Republika Turska

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#14226 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ze kalanga wrote:E bogme, najebali su.
Ne mora značiti, osim ako Rusi imaju informacije da je i Erdogan lično upetljan u ovaj atentat.
Drvosjeca iz Dejcica

#14227 Re: Republika Turska

Lincoln-Burrows wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nisam ja skontao da je iz turskog ili ruskog osiguranja već je navodno imao policijsku iskaznicu...vjerovatno falsifikovana. Još je rano izvoditi zaključke, kako god nije dobro.
Ako je po prvim glasinama:

Code: Select all

Turkish media says gunman who shot and killed the Russian ambassador is a turkish police officer
Ovo bi značilo da turska služba sigurnosti ima itekako velik propust unutar sebe.
Naravno sačekajmo nešto konkretnije.
Pa naravno da ima propust, država imala prije tri mjeseca pokušaj vojnog udara...ima tu još uvijek svakakvih likova. Kažu Erdogan sam sebi namjestio vojni udar. Kada krene da hapsi sve odreda od profesora, policije, advokata, vojske opet kukaju dušebrižnici, kažu krši ljudska prava...eto šta se desi na kraju. :roll:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/12/2016 18:45, edited 1 time in total.
elcaliente

#14228 Re: Republika Turska

Post by elcaliente »

Ako Putin pomilki Erdu po glavi i kaze udure je mali, morati ce Erdo da stane na stranu Rusa i Irana. Tek onda nastaje show za opste narodne mase. Jedno je sigurno Ameri i Izrael ga nece ostaviti na miru, Izrael ce naplatiti ono krsenje suvereniteta sa brodovima.
Ameri su i oborili onaj ruski avion i lagano podvalili Erdi vruc krompir. A on se okurazio i sada ga hebu u njegovoj zemlji kako hoce.
zagortenej

#14229 Re: Republika Turska

Post by zagortenej »

Ovo gulenovci hoće da zavade Tursku i Rusiju.
Tekbir je samo krinka.
ze kalanga

#14230 Re: Republika Turska

Post by ze kalanga »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne mora značiti, osim ako Rusi imaju informacije da je i Erdogan lično upetljan u ovaj atentat.
Sjetimo se tzv. državnog udara... poslije toga terorističkog napada, sad ovo... zaključujem da je tursko društvo izuzetno podjeljeno i da to mora eskalirati i definitivnim građanskim ratom. Msm ubiješ ambasadora, o čemu mi pričamo... nebitno koje države... Turska je i bez ovog ubistva u velikom problemu.
aratet

#14231 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Lincoln-Burrows wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nisam ja skontao da je iz turskog ili ruskog osiguranja već je navodno imao policijsku iskaznicu...vjerovatno falsifikovana. Još je rano izvoditi zaključke, kako god nije dobro.

Turkish media says gunman who shot and killed the Russian ambassador is a turkish police officer
Ovo bi značilo da turska služba sigurnosti ima itekako velik propust unutar sebe.
Ima propust u svakom slucaju, strani ambasadori trebaju biti sigurni.
Drvosjeca iz Dejcica

#14232 Re: Republika Turska

ze kalanga wrote:
Sjetimo se tzv. državnog udara... poslije toga terorističkog napada, sad ovo... zaključujem da je tursko društvo izuzetno podjeljeno i da to mora eskalirati i definitivnim građanskim ratom. Msm ubiješ ambasadora, o čemu mi pričamo... nebitno koje države... Turska je i bez ovog ubistva u velikom problemu.
Ja smatram da je direktna posljedica tog tzv. državnog udara upravo ovaj atentat od večeras. Sada će se valjda svima upaliti lampice. :oops:
Rockefeller

#14233 Re: Republika Turska

Post by Rockefeller »

Interesantno, čekajmo daljnji tok :meza1:
burgundy

#14234 Re: Republika Turska

Post by burgundy »

Image
Turkish policeman whilo killed Russian Ambassador: Mevlüt Mert Altıntaş Ankara Riot police Born 1994 Graduate from Izmir police school
Lincoln-Burrows

#14235 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

aratet wrote:
Postavlja se pitanje dali Erdogan može vjerovati svojim podređenima,
to nije malen problem. Šta sada da napravi, očisti još koji milijun ljudi iz službi?
burgundy

#14236 Re: Republika Turska

Post by burgundy »

Turski Mevlid
ze kalanga

#14237 Re: Republika Turska

Post by ze kalanga »

Ja smatram da je direktna posljedica tog tzv. državnog udara upravo ovaj atentat od večeras. Sada će se valjda svima upaliti lampice. :oops:
Nije isključeno. Mada, sad je najlakše reći ostaci Gulena... a vjerujem da ni javnost nije upoznata koliko je "njegovih" pobijeno nakon tzv. udara.
Da ne idemo predaleko, sačekajmo neku zvaničnu potvrdu kome je napadač pripadao. Kao što rekoh, podjele u Turskoj su ogromne, istina, moguće da griješim, jer nisam baš toliko upoznat sa turskom unutrašnjom politikom.
swanfilter

#14238 Re: Republika Turska

Post by swanfilter »

Turska bas Kurtlar Vadisi. Intriga ko u Hamletu ...
Drvosjeca iz Dejcica

#14239 Re: Republika Turska

aratet wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Jah...kako su samo ono planule strane ambasade u Beogradu. Protiv ovakvih pojedinaca koji se odluče na ovakvu akciju teško da se možeš zaštiti.
hrle1976

#14240 Re: Republika Turska

Post by hrle1976 »

Ja poclje ovog antentata na ambasadora Rusije u Turskoj ocekuje svasta ili nista.
Izrael nema sta oni gledaju da imaju prijatelja u regionu kao sto su 70ih imali Iran kao prijatelja, bar sve do revolucije. Jer Iranci su obozavali kad Izraelci handre po Arapima jer blago receno danasnja mrznja Irana prema Izraelu je u jednakoj dozi kao i Irana prema Arapima, a pogotovo prema Saudiskoj Arabiji. Organski se nemogu podnjeti. Nego ili ce biti show za kokice od vec sutra ili nista. Ako bude sta ja mislim da ce neka vrsta blica biti gdje ce ona opozicija u Siriji i ISIL da doslovo se pretvore u pepeop skupa sa stanovnistvom koje ih podrzava ili ostaje kao isto, ali ako ostane na istom rusi gube kartu, jer a nevjerujem da ce sebi dozvoliti blamazu, zato sad ti ono tip sahovski potez. Prvo se u tajnosti vadi strateski plan a onda ce putin izaci na tv i dati neki govor a bez najave napraviti neki show. Erdogan on je vec se pokrio po usima i sad ce samo igrati kako kaze Putin a ko fol clan Nata.
Kikibombona

#14241 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

pici wrote:
:shock: Koji Kreten... sad Putin će pobit muslimana radi ovih terorističkih idiota...
Ubija svakako, ne samo on. Treba upratiti sada šta će se dešavati a po meni su dva moguća raspleta.

1) Ponovno zahlađenje donosa Turska-Rusija (možda i rat)
2) Još veće zbližavanje Turske i Rusije
Bice ovo drugo, s tim da ce Putin dobro naplatiti ubistvo pilota i ambasadora. To su dva velika samara koja Putin necim opipljivim mora saprati. Neki dan su bili veliki antiruski protesti ispred ruskog konzulata u Istanbulu. Erdogan mora nekako ponistiti ocigledno neprijateljstvo. I ja vjerujem da ce on to uciniti.

Ovo je katastrofalna vijest za sirijske pobunjenike. Oni su najvise donji ovim ubistvom.

Turska je u raskoraku izmedju Rusije i zapada. Vanjska politika Erdogana je totalna katastrofa. Obaranje ruskog aviona je bila katastrofa. Prepucavanje sa zapadom je jos veca katastrofa.

Erdogan da ima savjesti, podnio bi ostavku. To bi u ovom trenutku bila najbolja opcija za Tursku. Medjutim, on to nece uraditi.
Ja smatram da je direktna posljedica tog tzv. državnog udara upravo ovaj atentat od večeras. Sada će se valjda svima upaliti lampice.
Politika Turske prema sirijskom ratu je kolosalna greska. Da je Erdogan podrzao Asada, nista se ne bi desilo.
Drvosjeca iz Dejcica

#14242 Re: Republika Turska

ze kalanga wrote:
Nije isključeno. Mada, sad je najlakše reći ostaci Gulena... a vjerujem da ni javnost nije upoznata koliko je "njegovih" pobijeno nakon tzv. udara.
Da ne idemo predaleko, sačekajmo neku zvaničnu potvrdu kome je napadač pripadao. Kao što rekoh, podjele u Turskoj su ogromne, istina, moguće da griješim, jer nisam baš toliko upoznat sa turskom unutrašnjom politikom.
Ma sve je moguće...samo ovo je sve poslejdica dešavanja u Siriji. Mislim da će svi morati uraditi nešto sukoro osim ako se ne ide na opšti rat u reigonu pa i šire. :(
Freamon Lester

#14243 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Rusi (RT) vele da je policajac i da je po cinu major. :-)
aratet

#14244 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Jah...kako su samo ono planule strane ambasade u Beogradu. Protiv ovakvih pojedinaca koji se odluče na ovakvu akciju teško da se možeš zaštiti.
Kakve to ima veze s temom?

Ubijen je strani ambasador i ti ces sad mene ubijediti kako Turska nema propusta?
Kikibombona

#14245 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

burgundy wrote:Image
Turkish policeman whilo killed Russian Ambassador: Mevlüt Mert Altıntaş Ankara Riot police Born 1994 Graduate from Izmir police school
Klinac, jebote! :shock: :shock:
hrle1976

#14246 Re: Republika Turska

Post by hrle1976 »

ze kalanga wrote:
Ako nije imao rodni list ili clanarsku iskaznicu nekog kluba kod sebe necemo za dugo znati ko je vec ce mediji kako koji pisati odnosno nagadjati. Na tri razlicite stranice procita ko je, te policajac, te simpatizer nakog Nusre, te Kurd, Gülanov piun, te ono te ovo...
Boletus edulis

#14247 Re: Republika Turska

Post by Boletus edulis »

I rusi su ,baš kao i amerikanci,bolesna nacija.Prave sranja svugdje po svijetu i ne smiju otici ni do WC-a bez blindiranog vozila i tjelesne garde.Jos malo pa ce ruske ambasade biti tvrdave poput americkih.
Drvosjeca iz Dejcica

#14248 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote: Politika Turske prema sirijskom ratu je kolosalna greska. Da je Erdogan podrzao Asada, nista se ne bi desilo.
Ma rat u Siriji i cijelo tzv. "Arapsko proljeće" zajedno sa invazijom Iraka je jedna velika greška NATO pakta i Amerike pa onda i Turske. Da Turska kao NATO članica nije podržala skidanje sa vlasti Asada EU i NATO bi je razapeo. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/12/2016 18:55, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#14249 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Kikibombona wrote: Politika Turske prema sirijskom ratu je kolosalna greska. Da je Erdogan podrzao Asada, nista se ne bi desilo.
Naravno racionalno je ocekivati da Sunitski lider podrzi Alevita koji klanjem gusi sunitsku pobunu u svojoj zemlji.
insomnia78

#14250 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Pandakonda wrote:
insomnia78 wrote:Sad sam uso u kucu pa nisam bas upucen. Znaci ovaj lik iz turskog obezbjedjenja ambasadora?
Je l' uhvacen, likvidiran?
Atentator je bio iz njegovog obezbjeđenja. Ubijen je napadac.
Ok
Post Reply