Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Mirza007

#14226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mirza007 »

General War wrote:
Mirza007 wrote:
General War wrote: sve u svemu, nije izrael toliko jak ekonomski i vojno koliko je jako partersvo USA i izraela...zasto je tako amerika posvecena izraelskoj drzavi je (meni) misterija da prelaze preko ovih stvari olako...znam cionizam ovo ono...ali ima nesto drugo...
Nije bas misterija. Ima vise knjiga na tu temu.
Meni je ponajbolja "A Peace to end all peace" David Fromkin. Krece od kraja Otomanskog carstva i prati borbu velikih sila za te teritorije.
U principu sve se okrenulo kada se skontala vrijednost nafte kao strateskog energenta. Zapad tj. USA je Izrael instalirao kao svog nadzornika za taj prostor (+ par arapskih rezima, pocevsi od Saudijske pa nadalje).
Ni blizu...od Kuvajta preko s arabije pa i irana kao najveceg saveznika SAD prije svrgavanja saha...govore protiv te teorije.
Niti Izrael sta nadzire tamo niti ima resursa osim sto handri arape.
Kazes misterija, ja ti ponudim knjigu da ti pojasni misteriju. Ti je okvalificiras a da ni naslov nisi procitao.
mirsek

#14227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

sportman1 wrote:
Point. wrote:Zar im nisu gađali neka postrojenja u Iranu?

ja ne znam.
Bilo je bombardovanje irackih postrojenja kad je sadam vladao i sirijskih par godina prije ovog rata.
Nikad nisu iranska postrojenja bombardovali.
BHCluster

#14228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:
BHCluster wrote:
insomnia78 wrote:Pa jel ih IDF navratio da rade ovo?
Ove demonstracije nisu pocele danas vec traju danima
Zasto?
Zato sto su naivne budale. Izmanipulisani od strane svojih vodja, od strane islamskog svijeta, od strane svih
Da li ce vodja njima srediti lijecenje u Izraelu kao svojoj cerki i punici?
https://www.telegraph.co.uk/news/worldn ... pital.html

Da li ce jordanski kralj licno urgirati da se ranjenicima obezbjedi transfer preko Izraela do Jordana kao u slucaju ministra?
https://www.haaretz.com/amp/1.5105973
Ili je mozda zbog toga što EU, Međunarodni sud pravde, Generalna skupština UN-a i Vijeće sigurnosti UN smatraju Istočni Jerusalem dio Zapadne obale i da je okupirana od strane Izraela; što Međunarodni sud pravde, Generalne skupštine UN-a i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda smatraju Izrael kao "okupatorska sila" ili što Izraelski Visoki sud pravde presudio je da Izrael drži Zapadnu Obalu pod "vojnom okupacijom"?
bogoljub

#14229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

PROKLETI BILI CIONISTICKI ZLOTVORI!!! :!:
The 51st State

#14230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The 51st State »

kiligonzales wrote:
Nadzornik wrote:Juznoafricka republika prekinula diplomatske odnose sa Izraelom... :shock:
:thumbup:
O tome govorim, ljudi kojih see ne dotice direktno Ali imaju sjecanje na apartheid prvi reagovase konkretno, dje ostali pa eto najblizi susjedi da tako nesto ucine.
Russki

#14231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Russki »

Nema većih terorista od Izraela. Nema.
Hafis

#14232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Aha, nema. Da su ovako nešto pokušali izvesti na saudijskoj ili turskoj granici, još bi i danas mrtve prebrojavali.
salik79

#14233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Point. wrote:
zvizdan wrote:
Point. wrote:U sred arapskog svijeta sa preko pola milijarde muslimana, nalazi se enklava sa manje od 9 miliona Židova i jebu im znanje kako hoće i kad hoće. Arapski svijet je jedna velika gomila pičkica i nesposobnih idiota koje je teško naći na nekom drugom mjestu. Tu mislim i na usrani Iran.

Kad treba se između klofati, eh tu su grlati ko nabrijani klinac na fudbalskoj utakmici, zaklati drugog muslimana tu su prvi da oštre kame i sablje, sunni šiit, jalla jalla ubi zakolji a kad treba stati na crtu toj sačici Židova onda šalju djecu sa kamenjem. Zajebani su samo kad se treba slikati za twitter, strašna imena Hamas, Hezbollah, Revolucionarna Garda pičke materine.

A Izrael je i dalje govno.
A sta predlazes? Da Iran zaspe veceras raketama Tel Aviv i započne Treci svjetski rat? Da Hamas iz Gaze ispali koju granatu na Izrael, pa dobije u odgovor raketu po glavi stanovnika? Sta bi, po tebi, prave mudonje trebale uraditi?
Sada je kasno za to. Bilo je prilike riješiti to u startu, tj stvaranju izraelske države., sad mogu kurcem mlatiti.
Izrael je bombardovao njihova postrojenja u sred Irana, zar nisu. Šta je Iran uradio po tom pitanju? Umjesto da su se pokušali prisloniti amerima kao što su mudri jevreji uradili, oni fol nešto prkose, pale američke zastave i urlaju death to America. Vidimo da je ta strategija jako uspješna. :roll:
Do Islamske revolucije Iran je bio najjaci americki i izraelski saveznik u tom dijelu svijeta. A ovo podebljano samo govori za sebe koliko si kompetentan kao sagovornik na ovoj temi.

Da ti docaram saveznistvo tadasnjeg, Pahlavijevog, Irana i Izraela - ovo je teheranski Aerodrom:

Image
jefferson

#14234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

General War wrote:
sportman1 wrote:izrael je organizovana drzava za razliku od arapa koji su skloni anarhiji.
izrael je od pustinje napravio visokotehnolosku drzavu a nemaju nimalo nafte. arapi sa svom naftom nemaju nijedan visokotehnoloski proizvod.
izrael je hi-tech drzava sa bdp preko 30.000$ bez imalo nafte.
Nije bas toliko tako
-Samo USA daje skoro 4 milijarde godisnje vojne pomoci izraelu
-Sve vaznije komponente izraelske industije su made in USA.
-U Izraelu je korupcija jako izrazena...pa sam Saron je bio na sudu za vise milijardi pronevjeru drzavnih para.

sve u svemu, nije izrael toliko jak ekonomski i vojno koliko je jako partersvo USA i izraela...zasto je tako amerika posvecena izraelskoj drzavi je (meni) misterija da prelaze preko ovih stvari olako...znam cionizam ovo ono...ali ima nesto drugo...
Nase shvatanje politike je da je jedna strana posvecena drugoj da bi nastetila trecoj. To veze nema sa ovim sto se desava.
81% Evangelista u SAD podrzava Trumpa. Bez obzira sto je Trump antiteza sve onome za sta se Evangelizam zalaze, Evangelisti se fokusiraju na dvije stvari koje im Trump ili republikanzki predjednici generalno mogu dati:
1. Pitanje abortusa: za Evangeliste u SAD je to vaznije od Izraela.
2. Izrael: prorocanstvo da ce se Isus vratiti u Jerusalem, i da ce nakon toga Jevreji preuzeti kriscanstvo. Evangelistima, ponavljam poslije abortusa, najvaznije pitanje je da Jerusalem postane glavni grad Jevrejske drzave a onda da Jevreji preuzmu kriscanstvo. Jevreji u izraelu se slazu sa Americkim evangelistima da jerusalem treba biti glavni grad Jevrejske drzave, a ne oglasavaju se oko prelaska na kriscanstvo, a nesto ih slabo to i ne interesuje sve dok ima domaca americka politika pogodi.
To ti je kao Kuba. Nije Amerika imala embargo na Kubu zato sto se boji ili mrzi Castra. Pitaj bilo koga ko zivi na obali Floride, Alabame, Misisipija, Luizijane, svi ce ti reci da bi zeljeli da trguju sa Kubom. Problem su kubanski imigranti na Floridi. Florida je tkz. swing drzva, ni tamo ni vamo kada je u pitanju odnos snaga izmedju demokrata i republikanaca. Medjutim, kubanski imigranti koji su veslali tih 90 milja izmedju Floride i Kube mrze do kosti Castra, a oni dolaskom na obalu Floride su automatski dobili drzavljanstvo SAD a time i glas. Niko nece da naljuti tu grupu od nekih 3 miliona glasaca u drzavi u kojoj zna pobjednika izbora odlucti 500 glasova. Medjutim, "originalni" imigranti sa kube odmiru, i njihovi potomci bas nesto plaho nisu zainteresirani za zajebavanje oko komunizma, nego ih vise interesuju plaze, i zato je bio moguc dogovor izmedju Obame i Raula. Tako je i sa Jevrejima u SAD. Ogromna vecina Jevreja u SAD ne podrzava ovakvu americku podrsku izraelu, medjutim problem su evangelisti.
1. Evangelisti su fanatici po tom pitanju (ono Isus, Jerusalem, itd).
2. Evangelisti su jos veci fanatici kada je u pitanju abortus.
3. Za razliku od mladjahne raje koju zaboli qrtz za politikom, evangelisti glasaju sve jedan zbog gore dva navedena razlog.
Onaj supak, kako ga je Obama nazvao, Benjamin Netanyahu, sve to vrlo dobro zna. Mogu ljudi misliti o njemu sta hoce, ali on zna igrati domacu americku politiku. Trump je otvorio ambasadu u jerusalemu samo iz razloga da zacementira podrsku americkih evangelista, i u tome je uspio. Trump ce biti heroj americkih krscanskih fundamentalista bez kojih ne moze pobjediti na izborima.
O tome koliko je Hamas nesposoban, i koliko arapske drzave jasu palestince za svoju korist je jos gore nego ovo sto sam gore naveo.
salik79

#14235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

mirsek wrote:
sportman1 wrote:
Point. wrote:Zar im nisu gađali neka postrojenja u Iranu?

ja ne znam.
Bilo je bombardovanje irackih postrojenja kad je sadam vladao i sirijskih par godina prije ovog rata.
Nikad nisu iranska postrojenja bombardovali.
Nekada se cak afirmativno pisalo o tome! :roll:

Image
muzicar_iz_parka

#14236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

Izrael je napravio Hamas i predpostavljam da im još uvijek među vođama ima mossadovih agenata.
Dok god postoji Hamas, oni mogu da rade sta im je volja.
jefferson

#14237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muzicar_iz_parka wrote:Izrael je napravio Hamas i predpostavljam da im još uvijek među vođama ima mossadovih agenata.
Dok god postoji Hamas, oni mogu da rade sta im je volja.
Ma Hamas je obicna mafijaska organizacija koja je do kosti zauzeta brigom oko licnog bogacenjam. Oni malo zajebavaju Izrael, malo naplacuju usluge arapskim drzavama kojima su palestinci potrebni za neke njihove ciljeve. Hamas je produkt PLO-a koji ej bio jos vise izjeden korupcijom nego Hamas.
Point.

#14238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

salik79 wrote: Do Islamske revolucije Iran je bio najjaci americki i izraelski saveznik u tom dijelu svijeta. A ovo podebljano samo govori za sebe koliko si kompetentan kao sagovornik na ovoj temi.

Da ti docaram saveznistvo tadasnjeg, Pahlavijevog, Irana i Izraela - ovo je teheranski Aerodrom:

Image
Vrhunac otpora ajatola danas je da zapale poneku izraelsku zastavu na ulici ili u parlamentu i bace šuplju kako će uništiti Izrael. Hajde Boga ti.

Zajebo sam se, pod ovim napadom sam mislio udar u Siriji 2007 godine da bi se zastrašio Iran. Poenta je da kad bi sutra bombardovali i postrojenja u Iranu, Iran ne bi smio ništa nego kao i danas. Zapaliti zastavu i prstom prijetiti i govoriti prazne riječi.
salik79

#14239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

LSD wrote:
Nadzornik wrote:Erdogan danas u Londonu izjavio da povlaci ambasadore iz USA i Izrala povodom eskalacije sukoba u Gazi i optuzuje Izrael za "genocid"... :shock:

@News_Execitive
BREAKING Turkish President Erdogan speaking during a visit to London says Turkey is withdrawing its ambassadors from the U.S. and Israel, accuses Israel of "genocide".
Dobro se sjetio sultan od anadolije....znao je on naravno i mnogo ranije da Izrael cini "genocide" nad palestiskom bijedom....ali valjda mu je sad pogodno da povlaci ambasadore....veliki je to frajer ;-)

Predlagano je i turskom ministru privrede Nihatu Zeybekciju da se, ponukano nekim drugim drzavama i regijama, krene u zvanicni bojkot izraelskih proizvoda. Odgovor je bio sljedeci:

Image
Image

A njegove simpatije prema cionistickom entitetu su, inace, neskrivene:

Image
salik79

#14240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote: Do Islamske revolucije Iran je bio najjaci americki i izraelski saveznik u tom dijelu svijeta. A ovo podebljano samo govori za sebe koliko si kompetentan kao sagovornik na ovoj temi.

Image
Vrhunac otpora ajatola danas je da zapale poneku izraelsku zastavu na ulici ili u parlamentu i bace šuplju kako će uništiti Izrael. Hajde Boga ti.

Zajebo sam se, pod ovim napadom sam mislio udar u Siriji 2007 godine da bi se zastrašio Iran. Poenta je da kad bi sutra bombardovali i postrojenja u Iranu, Iran ne bi smio ništa nego kao i danas. Zapaliti zastavu i prstom prijetiti i govoriti prazne riječi.

Jahhh.....

Pa sto, onda, ne bombarduju?! Ah, da, okupljaju "sunitsku" koaliciju. :roll:

Nego, Izrael dobro zna ko naoruzava i obucava Hizbullah, pa sta ceka?! 8-)
breuer

#14241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

ev sad gledam, ukinuli su davidovu zvijezdu sa krova ove zgrade, ili nikad nije ni postojala...
salik79

#14242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

breuer wrote:ev sad gledam, ukinuli su davidovu zvijezdu sa krova ove zgrade, ili nikad nije ni postojala...
Ukinuli, naravno. Ovo sam naveo kao primjer veza tadasnjeg Irana i Izraela.
Thorgerson

#14243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Point. wrote:U sred arapskog svijeta sa preko pola milijarde muslimana, nalazi se enklava sa manje od 9 miliona Židova i jebu im znanje kako hoće i kad hoće. Arapski svijet je jedna velika gomila pičkica i nesposobnih idiota koje je teško naći na nekom drugom mjestu. Tu mislim i na usrani Iran.

Kad treba se između klofati, eh tu su grlati ko nabrijani klinac na fudbalskoj utakmici, zaklati drugog muslimana tu su prvi da oštre kame i sablje, sunni šiit, jalla jalla ubi zakolji a kad treba stati na crtu toj sačici Židova onda šalju djecu sa kamenjem. Zajebani su samo kad se treba slikati za twitter, strašna imena Hamas, Hezbollah, Revolucionarna Garda pičke materine.

A Izrael je i dalje govno.
Dobro i...sta je logicno?

Pa logicno je to da je muslimansko bratsvo obicni qrac. Ono mi braća. Kakva ba braća. Isto ko sto arapa boli qrac za nas ovdje. Tako ga boli neka stvar i za tu "bracu" u palestini.

I zato bih odmah cjepanicom svakoga u glavu ko mi kaze da mi je turcin, arap, ovaj, onaj brat. Zasto? Pa eto ono, oni muslimani, mi musilmani bla bla. :-)

Vidjeli smo svu tu braću na djelu 92-96. Mi civilizacijski pripadamo Evropi. I tacka. Oni dole neka se drze izmedju sebe. To sto smo pukom slucajnoscu zbog osvajanja i ratova imamo istu vjeru - je samo to - puka slucajnost.

I zato me i nervira ovdasnje licemjerstvo nasih ljudi. Jer ubjedjen sam tj. 100% sam siguran da npr. Izrael handri i ubija krsacne, ne bi sigurno Miralem iz Boljakovog stavio na svoj FB Save the christians.

Religije ce unistiti covjecanstvo i tupi narod. I tako i treba.
seln

#14244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Hafis wrote:Aha, nema. Da su ovako nešto pokušali izvesti na saudijskoj ili turskoj granici, još bi i danas mrtve prebrojavali.
Skutore moj mali, skutore moj mali... nisu oni na granici, vec zele povratak na svoju zemlju.
Neki bi bezbeli ovako rado gadjali "Mosnjake" na Bulevaru...
splinter

#14245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Hafis wrote:Aha, nema. Da su ovako nešto pokušali izvesti na saudijskoj ili turskoj granici, još bi i danas mrtve prebrojavali.
Kakva crna granica? Radi se o okupiranoj teritoriji i trenutno najvećem getu na svijetu. Cionističke spodobe rafalaju po civilima i ubijaju ljude kad im se nadrka. Nešto poput varšavskog geta, samo što ovaj nažalost traje mnogo duže.
salik79

#14246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

salik79 wrote:
Point. wrote:

Image

Jahhh.....

Pa sto, onda, ne bombarduju?! Ah, da, okupljaju "sunitsku" koaliciju. :roll:

Nego, Izrael dobro zna ko naoruzava i obucava Hizbullah, pa sta ceka?! 8-)

U par recenica:

Image

8-)
insomnia78

#14247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
breuer wrote:ev sad gledam, ukinuli su davidovu zvijezdu sa krova ove zgrade, ili nikad nije ni postojala...
Pa ni kasnije nije falilo veza. Izrael bombarduje iracko nuklearno postrojenje u jeku rata izmedju Iraka i Irana u istom tom ratu salju i oruzje Iranu

PS: naravno samo zato sto tadasnji iracki panarabizam smatraju opasnijim od iranskog islamizma
SmokingMan

#14248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Ustani i ti više Eli Taubere i makar izgovori par rečenica kritike na račun cionističkog orgijanja.
salik79

#14249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Pa ni kasnije nije falilo veza. Izrael bombarduje iracko nuklearno postrojenje u jeku rata izmedju Iraka i Irana u istom tom ratu salju i oruzje Iranu

PS: naravno samo zato sto tadasnji iracki panarabizam smatraju opasnijim od iranskog islamizma
Imas li ikakav relevantan dokaz za ovo?
insomnia78

#14250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Reko Homeini. Izrael pa deset mjesta pa opet Izrael
Locked