Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
kerima1

#1426 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

Pa moze se pokusati,a da li ce se uspjeti odgovor je Ne :) nema iznad Njega niko.
fatamorgana

#1427 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:Pa moze se pokusati,a da li ce se uspjeti odgovor je Ne :) nema iznad Njega niko.
Jes' to ti bila pa vidila? ;-)
kerima1

#1428 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

gdje "bila"? kad budes tamo vidit ces i nema kajanja i vracanja,a rado bi sve bi dao da se iskupis :-)
nek se Bizic ne javljas,zanimljiv mi ovaj fatamorgana :D
fatamorgana

#1429 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:gdje "bila"? kad budes tamo vidit ces i nema kajanja i vracanja,a rado bi sve bi dao da se iskupis :-
znači sve se bazira na rekla kazala, 8-)
bizet

#1430 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@Cornholio, sve sto si mi rekao rekao si dobro, i ja nasla sad da dumam
nego daj nauci koju drugu djeciju pjesmicu, a nije svijet na majmunima postao
ama sta je sa domovima zdravlja u okolnim manjim mjestima, i njima treba logoped
i nemoj ti cekati konkurs, nego se malo sredis, naoruzas osmijehom i direktorima na vrata, ja sam taj i taj, radio to i to, znam sigurno vise nego drugi, tu sam da znate da mozete racunati na mene, evo biografija pa pozovite, jos se raspitas u kojem pravcu planiraju razvoj i kolike su ti sanse za zaposlenje
i tako redom, dokle ti se da tabanati i gdje bi se volio vidjeti, ako nista zapamte ti lik i ime pa i kad iskrsne radno mjesto, ako si ostavio dobar utisak imas prednost
sta je sa raznim organizacijama i udruzenjima koja se bave djecom? mozda da rovjeris treba li takvima tvoj profil ili im ponudi nekakav projekat da radite zajedno?

e stvarno trebas naci novu pjemicu :lol:
kerima1

#1431 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:
kerima1 wrote:gdje "bila"? kad budes tamo vidit ces i nema kajanja i vracanja,a rado bi sve bi dao da se iskupis :-
Bogami nije! sve sto vidim sve je djelo Bozijih ruku,a mi ljudi to samo uredjujemo po svom,prilagodjavamo sebi.
sta bi ti da ti se Bog pokaze?! zato i jest Bog da ga tvoje ograniceno oko ne moze da vidi.
fatamorgana

#1432 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
fatamorgana wrote:
Bogami nije! sve sto vidim sve je djelo Bozijih ruku ...
I kompjuter što imaš ispred sebe? :D
bizet

#1433 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kerima1 wrote:sveti Nikola prima dove?! nemoj Bizet tako ponizavas time Boga Gospodara svjetova.
:roll:
kerima, shvatam ja da si ti okorjela vjernica i ako te moja prica vrijedja, vjeruj mi iskreno mi je zao
ali isto tako dopusti meni da budem sto jesam i prihvati me ovakvu
mozda nisam muslimanka kakvom bi ti voljela da me vidis, ali ti ne mislim nikakvo zlo, zar tonije dovoljno?
kerima1

#1434 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

napisala sam ti da se ne citiram malo cu nadodat.Bog je covjeku dao mozak sa razumom i covjek ono sto ima na raspolaganju prilagodjava sam sebi.tako i kompjuter :D
Great Cornholio

#1435 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

opet se ponadah da će fata šta "provalit" pa ne odoh zaposve, al' on se nešto uozbiljio, izgleda da fa je kerima ga prepala džehenemom :evil: :D

@bizet, Bože zdravlja, biće posla, nije tica neće uteć, kad ovdje odradim pošteno onda ću vidjet gdje ću i šta ću, a to da čovjek mora biti "dosadan" ako hoće da pronađe posao, to stoji.

Evo vam još jedna pjesma, da ne idete u "dubljan", da se opustite i provedete lijepo veče, jer razmišljo čoek ne razmišljo, džehenem ga čeka :evil: :lol:

Evo jedna o patkama, od mene za vas đuture, i za danas toliko, pozz...

fatamorgana

#1436 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:napisala sam ti da se ne citiram malo cu nadodat.Bog je covjeku dao mozak sa razumom i covjek ono sto ima na raspolaganju prilagodjava sam sebi.tako i kompjuter :D
Znači bog je dao kompjuter a čovjek ga prilagođava?
fatamorgana

#1437 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:opet se ponadah da će fata šta "provalit" pa ne odoh zaposve, al' on se nešto uozbiljio ....
Pa hoćem i ja malo da filozofiram, :kravata:
kerima1

#1438 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

bizet wrote:
kerima1 wrote:sveti Nikola prima dove?! nemoj Bizet tako ponizavas time Boga Gospodara svjetova.
kerima, shvatam ja da si ti okorjela vjernica i ako te moja prica vrijedja, vjeruj mi iskreno mi je zao
mozda nisam muslimanka kakvom bi ti voljela da me vidis, ali ti ne mislim nikakvo zlo, zar tonije dovoljno?
moram priznati i nije mi tesko ovo reci da cijenim ljudsku kulturu i suzivot,paznju ljudi ma ko da su.cak su mi neki drugaciji bili bolji od od onih koji sebe nazivaju vjernicima.jedino sto mi zasmeta kad ateista pokusava da ospori postojanje Boga.zasto,kakve koristi od toga?
okorjela,mislis zagorila :D i da se pohvalim i ja da ne mislim zlo nikom ama bas nikom samo savjetujem polako,njezno,fino :D :-D :) :wink:
kerima1

#1439 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:
kerima1 wrote:napisala sam ti da se ne citiram malo cu nadodat.Bog je covjeku dao mozak sa razumom i covjek ono sto ima na raspolaganju prilagodjava sam sebi.tako i kompjuter :D
Znači bog je dao kompjuter a čovjek ga prilagođava?
de znam da znas sta sam rekla,al da ponovim radi reda :lol:
Bog nam je dao predivnu zemlju i razne stvari na njoj,a nama bi bilo dosadno da smo dobili sve na gotovo,nego je čar u tome sto sami istrazujemo,pronalazimo i izumljujemo ono sto nam treba i zelimo.
jasno sad :skoljka:
bizet

#1440 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

ma sacekaj da upoznas fatamorganu, on se puno voli zezat i pocesto je vragolan, ali voli ljude i misli dobro, bez obzira na vjeru :)
fatamorgana

#1441 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote: ....jedino sto mi zasmeta kad ateista pokusava da ospori postojanje Boga ....
Kad si prvi put primijetila ove simptome, tj. te smetnje?
kerima1

#1442 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

izgleda da fa je kerima ga prepala džehenemom
zar sam ga spomenula,dalkeo bio od svih nas ameen! :D
fatamorgana

#1443 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
Bog nam je dao predivnu zemlju i razne stvari na njoj,a nama bi bilo dosadno da smo dobili sve na gotovo,nego je čar u tome sto sami istrazujemo,pronalazimo i izumljujemo ono sto nam treba i zelimo.
jasno sad :skoljka:
Znači drugim riječima obdanište, :lol:
fatamorgana

#1444 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
izgleda da fa je kerima ga prepala džehenemom
zar sam ga spomenula,dalkeo bio od svih nas ameen! :D
ma prepadanje dolazi tek u drugoj fazi upoznavanja, :lol:
kerima1

#1445 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:
kerima1 wrote: ....jedino sto mi zasmeta kad ateista pokusava da ospori postojanje Boga ....
aha,nisam dugo cekala evo vec me proziva da sam malo ohoho :lol: kao imam simptome.okej ostaj te mi zdravo i zivo odoh ja sad dok fatam.nije poceo ujedati idem se druziti sa finom rajom,a tebi se Bizet javim "tamo"
bizet

#1446 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kerima1 wrote:
bizet wrote:
moram priznati i nije mi tesko ovo reci da cijenim ljudsku kulturu i suzivot,paznju ljudi ma ko da su.cak su mi neki drugaciji bili bolji od od onih koji sebe nazivaju vjernicima.jedino sto mi zasmeta kad ateista pokusava da ospori postojanje Boga.zasto,kakve koristi od toga?
okorjela,mislis zagorila :D i da se pohvalim i ja da ne mislim zlo nikom ama bas nikom samo savjetujem polako,njezno,fino :D :-D :) :wink:
velis polako, njezno, fino, a kerima vuces me za jezik i na prostote :lol:
ma ti i ja cemo ako Bog da popit caj kad se za to prilika ukaze, a muza iskritikuj zbog tog zagorila, samo nemoj plaho njezno i fino :skoljka:

Nego sto to svo drvlje i kamenje po ateistima? ja velim nije fer
fatamorgana

#1447 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote: Nego sto to svo drvlje i kamenje po ateistima? ja velim nije fer
To je Elvis fino objasnio, tak'a moda:

kerima1

#1448 Re: Za predane Životu

Post by kerima1 »

bizet wrote:
ma sacekaj da upoznas fatamorganu, on se puno voli zezat i pocesto je vragolan, ali voli ljude i misli dobro, bez obzira na vjeru :)
htjela sam ovaj post citirati na prethodni post pa se izvinjavam svima osim onom sto mu se prikazuje svasta-fatamorganu :lol:
fatamorgana

#1449 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote: htjela sam ovaj post citirati na prethodni post pa se izvinjavam svima osim onom sto mu se prikazuje svasta-fatamorganu :lol:
već se vratila? :lol:
bizet

#1450 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kerima1 wrote:
fatamorgana wrote:
aha,nisam dugo cekala evo vec me proziva da sam malo ohoho :lol: kao imam simptome.okej ostaj te mi zdravo i zivo odoh ja sad dok fatam.nije poceo ujedati idem se druziti sa finom rajom,a tebi se Bizet javim "tamo"
mudro mila, i halali, razveselila si nas...pusa

@fatamorgana, vala nisi morao biti toliko domacinski raspolozen :sad:
Post Reply