Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
isto kao da se napiše islamska crkva il što je šarović rekao pravoslavna džamija
ili tako nekako
to graniči s uvredom
ne znam ko govori u sarajevu sveštenik...
Ne znam šta bih ti rekao?!
Do rata su mnogi Hrvati u BiH sami govorili krst, sveštenik, ja i danas kažem krst, to i jeste bila odlika jezika koji se ovdje govorio dok nisu došli klero-fašisti 90-tih pa nametnuli neke nakaradne jezike kakvim se ovdje nikada nije govorilo. Dobro je rekao N.Veličković jezik je u službi ideologije!
Porediš "Irak - Iran" sa "sveštenik - svećenik"? I onda nekom kažeš da je fulio galaksiju?
Pa fulio je sve! neću da ga vrijeđam ali svašta bih mu nagovorio, prvo, sam je postavio takav post i onda ne znam šta očekuje, kakav odgovor?!
Black swan wrote:mada irak iran...šije suni
Objasni molim te šta si htio reći sa ovim i kome je to namjenjeno?!
Black swan wrote:evo ga opet
katolički sveštenik
isto kao da se napiše islamska crkva il što je šarović rekao pravoslavna džamija
ili tako nekako
to graniči s uvredom
ne znam ko govori u sarajevu sveštenik...
Šta si ti uopšte htio da kažeš sa ovim? Spominješ svećenik-sveštenik i to kao neku uvredu?! evo ja znam reći sveštenik i to ovdje u Sarajevu! koga to vrijeđam sa tim? isto reći sveštenik kao i reći pravoslavna džamija?! ti ili posjeduješ toliko nizak IQ da ne znaš ni sam šta pišeš ili provociraš!
spajate dvije nespojive stvari
sveštenik se ženi ima ženu i djecu i pripada pravoslavnoj ckrvi
svećenik je katoličke vjere obično nema djecu
ne služe istim ljudima
ne završavaju iste škole
nisu iz istog naroda
s obzirom da klix više nije sarajevo x cilja na malo veću publiku iz različitih dijelova BiH red bi bio da malo nauče drugačije terminologije koja se ne veže samo usko za bistrik i vratnik te malo do otoke
Black swan wrote:spajate dvije nespojive stvari
ne služe istim ljudima
ne završavaju iste škole
nisu iz istog naroda
s obzirom da klix više nije sarajevo x cilja na malo veću publiku iz različitih dijelova BiH red bi bio da malo nauče drugačije terminologije koja se ne veže samo usko za bistrik i vratnik te malo do otoke
Upravo!
I nije istina ovo što General_Jackson navodi. Od Kupresa do Nevesinja Hrvati su uvijek govorili svećenik i križ.
iskreno nekad se pitam i što se trudim skrenuti pozornost da novinar/redakcija budu mrvicu bolji
valjda neko prati iz klixa
ako i jednu stvar usvoje
misija je ispunjena
...Ekonomski interesi Turske u Srbiji i Hrvatskoj, međutim, mogu: goleme su to brojke, a valuta čvrsta. Od ljubavi na prvi interes, naravno, svi imaju koristi. Nešto dublje emocije su po strani, čisto da ne smetaju, bez obzira je li riječ o turkofiliji ili turkofobiji.
Sve to, trebalo bi, u Ankari je kao kod kuće, zna Bakir Izetbegović, ali ga živo "kuri bolac". Kuri njega taj bolac i za onaj famozni suživot - ako uopće postoji život koji u isto vrijeme nije i suživot - o kojem je i Erdoan govorio spuštajući euforiju kod malog od Alije.
Nije teško, samo je pitanje ima li više ikakvog smisla, objasniti kako je bošnjačko ljubljenje Turske, istovremeno pristajanje na Bosnu i Hercegovinu koja nema nekog velikog razloga da postoji. Nije li glupo insistirati na državi tri naroda od kojih svaki ima neku svoju drugu domovinu i svaki se, kada treba i ne treba, dakle uvijek, okreće Beogradu, Zagrebu, Ankari, a jedino oko čega ti narodi imaju konsenzus je da nemaju interesa koje će pretpostaviti onima Srbije, Hrvatske, Turske...? Jebem li ga, kako god se pogleda, odgovor je – da, glupo je...
Najbolja karakterizacija: "Avazovština" - vrsta neprofesionalnog i primitivnog kvazinovinarstva koje je u stvari samo reketaško-propagadno oruđe svog vlasnika i njegove nezajažljive pohlepe.
Black swan wrote:spajate dvije nespojive stvari
ne služe istim ljudima
ne završavaju iste škole
nisu iz istog naroda
Upravo!
I nije istina ovo što General_Jackson navodi. Od Kupresa do Nevesinja Hrvati su uvijek govorili svećenik i križ.