Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
plagijator1975

#1426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

:mrgreen:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Tiger 033

#1427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

ernadr wrote:Bolji je RTL2, upravo sam gledao Dva i pol muškarca
Stani ba...zar se RTL2 i DomaTV nisu do sad gledale u Mo. putem zemaljskog signala :?: ako jesu ne vidim sad nikakvu euforiju zato sto ih je Telemach uvrstio u prog.semu i to jos u dodatni paket :-) ...druga stvar ako se zna da se signal hrvatskih kanala preljeva u Mo. i u po' BiH zasto ne reaguje "RAK" istom mjerom kako sto je "HAKOM" reagovao kad je BHtelekom pustio svoj signal par km u Hrvatsku :?: tj zasto "RAK" ne posalje dopis "HAKOM-u" da se signal hrvatskih kanala smanji...treca svar interesantno je da se RTS1,2 skoro nigde NE preljevajun u RS pa ni u "STOLNI" grad Bl. tj. nemoze se pratiti zemaljskim putem osim u pogranicnin dijelovima ali se NE prOljeva u po' BiH :?: :!: Puno pitanja a niĐe odgovora, meJbi treba pitat' pAliticare oni imaju odgovor na sva pitanja :x MeJbi oni znaju cije interese stiti "RAK" :?:
casper_

#1428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

Kralj Tvrtko I. wrote:sve sam dobio na mail i potvrdio mail i to je sve sto mogu. Odem na D3go na telemachu i trazi mi email i lozinku al kad ukucam kaze mi da nije OK pin i broj ugovora...

dalje od toga nisam ni stigao nit mi je ko nudio da instaliram bilo sta...
na kom si paketu?
Kralj Tvrtko I.

#1429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

jos ni na jednom... :lol:
DON_eARL

#1430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Frtalj_Duše wrote:
DON_eARL wrote:Eto ti link na pp, fino ljudi sve objasnili. :D

Pored enkripcije uključi i onu kućicu pored, tek sad vidim da meni nije bila uključena.
Ja vala ne znam šta je to kod vas, u mene isto fercera i sa i bez te kučice (pretpostavljam da je ona za "Protokol Enkripcija" i opališ na "omogućeno") ! :mrgreen:

Skinuo evo i savages i lawless u roku od par sati (HD verzije istih naravno)! 8-)
Ma nisam ni ja nikada imao problema, samo je HakaZvaka u pitanju. :D A eto i njemu je pročepilo sa enkripcijom.

@Kralj Tvrtko I - Treba te banovati. :mrgreen: Pate se ljudi da ti objasne, a ti još nisi ni dobio neki od MIX paketa. :-)
Mustang1

#1431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Onog Telemacha nema kad treba :D Da vidimo to guranje forumasa :D
dječak sa šibicama

#1432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Jesam li jedini koji ima HRT3 u Sarajevu?
Reglan

#1433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

dječak sa šibicama wrote:Jesam li jedini koji ima HRT3 u Sarajevu?
Kod mene na digitalnoj nema.
dječak sa šibicama

#1434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Cudno, ja imam, ne znam tacko od kada jer rijetko gledam tv, sinoc sam primjetio. Na kanalu 33.
kakavdanakneiskustvu

#1435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

fortaleza wrote:Bolji je RTL2, upravo sam gledao Dva i pol muškarca, a prikazuju još par sličnih serija što ima i na foxu, samo naravno starije sezone... i ponešto iz domaće produkcije. Doma tv je prepuna sapunica, raznih serija i uvečer koji film koji je već prikazivan na Novoj, a evo trenutno ide Seinfeld. :) Uglavnom, puno bolji izbor od TVSA, Valentina te ATV-a (zapravo još jedan od "kopija" kanala) i sličnih koji su mi samo smetali prilikom listanja.

http://tvprofil.net/tvprogram/#!kanal=rtl2

http://tvprofil.net/tvprogram/#!kanal=doma-tv

bolji je rtl 2 onome ko zna njemački jezik
kakavdanakneiskustvu

#1436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:
Stani ba...zar se RTL2 i DomaTV nisu do sad gledale u Mo. putem zemaljskog signala :?: ako jesu ne vidim sad nikakvu euforiju zato sto ih je Telemach uvrstio u prog.semu i to jos u dodatni paket :-) ...druga stvar ako se zna da se signal hrvatskih kanala preljeva u Mo. i u po' BiH zasto ne reaguje "RAK" istom mjerom kako sto je "HAKOM" reagovao kad je BHtelekom pustio svoj signal par km u Hrvatsku :?: tj zasto "RAK" ne posalje dopis "HAKOM-u" da se signal hrvatskih kanala smanji...treca svar interesantno je da se RTS1,2 skoro nigde NE preljevajun u RS pa ni u "STOLNI" grad Bl. tj. nemoze se pratiti zemaljskim putem osim u pogranicnin dijelovima ali se NE prOljeva u po' BiH :?: :!: Puno pitanja a niĐe odgovora, meJbi treba pitat' pAliticare oni imaju odgovor na sva pitanja :x MeJbi oni znaju cije interese stiti "RAK" :?:

ajd što se signal HRT vidi u hercegovini,posavini,svugdje blizu granice sa hrvatskom,ali kako se HRT normalno gleda u busovači,vitezu,zemaljskom antenom?
Mustang1

#1437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
fortaleza wrote:Bolji je RTL2, upravo sam gledao Dva i pol muškarca, a prikazuju još par sličnih serija što ima i na foxu, samo naravno starije sezone... i ponešto iz domaće produkcije. Doma tv je prepuna sapunica, raznih serija i uvečer koji film koji je već prikazivan na Novoj, a evo trenutno ide Seinfeld. :) Uglavnom, puno bolji izbor od TVSA, Valentina te ATV-a (zapravo još jedan od "kopija" kanala) i sličnih koji su mi samo smetali prilikom listanja.

Misli na hrvatski rtl 2 :D
kakavdanakneiskustvu

#1438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Bubalo1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Misli na hrvatski rtl 2 :D

ups,do mene je
Tiger 033

#1439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ajd što se signal HRT vidi u hercegovini,posavini,svugdje blizu granice sa hrvatskom,ali kako se HRT normalno gleda u busovači,vitezu,zemaljskom antenom?
Smijesno je vise o tom' pisat' :roll: šatro "preljevanje signa" je ALIBI ZA SVJESNO KRSENJE I IZIGRAVANJE ZAKONA BiH... nego ja ne kontam kako npr. paket "DUO" moze biti ista pretplata u Mo. i Sa. kad u Mo. imas RTL-hr,Doma,RTL2-hr,CMC itd... ( http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0 ) a u Sa. nemas nista od toga ( http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0 ) :dance:
Last edited by Tiger 033 on 08/12/2012 13:57, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#1440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ajd što se signal HRT vidi u hercegovini,posavini,svugdje blizu granice sa hrvatskom,ali kako se HRT normalno gleda u busovači,vitezu,zemaljskom antenom?
Smijesno je vise o tom' pisat' :roll: nego ja ne kontam kako npr. paket "DUO" moze biti ista pretplata u Mo. i Sa. kad u Mo. imas RTL-hr,Doma,RTL2-hr,CMC itd... ( http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0 ) a u Sa. nemas nista od toga ( http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0 ) :dance:

smijem se kladiti u ponovno brisanje profila da nam @Telemach nikada neće odgovoriti na ovo pitanje
afannedim

#1441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

U MO kanali se puštaju po hrvatima u SA po bošnjama, znači podjela klasična. jedan kabl operater a različita programska shema.
Reglan

#1442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

dječak sa šibicama wrote:Cudno, ja imam, ne znam tacko od kada jer rijetko gledam tv, sinoc sam primjetio. Na kanalu 33.
Jesi mozda ponovo skeniro kanale ili restartovo resiver.Kod mene na 33 nova. :skoljka:
casper_

#1443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

arshavin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Cudno, ja imam, ne znam tacko od kada jer rijetko gledam tv, sinoc sam primjetio. Na kanalu 33.
Jesi mozda ponovo skeniro kanale ili restartovo resiver.Kod mene na 33 nova. :skoljka:

u ze je hrt3 na 43 cem kanalu digitalne
Tiger 033

#1444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:smijem se kladiti u ponovno brisanje profila da nam @Telemach nikada neće odgovoriti na ovo pitanje
Jarane vjeruj mi da sve ove kanale uredno gledam ali me bas ovo nervira kad se primjenjuju dvostruki arsini tj. "budalom" prave korisnike u Sa. lupam sad njima pute Doma a u Sa. Central C. :x = isto para :dance:
fortaleza

#1445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Tiger 033 wrote:
Da, jesu, ali je većina Mostaraca svakako na kablovskoj pa i oni koji nisu nabavljali receiver i kačili antene sada mogu pratiti navedene kanale, ubačeni su u analognu kablovsku, ne u dodatni paket.

Taj signal koji se prelijeva u Mostaru je terestrijalan, zemaljska televizija kao što se FTV i BHT mogu pratiti u skoro cijeloj Slavoniji, a Mostar nije daleko od granice.

Što bi trebalo značiti "HAKOM reagovao kad je BHtelekom pustio svoj signal par km u Hrvatsku"?
Tiger 033

#1446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

fortaleza wrote:Taj signal koji se prelijeva u Mostaru je terestrijalan, zemaljska televizija kao što se FTV i BHT mogu pratiti u skoro cijeloj Slavoniji, a Mostar nije daleko od granice.
To pricaj nekom drugom :dance: to si mogo pisat dok je bio "analogni" signal....da signal mobilne tel. bht-a i eronet-a je morao biti iskljucen zato sto je isti "pokrivao" Dubrovnik koji ako ces se slozit' nije daleko od granice BiH :bih:

p.s. po istoj toj logici bi se FTV trebao vidjeti u Dubrovniku ili Gradac-u ali se interesantno NEvidi
Tahta

#1447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tahta »

arshavin wrote:
ima na kanalu 33 ali kod mene "trza " jeli slučaj kod drugih tako ?
kakavdanakneiskustvu

#1448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:
Tiger 033 wrote:
Da, jesu, ali je većina Mostaraca svakako na kablovskoj pa i oni koji nisu nabavljali receiver i kačili antene sada mogu pratiti navedene kanale, ubačeni su u analognu kablovsku, ne u dodatni paket.

Taj signal koji se prelijeva u Mostaru je terestrijalan, zemaljska televizija kao što se FTV i BHT mogu pratiti u skoro cijeloj Slavoniji, a Mostar nije daleko od granice.

Što bi trebalo značiti "HAKOM reagovao kad je BHtelekom pustio svoj signal par km u Hrvatsku"?

šta sa signalom HRT u srednjoj bosni,otkud u vitezu signal HRT-a?
fortaleza

#1449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Tiger 033 wrote:
fortaleza wrote:Taj signal koji se prelijeva u Mostaru je terestrijalan, zemaljska televizija kao što se FTV i BHT mogu pratiti u skoro cijeloj Slavoniji, a Mostar nije daleko od granice.
To pricaj nekom drugom :dance: to si mogo pisat dok je bio "analogni" signal....da signal mobilne tel. bht-a i eronet-a je morao biti iskljucen zato sto je isti "pokrivao" Dubrovnik koji ako ces se slozit' nije daleko od granice BiH :bih:

p.s. po istoj toj logici bi se FTV trebao vidjeti u Dubrovniku ili Gradac-u ali se interesantno NEvidi
Ne znam koji kuki DVB-T i analogna zemaljska imaju veze sa mobilnom mrežom? Pokriva li VIP Ljubuški? ;-)

Pa dok je postojao analogni signal u hr, u Mostaru se uopće nisu mogli uhvatiti hrvatski kanali, s digitalnom je nešto drugačije. Recimo, kad je ljeto i pojavljuju se propagacije pa se talijanski dvb-t može uhvatiti u Dalmaciji i Istri, Slovence možeš bez problema gledati u Zagrebu, samo moraš imati mpeg4 rec.

Gle ovo, lik iz Vojvodine s antenom i pojačalom hvata austrijske, mađarske, hrvatske, te vjerojatno nekad u budućnosti će moći uloviti i DVB-T kanale iz BiH. :D

Frtalj_Duše

#1450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Tahta wrote:
arshavin wrote:
ima na kanalu 33 ali kod mene "trza " jeli slučaj kod drugih tako ?
U mene sve uredno, a da bi dobio kanal valjda je potrebno da se resiver isključi na sekundu iz struje i ponovo uključi, tako da će doći do reseta i ponovnog skeniranja kanal. ;-)

From my SGSII via Tapatalk 2.
Locked