Black swan wrote:baci bombu goni bandu sve do Katara![]()
![]()
![]()
stići će vas Božja pravda i u Rijadu
Sirija
- славянин
#14201 Re: Sirija
- Challenger__
#14202 Re: Sirija
"Prevariš li me jednom, sram te bilo, prevariš li me dva puta, sram me bilo"
(arapska narodna poslovica)
_______
Ne znam da li je vijest tačna, ali je objavljena:
- Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

kao protivuslugu, Erdogan je ponudio zatvaranje turske granice za teroriste.
- prema ovom izvoru, predsjednik Asad je odbio, ovim riječima:
_______
- Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

HNN Homs News Network
"We do not interfere in the internal affairs of any State, and what is happening in Turkey is an internal affair, and we respect the choices and aspirations of the Turkish people."
Last edited by Challenger__ on 11/06/2013 22:07, edited 1 time in total.
- Klavikula
#14203 Re: Sirija
hoce ljudi i na ovom svijetu...славянин wrote:Sta njih briga ionako ih cekaju djeviceKlavikula wrote:zbunili se momci, niko im nije reko da je novinarka iz njihove 463. katarske udarne brigade, odjeljenje za propagandu pa poletili na nju da ih SAA ne bi suha kurca na onaj svijet poslala.![]()
Black swan wrote:baci bombu goni bandu sve do Katara![]()
![]()
![]()
stići će vas Božja pravda i u Rijadu
- Klavikula
#14204 Re: Sirija
@Celi
ako je istina, onda je ovo epsko prcanje

ako je istina, onda je ovo epsko prcanje
-
hAZNADAR
#14205 Re: Sirija
Necu da sutim - i to vas sto bi uvodili totalitarizam i zabranu svega najvise i frustrira.frontirac wrote:A koliko su pobili u Sarajevu od 92 do 95 te "vehabije"? 0 ? A srbi? Još odkopavamo grobnice. Zato šuti.haznadar wrote: Nema kazne za vehabije, imaju isuvise mocnu pozadinu i barem u ovom slucaju i Amerika, i Izrael i Saudija,.. ih stiti.
A nema ni morala buduci da je vise djece poginulo od njihove eruke nego od svih NATO bombi zajedno.
Samo u Iraku su autobombe na trznicama i bombasi samoubice pobili za ovih godina okupacije i haosa vise neduzne muslimanske djece negoli svi u Bosni. A tek sire sto bombama, sto egzekucijama, sto nasumicnim granatiranjem,.. pa rusenje dzamija - da nisu i to samo mrski kjafiri,.. Ili nacin borbe - rokni 50 svojih civila da bi roknuo jednog neprijateljskog vojnika, - pa vise respekta prema muslimanskom azivotu imaju ustogljeni zapadnjaci.
Gdje god u muslimanskom svijetu izbije haos i anarhija - eto ti vehabija tamo da si dadnu oduska i pokazu svoje pravo lice. Pa mozemo vidjeti u Afganistanu, Siriji, Somaliji, Iraku,.. sta su sve kadri uciniti, a i kako vladaju tamo gdje se nametnu. Vidjeli bi i u Bugojnu veceg belaja da je plan uspio,.. itd. Vidjeli bi mi javnih egzekucija Bosnjaka da im je slucajno vlast.
Ubise dijete pred ocima roditelja u Alepu - jer su sebi prisvojili pravo da sude nekome zbog blasfemije. Pa to nisu ljudi - nedajBoze nikome. Nisam nikada cuo, dozivio,.. da su vehabije priznale gresku, krivicu,.. zbog necega, ama da su pretjerale makar u necemu - pa i ne ocekujem ni zbog ovoga. Jedino sto od ispranih mozgova bez morala mogu cuti je spominjanje druge strane(sto ko biva opravdava zlocin) i aplauz i podrsku egzekuciji malog Sirijca i zao mi je sto ja nisam,..
Krvav je vehabijski trag i na to se ne smije sutiti. I cetnike ostavi nama budalama da se konfrontiramo - vehabijama su odavno šije, sufije, urbane ba*ije i polutani jedina preokupacija.
Jer je tako centrala odredila, jer tako braca slozno prihvaca, i jer se braca ne smiju izdati - zar ne.
Last edited by hAZNADAR on 11/06/2013 21:08, edited 1 time in total.
- Challenger__
#14206 Re: Sirija
- HNN je prvi pisao o ponudi WB, a danas je došla zvanična potvrda te vijesti:Klavikula wrote:@Celi ako je istina, onda je ovo epsko prcanje![]()
Asad tvrdi, da mu je Svetska banka već ponudila zakulisni dogovor. I da je reč o: „kreditu po veoma povoljnim uslovima“, obima od 21 milijardi dolara
Asad: Koncesije za naftu dobiće Rusija a za obnovu zemlje Kina
Dopisnik libanskog lista Al-Akhbar, sastao se u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.
Do susreta je došlo, nekoliko dana nakon trijumfa sirijske vojske u al-Kseiru, koji je, prema dopisniku „bio srce i pluća pobune i buntovništva“!
Sirija je na izlasku iz krize, a to već osećaju i njeni najgori neprijatelji. Asad tvrdi, da mu je Svetska banka već ponudila zakulisni dogovor. I da je reč o: „kreditu po veoma povoljnim uslovima“, obima od 21 milijardi dolara. Kredit treba da bude upotrebljen na obnovi zemlje.
Asad je rekao, da banka na taj način želi da se uvuče u profitabilne projekte i ima udela u naftnoj proizvodnji, kao i gasa, a koji se eksploatišu sa sirijske obale. Asad je ponudu banke glatko odbio.
Asad je još ukazao i na to, da Svetska banka „nije ni prstom mrdnula bez dozvole i instrukcija od strane Sjedinjenih Država“!
Asad je izjavio, da je trenutno njegova glavna briga, posleratni period, posebno, ekonomski oporavk i normalan život u različitim delovima zemlje, kao i zaceljivanje rana onih, koji su u ovom patu izgubili svoje najmilije, kao i krov nad glavom.
Asad je rekao, da „Sirija neće zaboraviti prijatelje“, i da licenca za proizvodnju nafte i gasa, biće „dodeljena ruskoj kompaniji“! Ugovor na rekonstrukciji i oporavak zemlje,
dobiće kineske kompanije.
Asad takođe vidi veliku opasnost, za samo postojanje svoje zemlje u širenju „zaraze sektaštva“! Ovaj problem, kako je rekao, treba prvo rešiti.
- LINK
_____
Prvi su javili za ponudu WB, pokazalo se da je istina, prvi su javili za Erdoganovu molbu... Dakle, postoji kredibilna osnova da su napisali istinu.
- Challenger__
#14207 Re: Sirija
- inače, jedan kontroverzni medij koji ovdje ima i pristalice i oponente je objavio analizu koja u osnovi tvrdi sljedeće:
1. pokušaj fizičke okupacije (agresija) na Siriju propada (plan A)i sada centri moći koji su pokrenuli agresiju idu na
2. plan B koji je sadržan u ekonomskoj punudi Svjetske banke koja bi u konačnici za posljedicu imala iste efekte kao i fizička okupacija.
- kao što vidimo, predsjednik Asad je prepoznao pokučaj ove podvale i snokta odbio ponudu koja bi zemlju povela u ekonomsko ropstvo (vidi komentar iznad)
Polomiše zube na Siriji...
1. pokušaj fizičke okupacije (agresija) na Siriju propada (plan A)i sada centri moći koji su pokrenuli agresiju idu na
2. plan B koji je sadržan u ekonomskoj punudi Svjetske banke koja bi u konačnici za posljedicu imala iste efekte kao i fizička okupacija.
- kao što vidimo, predsjednik Asad je prepoznao pokučaj ove podvale i snokta odbio ponudu koja bi zemlju povela u ekonomsko ropstvo (vidi komentar iznad)
Polomiše zube na Siriji...
- Challenger__
#14208 Re: Sirija
Baza Mengh... Bilo je kritično, drama, na ivici pada...

Mengh, news update:

Mengh, news update:
HNN Homs News NetworkGOD IS GREAT, OUR LEGENDS OF MENGH ARE SAFE !!!
TERRORISTS MAKE "TACTICAL WITHDRAWAL" FROM MENGH !!!
Following massive strikes by the Syrian Military which inflicted heavy losses on Armed Israeli NATO Terrorists, who launched large repeated attacks for the past two days, they have been forced to make a so-called "Tactical Withdrawal" from the outskirts of the Legendary "Mengh Military Airport" ...
THANK YOU GOD FOR PROTECTING OUR BRAVE HEROES OF MENGH ... - J
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14209 Re: Sirija
asad mi previše glupo izgleda za dobre poteze...iskreno liči na le pig 
vjerovatno je pajac nekih skrivenih igrača iz svoje porodice ili ima dobre savjetnike u nekoj drugoj zemlji ili zemljama
znamo o kojima je riječ
za razliku od onog naivka iz libije ovaj je znao izabrati stranu
vjerovatno je pajac nekih skrivenih igrača iz svoje porodice ili ima dobre savjetnike u nekoj drugoj zemlji ili zemljama
za razliku od onog naivka iz libije ovaj je znao izabrati stranu
-
mmaar
#14210 Re: Sirija
Slomit ce i kicmu!Challenger__ wrote: Polomiše zube na Siriji...
- Challenger__
#14211 Re: Sirija
Black swan - Uvjeren sam da ovaj put izgled itekako vara.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14212 Re: Sirija
kolega mi je razgovarao s rođenim sirijcem koji je deset dana prije rata prodao stan dole i kupio stan u sarajevu...
da njegovog brata ne vole... a da je asad omiljen
međutim taj buraz je izgleda sposobniji od asada...
on je bez noge ako sam dobro povezao... i nakav je lider neke elitne postrojbe
i prijetio je vojnim udarom ako se pregovara s teroristima
nadam se da sam pofatao sve dobro
da njegovog brata ne vole... a da je asad omiljen
međutim taj buraz je izgleda sposobniji od asada...
on je bez noge ako sam dobro povezao... i nakav je lider neke elitne postrojbe
i prijetio je vojnim udarom ako se pregovara s teroristima
nadam se da sam pofatao sve dobro
-
udrch
#14213 Re: Sirija
jel ti ovo likuješ na silovanje?Klavikula wrote:zbunili se momci, niko im nije reko da je novinarka iz njihove 463. katarske udarne brigade, odjeljenje za propagandu pa poletili na nju da ih SAA ne bi suha kurca na onaj svijet poslala.
pretpostavljam da iz kulture iz koje dolaziš to nije grijeh ukoliko su sa druge strane pripadnici onih "koji su prodali vjeru za večeru"...
- hocu ja da dijelim
#14214 Re: Sirija
kakve besmislice nam samo plasira "iranski Kulturni Centar" da to više nije za vjerovatiChallenger__ wrote:"Prevariš li me jednom, sram te bilo, prevariš li me dva puta, sram me bilo"
_______
HNN Homs News Network
"We do not interfere in the internal affairs of any State, and what is happening in Turkey is an internal affair, and we respect the choices and aspirations of the Turkish people."
cijeli svijet se okreće oko Šiitskog Mesara Bašara, jučer su mu zapadni bankari padali na sedždu (molili da ga da uzme jedno 20-30 milijardi mrskih im dolara), danas Erdogan a sutra vjerovatno dolaze delegacije iz Vašingtona i Telaviva
-
udrch
#14215 Re: Sirija
najjadnije je što je ovaj isti post postavio na dvije teme..žalosno je čak i meni da mu je jedino klavikulica u svom stilu jedini lajkovao: "bravo Celi
"..jebote ko da gledam OBN uživo 
- славянин
#14216 Re: Sirija
Ja on likuje na silovanje a ti otvoreno podrzavas te iste koji siluju po Siriji.udrch wrote:jel ti ovo likuješ na silovanje?Klavikula wrote:zbunili se momci, niko im nije reko da je novinarka iz njihove 463. katarske udarne brigade, odjeljenje za propagandu pa poletili na nju da ih SAA ne bi suha kurca na onaj svijet poslala.
pretpostavljam da iz kulture iz koje dolaziš to nije grijeh ukoliko su sa druge strane pripadnici onih "koji su prodali vjeru za večeru"...
- em11r
#14217 Re: Sirija
sad je tema vec poprimila humoristicki sadrzaj 
- basar
#14218 Re: Sirija
Kada bi neko mogao postaviti informaciju broju ubijenih vehabocionista u Siriji bilo bi dobro.
I da sumiramo stanje, jel sada ostao samo sjever zemlje da se oslobodi?
I da vas pitam, zar nije čudno da se kod nas ne govori puno o bosansko-hercegovačkim vehabocionistima(koliko ih se vratilo, koliko poginulo, kako se zovu, čim se bave itd.) očigledno je da neko finansira kako njihov put, tako i ovo zataškavanje o ovim podacima.
Zanima me još nešto, postoji li mogućnost ili naznake da je naša zemlja slala oružje vehabocionistima, pošto mi imamo te neke zalihe koje su nam vladari(amerika, nato, eu) naredili da uništimo.
I da vas pitam, zar nije čudno da se kod nas ne govori puno o bosansko-hercegovačkim vehabocionistima(koliko ih se vratilo, koliko poginulo, kako se zovu, čim se bave itd.) očigledno je da neko finansira kako njihov put, tako i ovo zataškavanje o ovim podacima.
Zanima me još nešto, postoji li mogućnost ili naznake da je naša zemlja slala oružje vehabocionistima, pošto mi imamo te neke zalihe koje su nam vladari(amerika, nato, eu) naredili da uništimo.
- basar
#14219 Re: Sirija
Kada bi neko mogao postaviti informaciju broju ubijenih vehabocionista u Siriji bilo bi dobro.
- славянин
#14220 Re: Sirija
Nema teorije da je neko oruzije slato dole, svaka puskica se detaljno vodi u evidenciji itd.basar wrote:Kada bi neko mogao postaviti informaciju broju ubijenih vehabocionista u Siriji bilo bi dobro.
Sto se tice "nasih" Vehabija sto su otisli dole (sehidi insala
-
mmaar
#14221 Re: Sirija
Bas se to pitam. Mislim da bi trebali krenuti potpomagati im sa dobrovoljim novcanim prilozima kojima bi im platili put do Sirije. I mi bi odhanuli i oni bi se ukabulilibasar wrote:
-
mmaar
#14222 Re: Sirija
Dosta afera oko nestanka oruzja se desilo u protekle 2 god, a ne treba zaboraviti da im je i Rvačka slala avione i avione oruzja placenog saudijskim i katarskim parama.славянин wrote: Nema teorije da je neko oruzije slato dole, svaka puskica se detaljno vodi u evidenciji itd.
Sto se tice "nasih" ehabija sto su otisli dole (sehidi insala) Mislim da vjerovatno obavjestajna sluzba istrazuje slucajeve i da ce ih dobro "izribati" kada i ako se vrate (sto se naravno nadamo da nece
)
- Man of steel
#14223 Re: Sirija
Naše Vehabije je CIA potrpala u avione i isporučila do Sirije, naše službe se tu ništa nisu pitale. Kao što se nisu pitale ni tokom rata kada su nam taj bliskoistočni kukolj sa svojom bolesnom ideologijom dovukli u Bosnu.
- basar
#14224 Re: Sirija
mmaar wrote:Bas se to pitam. Mislim da bi trebali krenuti potpomagati im sa dobrovoljim novcanim prilozima kojima bi im platili put do Sirije. I mi bi odhanuli i oni bi se ukabulilibasar wrote:
I da vas pitam, zar nije čudno da se kod nas ne govori puno o bosansko-hercegovačkim vehabocionistima(koliko ih se vratilo, koliko poginulo, kako se zovu, čim se bave itd.) očigledno je da neko finansira kako njihov put, tako i ovo zataškavanje o ovim podacima.Korist obostrana.
- basar
#14225 Re: Sirija
mmaar wrote:Bas se to pitam. Mislim da bi trebali krenuti potpomagati im sa dobrovoljim novcanim prilozima kojima bi im platili put do Sirije. I mi bi odhanuli i oni bi se ukabulilibasar wrote:
I da vas pitam, zar nije čudno da se kod nas ne govori puno o bosansko-hercegovačkim vehabocionistima(koliko ih se vratilo, koliko poginulo, kako se zovu, čim se bave itd.) očigledno je da neko finansira kako njihov put, tako i ovo zataškavanje o ovim podacima.Korist obostrana.