Ko sam ja da kradem tuđu muku i sneko sam ja?
rekli su ko sam ja da kradem
i ubili me
a ja visim obješen mlad za 12 dolara
a ja visim obješen mlad zbog lažnog morala
ko je jamio,jamio
ko je jamio,jamio
ko je jamio,jamio
ko je jamio,jamio

Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ko sam ja da kradem tuđu muku i sneko sam ja?

karanana wrote:bh Patriot nr 1 wrote:Ko si to ti da ocekujes nesto. Sta bi to falilo i ostalima da pokazu te laktove,skokove itd.Mogu svi konju rep iscupati. Covjek igra za 200-300 hiljada eura godisnje koje ti mozes samo sanjati .Nisu valjda debili oni koji ga placaju. Pustite se te price.Da ne zabija poene rekli bi da ne moze nista zabiti.Sto ne volim ove amaterske price:)Momak igra bas rezonski koliko su njegove mogucnosti.karanana wrote:jebo poene od kikana. za to postoje nihad, mirza i zeko.
ja od kikana ocekujem da bude stub pod kosem, da se protivnicki playovi i forwardi ne mogu tek tako usetati pod kos a da se ne odbiju od njega. ocekujem skokove, laktove, blokove.....vrijednije bi bilo da sebi nadoda 3 skoka i dvije banane nego sto ce dati 14 koseva.
Kad smo vec kod Wrighta zeza ga taj sut.Pocece svi da mu se odmicu i povlace u reket. To ce nam gusiti napad jer nema prostora.Posebno sa jacim ekipama.Ipak on to nadoknadi borbenoscu tako da nije lose.
Samo naprijed Kikanovicu bit ces ti jos bolji:)
Ok druze.Samo naprijed.Kokice u ruke i opleti.Uzivaju tekmi:) To bi i trebao da radis.Samo ne znam odakle ta filozofija da centar ne treba dati ni 10 poena. Nesto novo.Lijepo cuti takve strucne komentare![]()
ko sam ja? ja sam navijac BiH i ocekujem nesto od 5-10 izabranika za koje navijam. ko si ti da me pitas ko sam ja da ocekujem nesto? od centra ne ocekujem dvocifreni broj poena nego dvocifreni broj skokova. i kakve veze ima sto ja sanjam od 200-300 hiljada eura a on ih ima? bitno je da si i ti na tom nivou sto se love tice, a mene i mojih primanja se okani.
Tako je drug.Naravno da nema sanse kad je laksi 20-30 kg i protivnik mu je nba kalibar. Ali sta je tu je.Mora se pokriti koliko je jorgan dug i igrati sa onim sto imas.Mr.Fundamental wrote:Problem sa Kikanovićem je što on silom prilika igra na poziciji centra, iako je njegova prirodna pozicija krilni centar. I zato ima velikih problema da se nosi sa klasičnim peticama. Vidjelo se na utakmici protiv Gruzije da on jednostavno nema šansi protiv Pachulije koji ga otpuše pod košem. Po mom mišljenu idealna prva petorka bi bio klasični centar (Sinanović, Nurkić) Kikanović krilni centar, Teletović visoko krilo (i sam je izjavio da mu ova pozicija paše), Đedović bek, Wright playmaker. Razumijem ja što Petrović stavlja Kikanovića na peticu, jer Sinanoviću fali kvalitete, Nurkić još uvijek previše mlad i neiskusan, ali nadam se da će što prije napredovat pa da Kikanovića malo rasterete.
Mozda jesam amater, ali FYI trenirao sam i igrao kosarku dovoljno dugo da razumijem neke stvari i u praksi, a ne samo povrsinski kao ti.bh Patriot nr 1 wrote:Vidis momak to ti je klasicna amaterska prica.Nije visina jedina predispozicija u kosarci.I nije Bogom dano da ako si veci moras imati vise skokova.Ali ne vrijedi sad o tome pricati.Ne razumijes se tajComrad wrote:Kikanovic je dobar, jer nemamo boljeg, tj. ne jos. Ali da je zadovoljio - nije. Pa Zack ima 4 skoka vise od njega u prosjeku? Halo ba? Mene bi bilo stid jbt. I nikako mi ne ulijeva sigurnost kad je pod kosem, jer znam da ce od 10 odbijenih lopti on uhvatiti mozda 2-3.
Ti nasi centri su uvijek nekako bili rahljavi. Ne znam do cega je, do trenera, klubova, ali nije mi jasno da se od igraca 215 ne moze napraviti malo pokretniji kosarkas, ako nema te predispozicije, pa sta ga onda gurati koji qrac, predji na sljedeceg i kraj price. Jok, kod nas cim je visok - kosarkas je, a to sto je ovaj pokretljiv ko kornjaca je manje vazno. Pa jbt nismo u 70-tim.
Nego fino Nurkića spremati i raditi kvalitetno s njim, pa ga napucati da za sljedece kvalifikacije, jos je rano za EP u Sloveniji.sport dovoljno dobro.
Comrad wrote:Mozda jesam amater, ali FYI trenirao sam i igrao kosarku dovoljno dugo da razumijem neke stvari i u praksi, a ne samo povrsinski kao ti.bh Patriot nr 1 wrote:Vidis momak to ti je klasicna amaterska prica.Nije visina jedina predispozicija u kosarci.I nije Bogom dano da ako si veci moras imati vise skokova.Ali ne vrijedi sad o tome pricati.Ne razumijes se tajComrad wrote:Kikanovic je dobar, jer nemamo boljeg, tj. ne jos. Ali da je zadovoljio - nije. Pa Zack ima 4 skoka vise od njega u prosjeku? Halo ba? Mene bi bilo stid jbt. I nikako mi ne ulijeva sigurnost kad je pod kosem, jer znam da ce od 10 odbijenih lopti on uhvatiti mozda 2-3.
Ti nasi centri su uvijek nekako bili rahljavi. Ne znam do cega je, do trenera, klubova, ali nije mi jasno da se od igraca 215 ne moze napraviti malo pokretniji kosarkas, ako nema te predispozicije, pa sta ga onda gurati koji qrac, predji na sljedeceg i kraj price. Jok, kod nas cim je visok - kosarkas je, a to sto je ovaj pokretljiv ko kornjaca je manje vazno. Pa jbt nismo u 70-tim.
Nego fino Nurkića spremati i raditi kvalitetno s njim, pa ga napucati da za sljedece kvalifikacije, jos je rano za EP u Sloveniji.sport dovoljno dobro.
Govorim da nema logike da plejmejker bude igrac sa najvise skokova, ajd jednu utakmicu, dvije, ali cijele kvalifikacije? I to da ima duplo vise skokova u prosjeku od centara!? Tu nesto nije ok. I skontaj koliko Wright energije izgubi da fata lopte, jer su Kikan i Sinanovic pokretljivi ko bageri. Pa sta bi da nemamo Wrighta jbt, ko bi hvatao te lopte? Pa pogadjas - nasi protivnici.
Od 15 najboljih skakaca u kvalifikacijama, em sto su svi centri, em svi gotovo preko 210 jedini nas Wright plej i 189 visok. I tebi je to ok i ti to ne bi mijenjao?
Ne kontam sta si se ti zapalio ovdje da branis Kikanovica, nemam nista protiv njega, samo kazem da mi moramo imati kvalitetnijeg igraca na toj poziciji ako hocemo naprijed. Mi protiv ekipe koja ima iole ozbiljnijeg centra nemamo sansi.
Evo jos jednom da ti pokazem da ne kontas. Svakiigrac ima svje kvalitete.Wright je play bez suta za 3.Zato on na sve nacine pokusava svojim fizikalijama da sve to nadoknadi i ide non stop na skok.Dok centri zagrade i poguraju se on iskoristi svoju brzinu i skok i pokupi tu loptu.On je takav tip igraca, razumijes.Nema suta ali ima te druge kvalitete koje nemaju drugi bekovi.Oni ga cesto ne zagradjuju jer se to ne ocekuje od playa i zato on ima skokove.Comrad wrote:Mozda jesam amater, ali FYI trenirao sam i igrao kosarku dovoljno dugo da razumijem neke stvari i u praksi, a ne samo povrsinski kao ti.bh Patriot nr 1 wrote:Vidis momak to ti je klasicna amaterska prica.Nije visina jedina predispozicija u kosarci.I nije Bogom dano da ako si veci moras imati vise skokova.Ali ne vrijedi sad o tome pricati.Ne razumijes se tajComrad wrote:Kikanovic je dobar, jer nemamo boljeg, tj. ne jos. Ali da je zadovoljio - nije. Pa Zack ima 4 skoka vise od njega u prosjeku? Halo ba? Mene bi bilo stid jbt. I nikako mi ne ulijeva sigurnost kad je pod kosem, jer znam da ce od 10 odbijenih lopti on uhvatiti mozda 2-3.
Govorim da nema logike da plejmejker bude igrac sa najvise skokova, ajd jednu utakmicu, dvije, ali cijele kvalifikacije? I to da ima duplo vise skokova u prosjeku od centara!? Tu nesto nije ok. I skontaj koliko Wright energije izgubi da fata lopte, jer su Kikan i Sinanovic pokretljivi ko bageri. Pa sta bi da nemamo Wrighta jbt, ko bi hvatao te lopte? Pa pogadjas - nasi protivnici.
Od 15 najboljih skakaca u kvalifikacijama, em sto su svi centri, em svi gotovo preko 210 jedini nas Wright plej i 189 visok. I tebi je to ok i ti to ne bi mijenjao?
Ne kontam sta si se ti zapalio ovdje da branis Kikanovica, nemam nista protiv njega, samo kazem da mi moramo imati kvalitetnijeg igraca na toj poziciji ako hocemo naprijed. Mi protiv ekipe koja ima iole ozbiljnijeg centra nemamo sansi.
Mislim da će tako i ići.karanana wrote:odmah sinana na zhazhu pa nek dobije 5 licnih u prvoj cetvrtini, jebaji ga.
Ko je govorio o taktici? Kakav Zeko i skakutanje? Momak smiri se.Kupi kokice i uzivaj u kosarci.Stres nije dobar za zdravljekaranana wrote:jao logike......
zeko dobro skakuce, lose sutira, pa eto on je fina kompenzacija za nase balvane centre koji nisu bas najbolji u skoku i stoje ko mutavi pod kosem, ali zato poentiraju po 15-20 koseva po tekmi.
daj mi primjer jos jednog takvog tima, bilo gdje u svijetu da je postavka takva i da je taktika takva. bilo koji tim. nba, evropa, reprezentacije.......
Alo, Domoljube numero uno, reci Kikanu da mu se duboko ispričavam i da mu ljubim venu u koju se dopingovo kad ga vidim.bh Patriot nr 1 wrote:
Ti treba da kazes svakom od tih ljudi hvala sto igraju za repku bez skoro ikakve zarade.Ljudi rizikuju svoje zdravlje i karijere , a ne da psujes ljudima namilije. Halo kocijas smiri dozivljaj
Mala ispravka,momak se preziva Peršić.It_is_a_Leclerc wrote:Sutra bez Perišića. Roster od šest igrača.
sa Sinom smo duplo jači(odbrana)samo da frajer manje prekršaja pravi,to je iskustvoIt_is_a_Leclerc wrote:Mislim da će tako i ići.karanana wrote:odmah sinana na zhazhu pa nek dobije 5 licnih u prvoj cetvrtini, jebaji ga.
Drago mi je da Aco razmišlja logički i da će, ako se baš dobro odlijepe u prvom poluvremenu, na parket poslati ljude s manjom minutažom, a odmarati ove glavne.
Nama bitna utakmica je ona protiv Rumunije i sve treba podrediti tom cilju..
hrastov zizak wrote:Alo, Domoljube numero uno, reci Kikanu da mu se duboko ispričavam i da mu ljubim venu u koju se dopingovo kad ga vidim.bh Patriot nr 1 wrote:
Ti treba da kazes svakom od tih ljudi hvala sto igraju za repku bez skoro ikakve zarade.Ljudi rizikuju svoje zdravlje i karijere , a ne da psujes ljudima namilije. Halo kocijas smiri dozivljaj
hrastov zizak wrote:Alo, Domoljube numero uno, reci Kikanu da mu se duboko ispričavam i da mu ljubim venu u koju se dopingovo kad ga vidim.bh Patriot nr 1 wrote:
Vrabca kad krene sut(a 85% slucajeva ga krene) onda razvaljuje,isto je i sa Buzom.Siguran sam da nista ne mogu pokvariti u igri(pogotovo u odbrani ,koju igraju bolje i borbenije nego svi ostali na terenu trenutno).Nadam se da ce sutra dobiti sansu da se dokazu.CollegeGunner wrote:Buza je tu. A nadam se da ce i Vrabac dobiti minute Masica.
Ovo Kikan pise 100%Evo jos jednom da ti pokazem da ne kontas. Svakiigrac ima svje kvalitete.Wright je play bez suta za 3.Zato on na sve nacine pokusava svojim fizikalijama da sve to nadoknadi i ide non stop na skok.Dok centri zagrade i poguraju se on iskoristi svoju brzinu i skok i pokupi tu loptu.On je takav tip igraca, razumijes.Nema suta ali ima te druge kvalitete koje nemaju drugi bekovi.Oni ga cesto ne zagradjuju jer se to ne ocekuje od playa i zato on ima skokove.
Ali nabitnije: to nista ne znaci u 5-6 utakmica ko ima vise skokova.Nije to poenta.Fulio si totalno poentu. To je bezveze prica sto ovaj ima a sto ovaj drugi nema
Vrabac ne moze biti gori od Masica, a Buza sigurno zasluzuje minute u ovako slaboj konkurenciji.nidokralj wrote:Vrabca kad krene sut(a 85% slucajeva ga krene) onda razvaljuje,isto je i sa Buzom.Siguran sam da nista ne mogu pokvariti u igri(pogotovo u odbrani ,koju igraju bolje i borbenije nego svi ostali na terenu trenutno).Nadam se da ce sutra dobiti sansu da se dokazu.CollegeGunner wrote:Buza je tu. A nadam se da ce i Vrabac dobiti minute Masica.![]()
To me apsolutno ne zanima. Znam da je momak uspio otici iz ove nase skoro propale zemlje u jaku evropsku ekipu.To vi momci mozete samo na play stationuTkd wrote:hrastov zizak wrote:Alo, Domoljube numero uno, reci Kikanu da mu se duboko ispričavam i da mu ljubim venu u koju se dopingovo kad ga vidim.bh Patriot nr 1 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko zna s čim se on pucao. Možda je popio nešto što nije smio i to je to.
Edinho2011 wrote:Ovo Kikan pise 100%Evo jos jednom da ti pokazem da ne kontas. Svakiigrac ima svje kvalitete.Wright je play bez suta za 3.Zato on na sve nacine pokusava svojim fizikalijama da sve to nadoknadi i ide non stop na skok.Dok centri zagrade i poguraju se on iskoristi svoju brzinu i skok i pokupi tu loptu.On je takav tip igraca, razumijes.Nema suta ali ima te druge kvalitete koje nemaju drugi bekovi.Oni ga cesto ne zagradjuju jer se to ne ocekuje od playa i zato on ima skokove.
Ali nabitnije: to nista ne znaci u 5-6 utakmica ko ima vise skokova.Nije to poenta.Fulio si totalno poentu. To je bezveze prica sto ovaj ima a sto ovaj drugi nema