Awakened wrote:Tacno, nema silu da naskodi drugome, ali ima zakonsku obavezu i odgovornost (jednaku kao i vozac) da ne naskodi sam sebi - ali po tebi je to zanemarivo!
Covjece, ne svadjamo se, iznosimo misljenja...i sam sam vozac i znam kakvih pjesaka ima. Niko ne kaze da je odgovornost pjesaka zanemariva, ali kada obojica krse pravila, onda je barem 70:30 na strani vozaca zbog stvari koje sam spomenuo.[/quote]
Nema sanse! Odgovornost je ista! 50:50 ukoliko PREKRŠE JEBENA PRAVILA.
Ako čovjek u 3 i 35 ne može sebi uzeti za pravo da napravi par koraka kolovozom a kad će ?

ne mogu da vjerujem šta govoriš.
Hajmo ovako. Ako covjek ne moze sebi uzeti za pravo da u 3:35 projuri 100km/h gdje je ograničenje 30km/h i pri tome prođe kroz crveo (reicmo), kada će?
Hebem ti pamet.
Jel ti se nekad desilo da staneš na pješačkom i pustiš pješaka a da te ludak zaobilazi ugrožavajući čovjeka ?
Kakve ovo ima veze gdje umobolni krkran za volanom ugrozava druge na PJESACKOM zaobilazeci druga auta? Tu je on APSOLUTNO KRIV i treba ga zatucat kamenom. Ovo nema nikakve veze sa navedenim primjerom o kojem diskutujemo.
Zato sam na strani pješaka iako sam uglavnom vozač.
Pa svi smo vecinom na strani pjesaka, jer su u podredjenom polozaju, ali pjesaka koji POSTUJU PROPISE! Ukoliko on krši pravila i dovodi svoj zivot u opasnost, kriv je NAJMANJE kao i vozac, a nerijetko ta krivica je i veca na strani pjesaka.