Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Paranoid

#1426 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Jahh, ko Čović i Mile.. jelde.
Hafis

#1427 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

kosava wrote:
Hafis wrote:
kosava wrote:Cuj netreba tebi link , ides ti malo kad t'ompson zapiva u rodnim mu Cavoglavama
Neznam covjeka pa da sudim da je takav.
Okle mene u Čavoglavama, nigdje veze. A opet mi ne vjeruješ, je li tako? To su stereotipi koji uspjevaju u jednom dijelu ove zemlje.
Sad ću ti pokazati drugi stereotip: ti se spremaš ići u Siriju da pomogneš braći i da daš život za džihad. I sad mi ti dokazuj da te zaboli neka stvar za Siriju i ''braću'' i džihad, a ja ti k'o ne vjerujem, kao i ti meni gore..
Evo pakujem se .
Evo i ja taman iz Čavoglava i skidam onu crninu sa sebe. Još mi po belaju kapa s onim U ostala na groblju kad sam obilazio grob Mate Bobana.
kosava

#1428 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Neka fino , fino lijepo je biti ponosan na svoju proslost ma kako da je mracna , nego nemoj zaboraviti da obletis i Suskov grob.
Hafis

#1429 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

kosava wrote:
Hafis wrote: Bogami, da vi ipak sobu iznajmite pa da nekako izgladite to :D
Mozes i ti sa nama pa da zovnemo Kacavendu da te blagoslovi
Upec'o sam vas 8)
Šala mala, neću više. Zajebancija je zajebancija :thumbup:
Paranoid

#1430 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote: Evo i ja taman iz Čavoglava i skidam onu crninu sa sebe. Još mi po belaju kapa s onim U ostala na groblju kad sam obilazio grob Mate Bobana.
Zato si došao na forum k'o ф ćirilicom ispisano... :lol: :lol:
Hafis

#1431 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

kosava wrote:Neka fino , fino lijepo je biti ponosan na svoju proslost ma kako da je mracna , nego nemoj zaboraviti da obletis i Suskov grob.
Nema problema. Pozdravi i ti Oksa kada budeš obilazio Muamera Topalovića :lol:
kosava

#1432 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Hafis wrote:[te]
Upec'o sam vas 8)
Šala mala, neću više. Zajebancija je zajebancija :thumbup:
Ma ozbiljno ja cemo i paranoid na serbe i baklavu u hotelskom restoranu a ti i Kacavenda u sobu da se blagoslovite , i razmijenite koju o religiji .
kosava

#1433 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Hafis wrote:
kosava wrote:Neka fino , fino lijepo je biti ponosan na svoju proslost ma kako da je mracna , nego nemoj zaboraviti da obletis i Suskov grob.
suti oks ti je jak ko bik a hoce i haknut pustinjske ovaj hercegovacke portale .
Hafis

#1434 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

kosava wrote:
Hafis wrote:
suti oks ti je jak ko bik a hoce i haknut pustinjske ovaj hercegovacke portale .
Super. A u slobodno vrijeme može i predavati vjeronauk u KPD :)
Aspekt

#1436 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Moro bi ic u Zg a Bobo je u Grudama . Ubio se u potiljak .
Hafis

#1437 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

A i to što kažeš. baš baksuzluk. A tebi opet s druge strane skoknuti do babe nacije na Kovače što si rekao keks.
Aspekt

#1438 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
Bobo i suskavi su bili ministtri , predsjednici nekoga i necega jakog velikog . Odlucivali o sudbini stotina hiljada ljudi . Odgovorni za agresiju logore i smrt destina hiljda ljudi . Obojica sahranjeni uz velike pocasti . A taj Toplavic je obican covjek koji je ubio jednu porodicu i hvala Bogu expresno uhvacen i osudjen na max kaznu zatvora . Takavi su kod agresora dobivali ordenje . Nije bas usporedba .
Hafis

#1439 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Aspekt wrote:
Hafis wrote:
Bobo i suskavi su bili ministtri , predsjednici nekoga i necega jakog velikog . Odlucivali o sudbini stotina hiljada ljudi . Odgovorni za agresiju logore i smrt destina hiljda ljudi . Obojica sahranjeni uz velike pocasti .
I to što kažeš. Samo ih nisu optužili (k'o ni Aliju) pa ćemo ja i ti to raspraviti ovako na brzaka.
cindrlimindrli

#1440 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:I to što kažeš. Samo ih nisu optužili (k'o ni Aliju) pa ćemo ja i ti to raspraviti ovako na brzaka.
Nece biti, to sto su ti puleni mandrknuli na vakat nije sprijecilo Hag da citav projekat okarakterise kao UZP.
Aspekt

#1441 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafize nisu ih optuzili zato sto su na vrijeme keknuli . aliju ne volim . sta vise mrzim ga . Ali zbog cega bi ti njega osudio .Zbog cega ? Za sta ?
Aspekt

#1442 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:A i to što kažeš. baš baksuzluk. A tebi opet s druge strane skoknuti do babe nacije na Kovače što si rekao keks.
Ja idem jedino u Bg da se poklonim svom komndantu u kuci cvijeca
Hafis

#1443 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Aspekt wrote:aliju ne volim . sta vise mrzim ga . Ali zbog cega bi ti njega osudio .Zbog cega ? Za sta ?
Ja sam siguran da voliš Aliju, zato što si ti također siguran da ja volim Šuška i ''Bobu''.
A zbog čega bih ga osudio? Sad baš ne baratam jasnim dokazima (jwer bih bio svjedok optužbe), a ne volim mlatarati floskulama kao većina ovdje, i zadovoljit ću se činjenicom da ICTY-eva istraga protiv njega je prekinuta nakon njegove smrti. Znači postojalo je materijala.
cindrlimindrli

#1444 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
Aspekt wrote:aliju ne volim . sta vise mrzim ga . Ali zbog cega bi ti njega osudio .Zbog cega ? Za sta ?
Ja sam siguran da voliš Aliju, zato što si ti također siguran da ja volim Šuška i ''Bobu''.
A zbog čega bih ga osudio? Sad baš ne baratam jasnim dokazima (jwer bih bio svjedok optužbe), a ne volim mlatarati floskulama kao većina ovdje, i zadovoljit ću se činjenicom da ICTY-eva istraga protiv njega je prekinuta nakon njegove smrti. Znači postojalo je materijala.
Lazes, kompletnu dokumentaciju koju su Hagu dostavili istomisljenici ti iz genocidnog brloga, citavih 64 kile papirnatih
nebuloza, Hag je pogledao i proslijedio u korpu za smece jos dok je bio ziv.
Aspekt

#1445 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
:lol:
Aspekt

#1446 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
Kao i za Ganica , Divjaka , Sefera .....cetnici poslali vagon lazi i papira da bi obmanuli sud i pokusali prikazati da oni nisu jedini krivi za sve . Izblamirali se kao i uvijek . Jedino ako bi u Hagu bio tuzen od hravta za onu izjavu ,, ovo nije nas rat ,, :-D
oakville

#1447 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Hafis wrote:
Aspekt wrote:
Hafis wrote: Nema problema. Pozdravi i ti Oksa kada budeš obilazio Muamera Topalovića :lol:
Bobo i suskavi su bili ministtri , predsjednici nekoga i necega jakog velikog . Odlucivali o sudbini stotina hiljada ljudi . Odgovorni za agresiju logore i smrt destina hiljda ljudi . Obojica sahranjeni uz velike pocasti .
I to što kažeš. Samo ih nisu optužili (k'o ni Aliju) pa ćemo ja i ti to raspraviti ovako na brzaka.
Ama Hafise, da nisi zaboravio da se Franjo Tuđman spominje u anamonoj presudi udruženom zločinačkom poduhvatu skupa s još njih, a sve u cilju evropeizacije bošnjaka putem njihovog humanog koncentriranja?
Pa pošto je Franjo ušao u tu historijsku presudu i poslije svoje smrti, možeš li nam pokazati nešto slično i za Aliju?
Nebitan32

#1448 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Nebitan32 »

Vratimo se jos jednom na brojcanost odredene populacije. Tacnije koja je gornja granica trpljivosti Srbije? To jeste radi kolike brojcanosti srpske populacije moze doci do intervencije Srbije?

Vidjeli smo na primjeru Hrvatske da Srbija nije intervenirala tokom operacije Oluja. To se desilo 1995. Srbija je pustila niz vodu populaciju od 500 000 Srba. Cak i vise ako uzmemo one koje se nalaze u Bosni i pogranicnim mjestima s RH (Bosansko Grahovo, Drvar, Bosanski Petrovac, Kljuc, Varcar Vakuf itd...).

Nedavno su bili izbori na Kosovu i tu je i sam Dacic jasno rekao da Srbija nece ispastati radi Srba prisutnih na Kosovu. Procjene govore da ih ima 100.000+.
http://www.kurir-info.rs/dacic-srbi-gla ... ak-1074811

Uzmimo u obzir period koji je ranije naveden a to je 20-30 godina. Srpska populacija u Bosni ce u tom periodu biti oko 700.000. Dakle blizu smo brojcanosti srpske poupulacije koja je 1995 pustena niz vodu u Hrvatskoj. Uz to treba dodati i cinjenicu da je i sama Srbija na silaznoj putanji i da nema niti ce imati toliku snagu i prednost koju je imala tokom 90-ih proslog stoljeca.

Na zadnjem popisu je ustanovljeno da u Srbiji ima preko 150.000 napustenih kuca. Za 20-30 godina ce se taj broj utrostruciti.

Srbija vise nema ni zelju ni kapacitet da daje direktnu vojnu i logisticku podrsku separatistima preko Drine. U slucaju konfilkta bi ostali sami u svojim enklavama. Bilo bi naravno dobrovoljaca ali smo i tokom 90-tih vidjeli da su oni tu uglavnom bili 1992 dok nije bilo crvstog otpora i dok je bilo prostora za veliku pljacku.
Hafis

#1449 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
Aspekt wrote:
Ama Hafise, da nisi zaboravio da se Franjo Tuđman spominje u anamonoj presudi udruženom zločinačkom poduhvatu skupa s još njih, a sve u cilju evropeizacije bošnjaka putem njihovog humanog koncentriranja?
Pa pošto je Franjo ušao u tu historijsku presudu i poslije svoje smrti, možeš li nam pokazati nešto slično i za Aliju?
Opet vi k'o mala djeca, račun bez krčmara. Radi se o prvostupanjskoj presudi i tko zna što će na kraju ispasti.
Recimo ja sam 2011 godine u parničkom postupku presudom općinskog suda dobio od jedne javne institucije 57 000 KM obeštećenja, plus zatezne kamate za 4-godišnje razdoblje, i plus moje troškove procesa.
Međutim, drugostupanjskom presudom županijskog suda prije pola godine, presuda općinskog suda je poništena i meni su natovarili troškove obrane druge strane u procesu(6 4000 KM) koje sam uredno i platio. Sada sam uputio reviziju na državni sud u Sa i čekam rješenje. E tako ti je to i s Francekom.
A stav i mišljenje o Aliji je MZ pokazala poništenjem imenovanja sarajevskog aerodroma po njegovom imenu. Dalje ti ne trebam objašnjavati.
Martinez_

#1450 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Srbiji je dovoljna istočna Republika Srpska, Oružane snage BiH nikad neće smeti osvojiti Bijeljinu zbog Srbije, nije ni HV smela vojno poraziti Srbe u istočnoj Slavoniji. Srbija pripaja istočnu Srpsku, BiH poništava i integriše zapadnu Srpsku

Mislim, intervencija Srbije u budućoj članici NATO, e šta sve čovek neće pročitati :mrgreen:
Locked