Istočno Sarajevo
- Creasy
#1426 Re: Istočno Sarajevo
Da li je istina da je "Tuš" prn'o?
Ja sam čuo da tamo "Bingo" otvara supermarket...
-
falcon_iv
#1427 Re: Istočno Sarajevo
Creasy wrote:Da li je istina da je "Tuš" prn'o?
Ne znam za Tus ali znam da Tempo na Kuli mijenja naziv. Od avgusta ce poslovati pod nazivom Tropic.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1428 Re: Istočno Sarajevo
u tempo sam ušao samo jednom ili dva puta
jednom su me odrali za neki stol za peglanje nisam ni skontao
da je cijena mnogo mnogo veća
i nekako je vala... uvučen a ništa oko njega nema
a čini se da nikad nije ni dovršen 
i nekako je vala... uvučen a ništa oko njega nema
- OldMayor
#1429 Re: Istočno Sarajevo
Tempo ja mislim nikad nije ni radio kako treba...falcon_iv wrote:Creasy wrote:Da li je istina da je "Tuš" prn'o?
Ne znam za Tus ali znam da Tempo na Kuli mijenja naziv. Od avgusta ce poslovati pod nazivom Tropic.
Sjecam se da su imali ja mislim 20+ kasa kad su tek otvorili. Centar je preogroman, a vjecito prazan.
-
StupskaBitanga
#1430 Re: Istočno Sarajevo
kad su tek otvorili radno vrijeme je bilo 24h
-
falcon_iv
#1431 Re: Istočno Sarajevo
Sto se tice prehrane i akcijske ponude, mislim da je najpovoljniji u gradu.Black swan wrote:u tempo sam ušao samo jednom ili dva puta
i nekako je vala... uvučen a ništa oko njega nemaa čini se da nikad nije ni dovršen
Ako se Tropic zeli ozbiljno posvetiti trgovini, mora se napokon urediti okolina i kompletan objekat. Nema smisla da sve ostane onako nedovrseno.
- Creasy
#1432 Re: Istočno Sarajevo
falcon_iv wrote:Sto se tice prehrane i akcijske ponude, mislim da je najpovoljniji u gradu.Black swan wrote:u tempo sam ušao samo jednom ili dva puta
i nekako je vala... uvučen a ništa oko njega nemaa čini se da nikad nije ni dovršen
Ako se Tropic zeli ozbiljno posvetiti trgovini, mora se napokon urediti okolina i kompletan objekat. Nema smisla da sve ostane onako nedovrseno.
Meni je Bingo daleko bolji. Tempo ne bi bio onako prazan da su cijene povoljnije...
-
falcon_iv
#1433 Re: Istočno Sarajevo
Bingo ima povoljne cijene i od toga niko ne bjezi.Creasy wrote:falcon_iv wrote:Sto se tice prehrane i akcijske ponude, mislim da je najpovoljniji u gradu.Black swan wrote:u tempo sam ušao samo jednom ili dva puta
Meni je Bingo daleko bolji. Tempo ne bi bio onako prazan da su cijene povoljnije...
Tempo je ogroman jer se prostire na povrsini od 8.000 kvadratnih metara. Sto kupaca u objektu ne znaci nista i izgleda sablasno prazno. Vikendom, kada su cijene nize, objekat je dobro posjecen. Ne mozes porediti ovoliki objekat sa marketima od 100-200 m2.
Nadam se da ce Tropic prilikom rebrendiranja urediti prilaze objektu i da opstina I. Ilidza nece dati odobrenje za rad dok se sve ne uredi.
Kada je Tempo 2010. otvoren, radio je odlicno. Belgijanci su kasnije povlacili cudne poteze tako da je i obim posla bio manji.
- CSKA
#1434 Re: Istočno Sarajevo
Tempo je takav i u Srbiji,on je ustvari samo jedno veliko skladiste.Vjerujem da su mnogi mislili da ce biti tamo otvoren neki trzni centar kao Merkator sve sa kaficem,picerijom,buticima...Ali stvarno za sve ove godine da se niko nije sjetio prilaz da uredi,ni Aleksandrija koja je bila prije Tempa,pa ni oni.I najveci zajeb je sto su rekli da ce kao u Bg da radi 24h,rekli pa porekli.
-
falcon_iv
#1435 Re: Istočno Sarajevo
Nadam se da ce Tropic da uredi taj prostor. Ta lokacija je sjajna za trgovinu. Nije u gradu, dovoljno je izdvojena od gradske guzve a prostor je ogroman. Parking prostor je dovoljno velik ali neuredjen. Tempo centri u Srbiju su mnogo uredjeniji kao i Tempo centri u Banja Luci, Prijedoru, Brodu, Brckom i Bijeljini.
Ocekujem da Tropic napravi pravi trzni centar sa pratecim sadrzajima.
Ocekujem da Tropic napravi pravi trzni centar sa pratecim sadrzajima.
- NEOPLAN
#1436 Re: Istočno Sarajevo
Zar TEMPO i TROPIC nisu ista firma?
-
falcon_iv
#1437 Re: Istočno Sarajevo
Nisu!NEOPLAN wrote:Zar TEMPO i TROPIC nisu ista firma?
Tropic je prodao svoje objekte srpskoj Delti ( Maxi i Tempo objekti), Delta prodala belgijskom Delezu a Delez ponovo banjaluckom Tropic-u.
-
Bodkin
#1438 Re: Istočno Sarajevo
mislis belgijskom delhaize-u?falcon_iv wrote:Nisu!NEOPLAN wrote:Zar TEMPO i TROPIC nisu ista firma?
Tropic je prodao svoje objekte srpskoj Delti ( Maxi i Tempo objekti), Delta prodala belgijskom Delezu a Delez ponovo banjaluckom Tropic-u.
-
El_comadante
#1440 Re: Istočno Sarajevo
a zar nije bilo priča da su Tempo prodali Bugarima?falcon_iv wrote:Nisu!NEOPLAN wrote:Zar TEMPO i TROPIC nisu ista firma?
-
falcon_iv
#1441 Re: Istočno Sarajevo
Tempo i Maxi u Bugarskoj su kupili Bugari.El_comadante wrote:a zar nije bilo priča da su Tempo prodali Bugarima?falcon_iv wrote:Nisu!NEOPLAN wrote:Zar TEMPO i TROPIC nisu ista firma?
-
AZ -.-
#1442 Re: Istočno Sarajevo
Prihodi i profit/gubitak za 2013. za Bingo i Tuš posto vidim da se pitate jeli "prdno" Tuš, mozete stanje zakljuciti iz narednog:
Bingo Tuzla Prihod 2013 - KM 506.000.000; Profit 2013 - KM 33.000.000 (u 2012. profit KM 36.600.000)
Tuš Bihać Prihod 2013 - KM 95.000.000; Gubitak 2013 - KM 9.000.000 (u 2012. gubitak KM 6.400.000)
Bingo Tuzla Prihod 2013 - KM 506.000.000; Profit 2013 - KM 33.000.000 (u 2012. profit KM 36.600.000)
Tuš Bihać Prihod 2013 - KM 95.000.000; Gubitak 2013 - KM 9.000.000 (u 2012. gubitak KM 6.400.000)
-
El_comadante
#1443 Re: Istočno Sarajevo
@falcon_iv hvala na informaciji. ja sam čuo da su Bugari kupili od Delte Tempo sve objekte a ono ispade samo u Bugarskoj.
-
Max Bunker
#1444 Re: Istočno Sarajevo
Pitanje jedno za vas sto zivite u Lukavici, kakvi su uslovi zivota i to?
Vidim da ima jako povoljno za kupiti stanova pa me interesuje, kakav je komsiluk i da li ima raje iz Federacije koja je preselila u Lukavicu i to?
Cisto da imam neku informaciju jer malo gledam te nekretnine.
Vidim da ima jako povoljno za kupiti stanova pa me interesuje, kakav je komsiluk i da li ima raje iz Federacije koja je preselila u Lukavicu i to?
Cisto da imam neku informaciju jer malo gledam te nekretnine.
- DownhillMaster
#1445 Re: Istočno Sarajevo
Znam da se samo muslimanima obijaju auta u Spasovdanskoj.Zna se ko je ko i ne vole realno muslimane za komšije.
Stoga...
Stoga...
-
radostan dan
#1446 Re: Istočno Sarajevo
drecun... milovan drecun.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1447 Re: Istočno Sarajevo
gdje živi ona aleksandra pandurević
vidio sam je samo s kolicima u tomu u konzumu
malo je niža nego što sam mislio
vidio sam je samo s kolicima u tomu u konzumu
malo je niža nego što sam mislio
- OldMayor
#1448 Re: Istočno Sarajevo
A inace se na automobilu vidi da je muslimansko jelde?DownhillMaster wrote:Znam da se samo muslimanima obijaju auta u Spasovdanskoj.Zna se ko je ko i ne vole realno muslimane za komšije.
Stoga...
Kod svakog muslimana u autu objesena arapska zastava i tespih kod retrovizora, a kod srbadije kokarda i četiri S...
Nigdje veze, meni je tamo lijepo naselje, imaju bas dijelova koji su fino uredjeni. Da li vole muslimane ili ne, ne znam, ne zivim tamo. Ali to je isto kao da sad neko kaze da mi u Sarajevu ne volimo srbe, a svako ima komsiju srbina, mislim glupost totalna. Ne mogu se stvari tek tako generalizovati.
Da tamo ima kretena ima sigurno, ali ih ima i ovdje u Sarajevu.
Odem tamo cesto na kafu, probajte...nece vas niko pojest.
- Creasy
#1449 Re: Istočno Sarajevo
Ček samo da provale odakle si, ima da ti mišomor sipaju.OldMayor wrote:A inace se na automobilu vidi da je muslimansko jelde?DownhillMaster wrote:Znam da se samo muslimanima obijaju auta u Spasovdanskoj.Zna se ko je ko i ne vole realno muslimane za komšije.
Stoga...
Kod svakog muslimana u autu objesena arapska zastava i tespih kod retrovizora, a kod srbadije kokarda i četiri S...![]()
Nigdje veze, meni je tamo lijepo naselje, imaju bas dijelova koji su fino uredjeni. Da li vole muslimane ili ne, ne znam, ne zivim tamo. Ali to je isto kao da sad neko kaze da mi u Sarajevu ne volimo srbe, a svako ima komsiju srbina, mislim glupost totalna. Ne mogu se stvari tek tako generalizovati.
-
RahatHurmašica
#1450 Re: Istočno Sarajevo
uz jednu sitnicu, oni su, gle čuda, ti koji su ubili 14000 sarajlija, a ne obratno.OldMayor wrote:A inace se na automobilu vidi da je muslimansko jelde?DownhillMaster wrote:Znam da se samo muslimanima obijaju auta u Spasovdanskoj.Zna se ko je ko i ne vole realno muslimane za komšije.
Stoga...
Kod svakog muslimana u autu objesena arapska zastava i tespih kod retrovizora, a kod srbadije kokarda i četiri S...![]()