Citam ove postove pa ne mogu da vjerujem koliko ste u stanju blatiti domace.ultima_palabra wrote:Pa ljudi upravo govore protiv jeftinog uvoznog pivaH4v4t4R wrote:pa ne vidim šta ima veze ko je s kim ušao u posao, koliko vidim sarajevska pivara je ovlašteni proizvođač za Balkan.problemnatravunu wrote:
Dakle, ili je ovaj Oetinger jedini posten, pa prodaje pivo u pola cijene, a svi ostali uzimaju extra profit , ili stvarno prodaju pišalinu
I što ne mogu kompleksaša koji lafo ne piju najjeftinije pivo, al im je dobro uvozno koje se proizvodi po recepturi prašak i voda, kao coca-cola.
druga stvar, to je brend broj jedan po proizvodnji u njemačkoj, a kako rade prema njemačkom zakonu o čistoći piva znači da im je finta da rade na OGROMNU količinu, tako da vjerovatno na količinskim maržama imaju izrazito konkurentnu cijenu.
I jos kad se domaci pokusava unaprijediti, tek onda nista ne valjaju... pa majka mu stara
Kad bi malo proguglali nasli bi da:
- Najprodavanije pivo u Njemackoj, jos od 2004 god - da ga piju samo klosari/pene ili kako god ih nazvali, ne bi moglo biti broj 1
- Ne ulazu u ambalazu - ne treba im fancy pakovanje jer kosta puno vise
- Ne ulazu u marketing ni marke - mislim da izdvajanje za marketing pića iznosi oko 20-30% ukupnog prometa
- Ne rade sa HoReCa - ko god ima veze sa ugostiteljstvom zna da HoReCa uzima isto svoj procenat
- Imaju svoje kamione - znaci ne placaju trece da im razvoze robu
- Bruku nagrada i certifikata su dobili
- Nema GMO
Dok napisah ovo, nesto me na FIS Vitez podsjeti, osim ovih zadnjih stavki
I oni NISTA ne kupuju vec sve sami prave, razvoze, marketing im nula hehehehe
Elem, nemojte kuditi konja kojeg niste jahali. Iskreno ja jedva cekam da je popijem, samo da mi je cijenu znati i kad ce poceti prodaja