali sada ne valja ko je rusio. Trebali su penzioneri rusiti

A ta prica za arhiv mi je smijesna
It_is_a_Leclerc

#1436 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Vrlo je interesantno u kojoj mjeri budžetske bubašvabe koji nastoje ove proteste pripisati SBB-u, DF-u, stranim agenturama, kako bi spriječili da u narednim danima opet dođe do njih.
U tome im svesredno pomažu mediji koji su u svoje studije prizvale sav politički ološ u ovoj državi (od Nikšića do Izetbegovića),da pljuju po tom narodu i političarima (ovo u trećem licu,kao da su oni mljekari ).
Nero Histrion

#1437 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

hrasno38 wrote:
Butmiran wrote:Brišite ako je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4deBY3zOb2A

Oko 1.25 drot se vraća i udara momka na zemlji nogom u glavu.
Upravo divan snimak koji potvrdjuje sve ono sto sam ranije napisao o onima koji su napravili ovo sranje.
Sta pricaju veceras politicari da su huligani dovukli u gepecima kamenje? Vidi se na snimku da uzimaju keve sa zemlja i bacaju. Protiv sam nasilja, da se razumijemo, protiv sam svakog oblika nasilja.
Al' ga politicari mogu maslat' i spinovat', alal im cufte.
baxul

#1438 Re: PROTESTI!!!

Post by baxul »

shminka wrote:
baxul wrote:ako su oni koji su demonstrirali plaćeni ko je kriv što su tako jeftini?

Kakva je ovo demagogija, jebote. Do neki dan se pricalo hajmo rusit i te stvari ali sada ne valja ko je rusio. Trebali su penzioneri rusiti

A ta prica za arhiv mi je smijesna
upravo to je poenta
x_lecter

#1439 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

pricajte sta hocete, mirnim protestima niko nikad nije nista uradio ... a arhiv zgrade i dr. su samo kolateralna steta, napravice se to ... steta ako se na ovome zaustavi ...
StupskaBitanga

#1440 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je interesantno u kojoj mjeri budžetske bubašvabe koji nastoje ove proteste pripisati SBB-u, DF-u, stranim agenturama, kako bi spriječili da u narednim danima opet dođe do njih.
U tome im svesredno pomažu mediji koji su u svoje studije prizvale sav politički ološ u ovoj državi (od Nikšića do Izetbegovića),da pljuju po tom narodu i političarima (ovo u trećem licu,kao da su oni mljekari ).
ali im ne uspjeva
Dr. Kuca

#1441 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

omar little wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
ova linija argumentacije mentalnog sklopa narednika titine milicije mi je uzasno slatka. u civiliziranim i naprednim zemljama se ne krade 22 godine bez odgovornosti. :)
Seres. Pricam opcenito. Policija treba da bije, jucer je trebalo odrat od batina ove hrabre u masi. Odrat, da sami sebe prepoznat ne mogu. I jucer su borci protiv kradje i korupcije obili i zapalili trafiku :). Svako treba odgovarat, nevazno jel ukro kliker il prodo firmu.
mali_balon

#1442 Re: PROTESTI!!!

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
Odi ti preko Drine pa brani svoje zemljake skupa sa Radoncicem, a muda uvijek mozes provjeriti ili vec jesi???
A dok su vam fahro i njegova novina valjali u nebesa ste ga dizali, sjeti se afere drzavni udar. A tvoj gazda bakir ima vise veze sa drinom nego ja, on nekad ode u sajine dvore da odmori i da malo protabiri bosanjcku politiku pa vi jurisnici dobijete instukcije sta i kako da mislite.
shminka

#1443 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Ma normalno da je to poenta, jos jednom dokazno kakvi smo mi seratori i koliko nam se sve ovo sa razlogom desava
palermo

#1444 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ne vjerujem ni ja da je sve bilo 100% spontano... što ne oduzima ništa legitimnosti protesta. Uvijek treba malo strane pomoći da se neke promjene izguraju.
vrijeme će pokazati što se dešava.......

A svako pravi svoj lični izbor i sa njima živi
Butmiran

#1445 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Image
palermo

#1446 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

shminka wrote:Ma normalno da je to poenta, jos jednom dokazno kakvi smo mi seratori i koliko nam se sve ovo sa razlogom desava
Al ne bi Fahru ipak trebalo dirati :D
trcicu trceci

#1447 Re: PROTESTI!!!

Post by trcicu trceci »

x_lecter wrote:pricajte sta hocete, mirnim protestima niko nikad nije nista uradio ... a arhiv zgrade i dr. su samo kolateralna steta, napravice se to ... steta ako se na ovome zaustavi ...
ma jasta, napravit ce se arhiv :-) nije to fasada jarane :run:

cim jedan narod izgubi kulturu postoji mogucnost za nestankom toga naroda
StupskaBitanga

#1448 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Medijskim istupima i prosipanjem ovakvih gluposti umjesto da smire situaciju političari samo prave još veći haos
thepatriot

#1449 Re: PROTESTI!!!

Post by thepatriot »

McMoy wrote:Treba ESU RADELJAŠA na čelo protesta.
Mlad, školovan, sposoban, elokventan, uspješan poduzetnik, macho tip ...

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eso king dal će sutra doć sa bijelom bengom x šesticom 8-)
shminka

#1450 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

palermo wrote:
shminka wrote:Ma normalno da je to poenta, jos jednom dokazno kakvi smo mi seratori i koliko nam se sve ovo sa razlogom desava
Al ne bi Fahru ipak trebalo dirati :D

Ako asociras na ono sto sam maloprije napisao, meni je cudno da se jedan covjek stavlja na lomacu i strogo sam protiv toga, to je sve :)

Tri trafike se ne mogu porediti sa koliko su politicari do sada pokrali, neuporedivo
Post Reply