Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#14226 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

Al fkt ne znam kako, ali Bgm. 3 godine koristim Android (HTC M7, OnePlus One, LG G4 i sad S7 Edge) i jedino sam na HTC-u ponekad, ali fkt urijetko, doživio da aplikacije krahiraju. Samsung koristim 5 mjeseci, ma nije hvala Bogu zaštopao NIJEDNOM, kamoli da se skršila aplikacija.
Onda, što se tiče aplikacija, za sve živo što mi treba imam aplikaciju, bilo za posao bilo za "onako" i ne znam da mi je ijedna sa reklamama (ovako na prvu mislim da jedino Currency converter koji koristim ima reklame) a sve koje su se trebale platiti sam uredno i platio...
Gallery me je malo nervirao na HTC-u, na ova preostala 3 mi je sasvim ok, pogotovo ovaj na Samsungu.
Naravno za kamere ne moram ni pričati ;-) HTC je pravio loše slike u low light varijantama i zato sam ga i zamijenio, 1+1 je zadovoljavao potrebe a za G4 i S7 ti ne moram govoriti da je riječ o mobitelima sa naprednim kamerama gdje imaš pro (ručni) mode tako da...

Mislim poštujem, navikao si na WP, svaka čast, tvoj izbor ali ono, čitam zadnjih nekoliko stranica da se svi korisnici žale na sve živo i onda ti dođeš i napišeš da se vjerovatno vraćaš na WP :mrgreen:

Sretno šta god odlučiš ;-)
mufa1

#14227 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by mufa1 »

Al najjace mi je svrsta cojk sve pod android, a iskreno pravom androidu ni priso nije. Koristi te neki alcatel (zlo i naopako sto se tice softwera), pa neki lenovo, i on moze pod ruku komotno sa alcatelom.
Uzmi bar jednom uredjaj pandan 930 ili 1520, koje si vec imo. Eto ne moras najnovije, zbog cijene, al g4, s6, oneplus2 a pogotov oneplus3...
Ja evo godinu i po nosam g3, kokeg sam uzeo da se "prebacim", i telefon radi savrseno, zato ga nisam ni zamijenio do sad. Ni jednom, NI JEDNOM, mi se nije neka aplikacija srusila ili zaglavila.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
shalla

#14228 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

mufa1 wrote:Al najjace mi je svrsta cojk sve pod android, a iskreno pravom androidu ni priso nije. Koristi te neki alcatel (zlo i naopako sto se tice softwera), pa neki lenovo, i on moze pod ruku komotno sa alcatelom.
Uzmi bar jednom uredjaj pandan 930 ili 1520, koje si vec imo. Eto ne moras najnovije, zbog cijene, al g4, s6, oneplus2 a pogotov oneplus3...
Ja evo godinu i po nosam g3, kokeg sam uzeo da se "prebacim", i telefon radi savrseno, zato ga nisam ni zamijenio do sad. Ni jednom, NI JEDNOM, mi se nije neka aplikacija srusila ili zaglavila.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ma ja neću isključivo ništa da tvrdim i da mu govorim da nije u pravu, vjerujem mu da ima problema sa aplikacijama i žao mi je samo mi nije jasno kako mu se sve to dešava. Doduše u pravu si, sad se i ja sjetih da je govorio da koristi Lenovo, šteta što bazira mišljenje na, hajmo reći nepouzdanijim uređajima...
Qler

#14229 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Lenovo Vibe P1a42, konkretno :) zena ima Nexus 5 (ako to nije andorid onda ne znam sta je :) ) i iskreno, ni on mi nije neka pljacka. Mislim radi telefon bez problema, ali jednostavno meni ne lezi. Čisto subjektivno.
shalla

#14230 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

Qler wrote:Lenovo Vibe P1a42, konkretno :) zena ima Nexus 5 (ako to nije andorid onda ne znam sta je :) ) i iskreno, ni on mi nije neka pljacka. Mislim radi telefon bez problema, ali jednostavno meni ne lezi. Čisto subjektivno.
Ma sve 5, al to mi je sasvim drugi razlog i to mi je sasvim ok, ne leži ti i gotovo jbg...

Uglavnom, kao što rekoh, sretno šta god uzmeš ;-)
Kejn

#14231 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kejn »

.
Last edited by Kejn on 27/09/2016 20:17, edited 1 time in total.
SA 071

#14232 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

shalla wrote:
Qler wrote:Lenovo Vibe P1a42, konkretno :) zena ima Nexus 5 (ako to nije andorid onda ne znam sta je :) ) i iskreno, ni on mi nije neka pljacka. Mislim radi telefon bez problema, ali jednostavno meni ne lezi. Čisto subjektivno.
Ma sve 5, al to mi je sasvim drugi razlog i to mi je sasvim ok, ne leži ti i gotovo jbg...

Pa čovjek je odmah u prvom postu rekao da mu ne leži, ali ste vi odmah opleli po njemu. Jer kako je moguće da nekom ne leži android koncept, šta li...
Maharadza

#14233 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Maharadza »

Qler wrote:ma jebo ovo... svako malo facebook has crushed, skype has crushed, onda ovo sa aplikacijama, ima aplikacija za sve, ali brate ubise sa reklamama, a da nadjes neku koja valja pa da je platis ko covjek je premija. Od hiljadu varijacija na temu mozda jedna valja i nikad je naci... ma katastrofa.. onda ova glaerija, ne znam sta mi je gore, ili google photos ili ova stock... kamera aplikacija ni jedna nije ni blizu windowsovoj (nokia-inoj)... ne znam.. ne lezi nikako...
https://play.google.com/store/apps/deta ... .PicFolder

Najjači gallery app! :thumbup:
shalla

#14234 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

SA 071 wrote:
shalla wrote:

Pa čovjek je odmah u prvom postu rekao da mu ne leži, ali ste vi odmah opleli po njemu. Jer kako je moguće da nekom ne leži android koncept, šta li...
Advokat, ja sam citirao njegov sljedeći post:

ma jebo ovo... svako malo facebook has crushed, skype has crushed, onda ovo sa aplikacijama, ima aplikacija za sve, ali brate ubise sa reklamama, a da nadjes neku koja valja pa da je platis ko covjek je premija. Od hiljadu varijacija na temu mozda jedna valja i nikad je naci... ma katastrofa.. onda ova glaerija, ne znam sta mi je gore, ili google photos ili ova stock... kamera aplikacija ni jedna nije ni blizu windowsovoj (nokia-inoj)... ne znam.. ne lezi nikako...

Dakle u ovom postu na koji sam mu odgovorio ni jedne jedine riječi o tome da mu ne leži Android tako da...

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Maharadza

#14235 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Maharadza »

Umalo zaborvih, @qler: I za reklame također imaš lijek (pored kupovine app-ova);

http://www.bilder-upload.eu/upload/328e ... 000842.png

:thumbup:
SA 071

#14236 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

shalla wrote:
Qler wrote:Ja samo da kazem :) poslije ovih par mjeseci na androidu, ja cu ili opet na WP (ako nadjem 950/950XL dualsim) ili na iphone i neki jeftiniji WP (mozda 650).... jer ne lezi mi ovo nikako...
:mrgreen: Gigant
Sudija, njegov prvi post na koji si se "smijao". I tu je ključno ono "ne leži mu". Kao što ni meni ne leži. Poslije tvojih "upadica" je išlo ovo što si ti navodio. Dakle, u prvom postu je čovjek rekao ono što si ti shvatio tek iz 4-5 pokušaja/posta. Hajde u zdravlje. A ima i tema android, pa tamo razglabajte o androidu. Ili će ti trebati i ovdje 4-5 stranica da skontaš naslov teme :)
shalla

#14237 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

Pa već sam objasnio što sam napisao gigant, zato što 99% ljudi koje poznajem a koji koriste WP gleda da ga se kotariše a qler piše hoće ponovo da uzme WP a pošto znam godinama čovjeka ovdje na forumu znam koliko voli WP (i symbian) pa mi bilo simpatično koliko je ustrajan. Kao što možeš vidjeti čovjeku sam u 2 posta napisao nek mu je sretno, nisam ni balavac ni sektaš ko pojedinci koji životom brane neki operativni sistem niti sam se uopšte naslađivao time što njemu Android nije legao...

Btw jaka vam tema u pičku materinu, zadnjih 5 stranica se takmičite kome koja aplikacija gore radi [emoji23]

Aj zdra'o

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
corei3

#14238 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by corei3 »

Lumia 640da na prodaju. Kao nova. Bez packe. Dajte koliko date al realno
kolegione

#14239 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by kolegione »

Probaj custom ROM na tom vibe ako ga ne planiras prodavati :)

Ja sam presao na xiomi sa wp ali sam odmah stavio Custom ROM dok kinezi ne uvezu neke prave programere i dizajnere :)

I mogu ti reci da mi mob, radi bolje nego samsung s6 u poredjenju :)
r_faruk

#14240 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by r_faruk »

.
strong69

#14241 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by strong69 »

Realno, W10 Mobile trebao je izaci danas. Uranili su godinu dana i pustili na trziste uredaje sa dobrim hardverom ali sa veoma losim, da ne kazem katastrofalnim softverom i OS kao i sa mnogo losijim izborom aplikacija u odnosu na konkurenciju. Nakon par mjeseci pauze koristenja WM prije neki dan sam aktivirao svoju Lumiju opet i za divno cudo, sistem djeluje stabilno sa zadnjom insider verzijom.

Ono sto meni licno treba konacno radi. To je office paket a tu prije svega mislim na to da Outlook konacno otvara sve formate dokumenata, prikazuje slike unutar maila ukljucujuci i screen shotove poslane bez posebnog dodavanja nego u sklopu teksta. Excel otvara fajlove sa ActiveX elementima i sada nemam problema s tim. Sto se ostalih aplikacija tice, ja kao poslovni korisnik, trebam dobar kalkulator, konvertor valuta, par ovih aplikacija za vijesti gdje je prilicno los izbor. Nema RB aplikacije koju inace koristim. Viber mi radi, Whatsup isto tako.

Medutim, primarni izbor mi je ipak Android i to ce tako ostati ocigledno. WM je napravio neki pomak za par mjeseci koliko ga nisam koristio ali daleko od toga da se mozete pouzdati u njega u svakoj situaciji.
Haris.ba

#14242 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Haris.ba »

E moja nokia. Koliko je windowsu trebalo da ugradi "tap to wake".

P.S.
Sjećam se kad sam bio mlad i zelen. Te kad sam mislio da će sony ericcson spajanjem pokoriti svijet mobitela. A na papiru su imali dobre šanse. I pročitam jedan podugačak tekst koji je nabrajao šta sve imaju od patenata do razvojnih timova i love - a koji na kraju ima rečenicu direktora nokia kao komentar na spajanje sony i ericcson firme. Kaže, od dva gubitnika ne može se napraviti jedan pobjednik. :D
corei3

#14243 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by corei3 »

Uradio update na 10-tku sa 8.1, uradio hard reset, sve updetovao i posložio ali ne mogu da u programima deinstaliram aplikaciju messenger koja je tu kao predinstalirana i ima na sebi samo kvadratić bez ikone.Kako ovo riješiti
valjuga

#14244 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

corei3 wrote:Uradio update na 10-tku sa 8.1, uradio hard reset, sve updetovao i posložio ali ne mogu da u programima deinstaliram aplikaciju messenger koja je tu kao predinstalirana i ima na sebi samo kvadratić bez ikone.Kako ovo riješiti
Da to nije mesenger za SMS??
zippoo87

#14245 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

kod mene messenger (FB) valjda imao update jucer i sada kada ga pokrenem,svaki puta mi izbaci ono da unesem broj i dobijem code za aktivaciju
svaki puta moram tri puta kliknuti OK dok ne dodjem do poruka
nisam probao obrisati pa ponovo instalirati ali glupost neka :D
btw. nije ovaj zadnji build na telefonu
corei3

#14246 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by corei3 »

valjuga wrote:
corei3 wrote:Uradio update na 10-tku sa 8.1, uradio hard reset, sve updetovao i posložio ali ne mogu da u programima deinstaliram aplikaciju messenger koja je tu kao predinstalirana i ima na sebi samo kvadratić bez ikone.Kako ovo riješiti
Da to nije mesenger za SMS??
Mislim da jeste. Sad opet sve nanovo uradio hard reset i opet isto
valjuga

#14247 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

Tako mene jaran zovne I kaže, ja ti ne znam poslat poruku.Ma reko to ti je messenger za SMS I nema veze sa onim of Facebooka :thumbup:
BlackCaviar

#14248 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BlackCaviar »

Hajmo dalje, zadnjih dana snimam video, pola ekrana prati pejzaž koji snimam, druga polovica kasni, preskače itd. :D Šega sve ovo :lol:

Fakat što kaže strong69, ne možeš se pouzdat u ovo nikako ali neka, koristit ću ga par godina kao i svaki mobitel do sada, a onda u vječna lovišta ide.
zippoo87

#14249 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

ja jos nikada nisam rijesio problem povezivanja L640 sa windows 10 na PC
uopste mi ne prepoznaje uredjaj kada ga spojim a uredno mi ga puni
mora li se sta na telefonu ukljuciti/iskljuciti da mi prepozna uredjaj ? nesto na fazon kao na androidu ono nesto teethering ili kako se vec kaze

ovo mi je radilo prije i od nekog update na insideru je prestalo i do danas ne mogu povezati telefon sa kompom
ako nesto prebacujem,to bude preko nekih programa preko wifija
radi li kod vas ?
semirsar

#14250 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

Nisam odavno spajao, al sad probah i vidim da ima i nekih novih kerefeka :mrgreen:

Image
Post Reply