Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Edouard

#1426 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dozer wrote:
Edouard wrote: Dozeru, sad i opanjkavaš kod moderatora.
Opanjkavam...? :roll:
Ako nisi primijetio, samo sam covjeku sasvim normalno replicirao na neke njegove konstatacije. Ako smatras da je to sto sam rekao netacno, razuvjeri me... Daj kakve argumente. stipu supju demagogiju ;-)
A šta li je ovo:
Ja razumijem da mi postavljamo vrlo teska pitanja za njih, na koja oni nemaju nikakve racionalne odgovore,...
Jel ti to nako ozbiljno ili...? Pa ne znam jesu li ti lošija pitanja ili odgovori.
Ti zaista mislis da si ovime rekao nesto dubokoumno, da si mi na neki nacin nesto, kao, sukn'o...?
Da...ocito je da mislis upravo to. Ali, eto...na prethodnim stranicama imas nekih pitanja, i to direktno upucenih tebi, ali i XCMiX-u, na koja se niste ni potrudili da ponudite odgovore.
Zasto? Jer vam se ne svidjaju pitanja? Jer nemate odgovor na njih? Jer vam se odgovori na njih ne svidjaju posto nisu u skladu s onim sto smatra(te)s nekakvom istinom?

Dvije stranice ranije HCMX je dobio ponesto o "licemjerju". Cak i s citatima iz "njegove" knjige. I hladno je to zaobisao. Kao i ti :D
Dozer wrote
Da pokusamo ovako.... Edo, HCMX, da li je legitiman smisao zivota razmnozavanje, a zatim i odrzavanje potomstva? Ja mislim da jeste, i to ne neki sporedni smisao, nego primarni. I ne samo nama, nego i svemu zivom na planeti...
Dakle, Dozeru, ako je primarni smisao ljudskog života u razmnožavanju, onda je za one parove koji ne mogu imati djece, ili one neudane, neoženjene pojedince koji nemaju svoje djece, zatim bolesne, život besmislen, ili ga moraju tražiti u tome da slušaju žuborenje vode, ili da bosi gaze po zelenoj rosnoj travici kako reče @piu piu.
Nadalje, ako bi primarni smisao života i bio u potomstvu, onda, istraživanja pokazuju, da su u traženju smisla života kroz potomstvo najviše zatajili upravo oni koji prihvaćaju ateizam.
Naime, u Švicarskoj je prije nekoliko godina rađeno istraživanje o broju djece po fertilnom paru prema svjetonazorskim skupinama. Tu se pokazalo da skupina koja prihvaća ateizam ima najmanji broj potomaka, oko 1,3 djeteta po fertilnoj ženi, a što je jako daleko od dovoljnog iznosa za produljenjem vrste.
Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
fatamorgana

#1427 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

http://svjetlonosa.bloger.index.hr/post ... 63247.aspx

Dok eddie čeka dozerov odgovor evo da malo obnovi gradivo o moralnosti religije! :kiss:

http://thebosniatimes.ba/clanak/7140

https://plus.google.com/114401795187380 ... dvsLfLDr9P

http://thebosniatimes.ba/clanak/6879

Ugodno čitanje! :)
Lopov-eliminator

#1428 Re: Ateizam

Post by Lopov-eliminator »

Edouard wrote: Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
Opet nastavak mrzilackih orgija. Ti da se pitas, ateisti bi se tretirali kao kriminalci ili narkomani i bili u kazneno-popravnim domovima ili na odvikavanju.

Dokaz protiv ovoga sto si napisao si ti sam, pokusavas svim silama staviti moral pod ekskluzivno vlasnistvo religije. ala ti si sam na ovom forumi napravio toliko nemoralnih stvari iako su ti puna usta velikih prica o moralu. Davno smo jos ti i ja pricali upravo na ovu temu, postavio sam ti nekoliko pitanja i situacija, nikad od tebe odgovore dobio nisam jer ruse tvoje postavke.

Takodjer, ono sto ti promovises rusi temelje morala jer iskljucuje altruizam i kao konstantu postavlja famozni IMT tj. Imal Mene Tu.

Hajmo opet, ovako, nasao si novcanik pun para, znas ciji je, da li bi mu vratio isti, i ako bi, zbog cega?
Last edited by Lopov-eliminator on 19/02/2017 22:41, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#1429 Re: Ateizam

fatamorgana wrote:http://svjetlonosa.bloger.index.hr/post ... 63247.aspx

Dok eddie čeka dozerov odgovor evo da malo obnovi gradivo o moralnosti religije! :kiss:

http://thebosniatimes.ba/clanak/7140

https://plus.google.com/114401795187380 ... dvsLfLDr9P

http://thebosniatimes.ba/clanak/6879

Ugodno čitanje! :)
Do nekoga ko je ateizam otvoreno nazvao BOLESCU, i ko je 50+ godina skrhao misleci da su ateisti nekakvi monstrumi ciji je zivotni cilj biti smetnja vjernicima, ovakve stvari tesko dopiru. ali nije nemoguce.
piupiu

#1430 Re: Ateizam

Post by piupiu »

Edouard wrote:Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
Mislim da se ekolozi ne bi složili s tobom, ljudi na planeti svakako ima previše. A to što nam je populacija u 20. stoljeću narasla od milijardu i po ljudi na početku vijeka do 7 milijardi na kraju vijeka i što nas nikad više nije bilo na planeti nema veze ni s religijom, ni sa ateizmom, nego sa napretkom medicine, nauke, standarda, itd. Kad bi se svi razmnožavali po pred-modernim standardima sa po 5-6 djece, vrlo bi brzo dohakali planeti. I ovako smo na rubu. Samim tim, u današnje vrijeme moralno je prema svom prirodnom habitusu, drugim živućim bićima, a i ljudskoj vrsti, razmnožavati se malo manje da bi svi zajedno bolje živjeli.

Image
Edouard

#1431 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Lopov-eliminator wrote:
Edouard wrote: Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
Opet nastavak mrzilackih orgija. Ti da se pitas, ateisti bi se tretirali kao kriminalci ili narkomani i bili u kazneno-popravnim domovima ili na odvikavanju.

Dokaz protiv ovoga sto si napisao si ti sam, pokusavas svim silama staviti moral pod ekskluzivno vlasnistvo religije. ala ti si sam na ovom forumi napravio toliko nemoralnih stvari iako su ti puna usta velikih prica o moralu. Davno smo jos ti i ja pricali upravo na ovu temu, postavio sam ti nekoliko pitanja i situacija, nikad od tebe odgovore dobio nisam jer ruse tvoje postavke.

Takodjer, ono sto ti promovises rusi temelje morala jer iskljucuje altruizam i kao konstantu postavlja famozni IMT tj. Imal Mene Tu.

Hajmo opet, ovako, nasao si novcanik pun para, znas ciji je, da li bi mu vratio isti, i ako bi, zbog cega?
Ma đe si Lopove. Ti si mi pravo osvježenje premda me nastojiš nako ogaditi. Pa ko bi tebe mogao mrziti.
Šta da ponavljam? Ne podnosim ateizam, ali protiv ateista kao ljudi nemam ništa, s njima radim, drugujem, zezam se, dijelim dobro i zlo,...
Nije moral nikakvo vlasništvu religija, moral proizlazi/dolazi od Boga, Stvoritelja, a religije samo prenose tu poruku.
A što s novčanikom? Neka klopka? Pa vratio bih ga, naravno, jer nije pravedno/pošteno da zadržim ono što ne pripada meni.
Edouard

#1432 Re: Ateizam

Post by Edouard »

piupiu wrote:
Edouard wrote:Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
Mislim da se ekolozi ne bi složili s tobom, ljudi na planeti svakako ima previše. A to što nam je populacija u 20. stoljeću narasla od milijardu i po ljudi na početku vijeka do 7 milijardi na kraju vijeka i što nas nikad više nije bilo na planeti nema veze ni s religijom, ni sa ateizmom, nego sa napretkom medicine, nauke, standarda, itd. Kad bi se svi razmnožavali po pred-modernim standardima sa po 5-6 djece, vrlo bi brzo dohakali planeti. I ovako smo na rubu. Samim tim, u današnje vrijeme moralno je prema svom prirodnom habitusu, drugim živućim bićima, a i ljudskoj vrsti, razmnožavati se malo manje da bi svi zajedno bolje živjeli.

Image
Nisam ja za nerazumno razmnožavanje, ali nije poanta o problemu rasta svjetske populacije, ekologiji, prenapučenosti i moralnoj odgovornosti prema živim bićima, već o spremnosti/otvorenosti svjetonazorskih skupina, uključujući i ateizam, prema potomstvu.
Nećeš valjda tvrditi da ljudi koji prihvaćaju ateizam imaju nedovoljno potomaka radi moralne svijesti i odgovornosti prema drugim ljudima i živim bićima na planeti. Pa njih je ionako zanemarivo malo u svjetskoj populaciji da to i ne bi imalo nekog utjecaja.
fatamorgana

#1433 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Eddie opet elegantno preskače što 'no se kaže crno na bijelo o "moralnosti" religije i njenih vajnih sljedbenika! :kiss: :sax:
Edouard

#1434 Re: Ateizam

Post by Edouard »

fatamorgana wrote:Eddie opet elegantno preskače što 'no se kaže crno na bijelo o "moralnosti" religije i njenih vajnih sljedbenika! :kiss: :sax:
Crnčiš ti Fato dobrano i u noćnoj smjeni. 26.000 postova premalo?
No šalu po strani. Istina, ljudski rod je u svom razvoju proživio dosta nečovječnosti i uz religije i od ljudi iz religija, ali razvoj civilizacije i kulture ipak je nemoguće odvojiti od njih. Podaci koje navodiš su pretjerivanja, a izvori su "prosvjetiteljski", kako od Francuskih revolucionara, novovjekih komunističkih naučnika, tako i od drugih protivnika Crkve kojih ne manjka, što i nije neočekivano. Čudno bi bilo da ti"objektivni izvori" navode što drugo.
Ali kako razumjeti tolike zločine i patnje ljudskog roda koje su mu u nama bliskom 20. vijeku nanijeli brojni komunistički režimi koji su u svojim temeljima neizostavno imali ateizam, u vijeku u kojem je postojala tako visoka svijest o ljudskom životu, slobodi, dostojanstvu,..
Towelie

#1435 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Moralnost religije se ogleda u njenim ucenjima, a ne u ponasanju sledbenika.
Lopov-eliminator

#1436 Re: Ateizam

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Ma đe si Lopove. Ti si mi pravo osvježenje premda me nastojiš nako ogaditi. Pa ko bi tebe mogao mrziti.
Šta da ponavljam? Ne podnosim ateizam, ali protiv ateista kao ljudi nemam ništa, s njima radim, drugujem, zezam se, dijelim dobro i zlo,...
Nije moral nikakvo vlasništvu religija, moral proizlazi/dolazi od Boga, Stvoritelja, a religije samo prenose tu poruku.
A što s novčanikom? Neka klopka? Pa vratio bih ga, naravno, jer nije pravedno/pošteno da zadržim ono što ne pripada meni.
Nemam te ja sta ogaditi, ti to ionako sam radis bez mene svojim postovima.

Znamo da ne podnosis ateizam, pokazao si to. Jedno je ne slagati se s necim ali je puno ozbiljnija stvar ne podnositi nesto. Neka si to nesto direktnije rekao nego prije.

Cinjenica da nisi smio negirati da bi se, ti da se pitas, ateisti tretirali kao kriminalci ili narkomani i bili u kazneno-popravnim domovima ili na odvikavanju, je pokazala sve.

Nisam ja spominjao ovdje iskljucivo sebe, zanimljivo da mene ovdje izdvajas. Pricas kako s ateistima radis drugujes, zezas se itd. kao neki dokaz kako ti ne mrzis ateiste. Radili su i nacionalisticki bolesnici poput Lepog Mice s muslimanima, drugovali zezali se, dijelili dobro i zlo itd. a onda se odjednom desi da taj isti otpjeva pjesmicu "muslimani bolje da vas nema" koja je podsticala mrznju prema muslimanima a i pokolje. Tako da te fore prosipaj nekom drugom. Takvih primjera ima koliko hoces. Mozes ti pricati koliko hoces ali te djela za cas razotkriju,isto kao i njega.

Pricas kako protiv atrleista kao ljufi nemas nista, jest ali samo dok su manjina i dok ste ti i tebi slicni dominantni, ne daj Boze da se prosire. Zato se i bojis same pomisli od sirenja ateizma

Isto kao sto se niko toliko ne zamara ni kriminalcima ako su prisutni u zanemarljivim brojevima.

Opet se vadis, a sta li propovijeda egzistenciju Boga, u onom obliku u kojem ga tvoja religija prezentira, ako nije tvoja religija? Ti i tebi slicni moral stavljate u ekskluzivno vlasnistvo bica u koje vjerujete. Kao sto rekoh, ti si sam po sebi dokaz da je ta tvoja postavka stvari pogresna.

To da moral dolazi od Boga ces morati dokazati.

Sta se prepadas pitanja misleci da je klopka. S obzirom na to koliko si puta zbrisao glavom bez obzira od mojih pitanja, a evo vidim da to radis i drugima, nije ni cudo sto odmah dizes gard u strahu.

Ok, kazes vratio bi jer nije pravedno/posteno da zadrzis ono sto ne pripada tebi. Ajmo dalje, odakle ti znas da to nije pravedno/posteno? I drugo, ukoliko bi znao da poslije ovog svijeta nema nista, nikakve nagrade, da li bi to opet uradio?
belfy

#1437 Re: Ateizam

Post by belfy »

Towelie wrote:Moralnost religije se ogleda u njenim ucenjima, a ne u ponasanju sledbenika.
onda isto vrijedi i za komunizam... pa tim slijedom je sve i jedna knjiga dobra, ali ljudi ne valjaju. ako je vec sve tako sto ce onda bilo koja knjiga? ljudi ce opet po svom...biti i ostati ljudi. sa knjigom ili bez nje.
Lopov-eliminator

#1438 Re: Ateizam

Towelie wrote:Moralnost religije se ogleda u njenim ucenjima, a ne u ponasanju sledbenika.
Objasni to prvo Edouardu, zato imamo fine vjernike, koji ne mrze, na jednoj i na drugoj strani Edouarda i slicne.

Isto vrijedi i za rezime vladavine, evo edouard je jedva cekao da ponovo poistovijeti komunizam i ateizam.
Towelie

#1439 Re: Ateizam

Post by Towelie »

belfy wrote:
onda isto vrijedi i za komunizam... pa tim slijedom je sve i jedna knjiga dobra, ali ljudi ne valjaju. ako je vec sve tako sto ce onda bilo koja knjiga? ljudi ce opet po svom...biti i ostati ljudi. sa knjigom ili bez nje.
Knjiga je za one kojima to treba. Najbolji ljudi imaju moralni zakon u sebi. :)
Towelie

#1440 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Lopov-eliminator wrote:
Objasni to prvo Edouardu, zato imamo fine vjernike, koji ne mrze, na jednoj i na drugoj strani Edouarda i slicne.

Isto vrijedi i za rezime vladavine, evo edouard je jedva cekao da ponovo poistovijeti komunizam i ateizam.
Vazi za sve, naravno. Ovo sam samo izrekao kao princip.
HardcoreMX

#1441 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:nema smisla da ja editujem svoj post, i samo zato to necu uciniti....
-Ne mjenjajući suštinu, samo sam proširio da bolje shvatiš.Usput moram te podsjetiti da si ipak, s ovim što kvotam, već editovao svoj post, iako si rekao da nećeš.Nehajna samoobmana ili šta li već..
Raigor Stonehoof wrote: Dobro, odgovorio si njemu ranije, ja nisam vidio, pa hajde meni objasni zasto alahu trebaju pisari?
-Pa vratiš nazad da vidiš.A usput i da vidiš pitanje pa eto kad mogneš...
Drugi dio pitanja nejasan je,možda zbog neke pravopisne greške ili slično tome...
Dozer wrote:
HardcoreMX wrote:Znači ipak je problem nerazumjevanja jezika.Pa kad već pitaš nije bilo ni teško ni lahko odgovoriti,ali eto uspio sam odgovor napisati,ali šta ti sad vrijedi da ti ga pošaljem kad nećeš razumjeti šta sam napisao?!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-Taman kad si se javio,vidiš da nam treba prevodilac. :D
Mislim da bi ga prvo trebao pitati 'koji on jezik govoriti'? ;-)
Lopov-eliminator wrote: Hajmo opet, ovako, nasao si novcanik pun para, znas ciji je, da li bi mu vratio isti, i ako bi, zbog cega?
-Moja vjera kaže da je moja vjera za one koji vole da razmišljaju. Svakome se dadne prilika,a tako je očigledno ovo pitanje.Ovdje i vjernici i nevjernici mogu da razmisle.Jednima za jedno,drugima za drugo,ovisno koliko im ego želi sebi priznati.
Last edited by HardcoreMX on 20/02/2017 14:47, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#1442 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

posto se neckas, da ti ja onako direktno odgovorim: zato sto je muhamed bio glup pa nije shvatio da ako je neko "sveznajuci" nema potrebe da se ista zapisuje.
Dozer

#1443 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Edouard wrote: Dakle, Dozeru, ako je primarni smisao ljudskog života u razmnožavanju, onda je za one parove koji ne mogu imati djece, ili one neudane, neoženjene pojedince koji nemaju svoje djece, zatim bolesne, život besmislen, ili ga moraju tražiti u tome da slušaju žuborenje vode, ili da bosi gaze po zelenoj rosnoj travici kako reče @piu piu.
:D
Zapravo, ti ljudi se onda bore i rukama i nogama da dijete dobiju putem vjestacke oplodnje, a ako to ne uspije, dosta ih se odluci za posvojenje.
E sad, kako je odavno poznato, vjestacku oplodnju su izmislile i omogucile religije, jel' tako?
Takodjer, u svim vjerskim knjigama pise da sterilne zene i/ili muskarci imaju puno pravo na vjestacku oplodnju ukoliko im bog nije podario taj blagoslov i mogucnost oplodnje i produzenja svoje vrste/loze, jel' tako? Naravno, samo nedostaje i detaljan opis zbog cega bi im bog uskratio tako nesto.
Bog, koji je, inace, veoma milostiv, dobronamjeran, posten, sve vidi, zna i cuje, istovremeno ima i vrlo perfidne ideje, samo njemu razumljive, a koje se ogledaju u radjanju djece s raznim bolestima (nema ovo veze s genetikom, koja je, takodjer, detaljno opisana u vjerskim knjigama...), obolijevaju od raka s 1-2-5-10 godina (vjerovanto jer su to ta djeca zasluzila na neki nacin), umiru u raznoraznim mukama sirom svijeta, sto od bolesti, sto od gladi... Ali, sve je od boga...jel' tako?
Nadalje, ako bi primarni smisao života i bio u potomstvu, onda, istraživanja pokazuju, da su u traženju smisla života kroz potomstvo najviše zatajili upravo oni koji prihvaćaju ateizam.
Naime, u Švicarskoj je prije nekoliko godina rađeno istraživanje o broju djece po fertilnom paru prema svjetonazorskim skupinama. Tu se pokazalo da skupina koja prihvaća ateizam ima najmanji broj potomaka, oko 1,3 djeteta po fertilnoj ženi, a što je jako daleko od dovoljnog iznosa za produljenjem vrste.
Dakle, ateizam, ne ruši samo temelje umnosti i moralnosti što već ranije rekoh, već se suprostavlja i samom životu, biologiji, produljenju ljudske vrste, evoluciji, kako god želiš.
:D
Da...bas su ti ateisti nekakvi cudaci, pa nece da se taslace i stancaju djecu za koju nisu sigurni da ce ih moci othraniti, skolovati, obezbijediti im pristojan i normalan zivot... I to bas u Svici, jednoj od najbogatijih, ako ne i najbogatijoj drzavi svijeta :lol:
Jeste, najbolje je da se svi stancaju k'o na fabrickoj traci, poput Arapa, ili Roma, pa i katolika, a djecu ce vec neko odgojiti, nahraniti, obuci, skolovati... Ni katolici ne zaostaju puno za muslimanima, s obzirom da je njihov globalni fertility rate 2,7, a kod muslimana 3,1 :D

Ah, da...zaboravih.. Ja ih, kao zadrti ateista, imam troje. Ti? :D
Last edited by Dozer on 20/02/2017 15:37, edited 3 times in total.
Dozer

#1444 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Edouard wrote: Ma đe si Lopove. Ti si mi pravo osvježenje premda me nastojiš nako ogaditi. Pa ko bi tebe mogao mrziti.
Jeste da nije meni upucen post, ali moram pitati - da li je moral postojao prije ovih danasnjih monoteistickih religija, tj. prije v.1 (Judaizam), pa v.2 (katolicanstvo), i na kraju v.3 (islam)?
fatamorgana

#1445 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Edouard wrote:
fatamorgana wrote:Eddie opet elegantno preskače što 'no se kaže crno na bijelo o "moralnosti" religije i njenih vajnih sljedbenika! :kiss: :sax:
Crnčiš ti Fato dobrano i u noćnoj smjeni. 26.000 postova premalo?
No šalu po strani. Istina, ljudski rod je u svom razvoju proživio dosta nečovječnosti i uz religije i od ljudi iz religija, ali razvoj civilizacije i kulture ipak je nemoguće odvojiti od njih. Podaci koje navodiš su pretjerivanja, a izvori su "prosvjetiteljski", kako od Francuskih revolucionara, novovjekih komunističkih naučnika, tako i od drugih protivnika Crkve kojih ne manjka, što i nije neočekivano. Čudno bi bilo da ti"objektivni izvori" navode što drugo.
Ali kako razumjeti tolike zločine i patnje ljudskog roda koje su mu u nama bliskom 20. vijeku nanijeli brojni komunistički režimi koji su u svojim temeljima neizostavno imali ateizam, u vijeku u kojem je postojala tako visoka svijest o ljudskom životu, slobodi, dostojanstvu,..
Naš mladac eddie je opet u objektivnoj nemogućnosti da konkretno odgovori pribjegao licemjernom polu trolanju komentirajući izdoktriniran vjerski pristrasno link vezan za zločine krsćanstva koji potpuno obaraju bilo kakvu pomisao o nekoj moralnosti vjere po defaultu te ubacujući izblijedjele floskule o komunizmu babarogi te poznatoj turbo jednačini komunizam = ateizam a preskakući potpuno tri linka o našoj ssdašnjoj vjerskoj stvarnosti, krađe u Merhametu, te marifetluke Cerića i tog nekog hodže Softića koje sam postavio te koji govore o moralnosti onih koji navodno vjeruju.
Očito je da je eddie o komunizmu i ateizmu kao najgorim neprijateljima turbo vjere učio na vjeronauku inače se ne objašnjava otkud mu ovakvi jeftini IZ/SDA klišei koji su pobijeni već desetine puta na sličnim temama no nije prvi koji u nedostatku ozbiljnijih argumenata pribjegava papagajskom ponavljanju tih karikaturnih neistina.
Edouard

#1446 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Lopov-eliminator wrote:

Lopove, da ne bude zabune: SVI KOMUNISTI BILI SU ATEISTI! Slučajno?
Ali, svi ateisti, dakako, nisu bili komunisti. I nema tu nikakvih nejasnoća.
belfy

#1447 Re: Ateizam

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:nema smisla da ja editujem svoj post, i samo zato to necu uciniti....
-Ne mjenjajući suštinu, samo sam proširio da bolje shvatiš.Usput moram te podsjetiti da si ipak, s ovim što kvotam, već editovao svoj post, iako si rekao da nećeš.Nehajna samoobmana ili šta li već..
cuj ne mijenjajuci sustinu... promijenio si sve u kompletu govoreci nesto sasvim drugo. ne valja lagati. da je ostao moj post onako napisan, nakon tvog edita moj ne bi imao nikakvog smisla, pa sam od toga napravio zahebanciju koju ti ocigledno nisi shvatio. al' nemas brige, samo ovako lijepo pitas i bude ti objasnjeno.
fatamorgana

#1448 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Lopove, da ne bude zabune: SVI KOMUNISTI BILI SU ATEISTI! Slučajno?
A kako onda ti komunisti/ateisti 92 - e naprasno baciše partijske knjižice i postadoše vjernici, i evo sad vjeruju toliko jako da ne možeš od njih na red doći? :lol:
Edouard

#1449 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dozer wrote:
Edouard wrote: Ma đe si Lopove. Ti si mi pravo osvježenje premda me nastojiš nako ogaditi. Pa ko bi tebe mogao mrziti.
Jeste da nije meni upucen post, ali moram pitati - da li je moral postojao prije ovih danasnjih monoteistickih religija, tj. prije v.1 (Judaizam), pa v.2 (katolicanstvo), i na kraju v.3 (islam)?
Jeste Dozeru, moral je postojao prije svih religija, i politeističkih i monoteističkih, postojao je otkako je čovjeka.
Dozer

#1450 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Edouard wrote: Lopove, da ne bude zabune: SVI KOMUNISTI BILI SU ATEISTI! Slučajno?
To je ta mantra kojoj su te naucili ovi danasnji "velikani" misli i djela....

Netacno! Pola tih komunista ovdje su slavili i Bajrame i Bozice i Uskrse/Vaskrse. I, istovremeno, bili clanovi partije. Onaj ko ti kaze drugacije - laze te u oci. Ili je, kao i ti, premlad da to zna licno, nego se vodi BHS matricnim bajkama i lazima.
Jeste Dozeru, moral je postojao prije svih religija, i politeističkih i monoteističkih, postojao je otkako je čovjeka.
Super. Ali, kako su ga onda religije uspostavile, tj. kako one prenose tu poruku, kad je moral postojao prije njih? Kad su to ove novokomponovane religije postale glasnogovornici morala?
Post Reply