Ne samo si ti izletio pred rudu tezom da je bio neprikosloveni vladar i da nije imao opoziciju. Bravar je cijelo vrijeme morao zonglirati izmedju razlicitih frakcija partije, zahtjeva naroda i republika jer zapravo nije imao apsolutnu moc i itekako je morao paziti sta radi kako bi ostao na toj poziciji. Borba protiv opozicije nije cilj nego poteskoca. Jedna od poteskoca koja je zenemarljiva na poteskocu Crvene Armije na granici koja prijeti invazijom.Opetja033 wrote:Opet letis pred rudu.madner wrote:To moze reci samo neko ko veze nema sa historijom Jugoslavije za vrijeme bravara. Cuj nije bilo opozicije.
Naravno da nije bilo opozicije u kontekstu demokratskog drustva. Opozicija postoji i u Sj, Koreji, i u Kini, i u bivsem SSSR-u je postojala.
1) Unutar partijska opozicija: Rankovic, dajdza onog kepeca iz Sj. Koreje, Staljinove cistke. Dakle neprikosnoveni vladar ih skine, zatvori/ubije/skloni i nikome ne odgovara.
2) Vanpartijska opozicija: samo ih proglasis unutrasnjim neprijateljem i nemaju nikakvu pravnu sigurnosti, naprotiv.
Dakle legalna opozicija ne postoji. A priznaces, mnogo je lakse boriti se protiv opoziciji ako si dozivotni diktator u jednopartijskom sisemu nego demokratski izabran predsjednik u visestranackoj demokratiji.
Ukrajina
- madner
#1426 Re: Ukrajina
- biske
#1427 Re: Ukrajina
kad nemaš argumenata počneš pitati je li jasno? jasno je, itekako.Opetja033 wrote: To prozivanje ostavi svom dragom tatici primitivac, jasno?![]()
Na gluposti uglavnom ne odgovaram. Je li jasno i to?
-
jefferson
#1428 Re: Ukrajina
Pa eto de ti prosvjetli nas koji zivimo u neznanju!nosara wrote:Daj jedan traktat na temu, nisi dugo...jefferson wrote:Otkad je Rusija super sila? Znas li ti sta znaci super sila?snaga_znanja wrote:Generalno gledano Rusija brani poziciju super sile u ovom trenutku. Od ove "bitke" zavisi njen polozaj u MZ i nema nikakve sanse da ce oni ovo pustiti tek tako glatko u ruke EU i SAD-a.
- Opetja033
#1429 Re: Ukrajina
Zadnja recenica stoji. Svaki rezim se prije ili kasnije nadje pred takvim izazovom. Ja ne kazem da bravar nije bio maher manevrisenja i taktiziranja, naprotiv - bio je ekspert.madner wrote:Ne samo si ti izletio pred rudu tezom da je bio neprikosloveni vladar i da nije imao opoziciju. Bravar je cijelo vrijeme morao zonglirati izmedju razlicitih frakcija partije, zahtjeva naroda i republika jer zapravo nije imao apsolutnu moc i itekako je morao paziti sta radi kako bi ostao na toj poziciji. Borba protiv opozicije nije cilj nego poteskoca. Jedna od poteskoca koja je zenemarljiva na poteskocu Crvene Armije na granici koja prijeti invazijom.Opetja033 wrote:Opet letis pred rudu.madner wrote:To moze reci samo neko ko veze nema sa historijom Jugoslavije za vrijeme bravara. Cuj nije bilo opozicije.
Naravno da nije bilo opozicije u kontekstu demokratskog drustva. Opozicija postoji i u Sj, Koreji, i u Kini, i u bivsem SSSR-u je postojala.
1) Unutar partijska opozicija: Rankovic, dajdza onog kepeca iz Sj. Koreje, Staljinove cistke. Dakle neprikosnoveni vladar ih skine, zatvori/ubije/skloni i nikome ne odgovara.
2) Vanpartijska opozicija: samo ih proglasis unutrasnjim neprijateljem i nemaju nikakvu pravnu sigurnosti, naprotiv.
Dakle legalna opozicija ne postoji. A priznaces, mnogo je lakse boriti se protiv opoziciji ako si dozivotni diktator u jednopartijskom sisemu nego demokratski izabran predsjednik u visestranackoj demokratiji.
Medjutim reagovao sam na onu imbecilno poredjenje Yanukovitja i Tita, jer je situacija neuporediva. Puno ti je lakse manevrisati ako nemas legalnu opoziciju i ako ne moras razmisljati o izborima za godinu ili dvije. To je kompletna poenta mog komentara.
- JohnnyS
#1430 Re: Ukrajina
Lajavikrelac wrote:Šta je to Jevropa ponudila nekome a da nije stostruko izvukla kasnije?Black swan wrote:ljudima trebaju milijarde do ljeta ili bankrot
a europa nudi milijardu u nekoliko godina
pa ko je ovdje lud
Za razliku od Rusije koja jamačno poklanja uokolo jer je sevap...
- Kikibombona
#1431 Re: Ukrajina
Jefferson
Rusija je regionalna super sila. Mocna Amerika zaostaje za Rusijom kada su u pitanju interesi u ruskom susjedstvu. To je najbolje pokazao primjer Gruzije. Rusija je pregazila americkog saveznika kao plitak potok a da ovi nista nisu pokusali uraditi da to sprijece.
Planovi za izgradnju 'antiraketnog stita' su jos jedan pokazatelj regionalne snage Rusije.
Odrzavanje Asada na vlasti je pokazatelj povratka Rusije na globalnom nivou. Doduse, smatram da bez pomoci Irana ne bi uspjeli.
Rusija je sila jer ih niko ne smije napasti i ugroziti njihov teritorij.
Rusija je regionalna super sila. Mocna Amerika zaostaje za Rusijom kada su u pitanju interesi u ruskom susjedstvu. To je najbolje pokazao primjer Gruzije. Rusija je pregazila americkog saveznika kao plitak potok a da ovi nista nisu pokusali uraditi da to sprijece.
Planovi za izgradnju 'antiraketnog stita' su jos jedan pokazatelj regionalne snage Rusije.
Odrzavanje Asada na vlasti je pokazatelj povratka Rusije na globalnom nivou. Doduse, smatram da bez pomoci Irana ne bi uspjeli.
Rusija je sila jer ih niko ne smije napasti i ugroziti njihov teritorij.
-
udar 99
#1432 Re: Ukrajina
gledajuci zapadne medije , covjek pomisli da je Ukrajina poput krvoprolica u Siriji ?
ima li iko neke snimke i izvjestaje izvan Kijeva ?
Ukrajina je velika zemlja sa oko 46 miliona stanovnika
Kijev je milionski grad , "vijesti" kazu ;" Kijev u Plamenu ?
ja vidim na snimcima jedan poveci trg i oko manje od 10 000 ljudi ?
uokolo gradski saobracaj radi , djeca idu u skolu , zivot se odvija manje - vise normalno ?
neka mi neko pojasni
ima li iko neke snimke i izvjestaje izvan Kijeva ?
Ukrajina je velika zemlja sa oko 46 miliona stanovnika
Kijev je milionski grad , "vijesti" kazu ;" Kijev u Plamenu ?
ja vidim na snimcima jedan poveci trg i oko manje od 10 000 ljudi ?
uokolo gradski saobracaj radi , djeca idu u skolu , zivot se odvija manje - vise normalno ?
neka mi neko pojasni
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1433 Re: Ukrajina
Ti baš izvlačiš iz konteksta ono što tebi paše ili eto trolaš? Šta Ruse boli dupe za braću pravoslavce na Balkanu i oko njega? Jel pomažu pravoslavne Grke? Jel su se ono donedavno makljali sa pravoslavnim Gruzijcima? Rus gleda svoju korist i svoju guzicu zabole njega za braćom i sestrama i njihovim pravima....samo kreten može za Rusiju gledati kao neku "majčicu", pa ta ista Rusija je više puta u istoriji Srbe ostavila ko govno na kiši, čim nisu našli interesa...ljetna kiša wrote:Bosanski pravoslavac? Bosanac-pravoslavac?Lajavikrelac wrote: Ajde umij se hladnom vodom i prošetaj vani, to ti kaže pravoslavac![]()
![]()
Da li ja igdje kažem za sebe koje sam vjeroispovijesti?
Sekunde me ne interesuje koje si vjere, i zašto bi... ne poznajem te, nebitan si mi, kao što je nebitno i za temu.
"Visoko ti svud u nas glavu diže prazan klas!"provaljuješ se i nemaš pojma.
- Hajlac
#1434 Re: Ukrajina
Upravo tako - EU&SAD su im postavili uslov ili mi ili Rusija. I vlada odjebala njihov ekspanzionistički ultimatum.Man of steel wrote:Nije to baš tako jednostavno.rasuta_riza wrote:Svakako da dosta zavise od Rusije, i nije nikakav problem biti u dobrim odnosima sa Rusima, to je i nužno i mudro ali kada jedan predsjednik odbaci veze sa isto tako nužnom EU za radi ruskih interesa i tvrdoglavo ne odstupa od toga e onda ima okidač za ovakve probleme. Mada je to rusko dvorište i na kraju će biti kako baćuška zasvira, na žalost.
Ukrajini niko ne brani da ide u EU ali pod uslovom da se odreknu svih ugovora i povlastica koji trenutno imaju sa Rusijom.
Stvar je jednostavna, ako uđu u jedan savez gube privilegije drugog saveza, a to Ukrajina sebi nikako ne može priuštiti jer su jednostavno previše ovisni o Rusima.
Situacija koja malo podsjeća na trenutni spor Bosne i naših susjeda Hrvata koji trenutno traže da imaju iste uslove trgovine kao i prije, bez obzira što su se njihovi uslovi prema nama promjenili njihovim ulaskom u EU.
Imperija uzvraća udarac u vidu ovih neonacista i odabranih "lidera" od Klička do Yatsa koji kuhaju građanski rat militarizacijom protesta. Sad već svi pomalo gube konce i prelazi u građanski rat.
Hebe se i Merkelovu i Obamu i Putina za ukrajinski narod...samo geostrateški interesi!
http://www.democracynow.org/2014/2/20/a ... e_violence
- Domaci izdajnik
#1435 Re: Ukrajina
Meni se ne da ponavljati al eto moram pošto neki spavaju na času ili štaJohnnyS wrote:Za razliku od Rusije koja jamačno poklanja uokolo jer je sevap...

- Hajlac
#1436 Re: Ukrajina
Lako ti je pozivati na građanski rat iz Berlina(figurativno)klicko_ukrajinski wrote:jedino rješenje u Ukrajini jeste da narod uzme oružje u svoje ruke i najuri ovu mafijašku prorusku vlast
- Domaci izdajnik
#1437 Re: Ukrajina
I ko da dođe na vlast? Julija Timošenko? Pa ne zna se ko je veći lopov, ona ili njen muž sa silnim prevarama, sumnjivim transakcijama i pranjem novca
Al nek su nju proglasili žrtvom proruskog režima, što mu dođe kao da Dilindžera ili Kaponea proglasiš žrtvama američkog zlog sistema 
Čuj revolucionara iz Berlina
pa lako je biti general poslije bitke i patriota iz dijespore, dođi tamo kad pripuca 
Čuj revolucionara iz Berlina
Last edited by Domaci izdajnik on 21/02/2014 16:48, edited 1 time in total.
-
Objektivni navijac
#1438 Re: Ukrajina
udar 99 wrote:moja greska ! NATO trupe u Afganistanu, vazdusni i zeljeznicki trasport ide i preko Rusije
rekoh ja , samo se vi zahebavajte sa Rusijom , imaju i znanja i kapaciteta i ekonomija im ne stoji lose , i najnoviji borbeni sistemi koje su uveli u zadnjih pet-sest godina ( poslije iskustva sa Gruzijom , gdje su je nalupali ali su uvidjeli i greske zaostatak u koordinaciji vazdusnih snaga i to su sada popravili , uvodeci nove generacije i modernizacije borbenih letjelica ) i najbolji odnosi izmedju Kine i Rusije , 30 % gasa ide u EU
neka se raspisu vanredni izbori i referendum u Ukrajini pa neka narod odluci
ova histerija anti-Ruske kampanje ce se mnogima obiti o glavu, samo sacekajte
Ja,koja nebuloza. Ako si sposoban ovo napisati ,onda si apsolutno irelevantan kao sugovornik. Rusija i Afghanistan ne granice
NATO trupe se snabdjevaju iz Pakistana ,iz Afghanistana ( coca cola Kabul na primjer ) i avio transportom. Glavna bolnica NATO trupa je Ramstein Njemacka. Cak se ni NATO baze u Tadzikistanu i Uzbekistanu ne snabdjevaju iz Rusije.
Nije Rusija ,sto je bila i ako ozbiljno ne porade na sebi,bice jos puno slabiji nego sto su sad.
-
udar 99
#1439 Re: Ukrajina
uciti geografiju !
jos prosle godine Rusi su upozoravali da ce presjeci rute snadbijevanja NATO trupa u Afganistanu preko svoje i teritorije bivsih Sovjetskih republika ( koje su manje vise sve sateliti Moskve mada su zvanicno nezavisne )
da ! koristi se zeljeznica, a onda u Afganistan idu konvoji kamiona , takodjer uciti geografiju i gdje se nalazi glavna vazdusna baza za snabdijevanje trupa NATO izvan Afganistana ; Manas ( jedan divizion S-300 od strane Rusa , i nema ni golub da proleti )
takodjer preko Pakistana je zeznuto , Afganistan ima ocajnu putnu infrastrukturu
a NATO trupe su poprilicno razmazene , treba im hiljade tona goriva sedmicno i Koka Kola i Hamburgeri
evo izvjestaj poznatoga Wall street Journal o tome problemu ;
http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 1106592452
jos prosle godine Rusi su upozoravali da ce presjeci rute snadbijevanja NATO trupa u Afganistanu preko svoje i teritorije bivsih Sovjetskih republika ( koje su manje vise sve sateliti Moskve mada su zvanicno nezavisne )
da ! koristi se zeljeznica, a onda u Afganistan idu konvoji kamiona , takodjer uciti geografiju i gdje se nalazi glavna vazdusna baza za snabdijevanje trupa NATO izvan Afganistana ; Manas ( jedan divizion S-300 od strane Rusa , i nema ni golub da proleti )
takodjer preko Pakistana je zeznuto , Afganistan ima ocajnu putnu infrastrukturu
a NATO trupe su poprilicno razmazene , treba im hiljade tona goriva sedmicno i Koka Kola i Hamburgeri
evo izvjestaj poznatoga Wall street Journal o tome problemu ;
-
underwater
#1440 Re: Ukrajina
Pa tako razmisljaju NORMALNI ljudi ... medjutim, lova je podjeljena idiotima koji su nalozili huligane i praznoglavce koji misle da je bolje americko govno nego ruska torta. To su milioni dolara supporta za protestante, sve cash. Ima na onom klipu sto sam postavio par stranica prije. Bit svega je da antiprotestanata ima i vise ali nisu agresivni kao ovi, a i svi mediji su odavno zakupljeni.Ameriku i Njemacku zaboli za zrtve koje ce pasti. Naravno (i nasrecu) i Rusi imaju svoj VITALAN I EGZISTENCIJALAN interes da nato ne dodje tu, zajebi price o pravoslavlju, raketne baze su garant ruske intervencije ako krene nizbrdo oko protesta.Lajavikrelac wrote:Meni se ne da ponavljati al eto moram pošto neki spavaju na času ili štaJohnnyS wrote:Za razliku od Rusije koja jamačno poklanja uokolo jer je sevap...Hoće li EU kupovati Ukrajinske proizvode? Hoće li se VW proizvoditi u Zaporožju? Hoće li Ukrajinci bez viza ići tražiti posao u EU? Hoće li EU isporučivati gas Ukrajini po "bratskoj" cijeni? Hoće li vagoni rude iz Donjeckog basena ići za EU a pare Ukrajini? Hoće li Njemačka ili Britanska flota zakupiti baze na Krimu (za dolare naravno) ako se povuće crnomorska flota RM RF? Itd, itd, itd.....To nisu moje riječi i moja demagogija nego samo prenosim šta mi kažu ljudi koji žive u Ukrajini i većinski ovako razmišljaju za razliku od onih papinih portabl revolucionara i neonacista iz Svobode koji nemaju dvije čiste u glavi....ili su im obećali zlatne kašike kao nama
![]()
- ljetna kiša
#1441 Re: Ukrajina
Pokušaću da ti odgovorim, uz rizik da moj odgovor ne bude pravilno shvaćen.Lajavikrelac wrote: Šta Ruse boli dupe za braću pravoslavce na Balkanu i oko njega? Jel pomažu pravoslavne Grke? Jel su se ono donedavno makljali sa pravoslavnim Gruzijcima? Rus gleda svoju korist i svoju guzicu zabole njega za braćom i sestrama i njihovim pravima....samo kreten može za Rusiju gledati kao neku "majčicu", pa ta ista Rusija je više puta u istoriji Srbe ostavila ko govno na kiši, čim nisu našli interesa...
Ne očekujem da prihvatiš rezon, niti očekujem(o) od bilo koga ko je naprosto drugačijeg "koda" (etničkog, duhovnog, geografskog ili bilo kog drugog) da to razumije i prihvati. Pri tome ne smatran drugačijeg od sebe inferiornim , ni slučajno.
Ali prosto vjerujem da "vi" ni iz najbolje namjere to ne možete razumjeti.
Prvo, mi Srbi bezuslovno volimo Rusiju i Ruse. Kao starijeg brata. Brata voliš jer ti je brat, to je sasvim dovoljno. Čista ljubav, bez interesa. Kad je bratu teško i ne može da ti pomogne, nećeš ga manje voljeti zbog toga. Nećeš mu reći da te je ostavio na kiši. Prosto nije mogao da ti pomogne.
Kažeš: Rus gleda svoju korist i svoju guzicu.
A mi kažemo: To je naš stariji brat. Neka je njemu dobro, biće i nama, iako mi ne tražimo ništa.
Na kraju, onaj ko kaže da Rusi nikada nisu pomogli Srbima ne poznaju dobro istoriju.
-
Objektivni navijac
#1442 Re: Ukrajina
evo izvjestaj poznatoga Wall street Journal o tome problemu ;udar 99 wrote:uciti geografiju !
![]()
Clanak je iz novembra 2011
Pricas o necemu o cemu nemas pojma. Info skupljas sa googlanjem starih vijesti i podataka i na tome pravis stav. Imam osjecaj da je vecina ovih salonskih ljevicara ista. Ko nije guzio bar dvadeset Ukrajinki,ne bi se trebao javljati na ovoj temi !!
- AleksoMKD
-
underwater
#1444 Re: Ukrajina
Ajjjjjj evo opet srbo-mitomana ... zaboli ruse dal ih vi volite, za razliku od vas, ruse vode ljudi koji vole SVOJ narod i svoju drzavu (izuzev par izuzetaka u doba raspada sssr-a). Istina i oni ce povremeno srati o srpsko-ruskom prijeteljstvu jer ih zabavlja da im pushite, ali nista vise od toga. Koliko su vam para dali?ljetna kiša wrote:Prvo, mi Srbi bezuslovno volimo Rusiju i Ruse. Kao starijeg brata. Brata voliš jer ti je brat, to je sasvim dovoljno. Čista ljubav, bez interesa. Kad je bratu teško i ne može da ti pomogne, nećeš ga manje voljeti zbog toga. Nećeš mu reći da te je ostavio na kiši. Prosto nije mogao da ti pomogne.
Kažeš: Rus gleda svoju korist i svoju guzicu.
A mi kažemo: To je naš stariji brat. Neka je njemu dobro, biće i nama, iako mi ne tražimo ništa.
Na kraju, onaj ko kaže da Rusi nikada nisu pomogli Srbima ne poznaju dobro istoriju.
Ono sto su rusi bili VERBALNO na strani srba to je jer i sami imaju unutar secesionistickih teznji i ne mogu to progutati, a nikako zato sto ste pravoslavni
Pa nije nijedna srpkinja ostala da nije silovana kad su 45' rusi usli u Beograd, samo ako su je ufatili. Toliko o bratskim narodima.
Ruski Car Putin ima sasvim ozbiljnu politiku, nije nikad pokazao nacionalizam ili sovinizam, U Bosni i Hrvatskoj su na vlasti idioti i debili koji vire iz americke guzice i NIKAD nisu pokusali produbiti odnose sa rusijom, da jesu, bili bi potpuno ravnopravni pratneri srbima.
Jedine specijalne veze koje srbija ima sa rusijom su veze - mafija dviju zemalja.
- ljetna kiša
#1445 Re: Ukrajina
Kao što rekoh. Samo što ti ne razumiješ šta znači bezuslovno.Ne očekujem da prihvatiš rezon, niti očekujem(o) od bilo koga ko je naprosto drugačijeg "koda" (etničkog, duhovnog, geografskog ili bilo kog drugog) da to razumije i prihvati. Pri tome ne smatran drugačijeg od sebe inferiornim , ni slučajno.
Ali prosto vjerujem da "vi" ni iz najbolje namjere to ne možete razumjeti.
-
udar 99
#1446 Re: Ukrajina
evo svjetske agencije javljaju postignut dogovor u Ukrajini , smanjuju se ovlasti predsjednika , amnestija za protestante
e sada ako extremno desne grupe nastave sa otimanjem oruzja te paljevinom i slicno ?
sve ce biti jasno ko stoji iza
i Ukrajinske sluzbe bezbjednosti tada imaju puno pravu da ih umlate
a to Afganistanci zive kao u Svicarskoj ili samo okupacijske snage ?
prouci sta je Igla -S
uci geografiju i istoriju Afganistana
ako Rusija kaze "Njet "
iznijece te gace na stapu spasavujuci samo goli zivot ( a Pakistanci vas bas "vole" zbog napada dronova svakodnevnih doceka ce vas cvijecem )
a krvavo zaradjene pare ? pa vidjeces kako to zavrsi !
pozdrav!
e sada ako extremno desne grupe nastave sa otimanjem oruzja te paljevinom i slicno ?
sve ce biti jasno ko stoji iza
i Ukrajinske sluzbe bezbjednosti tada imaju puno pravu da ih umlate
dobro vam pravo tamo , kako ide svercanje opijuma ?A razmazeni jesmo ne jedemo mi hamburegere u Afghanistanu,nego jastoge i skampe a pijemo colu,colu iz Coca coline punionice u Kabulu.
a to Afganistanci zive kao u Svicarskoj ili samo okupacijske snage ?
prouci sta je Igla -S
uci geografiju i istoriju Afganistana
ako Rusija kaze "Njet "
iznijece te gace na stapu spasavujuci samo goli zivot ( a Pakistanci vas bas "vole" zbog napada dronova svakodnevnih doceka ce vas cvijecem )
a krvavo zaradjene pare ? pa vidjeces kako to zavrsi !
pozdrav!
-
rasuta_riza
#1447 Re: Ukrajina
Od sličnog sindroma pate i Bošnjaci koji na identičan način gledaju na Tursku a rezultat je bio kao u boldiranom.Lajavikrelac wrote: Ti baš izvlačiš iz konteksta ono što tebi paše ili eto trolaš? Šta Ruse boli dupe za braću pravoslavce na Balkanu i oko njega? Jel pomažu pravoslavne Grke? Jel su se ono donedavno makljali sa pravoslavnim Gruzijcima? Rus gleda svoju korist i svoju guzicu zabole njega za braćom i sestrama i njihovim pravima....samo kreten može za Rusiju gledati kao neku "majčicu", pa ta ista Rusija je više puta u istoriji Srbe ostavila ko govno na kiši, čim nisu našli interesa...
- Opetja033
#1448 Re: Ukrajina
Ukrajinski parlament donio odluku o bezuslovnom i momentalnom pustanju na slobodu Yulie Tymosjenko! 
-
rasuta_riza
#1449 Re: Ukrajina
Slažem se. Putin je prvenstveno autokrata, šatro vjernik pravoslavac jer gaji imidž čovjeka bliskom narodu-populizam, lično ga se živo jebe za svim tim, lik je gladan moći. Izdašno će finansirati i gradnje džamija pod kontrolom svojih proruskih muslimanskih pulena i stjecati poene u nekim tradicionalno njima naklonjenim muslimanskim zemljama. Sve u svemu pametan lik. Ali će i nemilosrdno zgaziti svakoga ko njegovoj politici stane na put; bez obzira koja je vjera u pitanju Čečeni - muslimani, Gruzijci - pravoslavni, dakle to nema veze sa pameću. Da na pr. Rusima u Vladivostoku padne na pamet da se odcijepe od Moskve isto bi tako prošli.underwater wrote:ljetna kiša wrote: Ruski Car Putin ima sasvim ozbiljnu politiku, nije nikad pokazao nacionalizam ili sovinizam,
Jedine specijalne veze koje srbija ima sa rusijom su veze - mafija dviju zemalja.
- Domaci izdajnik
#1450 Re: Ukrajina
Ja sam za to da se i njeni saradnici puste na slobodu, naročito ovi osuđeni za privredni kriminal, da se vrate na stare pozicije i nastave ono šta su započeli....
Ima Ukraina da procvjeta, biće Kijev ko Dubai....