Ukrajina

Post Reply
CungaLunga

#14226 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

dječak sa šibicama wrote:Zapalio bi se kad bi mi wikipedija bila izvor informacija.

Drzava bez vojske, bez definiranih granica, malo jaca drzava :-) ono, imaju ambasadu u Sarajevu :lol:

Ali ne bih dalje o Bliskom istoku na ovom temi, licemjerje pojedinaca jos jednom evidentno vidljivo. Vratimo se mi na Novorusiju.
Koji onda izvor informacija tvrdi da su palestinci separatisti i da ih priznaje par
bliskoistočnih državica? :lol:
Prije si tvrdio da nije država a sad ti je eto, malo jača :D

Nemoj gospe ti više o Bliskom istoku, valjam se od smijeha :lol:
insomnia78

#14227 Ukrajina

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Povlacim sasvim legitimne paralele, i ako neko ne razumije sarkazam, njegov problem.

Za mene stanovnici Gaze nisu separatisti, ali nisam ovdje u pitanju ja, vec ovi licemjeri koji podrzavaju ukrajinsko ubijanje civila Luganska i sve to pakuju u podli paket "borbe protiv separatizma" a kad je rijec o Gazi, onda odjednom mijenjaju misljenje i osudjuju drzavnu izraelsku vojsku koja ubija civile u Gazi.

Odjednom im vise pogledi nisu surovo crno bijeli, odjednom imaju osjecanja prema stradalim civilima. Ista prica i u Siriji, Assad je diktator, ubica, koljac, ali Porosenko je demokratski izabran predsjednik.

Valjda necu morati nacrtati dodatno.
A kad se radi o ubijanju i protjerivanju srbskog stanovnistva sa teritorija RSK sve pod krinkom borbe protiv separatista i pod budnim okom CIA-inih operativaca koji su bili prisutni u stabu tokom izvodjenja "oluje"? Kakav ti je stav o tome?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 18/07/2014 00:11, edited 1 time in total.
Co0l

#14228 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

jefferson wrote: Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna jer ona treba kontrolisati cijelo podrucje svoje zemlje.
Nemoj srat da je to reko? :lol: Pa ako to nije zeleno svjetlo i podrska Ukrajini da vrati pod svoju kontrolu odmetnute dijelove zemlje,i to direktno od Putina,onda ne znam sta je :D
Kaligula I

#14229 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
jefferson wrote:
General War wrote:Kao sto rekoh, nece biti takotesko naci bekriju sto je gadjao:

U.S. official: Malaysia Airlines plane shot down

The United States has concluded the Malaysian airline was shot down, a senior U.S. official told CNN's Barbara Starr. One radar system saw a surface-to-air missile system turn on and track an aircraft right before the plane went down Thursday, according to the official. A second system saw a heat signature at the time the airliner was hit, the official said. The United States is analyzing the trajectory of the missile to try to learn where the attack came from...

http://edition.cnn.com/2014/07/17/world ... index.html
Pa naravno da nije. Prvo, cijeli sijaset satelita je uperen u to podrucje i cijelu Rusiju, upravo sateliti koji su napravljeni da registruju bilo kakvo lansiranje projektila.
Drugo, obavjestajci ce odraditi svoje.
Trece, meni fakat nije jasno da Putin dozvoljava tim ljudima raspolaganje ovakvim sredstvima.
Postoji razlog, na cijoj god si strani, koju god stranu podrzavas, da ljudima koji su u stanju revolucije, gdje ima veliki broj dobrovoljaca, ne daju ovakva sredstva, radi obucenosti tih ljudi, radi toga sto moze u pogresnim rukama zavrsiti itd.
Sto samo govori da Rusi sa svojim razmisljanjem jos se nisu pomakli iz hladnog rata.
Rusija je poslala jedan previse BUk :mrgreen: a bas je bilo lijepo krenulo...
...dobro si...u tome se, moguće je, i krije pravi uzrok...UA je u frci...nalazi se pred totalnim debaklom...da bi se stvar spasila trebalo je naći kakav takav izlaz, pa makar i ovakav...cilj opravdava sredstvo...imamo posla sa apsolutno bolesnim umovima koji su 'avangarda' ovom smrdljivom svijetu...za njih nema nikakve svetinje...
dječak sa šibicama

#14230 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kako ono ti i slicni tebi volite reci, celavi, "oni su otisli sami" :thumbup:
Challenger__

#14231 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Evo odsupanja od predviđene trase leta - Full flight history for Malaysia Airlines flight MH17
insomnia78

#14232 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Kaligula I wrote:
General War wrote:
jefferson wrote: Pa naravno da nije. Prvo, cijeli sijaset satelita je uperen u to podrucje i cijelu Rusiju, upravo sateliti koji su napravljeni da registruju bilo kakvo lansiranje projektila.
Drugo, obavjestajci ce odraditi svoje.
Trece, meni fakat nije jasno da Putin dozvoljava tim ljudima raspolaganje ovakvim sredstvima.
Postoji razlog, na cijoj god si strani, koju god stranu podrzavas, da ljudima koji su u stanju revolucije, gdje ima veliki broj dobrovoljaca, ne daju ovakva sredstva, radi obucenosti tih ljudi, radi toga sto moze u pogresnim rukama zavrsiti itd.
Sto samo govori da Rusi sa svojim razmisljanjem jos se nisu pomakli iz hladnog rata.
Rusija je poslala jedan previse BUk :mrgreen: a bas je bilo lijepo krenulo...
...dobro si...u tome se, moguće je, i krije pravi uzrok...UA je u frci...nalazi se pred totalnim debaklom...da bi se stvar spasila trebalo je naći kakav takav izlaz, pa makar i ovakav...cilj opravdava sredstvo...imamo posla sa apsolutno bolesnim umovima koji su 'avangarda' ovom smrdljivom svijetu...za njih nema nikakve svetinje...
Pa kako sad pred totalnim debaklom kad su povratili i taj jedan izgubljeni BUK?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
husein_kapetan

#14233 Re: Ukrajina

Post by husein_kapetan »

jefferson wrote: Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna jer ona treba kontrolisati cijelo podrucje svoje zemlje. Da nije tragicno, bilo bi smjesno.
E vala imaš pravo.. isto tako Assadu imputiraju sve što se dešava na teritoriji Sirije.. forma je ista.. malo različit kontekst..ali nejse..isto..da nije tragično bilo bi smiješno.. (dejavu..)
mirsek

#14234 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Co0l wrote:
jefferson wrote: Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna jer ona treba kontrolisati cijelo podrucje svoje zemlje.
Nemoj srat da je to reko? :lol: Pa ako to nije zeleno svjetlo i podrska Ukrajini da vrati pod svoju kontrolu odmetnute dijelove zemlje,i to direktno od Putina,onda ne znam sta je :D
Eto vidis, na kraju je kriva ukrajinska kontrola leta koja je avion usmjerila juznije prema ratistu.
Zasto je uopste dozvoljeno da se leti u drzavi, pogotovo u rejonu gdje avioni padaju svaka 3-4 dana.?
Ako carlos prezivi par dana mogao bi nam reci u detalje sta je vidio u kontrolnoj sobi.
daxon

#14235 Re: Ukrajina

Post by daxon »

iscrtani čovek wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Palestinci separatisti ?!

Od koga se to oni žele separirati !?

Dajte ljudi, nemojte pričati stvari koje nemaju veze s vezom.

Palestina je država. Ove Novorusije i slične vukojebine su Potemkinova sela koja priznaje Putin i par "anti-kapitalista" sa kliksovog foruma. :)
Te slične ,,vukojebine'' očito barem imaju nekog oružja da nanose gubitke svojim protivnicima, ili bar imaju nekog ko ih direktno ili tajno pripomaže, dok tvoju ,,državu'' Palestinu melju u razmeri 200-1. A od tih silnih država što je priznaše, ne videh da se ijedna baš satrala da joj nešto pripomogne.
Tako da je vrlo diskutabilno, ko je tu zapravo vukojebina.
Odlično primjećeno i rečeno :thumbup:
Nad palestincima se vrši sistematski zločin, evo upravo sada ih i kopneno melju, ubijaju ih bez ikakvih posljedica, pa ne vidim da iko Izraelu uvodi sankcije ili prijeti istima, naročito to ne čini USA, a ovamo oko Ukrajine se kao nešto sasrali, bla bla bla, kao njima nešto stalo ovo ono :-)
dječak sa šibicama

#14236 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:Evo odsupanja od predviđene trase leta - Full flight history for Malaysia Airlines flight MH17
Bilo je vec, i preciznija mapa.

Nego, ovo brdo, Saur-Mogila, neosvojiva utvrda Novorusskih snaga, nisam ni znao... to je brdo spomenik, Hitlerove trupe ga nikada nisu uspjele osvojiti, posebno je bilo pod udarom u vrijeme Staljingradske bitke...nikada ga fasisti ne zauzese, takav polozaj ima.
Brdo je pretvoreno u memorijalni centar.

Ne znam sta ocekuju ovi galiciani, ako im idol nije uspio, kako oni misle.
Challenger__

#14237 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

I njemački mediji primjećuju da se avion kretao izmjenjenom rutom - Todes-Maschine MH17 wich von der Flugroute ab
dječak sa šibicama

#14238 Re: Ukrajina

Sad tu ide gomila teorija, Ukrajinci cak misle kako se njihov vojni avion zabio u malezijski :-) shodno ovim izjavama kontrolora leta sa kijevskog aerodroma, da su dva ratna aviona pratili Malezijca, i odjednom nestali sa radara.

Nego, jesu li Malezijci ikada saznali sta se desilo sa onim njihovim avionom sto je nestao prije par mjeseci????
Co0l

#14239 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

mirsek wrote:
Co0l wrote:
Eto vidis, na kraju je kriva ukrajinska kontrola leta koja je avion usmjerila juznije prema ratistu.
Zasto je uopste dozvoljeno da se leti u drzavi, pogotovo u rejonu gdje avioni padaju svaka 3-4 dana.?
Ako carlos prezivi par dana mogao bi nam reci u detalje sta je vidio u kontrolnoj sobi.
Pa nije Ukrajina nikog tjerala da leti.Svaki avioprevoznik je mogao otkazati letove ako je smatrao da nije sigurno.
Co0l

#14240 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kol'ko kilometara:)?
sumirprimus

#14241 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Gluposti i teorije zavere.tek sad je zaatvoren saobracaj iznad ist ukr,jerbo rebelsi imaju pv sidtem koji ne bi smjeli imati i tragedija se dogodila.cinjenica da su imali tu bateriju u blizini pada rebelsi a ne UA.2 i 2 su 4. Pa vi sad nastavite....
sumirprimus

#14242 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

mrkija7 wrote:Wall Street Journal prenosi iz americke obavjestajne sluzbe da je Boing pogodjen raketom "zemlja-zrak".

Hebe lud zbunjenog.
Helou sam -srfis tu er misajl....sam zemlja zrak....sistem.....nevjerovatno....buk sam sistem..nevjerovatno...
It_is_a_Leclerc

#14243 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Dokle smo, drugovi ?!

Jel se "teroristi sami bombarduju", kao i 92. ?
bingov buraz

#14244 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

dječak sa šibicama wrote:
bingov buraz wrote:drzava Palestina je priznata od 193 clanice UN

nastavite
Drzava Palestina ne postoji kao medjunarodni subjekt, priznata je Palestinska samouprava, jednako kako je i Republika Srpska priznata kao medjunarodni subjekt u sastavu BiH.

Nastavite.
Medjunarodno priznanje moze dobiti samo drzava,nikakve samouprave ili entiteti,mislis li da RS moze dobiti status drzave posmatraca u UN kAo sto ima Palestina?

Lupio si sa separatistima iz Gaze i sad ti tastina ne da priznas gresku vec se dublje uvaljujes.

Odjava.
Last edited by bingov buraz on 18/07/2014 00:42, edited 1 time in total.
Kaligula I

#14245 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.washingtonpost.com/world/eur ... story.html

...Amerikanci zaključili da je avion srušen projektilom sa zemlje....
sumirprimus

#14246 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:Dokle smo, drugovi ?!

Jel se "teroristi sami bombarduju", kao i 92. ?
Tesko,ovde su sni,ljeni u akciji sa vise strana....doduse mozda facebuk i advans vele nesto drugo.... :D
Samp je tuga izgubit zivot ni kriv ni duzan u tudjem ratu za kojeg mislis da te se ne dotice,kojeg mozda nisi ni svjestan da se uopste odvija....
dječak sa šibicama

#14247 Re: Ukrajina

sumirprimus wrote:Gluposti i teorije zavere.tek sad je zaatvoren saobracaj iznad ist ukr,jerbo rebelsi imaju pv sidtem koji ne bi smjeli imati i tragedija se dogodila.cinjenica da su imali tu bateriju u blizini pada rebelsi a ne UA.2 i 2 su 4. Pa vi sad nastavite....
Avion je pao na podrucju na kojem se vode borbe, ukrajinske trupe su par kilometara juznije od mjesta pada, tako da ti matematika bas i ne steka.

O kakvoj ti bateriji pises, valjda je samo tebi jasno. Bateriju cega? imas neki dokaz za to, ili su i to "uslikali" Avaksi :-)
Challenger__

#14248 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Još jedna zanimljiva teorija je u opticaju. Kontrola leta u Kijevu je svjesno navela avion da leti južnije, ispod uobičajenog koridora, a onda su dva ukrajinska Suhoja letila uz Boing, sa ciljem da kreiraju sliku vojne formacije. Kada je ispaljen projektil, Suhoji su se ekspresno udaljili.
Co0l

#14249 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Teorija broj 5.Idemo dalje.
Bodkin

#14250 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

ZV Keli wrote:Mislim da bi vecina forumasa koji podrzavaju Ruse sutra da Srbi opet postave barikade, jednostavno pobjeglo i pricalo iz dijaspore, pa nemojte ratovati, ko nas bre zavadi, isto kao i u prosloj agresiji.
Ja mislim da klix pod hitno treba uvesti par pitanja za provjeru IQ-a pri registraciji

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Reply