Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
ultima_palabra

#14226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo.

E sad. To što se ona lažno predstavlja za nekakvog "nezavisnog političkog analitičara" kupuju samo oni koji je ne poznaju.
Dok je Reuf simbol principa i postenja, doveo ovakav SDP na vlast i nije dobio sta je zelio...
nesto kao Suljagic i Komsic
Pa naravno, kao što i više od pola SDP-ovih birača iz 2010. nije dobilo šta je željelo... ideja je bila dobra, izvedba katastrofalna i idemo dalje.
JedanMova

#14227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

weredsf wrote:
JedanMova wrote:
Ali ja i dalje ne vidim nikakvo demonitarnje, osim da je uz dozu njegove nesigurnosti ona imala odredjenu dozu gluposti...
Kako ces ti ista vidjeti, ti vjerujes da ce umjesto Opste Bolnice u Sarajevu biti pravljen hotel... 8)
A ne...
Ja vjeruem da je u ovom gradu ostalo bar malo pameti i da se to nece desiti. A to sta su zelje pojedinaca nije u domenu mog (ne)vjerovanja. Vec sam ti rekao...
Macolaaa

#14228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Macolaaa »

Ja sam do sad bio vijerni glasac SDP-a ali ove godine najvjerojatnije bez mene. DF mi izgleda previse naivno za ove politicke muljaze kod nas ali zbog postenja cu glasati za njih a vjerovatno i moja obitelj koja je sve ove godine glasala za SDP.
Zlatko je unistio ovaj SDP i trebat ce im puno vremena da povrate povjerenje građana ako ikad i uspiju u tome.
JedanMova

#14229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

weredsf wrote:Ovo o cemu ja pricam je debata, nema tu nista naruceno i Ivana nije voditeljka nego gost kao i on...
It_is_a_Leclerc wrote:Baš lijepo da branite Ivanu Marić iz SDP-a. Još jedan NVO uhljeb koji je platu primao u Konrad Adanauer fondaciji, da bi kasnije postao član SDP-a pred izbore 2010.
Corto Maltese wrote:Reuf je kod Nikoline gostovao kao nezavisni, "Ne d'o bog da šiljim za nekoga", analitičar.
Ivana ga je sasvim dovoljno demontirala da je kod Senada već bilo: "Ne treba kriti da sam za DF, i bilo bi pošteno da se svi intelektualci izjasne, a ne da kriju (k'o ja, do prije 7 dana)"
E sad, na ovo sve samo je jos Corto zaboravio navesti ono sto je weredsf indirektno rekao - a to je da je i Ivana nezavisni, "Ne d'o bog da šiljim za nekoga", analitičar. Sreca, tu je bio Grebo da je podsjeti u toku emisije ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

mislim ko još vjeruje u pridjeve :? posebno u javno-političkom miljeju...ćuj "nezavisni" :lol: wtf :shock: od koga, čega :?
Ned071

#14231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

sjetih se sinoc, tragajuci za necim na netu pa vidjeh na pescaniku

Očigledno da postoje slučajevi zbog kojih se bh javnost zatalasa kao supetarska luka kad duva tramontana, a takav je svakako “slučaj Dobrovoljačka“. Tako je i 28. aprila prošle godine, nakon konferencije za novinare gradonačelnika Sarajeva, organizovane povodom obilježavanja godišnjice ovog događaja od strane porodica žrtava, izbio manji incident. Naime, Behmenov tadašnji savjetnik Emir Suljagić je na protest novinarke Nezavisnih novina Nataše Krsman zbog nemogućnosti postavljanja pitanja, ovako reagovao:

“Ti, Nataša, takva pitanja možeš postavljati Miloradu Dodiku u Banjaluci, a ne ovdje.”

i reagiranje nn

Kvalifikacija Vašeg savjetnika da “se onima koji Dodika smatraju državnikom, a ne četnikom nikada neće izviniti” još jedan je dokaz da novinarka “Nezavisnih novina” nema isti tretman kao kolege iz medija sa sjedištem u Sarajevu, jer se samo njoj, bez argumentacije, pripisuje politička pripadnost

koliko se sjecam tog slucaja, za razliku od suljagica, koji je malo rodjen u srbiji, malo u bratuncu, malo u srebrenici malo u sarajevu, novinarka nezavisnih je rodjena i jos uvijek zivi u sarajevu. i onda dati glas ovom sovinisti koji bi kao trebao predstavljati sve gradjanje bih? a ne hvala
Maystor

#14232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

madner wrote:Sad i Reuf problem. Pa svako ko je iole politicki pismen zna da DFu treba pruziti sansu.
Jedino ovi sa licnim amnozitetima ne mogu staviti drzavne interese ispred licnih. :D
Imam dovoljne škole i iskustva da nikome slijepo ne vjerujem, i s vremena na vrijeme preispitam svoje stavove. Ali kad vidim kome je DF trn u oku - ne trebam se preispitivati.
Maystor

#14233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo.

E sad. To što se ona lažno predstavlja za nekakvog "nezavisnog političkog analitičara" kupuju samo oni koji je ne poznaju.
Dok je Reuf simbol principa i postenja, doveo ovakav SDP na vlast i nije dobio sta je zelio...
nesto kao Suljagic i Komsic
Reuf je intelektualac i gospodin svjetske klase. Nije ni čudo što vam nabija komplekse.
reis1

#14234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

Nemam pojma ko vam je Reuf.

Sad cu pogledat da vidim tu velicinu. :oops:
dEnver

#14235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dEnver »

Zlatni ljiljan da je skupio 10 patriotskih jalijasa i otisao gore na Zlatiste i onu nakaradu od krsta strmoglavio u bespuce..siguran sam da bi dobio 150% glasova.

Ovako.....nek se drzi Karlovacke, Sarajevske, Niksicke i nek poslije 12 oktobra objasnjava Sabrini kako je on zalutao u Sarajevo.
Marko Zarko

#14236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Predsjednik države bi trebao da skuplja jalijaše da ruše ilegalni objekat na Zlatištu. A možda i jeste ono njegova raja rušila, jesli se raspitao haha :-D
Banksy

#14237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ned071 wrote:
novinarka “Nezavisnih novina” nema isti tretman kao kolege iz medija sa sjedištem u Sarajevu, jer se samo njoj, bez argumentacije, pripisuje politička pripadnost
Nezavisne novine su, otvoreno i neskriveno, Dodikovo glasilo.
''Polaganje vijenaca u Dobrovoljačkoj'' je samo provokacija velikosrpske politike.
Otkud da ''rođena Sarajka Nataša'' služi toj politici i tom političkom lideru, pravo je pitanje.
Suljagić jeste pomalo nestrpljivo reagirao, ali je suštinski u pravu.

Tekst iz kojeg si preuzeo detalj je smeće, iz više razloga, ali nije tema.
dEnver

#14238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dEnver »

Banksy wrote:
''Polaganje vijenaca u Dobrovoljačkoj'' je samo provokacija velikosrpske politike.
Otkud da ''rođena Sarajka Nataša'' služi toj politici i tom političkom lideru, pravo je pitanje.

:?:

I koji ce ti kurac izbori ..kada ces opet pljuvati po srpskim a kao hrvatica i hrvatskim medijima.
Sad ces reci da ces glasati za Pedju i 40 musketira.....domet

Ova Bosna ide u ......
Banksy

#14239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

dEnver wrote:
Banksy wrote:

I koji ce ti kurac izbori ..kada ces opet pljuvati po srpskim a kao hrvatica i hrvatskim medijima.

Ova Bosna ide u ......
Koji dio ti nije jasan?

Naravno da neću glasati za Peđu. NS je, između ostalih stvari koje mi smetaju, ZA obilježavanje Dobrovoljačke, ja sam izričito protiv.
edit: umjesto ZA, tačnije je reći da nemaju ništa protiv
Heartbeats

#14240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Corto Maltese wrote:Reuf je kod Nikoline gostovao kao nezavisni, "Ne d'o bog da šiljim za nekoga", analitičar.
Ivana ga je sasvim dovoljno demontirala da je kod Senada već bilo: "Ne treba kriti da sam za DF, i bilo bi pošteno da se svi intelektualci izjasne, a ne da kriju (k'o ja, do prije 7 dana)"

S ovim drugim pristupom se slažem.
Ne kontam šta je bio problem da se ta javna tajna i ranije obznani.
Ivana moze imati samo mokre snove o tome da demontira Bajrovica.
Djevojka koja je svu nafaku stekla u KAS nasla da napada sada strance i njihovo "mjesanje".
Bajrovic je barem dosljedan - i svojim principima i amerkancima.
Corto Maltese

#14241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Heartbeats wrote:

Djevojka koja je svu nafaku stekla u KAS nasla da napada sada strance i njihovo "mjesanje".
Možda se desilo u mokrim snovima, možda u paralelnom svemiru, možda je Ivanin dedo bio Četnik u Handžar Diviziji koji se borio za slobodu Nove Gvineje, možda je Reuf nju demontiro... a možda sve to nije bitno?
Do Nikolinine emisije smo imali nezavisnog analitičara, poslije emisije imamo: "Ne treba kriti da sam za DF, i bilo bi pošteno da se svi intelektualci izjasne, a ne da kriju (k'o ja, do prije 7 dana)"
Zašto je to ranije bila tajna, pa još javna... it's a mystery to me.
Ned071

#14242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

dEnver wrote:
Banksy wrote:

Ova Bosna ide u ......
posto ti volis s visine, bas pogledah maloprije impresum i pregledah novine. i vidi cuda, u tom cetnickom glasilu ima i bosnjaka, jal novinara jal urednika. polaganje vijenaca je meni ok, nije mi ok cirkus koji se tu stvori, s obje strane. vise mi recimo smeta svrakicevo palamudjenje a rat proveo u italiji, nego svijeca neke majke koja je tu izgubila dijete. a ako je tebi sovinizam "pomalo nestrpljivo reagiranje" i ako ti je tjeranje nekoga iz sarajeva samo zato sto se zove natasa sustinski ok, onda imas pofinih problema u glavi.
Heartbeats

#14243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Corto Maltese wrote:
Heartbeats wrote:

Možda se desilo u mokrim snovima, možda u paralelnom svemiru, možda je Ivanin dedo bio Četnik u Handžar Diviziji koji se borio za slobodu Nove Gvineje, možda je Reuf nju demontiro... a možda sve to nije bitno?
Do Nikolinine emisije smo imali nezavisnog analitičara, poslije emisije imamo: "Ne treba kriti da sam za DF, i bilo bi pošteno da se svi intelektualci izjasne, a ne da kriju (k'o ja, do prije 7 dana)"
Zasto je to bila tebi (javna) tajna ne znam..da nemas i ti mokre snove o Bajrovicu?
madner

#14244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Reufe Reufe, nisi bio dovoljno glasan kada si podrzao Komsica pri izlasku iz SDPa.
:D
dEnver

#14245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dEnver »

Ned071 wrote:
posto ti volis s visine, bas pogledah maloprije impresum i pregledah novine. i vidi cuda, u tom cetnickom glasilu ima i bosnjaka, jal novinara jal urednika. polaganje vijenaca je meni ok, nije mi ok cirkus koji se tu stvori, s obje strane. vise mi recimo smeta svrakicevo palamudjenje a rat proveo u italiji, nego svijeca neke majke koja je tu izgubila dijete. a ako je tebi sovinizam "pomalo nestrpljivo reagiranje" i ako ti je tjeranje nekoga iz sarajeva samo zato sto se zove natasa sustinski ok, onda imas pofinih problema u glavi.

:cry: :cry:

ostavimo se visine ili da krenemo sa visine? Od krsta sa Zlatista?
Vidi u TVOJIM ...samo u TVOJIM glasilama koja citas polaganje vijenaca i paljenje svijeca zlocincima je normalno. Uostalom, zasto uopste raspravljam sa takvim? Drzi se Dobrinje i Pala...a i Visegrad je blizu
Banksy

#14246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ned071 wrote:
Banksy wrote:

posto ti volis s visine, bas pogledah maloprije impresum i pregledah novine. i vidi cuda, u tom cetnickom glasilu ima i bosnjaka, jal novinara jal urednika.
polaganje vijenaca je meni ok, nije mi ok cirkus koji se tu stvori, s obje strane. vise mi recimo smeta svrakicevo palamudjenje a rat proveo u italiji, nego svijeca neke majke koja je tu izgubila dijete.
a ako je tebi sovinizam "pomalo nestrpljivo reagiranje" i ako ti je tjeranje nekoga iz sarajeva samo zato sto se zove natasa sustinski ok, onda imas pofinih problema u glavi.
Sasvim nebitno, mogu biti i Papuanci, Dodikove su sluge. Niko nije rekao da su ''četničko glasilo'', podmećeš.
Smeta mi oboje. Švrakić je dezeter/profiter, ''dijete'' je agresor.
Ne vidim da bilo ko koga tjera, insinuiraš.
Ne vidim svrhu daljeg dopisivanja, pozdrav.
Corto Maltese

#14247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Heartbeats wrote:
Corto Maltese wrote: Možda se desilo u mokrim snovima, možda u paralelnom svemiru, možda je Ivanin dedo bio Četnik u Handžar Diviziji koji se borio za slobodu Nove Gvineje, možda je Reuf nju demontiro... a možda sve to nije bitno?
Zasto je to bila tebi (javna) tajna ne znam..da nemas i ti mokre snove o Bajrovicu?
Podrazumijeva se da imam.
To je rješenje svih problema DF.
Oni koji im nalaze mane su četnici, balije, ustaše, turci, palci, kurci, mokrosnovci... nestane li ikada tih etiketa?
Ned071

#14248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

kao i na svakoj temi, s visoka odgovoris da nema svrhe raspravi cim nemas argumenta za svoje stavove.
“Ti, Nataša, takva pitanja možeš postavljati Miloradu Dodiku u Banjaluci, a ne ovdje.”???
ko je uopste suljagic i ko je uopste bilo ko da nekoga tjera iz sarajeva? pogotovo neko ko nema ni decenijski staz stanovanja ovdje? a i to je proveo uhljebljen na raznim sinekurama i sada bi da glasamo za nekakve promjene? i ono bi da bude predsjedavajuci...
Marko Zarko

#14249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Reuf ispade glavni adut borbe protiv DFa :D A recimo 99,9% ekipe veze nema ko je frajer i zašto je tako kompromitirajući za DF.
Heartbeats

#14250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Corto Maltese wrote:
Heartbeats wrote:
Corto Maltese wrote: Možda se desilo u mokrim snovima, možda u paralelnom svemiru, možda je Ivanin dedo bio Četnik u Handžar Diviziji koji se borio za slobodu Nove Gvineje, možda je Reuf nju demontiro... a možda sve to nije bitno?
Podrazumijeva se da imam.
To je rješenje svih problema DF.
Oni koji im nalaze mane su četnici, balije, ustaše, turci, palci, kurci, mokrosnovci... nestane li ikada tih etiketa?
Ma ne, samo mi nije jasna tolika opsesija Zeljkom, Emirom, a evo sada i Reufom, pa rekoh da nije nesto Freudovski..
Last edited by Heartbeats on 03/10/2014 16:02, edited 1 time in total.
Post Reply