Dozer wrote:Opanjkavam...?Edouard wrote: Dozeru, sad i opanjkavaš kod moderatora.![]()
Ako nisi primijetio, samo sam covjeku sasvim normalno replicirao na neke njegove konstatacije. Ako smatras da je to sto sam rekao netacno, razuvjeri me... Daj kakve argumente. stipu supju demagogiju![]()
Ti zaista mislis da si ovime rekao nesto dubokoumno, da si mi na neki nacin nesto, kao, sukn'o...?A šta li je ovo:Jel ti to nako ozbiljno ili...? Pa ne znam jesu li ti lošija pitanja ili odgovori.Ja razumijem da mi postavljamo vrlo teska pitanja za njih, na koja oni nemaju nikakve racionalne odgovore,...
Da...ocito je da mislis upravo to. Ali, eto...na prethodnim stranicama imas nekih pitanja, i to direktno upucenih tebi, ali i XCMiX-u, na koja se niste ni potrudili da ponudite odgovore.
Zasto? Jer vam se ne svidjaju pitanja? Jer nemate odgovor na njih? Jer vam se odgovori na njih ne svidjaju posto nisu u skladu s onim sto smatra(te)s nekakvom istinom?
Dvije stranice ranije HCMX je dobio ponesto o "licemjerju". Cak i s citatima iz "njegove" knjige. I hladno je to zaobisao. Kao i ti
Dakle, Dozeru, ako je primarni smisao ljudskog života u razmnožavanju, onda je za one parove koji ne mogu imati djece, ili one neudane, neoženjene pojedince koji nemaju svoje djece, zatim bolesne, život besmislen, ili ga moraju tražiti u tome da slušaju žuborenje vode, ili da bosi gaze po zelenoj rosnoj travici kako reče @piu piu.Dozer wrote
Da pokusamo ovako.... Edo, HCMX, da li je legitiman smisao zivota razmnozavanje, a zatim i odrzavanje potomstva? Ja mislim da jeste, i to ne neki sporedni smisao, nego primarni. I ne samo nama, nego i svemu zivom na planeti...
Nadalje, ako bi primarni smisao života i bio u potomstvu, onda, istraživanja pokazuju, da su u traženju smisla života kroz potomstvo najviše zatajili upravo oni koji prihvaćaju ateizam.
Naime, u Švicarskoj je prije nekoliko godina rađeno istraživanje o broju djece po fertilnom paru prema svjetonazorskim skupinama. Tu se pokazalo da skupina koja prihvaća ateizam ima najmanji broj potomaka, oko 1,3 djeteta po fertilnoj ženi, a što je jako daleko od dovoljnog iznosa za produljenjem vrste.
Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.