Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja opet tvrdim, treneri mogu raditi samo sa onim što imaju na raspolaganju. S igračima je drugačije, on može bljesnuti bilo gdje. U Bosni i Hercegovini je sistem loš, ne postoji zakon o sportu i ne postoji dovoljno novca, pa se ne može ništa dugoročno napraviti. Zao u krajnjoj liniji ni treneri ne mogu u potpunosti ispuniti svoj potencijal.
Ali eto, povucite analogiju između igrača i trenera, koliko naših igrača dobije šansu u inostranstvu i koliko ih uspije, pa onda uporedite s trenerima. Naravno, govorimo o procentima, a ne o stvarnim brojkama. Procentualno jako malo trenera dobija šansu, brojka je totalno zanemariva.
Ne mozes povlaciti kad na terenu ima 11 igraca a jedan trener
Da nisam napisao tu posljednju rečenicu, ne bi mi krivo bilo. Još ti lijepo piše procentualno
Pa ne mozes ni procentualno ni nikako jer je skroz drugacije okruzenje oko fudbalera i oko trenera
"problem" trenera je i to sto nema dovoljno klubova koliko ima trenera kao trenera prvog tima
Uzmi lige petice to je 98 klubova i vrti se 100 trenera koji su manje vise dokazani i nemas ti ni priliku da tamo dovlacis trenera iz neke bosne
Kod igraca je to sasvim suprotno jer on moze biti prvotimac tamo a moze rezerva ili tamo neki rezervni tim
Koliko se fudbalera dokazalo iz bih?
Dzeko i? Niko da igra na nivou liga petice
cyprus wrote:Kad već vi karikirate, evo i ja ću malo... Ne možete na osnovu toga što mercedes pretekne fiću na cesti reći da je vozač mercedesa mnogo bolji od vozača fiće... Ko zna, možda i jeste, ali dok ne budu u ravnopravnoj poziciji, nikad nećemo moći pouzdano reći...
Pa sad, ne sjeda se za volan Mercedesa tako sto tu padnes s Marsa.
cyprus wrote:Kad već vi karikirate, evo i ja ću malo... Ne možete na osnovu toga što mercedes pretekne fiću na cesti reći da je vozač mercedesa mnogo bolji od vozača fiće... Ko zna, možda i jeste, ali dok ne budu u ravnopravnoj poziciji, nikad nećemo moći pouzdano reći...
Pa sad, ne sjeda se za volan Mercedesa tako sto tu padnes s Marsa.
Fazon je što je nekima puno kraći put do Mercedesa, a neki nemaju ni teoretske šanse da doguraju do njega...
E zbog toga mi je upoređivanje trenera uglavnom besmisleno... Neki se smatraju velikim samo zato što su iskoristili šansu koja im se dala, a drugi se ne smatraju zato što takvu šansu nisu nikada ni dobili... Uostalom, ne smatram da na rezultaste jedne ekipe trener može pozitivno uticati sa više od 10%... 90% je do ekipe... Istina, tih 10% često pravi razliku između uspjeha i neuspjeha, pa nam se zato čini da kvalitet trenera ima veću ulogu nego što je realno...
Nevjerovatno koliko se podcjenjuje Liverpool. Pobjedili 3-0, I mnogi jos uvijek vide City kao favorite
Zbog toga se moze lahko desiti da dodju do finala, a tu svasta moze biti.
Klopp ce veceras ponovo da ocita lekciju Pepu.. ne samo da ce proci, vec nece ni izgubiti, ako City izvuce nerjesen rezultat mogu se udarati nogom u guzicu. Ova postava koju je Pep izveo je smijesna. Liverpool ce povesti u prvih 10 min.