Mislim da je u dosadašnjim utakmicama najveći problem za United bila tranzicija iz odbrane u napad, trenutno stoperska linija jednostavno nije dovoljno tehnički kvalitetna da bi preuzela odgovornost iznošenja lopte ili su jednostavno apsolutno iznenađeni sa takvim pristupom. To se vidjelo na mahnitom dodavanju Evansa protivničkom igraču nakon kojeg lagano primaju go. Prema tome, ubijeđen sam da će Blind uletiti direktno u odbranu, iako mu je prirodna pozicija centralni vezni (na kojoj je odlično igrao prošle sezone u Ajaksu, dovoljno da bude izabran za igrača sezone u Holandiji), a za reprezentaciju je igrao i lijevog beka i stopera i centralnog veznog. Jednostavno jedini on posjeduje dovoljno tehnike i inteligencije da uputi kvalitetan pas nakon što se lopta osvoji u odbrani, a to je krucijalno u sistemu sa tri stopera. Osim toga, mislim da je kupovina Falkaa sasvim logičan potez: trenutni sistem se zasniva prvenstveno na kontranapadima, tako da je brzo donošenje odluka ključno, naročito u napadu, a tu je Falcao apsolutna zvijer. Čovjek ima životinjski, predatorski instinkt za postizanje golova, bez prefiše filozofije. Nema tu mjesta za neko petljanje sa loptom, za šta je Velbek bio ekspert. Na stranu njegova brzina i fizikalije, jednostavno mu fali fudbalske inteligencije.
Također, mislim da će Van Gaal pokušati sa di Mariom na lijevom beku/krilu, jer mislim da je defanzivno mnogo zahvalniji igrač od Janga, a i daleko je bolji i brži pri iznošenju lopte. Osim toga, di Maria je bolji tehničar, ljevonog i ima odličan centaršut, dok se Jang redovno mora namještati na desnu nogu. Jedva čekam sljedeću utakmicu, jednostavno nema zanimljivije ekipe za pratiti, sve je moguće, od osvajanja titule u zadnjem kolu do ispadanja iz lige!