Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#14201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Laplace wrote:Ma ja ba, ubaci u prvu i gas do daske.
Bacanje pogleda u daljinu to je disciplina koja se razvije kada si stalno za volanom.
Nemam ja nista od nerviranja a nemam nista ni od toga da jebem nekome zivce.
Tako da gledam krovove ograde prirodu auta u travi i tako to :D
Sve dok se ne ukaze prilika da prodjem tog nekog.
Jest me u petak iznervirao idiot sa crnim pasatom du table izmedju dva tunela vranduk prestize na punoj i malo je falilo da me sastavi.
Laplace

#14202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Bakir1 wrote:
Laplace wrote:Ma ja ba, ubaci u prvu i gas do daske.
Bacanje pogleda u daljinu to je disciplina koja se razvije kada si stalno za volanom.
Nemam ja nista od nerviranja a nemam nista ni od toga da jebem nekome zivce.
Tako da gledam krovove ograde prirodu auta u travi i tako to :D
Sve dok se ne ukaze prilika da prodjem tog nekog.
Jest me u petak iznervirao idiot sa crnim pasatom du table izmedju dva tunela vranduk prestize na punoj i malo je falilo da me sastavi.
Rizično. Kod nas, dok si trepnuo, dođe do nevjerovatne promjene. Ovaj može naglo da zakoči da propusti kolonu mrava, i eto tebe na njegovom zadnjem sjedištu.

Inače, nekako zadnjih godina kroz Crnu Goru, Srbiju i Hrvatsku vozim mnogo opuštenije. Čim dođem u dragu otadžbinu, odmah stresovi, metar iza granice sam napet kao violinska žica. Uslovni refleks.
Travnički Noćni Šetač

#14203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Danas se i ja malo vozao po Sarajevu... Reko malo da vidim šta ima i tako... i opet materijala za kameru bilo... al od autoputa , preko raskrsnice kod aerodroma i dalje po gradu i nazad ovi su mi na donjem snimku fakat najviše nejasni...Mislim.. nikoga ispred na cesti... gleda u mobitel ili šta?.... jel se ovo često dešava u Sarajevu ili sam ja baksuz ?

liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Stalno tako, ima ih mali broj što to namjerno rade, jebli mrtvu mater dabogda im se zapalilo auto pa da izgore u njemu. Najčešće mobitel.
bersK

#14205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bersK »

Da se sjetim svih umrlih debilcinama parkiranim nasred ceste u Muse Cazima Catica. A pogotovo žutoj dvici.

Spržio sam lamelu radi kretena jer sam htio uzbrdo rikvercom da se vratim kroz sokak sirine metar i po. Zagradio role cestu komplet.
kloniran

#14206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

i ja tako prije mjesec-dva sprzih lamelu :lol:
Travnički Noćni Šetač

#14207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Imao sam i ja danas takvih stajanja i kretanja u brdu izmedju parkiranih sa jedne strane i onih sto isto da se u leru spustaju nizbrdo sa druge strane.... ali kontam to nije zanimljivo za snimiti.... veca mi je budalestina bila onaj sa prikolicom kod Visokog... ja na 140 km/h u lijevoj traci i on na par metara ispred mene lagano bez razloga povlaci preko crte ulijevo.... ( snimak broj 21 )
Throttle

#14208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Jutros oko Visokog vozim 120-130 i predje me Passat, ubaci se 20m ispred mene i poce usporavat :-)
Oko Cevljanovica me predje Polo BG table, na punoj, jedva jer je bilo uzbrdo i kroz dvije-tri krivine spusti brzinu 15-20 ispod ograničenja. Opet na autoputu vozim nekih 140, Altea iz desne predje u moju traku iako nigdje nema zive duse a lik vozi 100-110 :-) U Kaknju BMW na lijevoj krivini zagazi u lijevu traku dok sam ga obilazio. Odavno nisam naletio na vise budala u 200km
Travnički Noćni Šetač

#14209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

To kod Visokog neka epidemija uhvatila... Ne čuje se zvuk ali možeš pretpostaviti koliko mi je jaka sirena...

530i

#14210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Da ne bude samo Visoko, meni kod Kaknja izleti frajer sa Golfom trojkom, ide 95 na sat i pretiče kamion koji ide 90...
Ned071

#14211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

odes na youtube, ukucas Bad Driving [Dashcam Europe] i shvatis da ovako voze po cijeloj evropi... nista mi nismo veci primitivci od poljaka i slicnih...
Kinaski

#14212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

Travnički Noćni Šetač wrote:To kod Visokog neka epidemija uhvatila... Ne čuje se zvuk ali možeš pretpostaviti koliko mi je jaka sirena...

e svasta, gdje ce u pm
nepass1

#14213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

nije da me iznerviralo ali ne kontam zensku kogiku.
jutros crveno na semaforu, sam picasso stoji u srednjoj traci. priblizava mu se kombi, polako koci. ja u lijevoj iza njih. zenska u desnoj nekako izmedju njih i ubacuje se u srednju traku. kombi naglo koci, ja naglo kocim jer kontam preci ce u lijevu da je ne bi udario.
znaci imala je desnu traku praznu, stala bi prva na semafor. i ostala je da vozi iza picassa. samo me zanima zasto???
CipexBa

#14214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by CipexBa »

nepass1 wrote:nije da me iznerviralo ali ne kontam zensku kogiku.
jutros crveno na semaforu, sam picasso stoji u srednjoj traci. priblizava mu se kombi, polako koci. ja u lijevoj iza njih. zenska u desnoj nekako izmedju njih i ubacuje se u srednju traku. kombi naglo koci, ja naglo kocim jer kontam preci ce u lijevu da je ne bi udario.
znaci imala je desnu traku praznu, stala bi prva na semafor. i ostala je da vozi iza picassa. samo me zanima zasto???
mozda nema polozeno,pa između njih je kao u "sendvicu" pa ne mogu je bas tako lako zaustaviti
insomnia78

#14215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Nervira me kod drzave :oops:
Francuzi od juna spustaju ogranicenje na 80 umjesto dosadasnjih 90 na svim putevima na kojima se saobracaj odvija u dva smjera a cije trake nisu fizicki odvojene.
Dje su sad oni sumaheri sto kazu ta ce ova ogranicenja kod nas pravljena za juge i fice :lol:
zigson

#14216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

insomnia78 wrote:Nervira me kod drzave :oops:
Francuzi od juna spustaju ogranicenje na 80 umjesto dosadasnjih 90 na svim putevima na kojima se saobracaj odvija u dva smjera a cije trake nisu fizicki odvojene.
Dje su sad oni sumaheri sto kazu ta ce ova ogranicenja kod nas pravljena za juge i fice :lol:
koga boli k
insomnia78

#14217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Kme, kme
bersK

#14218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bersK »

Raja, ako vas neko pita ubrzavanje za 20 na sat i izbjegavanje šahtova i rupa na Vratniku od Mejdana prema višegradskoj je akrobatisanje.

Od mezarja do mejdana me jebeniso nekakav Megane RS, ide 30 na sat jedva, meni nije mogao da istjera. Ja se zaletim i lagano bježim od rupa a on gusla. Kod vatrogasne ga zaustave, ja ga zaobiđem i ne skontam da su mene isto označili. Haj kontam ono pokret takav. Kad krenuše za mnom...

Vidim rotacije i blicanje. Stanem kod višegradske. Kaže šta divljaš :lol: :lol: :lol: Kad mi se počeše natresat ko da sam išao 200 fazon. Uzmem se raspravljat, pa vako pa nako, tamo vamo, pa haj ti sjedi pa vidi. Poslije kad je vidio da sam u pravu, poče me pitat jesam li pio, imal drogiranih...

Htjeli 400 pisat, al kae haj neka ga...

Po Vratniku i onim uskim cestama sa autom od 66kw i 1.6 motorom, auta težine 1500 kila je divljanje. Jebo te led.
Last edited by bersK on 10/01/2018 00:16, edited 2 times in total.
insomnia78

#14219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Mogo si na slucajevi x ispasti
nepass1

#14220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bersK wrote:Raja, ako vas neko pita ubrzavanje za 20 na sat i izbjegavanje šahtova i rupa na Vratniku od Mejdana prema višegradskoj je akrobatisanje.

Od mezarja do mejdana me jebeniso nekakav Megane RS, ide 30 na sat jedva, meni nije mogao da istjera. Ja se zaletim i lagano bježim od rupa a on gusla. Kod vatrogasne ga zaustave, ja ga zaobiđem i ne skontam da su mene isto označili. Haj kontam ono pokret takav. Kad krenuše za mnom...

Vidim rotacije i blicanje. Stanem kod višegradske. Kaže šta divljaš :lol: :lol: :lol: Kad mi se počeše natresat ko da sam išao 200 fazon. Uzmem se raspravljat, pa vako pa nako, tamo vamo, pa haj ti sjedi pa vidi. Poslije kad je vidio da sam u pravu, poče me pitat jesam li pio, imal drogiranih...

Po Vratniku i onim uskim cestama sa autom od 66kw i 1.6 motorom, auta težine 1500 kila je divljanje. Jebo te led.
mozda vidjeli nepoznatu facu pa da usicare :lol:
ja gore nikad policije nisam vidio, mislim da nesta rade konkretno :mrgreen:
BadBoy

#14221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

bersK wrote:Raja, ako vas neko pita ubrzavanje za 20 na sat i izbjegavanje šahtova i rupa na Vratniku od Mejdana prema višegradskoj je akrobatisanje.

Jesi to i ti krenuo na Zmajevac na nargilu.

Slomiše me više nargilaši sa Vidikovca. Kolone auta na Vratniku, a da nesreća bude veća, sve nekakvi početnici čim dobiju auto i vozačku prvo gdje hoće da idu je gore na Vidikovac. Pa se zaglave u okukama, pa se ne znaju mimoići. A poseban problem su stanovnici svih naselja iznad Kapije koji valjda nemaju radnji gore dalje pa svi stanu na Mejdan da se opsrkbe i parkiraju u tri reda
skafiskafsnjak

#14222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Uvijek kada auto upaljeno ostavim kraj puta, svjetla uredno ugasim tj ostavim poziciju . A vidim , dosta raje, ne gasi ... i kada prolazim kraj njih, bas smeta.

Ima li to regulisano igdje u zakonu ili ostaje samo na (ne)kulturu ?
Dope_Man

#14223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Sinoc setam kraj glavne kad naidej neki SUV sa LED na krovu, sljasti pravo u oci. Otprilike kao na slici ispod. Zar je i to dozvoljeno u uvjetima gradske voznje :shock:

Image
amar1994

#14224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Jeste ako je u pitanju neki brudisa kriminalac :bih: :thumbup:
Laplace

#14225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Pa, šta ti bi da toliko divljaš? Mogao si nekog ugroziti. :D :D :D
Post Reply