PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Dr. Kuca
#14226 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako se vi borite za bolje sutra kad prihvatate pod svoje ilegalne taxiste?

- O'zone
- Globalni moderator
#14227 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hoću i ja 3000 KM trebaju mi hitnoVozači taksi vozila su kazali da će se okupljati i narednih dana i sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, a to su dok ne dobiju dozvole za rad.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14228 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljka
stoji
Radončić, da građani nemaju razloga za nezadovoljstvo u ovoj oazi pravde, poštenja i ravnopravnosti, kad izađe nam TV1 upravo večeras sa novim senzacionalnim otkrićem. To je onaj isti TV1 koji daje vladajućim tajnu lokaciju kad god im ustreba, pa i alibij, ali večeras je zaboravio sve zajedničke akcije i sve zajedničke derneke pa je potpuno skrenuo sa Lukačevog kursa o indicijama, indikacijama, i naznakama te je objavio da je sve iz Beograda, a napisano u nekim smjernicama. Ne samo da su zaboravili sve zajedničke akcije i zajedničke derneke sa vrlim ministrom ino poslova koji se uopće ne petlja u svoj posao, nego i sa PreCednikom PreCednika, pa su jednostavno preskočili saznanja o nekim strancima u tuzlanskom hotelu.
Radončić, da građani nemaju razloga za nezadovoljstvo u ovoj oazi pravde, poštenja i ravnopravnosti, kad izađe nam TV1 upravo večeras sa novim senzacionalnim otkrićem. To je onaj isti TV1 koji daje vladajućim tajnu lokaciju kad god im ustreba, pa i alibij, ali večeras je zaboravio sve zajedničke akcije i sve zajedničke derneke pa je potpuno skrenuo sa Lukačevog kursa o indicijama, indikacijama, i naznakama te je objavio da je sve iz Beograda, a napisano u nekim smjernicama. Ne samo da su zaboravili sve zajedničke akcije i zajedničke derneke sa vrlim ministrom ino poslova koji se uopće ne petlja u svoj posao, nego i sa PreCednikom PreCednika, pa su jednostavno preskočili saznanja o nekim strancima u tuzlanskom hotelu.
-
celava_dlaka
#14229 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto neko rece na forumu, dobro bi se osevapio onaj ko bi bacio suzavac dole 
-
dreambox
#14230 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prema provjerenim informacijama zaputili su se prema raskrsnici kod Higijenskog zavoda. Očekuje sa da stignu sutra u petak 07.03.2014. nešto prije podne.

Titi dragi ako nas ti ne oslobodiš ovog jada od huligana niko neće.

Titi dragi ako nas ti ne oslobodiš ovog jada od huligana niko neće.
-
Brusulje
#14231 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Na ovom forumu Šiljak je spomenut samo u mojim postovima, a odgovoreno ti je jučer. Biće da ti je promaklo.KatarinaKosaca wrote:
Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji Radončić
Tvrdnju o ''suptilno serviranoj režimskoj priči'' neću ni komentirati.Brusulje wrote:Ko je to rekao i gdje?KatarinaKosaca wrote:
Nego, još čekajući Lukačova čuvena otkrića, vidim znaju forumaši ko stoji iza prosvjeda. Netko reče Muhidin Šiljak, moš mislit![]()
Brusulje wrote:
Odmah, dan nakon paljevine na FTV-u se, ispred ideje plenuma, kao glasnogovornik pojavio Muhidin Šiljak.
Nije on, naravno, taj koji je povlačio konce. Tek ilustracija da se protestima odmah manipuliralo, iz raznih izvora, već nakon prvog dana, nakon Tuzle.
- KatarinaKosaca
#14232 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
NIje mi promaklo uopće. Nego , taman da prihvatim Lukačeve "indicije, spoznaje i saznanja", izađe medij sa tajne lokacije i u priču uvede BeogradBrusulje wrote:Na ovom forumu Šiljak je spomenut samo u mojim postovima, a odgovoreno ti je jučer. Biće da ti je promaklo.
- O'zone
- Globalni moderator
-
Brusulje
#14234 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako nije, zašto onda opet lažeš?KatarinaKosaca wrote:NIje mi promaklo uopće.Brusulje wrote:Na ovom forumu Šiljak je spomenut samo u mojim postovima, a odgovoreno ti je jučer. Biće da ti je promaklo.
KatarinaKosaca wrote:
Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji
Radončić,
- say_cheese
#14235 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tvoj otac je sigurno postar, pa je neka trauma iz djetinjstva uticala na razvijanje iracionalnog straha od koverte.KatarinaKosaca wrote:Da kod nas postoje pravila samo na papiru, a onda od tete šalteruše do ministra spremi koverte
Ove zadnje tri godine sam imala poprilicno posla oko regulisanja nasljedstva, prepisivanje imovine, ispravka greske u katastru, pa onda dodatna kupovina nekretnina, pa frtutma sa podstanarima i sudski epilog i jos hejbet nekih drugih stvari - sve to sam odradila bez mrvice mita i bez ijedne koverte. Sve mi je fino objasnjeno, gdje sta moram predati, koji dokument je potreban, gdje ovjeriti, koliko se ceka, koliko taksa kosta itd. Gospodje na salterima su bile veoma susretljive, a moguce da je njihova susretljivost rezultat mog finog ophodjenja prema njima.
Iskustva uze i sire rodbine su takodjer pozitivna. BEZ koverte su se djeca skolovala, fakulteti se zavrsavali, ljudi se zaposljavali, neki su i firme otvarali, zene su se poradjale, bolesni se lijecili, pasosi i ostali dokumenti se vadili, ovjeravali, sudski procesi se vodili. Zaboga dragog, kako je moguce da moji zive bez koverte dok je ocigledno tebi to pravo uskraceno?
Koverta se gura iz dva razloga: a) zelis posao zavrsiti preko reda ili b) mimo zakona. Druge opcije nema.
Zivo me interesuje koja su tvoja iskustva i molim te navedi dva tri slucaja gdje si bila prinudjena da gurnes kovertu ispod stola. Po mogucnosti navedi licna iskustva, a ne mahalske price i cula kazala.
- KatarinaKosaca
#14236 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo ne znam jel Muhidin Šiljak ili Fahro Radončić ili Beograd ili neki stranci u hotelju u TuzliBrusulje wrote:Ako nije, zašto onda opet lažeš?KatarinaKosaca wrote:NIje mi promaklo uopće.Brusulje wrote:Na ovom forumu Šiljak je spomenut samo u mojim postovima, a odgovoreno ti je jučer. Biće da ti je promaklo.
KatarinaKosaca wrote:
Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji
Radončić,
- KatarinaKosaca
#14237 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nekome ko mi u forumskoj diskusiji spominje oca koji nije među živima, nemam šta objašnjavati niti ikakve primjere navoditi. Netko ko spominje nečije roditelje ničim izazvan, a posebno ako ti isti nisu u mogućnosti da išta odgovore o sebi samo da rengensku sliku i ne zaslužuje moje slovo.say_cheese wrote:Tvoj otac je sigurno postar, pa je neka trauma iz djetinjstva uticala na razvijanje iracionalnog straha od koverte.![]()
Ove zadnje tri godine sam imala poprilicno posla oko regulisanja nasljedstva, prepisivanje imovine, ispravka greske u katastru, pa onda dodatna kupovina nekretnina, pa frtutma sa podstanarima i sudski epilog i jos hejbet nekih drugih stvari - sve to sam odradila bez mrvice mita i bez ijedne koverte. Sve mi je fino objasnjeno, gdje sta moram predati, koji dokument je potreban, gdje ovjeriti, koliko se ceka, koliko taksa kosta itd. Gospodje na salterima su bile veoma susretljive, a moguce da je njihova susretljivost rezultat mog finog ophodjenja prema njima.
Iskustva uze i sire rodbine su takodjer pozitivna. BEZ koverte su se djeca skolovala, fakulteti se zavrsavali, ljudi se zaposljavali, neki su i firme otvarali, zene su se poradjale, bolesni se lijecili, pasosi i ostali dokumenti se vadili, ovjeravali, sudski procesi se vodili. Zaboga dragog, kako je moguce da moji zive bez koverte dok je ocigledno tebi to pravo uskraceno?
Koverta se gura iz dva razloga: a) zelis posao zavrsiti preko reda ili b) mimo zakona. Druge opcije nema.
Zivo me interesuje koja su tvoja iskustva i molim te navedi dva tri slucaja gdje si bila prinudjena da gurnes kovertu ispod stola. Po mogucnosti navedi licna iskustva, a ne mahalske price i cula kazala.
-
Brusulje
#14238 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zaista nemam riječi ...
Pozdravljam.
Pozdravljam.
-
Nero Histrion
#14239 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tako je Kato, sve si pravoKatarinaKosaca wrote:Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji
- say_cheese
#14240 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oh draga, pardonKatarinaKosaca wrote:
Nekome ko mi u forumskoj diskusiji spominje oca koji nije među živima, nemam šta objašnjavati niti ikakve primjere navoditi. Netko ko spominje nečije roditelje ničim izazvan, a posebno ako ti isti nisu u mogućnosti da išta odgovore o sebi samo da rengensku sliku i ne zaslužuje moje slovo.
I moj otac nije medju zivima. Drzim ga u lijepom sjecanju a od drugih ne zahtjevam da ustaju na spomen njegovog imena. Niko tvog oca nije psovao, nit ga je u losem kontekstu spomenuo. Ne pravi se luda.
- Havatar
#14241 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jesu li dijeljeni letci ili nisuNero Histrion wrote:Tako je Kato, sve si pravoKatarinaKosaca wrote:Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji
Radončić, da građani nemaju razloga za nezadovoljstvo u ovoj oazi pravde, poštenja i ravnopravnosti, kad izađe nam TV1 upravo večeras sa novim senzacionalnim otkrićem. To je onaj isti TV1 koji daje vladajućim tajnu lokaciju kad god im ustreba, pa i alibij, ali večeras je zaboravio sve zajedničke akcije i sve zajedničke derneke pa je potpuno skrenuo sa Lukačevog kursa o indicijama, indikacijama, i naznakama te je objavio da je sve iz Beograda, a napisano u nekim smjernicama. Ne samo da su zaboravili sve zajedničke akcije i zajedničke derneke sa vrlim ministrom ino poslova koji se uopće ne petlja u svoj posao, nego i sa PreCednikom PreCednika, pa su jednostavno preskočili saznanja o nekim strancima u tuzlanskom hotelu.rekla! TV1 je ovu informaciju hladno prenijela sa portala famozne nove agencija Patria. Uzeli sve zdravo za gotovo, bez provjere izvora informacije, bez ikakvog istrazivackog novinarstva osim sto su smontirali kadrove koji su, kao potkrijepili to sto je Patria navela i sto je na "dijeljenom" letku pisalo. Gdje je letak, ko ga je ocima vidio? Ocigledno narucen prilog, zna TV1 od koga im zavise plate i investicije. Ispade da je sve naruceno iz Beograda ... pogledaj malo prethodne postove, govorili smo o tome sinoc. Katastrofa od medija i katastrofa od naroda koji niti sta vidi niti sta cuje, a Vlast - trlja zadovoljno ruke, jer im se stolice vise ne klimaju.
-
dreambox
#14242 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nemoj tako say_cheese očito je da je Kate sve naučila završavati preko koverti. Piše da ima novaca i više nego dovoljno, piše da je domačica, kuha, čuva djecu. Piše da nekad odradi 20 sati valjda jednom godišnje. Vjerovatno joj je ta posao djeljenje koverata.KatarinaKosaca wrote:Nekome ko mi u forumskoj diskusiji spominje oca koji nije među živima, nemam šta objašnjavati niti ikakve primjere navoditi. Netko ko spominje nečije roditelje ničim izazvan, a posebno ako ti isti nisu u mogućnosti da išta odgovore o sebi samo da rengensku sliku i ne zaslužuje moje slovo.say_cheese wrote:Tvoj otac je sigurno postar, pa je neka trauma iz djetinjstva uticala na razvijanje iracionalnog straha od koverte.![]()
Očigledno da je bez koverti nesposobna da bilo šta završi i onda su joj krivi oni to primaju koverte da joj završe nelegalne poslove, a ona naravno smatra da nije ništa kriva što daje te koverte. Naravno nikad nije napisala niti rječi da treba netko odgovarati što je dao mito. Valjda joj je skupo to što podmičuje pa bi da joj daju ako ništa 50 posto popusta.
I na kraju bezveze je ulaziti u argumentirani razgovor sa Kate. Čim nema argumenta (a nikad ih nema) odmah nađe nekakav izgovor da joj se ne komunicira.
-
The 51st State
#14243 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kakav je ovaj novi direktor kantonalanog zavoda za zdravstvo, jeli ovo sto je izofiro tri doktora zamazivanje ociju raji usljed protesta ili mozemo ocekivati sustinsku borbu protiv korupcije u zdravstvu?
- Alfons Kauders
#14244 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
cuj kakav... crnkic lopinash... familijarna tradicija prodavanja ubleha na malo i veliko... ima tema na forumu o doticnomThe 51st State wrote:kakav je ovaj novi direktor kantonalanog zavoda za zdravstvo, jeli ovo sto je izofiro tri doktora zamazivanje ociju raji usljed protesta ili mozemo ocekivati sustinsku borbu protiv korupcije u zdravstvu?
dostojan nasljednik Esse Dz. Sh.
-
goran16v
#14245 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Slusam danas kloca tj nelegalnog taksiste koji kaze nismo mi divljaci, mi hocemo da radimo, mi hocemo da nam se bezuvjetno izdaju licence, da nam se amnestiraju kazne koje su nam napisali! 
- Alfons Kauders
#14246 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hocu i ja licencu... ne znam za sta, al sigurno cu se sjetit... recimo... hocu licencu za mobilnu telefoniju... ne ne, preskupa zajebancija... hocu licencu da tushim lijekove, idu ko halva... a hocu i da budem notar, nista mi ne fali, imam svakako praznu kancelariju...goran16v wrote:Slusam danas kloca tj nelegalnog taksiste koji kaze nismo mi divljaci, mi hocemo da radimo, mi hocemo da nam se bezuvjetno izdaju licence, da nam se amnestiraju kazne koje su nam napisali!
i hocu dozivotnu ribarsku dozvolu
bezuvjetno
-
costacurta
#14247 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tri godine veliš, pa dobro nije ti dugo ni trebalo da to sve izregulišeš, još samo daš punomoć advokatu.... ili mu je pošalješ iz Dubaijasay_cheese wrote: Ove zadnje tri godine sam imala poprilicno posla oko regulisanja nasljedstva, prepisivanje imovine, ispravka greske u katastru, pa onda dodatna kupovina nekretnina, pa frtutma sa podstanarima i sudski epilog i jos hejbet nekih drugih stvari - sve to sam odradila bez mrvice mita i bez ijedne koverte. Sve mi je fino objasnjeno, gdje sta moram predati, koji dokument je potreban, gdje ovjeriti, koliko se ceka, koliko taksa kosta itd. Gospodje na salterima su bile veoma susretljive, a moguce da je njihova susretljivost rezultat mog finog ophodjenja prema njima.
Ti se samo malo praviš važna, samo malo 'nako bljutavo da neko iz DXBa priča kako je ovdje kod nas sve fino, lijepo, svi su ljubazni i pošteni samo ovi sa druge strane šaltera su namćorasti i rogati
-
Nero Histrion
#14248 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A kome vjerovati jesu li dijeljeni ili nisu? Pisao sam sinoc na ovoj temi sta Patria kaze i sta je TV1 prenijela, odvrti stranice pa pogledaj, ako ti se da. Kazu dijelili letke, saznali odHavatar wrote:Jesu li dijeljeni letci ili nisuNero Histrion wrote:Tako je Kato, sve si pravoKatarinaKosaca wrote:Taman smo se počeli navikavati na suptilno serviranu režimsku priču da iza svega pored famoznog Muhidina Šiljkastoji
Radončić, da građani nemaju razloga za nezadovoljstvo u ovoj oazi pravde, poštenja i ravnopravnosti, kad izađe nam TV1 upravo večeras sa novim senzacionalnim otkrićem. To je onaj isti TV1 koji daje vladajućim tajnu lokaciju kad god im ustreba, pa i alibij, ali večeras je zaboravio sve zajedničke akcije i sve zajedničke derneke pa je potpuno skrenuo sa Lukačevog kursa o indicijama, indikacijama, i naznakama te je objavio da je sve iz Beograda, a napisano u nekim smjernicama. Ne samo da su zaboravili sve zajedničke akcije i zajedničke derneke sa vrlim ministrom ino poslova koji se uopće ne petlja u svoj posao, nego i sa PreCednikom PreCednika, pa su jednostavno preskočili saznanja o nekim strancima u tuzlanskom hotelu.rekla! TV1 je ovu informaciju hladno prenijela sa portala famozne nove agencija Patria. Uzeli sve zdravo za gotovo, bez provjere izvora informacije, bez ikakvog istrazivackog novinarstva osim sto su smontirali kadrove koji su, kao potkrijepili to sto je Patria navela i sto je na "dijeljenom" letku pisalo. Gdje je letak, ko ga je ocima vidio? Ocigledno narucen prilog, zna TV1 od koga im zavise plate i investicije. Ispade da je sve naruceno iz Beograda ... pogledaj malo prethodne postove, govorili smo o tome sinoc. Katastrofa od medija i katastrofa od naroda koji niti sta vidi niti sta cuje, a Vlast - trlja zadovoljno ruke, jer im se stolice vise ne klimaju.
Last edited by Nero Histrion on 06/03/2014 22:04, edited 1 time in total.
-
sarajvosa
- say_cheese
#14250 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jeste, tri godine i vjeruj mi na rijec, sve je bilo regularno, bez kasnjenja, po propisu. Kad su sudski procesi u pitanju, onda se moraju postovati i vremenski rokovi koji su zakonom predvidjeni, ne ide nista od danas do sutra. Advokata sam ukljucila i covjek je svoj dio posla posteno odradio, a ja sam ga posteno platila. Ne vidim zasto je tebi ovaj postupak predmet za ismijavanje?costacurta wrote:[
Tri godine veliš, pa dobro nije ti dugo ni trebalo da to sve izregulišeš, još samo daš punomoć advokatu.... ili mu je pošalješ iz Dubaija, iskeširaš koliko zaišću i opet tri godine ti trebalo, sad možeš misliti koliko običnom smrtniku treba.
Ti se samo malo praviš važna, samo malo 'nako bljutavo da neko iz DXBa priča kako je ovdje kod nas sve fino, lijepo, svi su ljubazni i pošteni samo ovi sa druge strane šaltera su namćorasti i rogati
Sto se tice ophodjenja klijenta prema sluzbeniku, tu vlada itekako manjak kulture. Nije pristojno da gospodju iza saltera nazivas uvrijedljivo 'salterusom', da povisujes ton prema njoj i da glumis neku facu. U pitanju je kucni odgoj ili manjak tog istog. Svi ti sluzbenici su ljudi poput tebe, i oni imaju svoje dostojanstvo, pa ne znam ko tebi daje za pravo da gazis po njima.