Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
udrch

#1426 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

psi laju, karavane prolaze..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1427 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

udrch

#1428 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

često Dodik pokušava povući paralelu između PC-a i Kosova..
ali uglavnom bezuspješno u onome što bi on želio..
međutim meni naumpade jedna činjenica koja se može uporediti..
90-tih su na Kosovu živjeli Srbi i Albanci..oni u manjini su bili konstitutivni iako ih je bilo do 10%, a oni drugi su bili obespravljeni..
na prostotu PC-a su živjela tri naroda, sva tri konstitutivna..imali su ista prava, nisu ugrožavali jedni druge..
20-tak godina na Kosovu žive ista dva naroda, ali se stanje promjenilo..danas tamo živi 2 miliona Albanaca i oko 100.000 Srba..iako su ovi malobrojniji izvršili etničko čišćenje i zločine, iako su kažnjeni od međunarodne zajednice, ipak danas EU se snažno angažovala da nađe rješenje za njihove probleme..
na prostoru PC-a su Srbi izvršili genocid i etničko čišćenje nad Bošnjacima i Hrvatima..tamo danas živi oko milion Srba i oko 250.000 Bošnjaka i Hrvata..
prava ovih Bošnjaka i Hrvata EU uopće ne zanimaju..ponašaju se kao da je sve normalno..
ovako ispadne da je dobro biti loš momak, dobiješ više..
cadburry

#1429 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
Inicijativa je dobra, Ako dovede do toga da se 100 porodica trajno vrati, isplatilo se. Osim toga, i sada imas masu ljudi koji su se kroz nekoliko zadnjih godina vec vratili, ali su jos registrovani u FBiH zbog socijalne i zdravstvene zastite.
Ono, ja sad mrzim SDP, pa ću pretpostaviti da sve što SDP radi dobro je iz straha od etikete izdajništva, a sve što radi neko drugi je iz uvjerenja. SDA podržava iz patriotizma sa druge strane - dok su dijelili BiH nedavno u Prudu. SBB stoji iza istog dogovora zbog kojeg ti se zgadio SDP. DF će ti uskoro vjerovatno slično nešto pokazati. :-) :-) :-) I molim te da moje postove prestaneš posmatrati kroz prizmu stavova SDP-a, jer oni su ipak samo moji. A i biće normalnija diskusija.

Ne znam jesam li ja možda naivan, ali ja sam mislio da 1. mart želi stvoriti BiH kakvu ja želim, a ne postati krovno povratničko udruženje. Mislim i to je ok, ali ipak si ti taj naivni, ako misliš da je cilj ove Inicijative da se ljudi iz Malmea, Štokholma, Frankfurta vrate u Zvornik, Bratunac, Kozarac...
Skijaš

#1430 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Inicijativa je dobra, Ako dovede do toga da se 100 porodica trajno vrati, isplatilo se. Osim toga, i sada imas masu ljudi koji su se kroz nekoliko zadnjih godina vec vratili, ali su jos registrovani u FBiH zbog socijalne i zdravstvene zastite.
Ono, ja sad mrzim SDP, pa ću pretpostaviti da sve što SDP radi dobro je iz straha od etikete izdajništva, a sve što radi neko drugi je iz uvjerenja. SDA podržava iz patriotizma sa druge strane
Nisam to rekao i ne mislim da ima neke razlike izmedju SDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a. Odnosno, postoji razlika u metodi pljackanja pa bi SDA i HDZ da parazitiraju na duze staze decenijama pijuci krv kravi muzari, dok bi SDP i SBB da istu zakolju kume, da sliste rezerve Elektroprenosa i privatiziraju telekom. To su sve gangovi koji se zajebavaju s narodom i niti jednom od tih klanova nije u interesu da dodje do stabilizacije drustva. Nikakve razlike nema izmedju Damira Hadzica i Amira Zukica. Boli njih kita za Bosnom i Hercegovinom. A to sto su i SDA i SDP podrzali Prvi Mart je kako rekoh rezultat pritiska jer se ni jedni ni drugi ne usudjuju kontrirati. S pravom ne smiju ponavljati argumentaciju velikosrpskog RTRS-a, a posto druge nema, oni ce eto kao podrzati inicijativu.
I molim te da moje postove prestaneš posmatrati kroz prizmu stavova SDP-a, jer oni su ipak samo moji. A i biće normalnija diskusija.
Nemoj forsirati SDP kao rjesenje ako se bojis da ces nekim svojim stavovima nastetiti toj stranci.
Ne znam jesam li ja možda naivan, ali ja sam mislio da 1. mart želi stvoriti BiH kakvu ja želim, a ne postati krovno povratničko udruženje. Mislim i to je ok, ali ipak si ti taj naivni, ako misliš da je cilj ove Inicijative da se ljudi iz Malmea, Štokholma, Frankfurta vrate u Zvornik, Bratunac, Kozarac...
Prvi Mart kao organizacija je potpuno nebitna i prica o ljudima iza svega je samo skretanje s teme. To je ustvari na tragu one SDS-ove preporuke diskreditiranja celnih ljudi Prvog Marta. Ono sto je bitno jeste sta se moze postici ovom inicijativom, a to je prvo preregistracija onih koji su se vec vratili ali se zbog socijalne zastite jos nisu odjavili iz FBiH tako da ih u manjem entitetu zvanicno nema iako tamo zive, i drugo preregistracija onih koji bi to vec uradili da se ne boje gubitka to malo socijalne zastite koju imaju. Insistirati na zadrzavanju postojeceg stanja moze samo zlonamjeran ili zbunjen.
madner

#1431 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by madner »

udrch wrote:često Dodik pokušava povući paralelu između PC-a i Kosova..
90-tih su na Kosovu živjeli Srbi i Albanci..oni u manjini su bili konstitutivni iako ih je bilo do 10%, a oni drugi su bili obespravljeni..
na prostotu PC-a su živjela tri naroda, sva tri konstitutivna..imali su ista prava, nisu ugrožavali jedni druge..
20-tak godina na Kosovu žive ista dva naroda, ali se stanje promjenilo..danas tamo živi 2 miliona Albanaca i oko 100.000 Srba..iako su ovi malobrojniji izvršili etničko čišćenje i zločine, iako su kažnjeni od međunarodne zajednice, ipak danas EU se snažno angažovala da nađe rješenje za njihove probleme..
na prostoru PC-a su Srbi izvršili genocid i etničko čišćenje nad Bošnjacima i Hrvatima..tamo danas živi oko milion Srba i oko 250.000 Bošnjaka i Hrvata..
prava ovih Bošnjaka i Hrvata EU uopće ne zanimaju..ponašaju se kao da je sve normalno..
Zato sto je RS dio BiH.
Mehanizam za zastitu prava povratnika je bila vojska FBiH, jer je bilo jasno sta znaci krsenje mirovnog sporazuma.
Danguba

#1432 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

madner wrote:
Zato sto je RS dio BiH.
Mehanizam za zastitu prava povratnika je bila vojska FBiH, jer je bilo jasno sta znaci krsenje mirovnog sporazuma.
bas svasta ovdje mozes procitati... :lol: :lol:
ddaa

#1433 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ddaa »

sto lagis,,albanci u srbiji su bili nacionalna manjina a nikad konstutivan narod,a znas sta znaci konstutivan narod, i kao nacionalna manjina dobili su dio srbije,a srbi u drzavi bih su konstutivan narod bili i prije rata i posle rata,
ddaa

#1434 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ddaa »

sto lagis,,albanci u srbiji su bili nacionalna manjina a nikad konstutivan narod,a znas sta znaci konstutivan narod, i kao nacionalna manjina dobili su dio srbije,a srbi u drzavi bih su konstutivan narod bili i prije rata i posle rata,i po tvojim podacima danas u rs ima 25 posto bosnjaka,sto je smijesno te podatke sam cuo samo od tebe.a najsmjesnije je sto si napisao oni u manjini su bili konstutivni na kosovu,gle cuda srbi bili konstutivni u drzavi srbiji,,ajde nacionalisto jedna nauci gledati stvari dvosmjerno a ne jednosmjerno.
Last edited by ddaa on 22/05/2013 11:39, edited 1 time in total.
PerverzMusharaf

#1435 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PerverzMusharaf »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Ono, ja sad mrzim SDP, pa ću pretpostaviti da sve što SDP radi dobro je iz straha od etikete izdajništva, a sve što radi neko drugi je iz uvjerenja. SDA podržava iz patriotizma sa druge strane
Nisam to rekao i ne mislim da ima neke razlike izmedju SDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a. Odnosno, postoji razlika u metodi pljackanja pa bi SDA i HDZ da parazitiraju na duze staze decenijama pijuci krv kravi muzari, dok bi SDP i SBB da istu zakolju kume, da sliste rezerve Elektroprenosa i privatiziraju telekom. To su sve gangovi koji se zajebavaju s narodom i niti jednom od tih klanova nije u interesu da dodje do stabilizacije drustva. Nikakve razlike nema izmedju Damira Hadzica i Amira Zukica. Boli njih kita za Bosnom i Hercegovinom. A to sto su i SDA i SDP podrzali Prvi Mart je kako rekoh rezultat pritiska jer se ni jedni ni drugi ne usudjuju kontrirati. S pravom ne smiju ponavljati argumentaciju velikosrpskog RTRS-a, a posto druge nema, oni ce eto kao podrzati inicijativu.
I molim te da moje postove prestaneš posmatrati kroz prizmu stavova SDP-a, jer oni su ipak samo moji. A i biće normalnija diskusija.
Nemoj forsirati SDP kao rjesenje ako se bojis da ces nekim svojim stavovima nastetiti toj stranci.
Prvi Mart kao organizacija je potpuno nebitna i prica o ljudima iza svega je samo skretanje s teme. To je ustvari na tragu one SDS-ove preporuke diskreditiranja celnih ljudi Prvog Marta. Ono sto je bitno jeste sta se moze postici ovom inicijativom, a to je prvo preregistracija onih koji su se vec vratili ali se zbog socijalne zastite jos nisu odjavili iz FBiH tako da ih u manjem entitetu zvanicno nema iako tamo zive, i drugo preregistracija onih koji bi to vec uradili da se ne boje gubitka to malo socijalne zastite koju imaju. Insistirati na zadrzavanju postojeceg stanja moze samo zlonamjeran ili zbunjen.
znaci 1 mart je samo ngo za mjere iz oblasti socijalne i zdravstvene zastite? interesantno.
Zmaj007

#1436 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Zmaj007 »

Potpuna podrska Suljagicu i ekipi, samo naprijed vi ste za ovdasnje povratnike posljedna nada.Nek pojedinci koji pricaju da ova incijativa nece uspjet i da ce pogorsat stanje nek dođu malo u rs i vide kakvo je to stanje.Ovdje je sasvim normalno da su po skolama objesene ikone svetog save cak u nekim skolama kao naprimjer u Bijeljini cete naletiti i na cetnicke simbole u skolama pa i u javnim ustanovama,ali za nas to sve polako postaje normalno.Bojimo jaja za uskrs,ulice nam nose nazive ratni zlocinaca,bivamo nekad i napadnuti,ali nije nista opasno koja bomba ili metak jbg to pojedinci rade nisu srbi takvi,ni struja nije problem treba sacekati određeni period(par mjeseci ili cak godina),svaka opstina ili grad imaju svoju krsnu slavu slavimo mi to sve, da se nedaj boze srbi nebi naljutili.Sve cemo izdurat samo da se ova idila ne pokvari.Smatram da nece od presudne vaznosti biti kakav ce rezultat ostvariti stranke koje ne negiraju genocid na opstim izborima 2014, da li ce to biti 3,4 ili 5 mjesta u Parlamentarnoj skustini BIH.Za mene ce biti vazniji izbori 2016 lokalni izbori i ako bod da da tu budemo jedinstveni,da nebude dijeljenja,da izađemo sa zajednickim listama i za opstinsko vijece i za gradonacelnike i za nacelnike,jer u mnogim mjestima mozemo napraviti haos hehehehhe :bih: .Samo treba nastaviti raditi i svaka cast svima iz prvog marta na silnom trudu,a posebno svaka cast podrinskom lavu Emiru Suljagicu :thumbup:

:bih:
udrch

#1437 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

ddaa wrote:
sto lagis,,albanci u srbiji su bili nacionalna manjina a nikad konstutivan narod,a znas sta znaci konstutivan narod, i kao nacionalna manjina dobili su dio srbije,a srbi u drzavi bih su konstutivan narod bili i prije rata i posle rata,i po tvojim podacima danas u rs ima 25 posto bosnjaka,sto je smijesno te podatke sam cuo samo od tebe.a najsmjesnije je sto si napisao oni u manjini su bili konstutivni na kosovu,gle cuda srbi bili konstutivni u drzavi srbiji,,ajde nacionalisto jedna nauci gledati stvari dvosmjerno a ne jednosmjerno.
jel ne znaš čitati? - napisao sam:
90-tih su na Kosovu živjeli Srbi i Albanci..oni u manjini su bili konstitutivni iako ih je bilo do 10%
na Kosovu su u mnajini bili Srbi, bilo ih je oko 10% i bili su konstitutivni..za Albance to nisam rekao, jer oni u Jugoslaviji nikad nisu bili konstitutivni..znači ne znaš da čitaš..
zatim sam rekao:
tamo danas živi oko milion Srba i oko 250.000 Bošnjaka i Hrvata...
to je ukupno oko 1.250.000, od kojih je Hrvata i Bošnjaka 250.000, ne samih Bošnjaka..znači opet ne znaš da čitaš..
a ne znaš ni da računaš, jer 250.000 od ukupnih 1.250.000 nije 25%..a pogotovo nije Bošnjaka 25%..
da su Srbi bili konstitutivni na Kosovu je bila samo konstatacija, ništa drugo..
bolje biti i nacionalista nego genocidaš..
ddaa

#1438 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ddaa »

.ti si sa svojom pricom sovinista ne genocidas,,ja da bi bio genocidas trebao bi licno da pocinim genocid jesul za tebe svi nijemci genocidasi,svi turci i td.
Paranoid

#1439 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Paranoid »

ddaa wrote:.ti si sa svojom pricom sovinista ne genocidas,,ja da bi bio genocidas trebao bi licno da pocinim genocid jesul za tebe svi nijemci genocidasi,svi turci i td.
...nisi ti genocidaš...ti si samo...nepismen!
unix

#1440 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Ono o čemu smo dugo pričali ispostavilo se da smo bili upravu i da MUP RS-a radi nezakonite provjere.

"Kada sam ušao u salu za vađenje ličnih dokumenata Upravno- pravnog odjeljenja Policijske stanice u Bratuncu i zatražio da podnesem zahtjev za prijavu prebivališta službenica za šalterom mi je rekla kako to nije moguće, kako ne mogu predati zahtjev dok ona ne obavijesti policajca koji će otići na moju adresu i uvjeriti se da ja tamo živim. Ja sam na to rekao da je to potpuno nelegalno i neregularno i da imam puno pravo da predam zahtjev, a da oni imaju obavezu da ga zaprime i da mi izdaju potvrdu da sam to uradio te da u zakonskom roku od 15 dana dobijem dokument- kazao je Suljagić."

O čemu se radi pogledajte na linku ispod :

http://www.prvimart.ba/vijesti/suljagic ... -nelegalne
ddaa

#1441 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ddaa »

Paranoid wrote:
ddaa wrote:.ti si sa svojom pricom sovinista ne genocidas,,ja da bi bio genocidas trebao bi licno da pocinim genocid jesul za tebe svi nijemci genocidasi,svi turci i td.
a ti fustrirani mis. :-)
Danguba

#1442 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

ddaa wrote:
Paranoid wrote:
a ti fustrirani mis. :-)
haj ti ba sadi kupus...nakislo je :D
ddaa

#1443 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ddaa »

misevi ne jedu kupus?
heckler

#1444 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

„Prvi mart” upoznao institucije s analizom postupanja institucija entiteta RS prema povratnicima u prijeratnim općinama prebivališta

Koalicija organizacija civilnog društva “Prvi mart” uputila je na adrese državnih institucija, ambasada i stranih misija, međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija, analizu postupanja institucija entiteta Republike Srpske prema povratnicima koji obnavljaju prebivalište u prijeratnim općinama prebivališta.

U analizi je obuhvaćen pregled sistemskog i sistematskog kršenja Zakona o prebivalištu i boravištu Bosne i Hercegovine, slobode kretanje, slobode informiranja, slobode izbora prebivališta, posebno imajući u vidu da pomenute činjenice upućuju na kršenje ljudskih prava i osnovnih sloboda zagarantovanih Ustavom BiH.

Također, navodeni su i dokazi institucionalne diskriminacije građana koji pripadaju povratničkoj populaciji, posebno skrećući pažnju javnosti na ravnodušnost nadležnih institucija na navedeno ponašanje službenika u entitetu RS-a.

U analizi se zaključuje da lokalne policijske stanice u entitetu RS-a djeluju protivno Zakonu o prebivalištu i boravištu BiH, te s tim u vezi sve navedene činjenice upućuju na to da je osnov za pogrešno tumačenje prava i pogrešno utvrđivanje činjenica na terenu, zapravo rezultat izvaninstitucionalnih pritisaka političkih struktura.

Ovom prilikom građanska koalicija „Prvi mart“ uputila je poziv na snažniju institucionalnu kontrolu procesa registracije, značajnije učešće nadležne Agencije (IDDEEA) na nadzor zakonitosti procesa, te utvrđivanje odgovornosti lokalnih komandira i drugih službenih lica, a u vezi sa pitanjem zloupotrebe službenog položaja i mogućeg povezeivanja sa višim strukturama koje su naredile ovakvo postupanje.

Kompletnu analizu pogledajte http://www.prvimart.ba/pdf/Prvi%20mart% ... naliza.pdf.
kowalski1

#1445 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kowalski1 »

unix wrote:Ono o čemu smo dugo pričali ispostavilo se da smo bili upravu i da MUP RS-a radi nezakonite provjere.

"Kada sam ušao u salu za vađenje ličnih dokumenata Upravno- pravnog odjeljenja Policijske stanice u Bratuncu i zatražio da podnesem zahtjev za prijavu prebivališta službenica za šalterom mi je rekla kako to nije moguće, kako ne mogu predati zahtjev dok ona ne obavijesti policajca koji će otići na moju adresu i uvjeriti se da ja tamo živim. Ja sam na to rekao da je to potpuno nelegalno i neregularno i da imam puno pravo da predam zahtjev, a da oni imaju obavezu da ga zaprime i da mi izdaju potvrdu da sam to uradio te da u zakonskom roku od 15 dana dobijem dokument- kazao je Suljagić."

O čemu se radi pogledajte na linku ispod :

http://www.prvimart.ba/vijesti/suljagic ... -nelegalne
oni će da rade šta hoće, koliko god hoće i kako hoće, jer ovo je država u kojoj može da radi šta ko hoće - doduše, par godina smo naivno živjeli u iluziji da neće biti tako - i niko ne odgovara niti je koga više briga. inicijativa "100.000 glasova i pobijedili smo" :-) će još više da nas ukopa, a strance ubijedi da definitivno dignu ruke od nas. ko što neko reče, suljagić će da inauguriše novog naci-vođu ognjena tadića (koji je ideološki 1000 puta gori od dodika) i kompromitovati povratak i povratnike koji su jedina spona nečega što bi sutra moglo biti normalno bosansko društvo. jok, oni će nakon ovoga biti suljagićevi "ekstremisti i balije" i opet će da se čude šta ih je snašlo kao 92', jer suljagić i slični njemu sigurno neće živjeti sa "većinom koja je demokratski preglasana", a apanaže i plate po parlamentima primati sigurno hoće . ja ne mogu da shvatim sa kakvim idiotima imamo posla.
udrch

#1446 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

ne znam kako neki više ne mogu da skontaju da su oni potpuno nebitni..
onaj izvještaj SDS-a jasno govori da su oni nebitni..
inicijativa 1. mart je u prednosti, ne zanima nas šta oni rade, a i ono što urade relevantni sud ili druga institucija proglasi nezakonitim..trenutno to rade njihovi sudovi, a negdje polovinom 2014-te će intervenisati i međunarodna zajednica kako ih panika sve više bude obuzimala..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1447 Re: Inicijativa Prvi Mart

kowalski1 wrote:
oni će da rade šta hoće, koliko god hoće i kako hoće, jer ovo je država u kojoj može da radi šta ko hoće - doduše, par godina smo naivno živjeli u iluziji da neće biti tako - i niko ne odgovara niti je koga više briga. inicijativa "100.000 glasova i pobijedili smo" :-) će još više da nas ukopa, a strance ubijedi da definitivno dignu ruke od nas. ko što neko reče, suljagić će da inauguriše novog naci-vođu ognjena tadića (koji je ideološki 1000 puta gori od dodika) i kompromitovati povratak i povratnike koji su jedina spona nečega što bi sutra moglo biti normalno bosansko društvo. jok, oni će nakon ovoga biti suljagićevi "ekstremisti i balije" i opet će da se čude šta ih je snašlo kao 92', jer suljagić i slični njemu sigurno neće živjeti sa "većinom koja je demokratski preglasana", a apanaže i plate po parlamentima primati sigurno hoće . ja ne mogu da shvatim sa kakvim idiotima imamo posla.
Neka će, nek nas snađe ponovo sve isto što i '92. Neka je rat. Ali građanska inicijativa ''Prvi mart'' ima da odradi svoje i 2014.g., i 2016.g., i 2018.g.,....Sve tako dok se ne vrati RBiH kakva je bila Zavnobiška!

Robovi nećemo biti, tako mi Boga dragog!
AkHolic

#1448 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by AkHolic »

PipiDugaDevetka wrote:
kowalski1 wrote:
Neka će, nek nas snađe ponovo sve isto što i '92. Neka je rat. Ali građanska inicijativa ''Prvi mart'' ima da odradi svoje i 2014.g., i 2016.g., i 2018.g.,....Sve tako dok se ne vrati RBiH kakva je bila Zavnobiška!

Robovi nećemo biti, tako mi Boga dragog!
Zavnobiška BiH je otišla u prošlost sa prvim demokratskim izborima 1990.Bošnjaci koji žive u RS da bi bili prihvaćeni i uvaženi kao jednakopravni građani i kao kolektiv - skupina,ne mogu dovoditi u pitanje lojalnost tom entitetu-Samo na taj način a ne konfrontiranjem sa većinskim narodom imaju izglede da ostvaruju svoje legitimne interese.
PipiDugaDevetka

#1449 Re: Inicijativa Prvi Mart

AkHolic wrote: Zavnobiška BiH je otišla u prošlost sa prvim demokratskim izborima 1990.Bošnjaci koji žive u RS da bi bili prihvaćeni i uvaženi kao jednakopravni građani i kao kolektiv - skupina,ne mogu dovoditi u pitanje lojalnost tom entitetu-Samo na taj način a ne konfrontiranjem sa većinskim narodom imaju izglede da ostvaruju svoje legitimne interese.
Biće prije da je Zavnobiška BiH otišla sa prvim SAO Oblastima.
udrch wrote: ovo ide dalje, a kome smeta može mahat' ušima,...
Katamaran_Sa

#1450 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Katamaran_Sa »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
cadburry wrote:dobra inicijativa, ali neostvariva
Jesu li to SDP-ovci i sluzbeno poceli agitaciju protiv projekta ?
Na ovu glupost ti mogu samo reći "ne riSe" :-) Pa SDPova Vlada je glavni finansijer ove Inicijative.

Druga je stvar što ti ne želiš da se realno osvrneš na ovu Inicijativu i vidiš da nam ovo neće donijeti ničeg dobrog i da, čak i da se ostvare zacrtani ciljevi, nećemo moći dobiti ni taj najavljivani Zakon o povratku, a kamoli da će RS biti zakinut barem za jednu nadležnost.
Koliko ja znam opcina Novi Grad je dala najvise i jedina za sada???
Post Reply