Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
irac300

#14201 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

Stigao mi je danas paket koji sam naručio još 10. februara, u međuvremenu sam izvršio povrat novca jer sam kontao da neću ni dobiti pošiljku. Pa me zanima koja je procedura da ljudima vratim novac? Znam preko paypala, al' ne kontam kako da ih kontaktiram na e-bayu da mi daju mail? Jbg, možda je glupo, al' stvarno ne znam.
edossbest

#14202 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

irac300 wrote:Stigao mi je danas paket koji sam naručio još 10. februara, u međuvremenu sam izvršio povrat novca jer sam kontao da neću ni dobiti pošiljku. Pa me zanima koja je procedura da ljudima vratim novac? Znam preko paypala, al' ne kontam kako da ih kontaktiram na e-bayu da mi daju mail? Jbg, možda je glupo, al' stvarno ne znam.
Javi se prodavcu i kupi isti item samo mu napisi u notes da ne salje paket i objasni mu da si dobio item nakon sto ti je vratio novac
irac300

#14203 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

edossbest wrote:
irac300 wrote:Stigao mi je danas paket koji sam naručio još 10. februara, u međuvremenu sam izvršio povrat novca jer sam kontao da neću ni dobiti pošiljku. Pa me zanima koja je procedura da ljudima vratim novac? Znam preko paypala, al' ne kontam kako da ih kontaktiram na e-bayu da mi daju mail? Jbg, možda je glupo, al' stvarno ne znam.
Javi se prodavcu i kupi isti item samo mu napisi u notes da ne salje paket i objasni mu da si dobio item nakon sto ti je vratio novac
Hvala! :thumbup:
valjuga

#14204 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by valjuga »

edossbest wrote:
Ovako sam ja uradio i frajer mi opet poslao paket :lol:
Još ja napisao štivo bogati da reko nebi neopaženo prošlo i džaba.
irac300

#14205 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

valjuga wrote:
edossbest wrote:
Uradio sam na drugi način, nisam dobro pregledao mail od paypala, kada mi je vraćen novac, ima u njemu i e-mail od prodavača. Vratio sam maloprije novac na tu adresu.
ke_ma

#14206 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ke_ma »

valjuga wrote:
edossbest wrote:
drugi put piši čoeku na kineskom,da razumije :D
Mehemed
Vozim: automobil

#14207 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

valjuga wrote:
edossbest wrote: Javi se prodavcu i kupi isti item samo mu napisi u notes da ne salje paket i objasni mu da si dobio item nakon sto ti je vratio novac
I ja sam imao istu situaciju jednom, kaže lik ne može primiti novac ako ne pošalje. Ja mu govorim nek samo klikne da je poslao, da ga ne mora fizički slati, i na kraju opet budala posla, to sam uvidio kada mi je stigla pošiljka. Kada sam mu poslao poruku da mu kažem da je pogiješio, da nije uopšte trebao da šalje da bi primio te pare, kaže uredu je. Vraga uredu, ispušio lik više od 5$ bez razloga.
Toffee karamela

#14208 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Toffee karamela »

edossbest wrote:Pozdrav svima ! Novi sam na ovom forumu i napravio sam Account samo radi ove diskusije oko Ebay.. Vec 10 godina narucujem preko ebay neke sitne stvari koje odprilike nemozemo kupiti u BIH, problemi nastaju prilikom isporuke robe jer 20% stvari nikada ne dodje na moju adresu, iako imaju tracking brojeve ne kompletne ali ima trag da je uslo u Sarajevo pa se tada prestaje sa pracenjem. Znaci vec je to dokaz da negdje nestanu paketi dali u Sarajevu na sortiranju paketa ili u Tuzli na sortiranu paketa ili ipak je to do postara
Ne bih ti vjerovala da te prati ovakav peh da svojim očima svaki dan ne vidim da svaki drugi item koji želim naručiti ima oznaku "ne šalju u BiH".

Ne znaš da li je gora ta obavijest ili ona "may ship to Bosnia", neki se kao smiluju ili prihvate rizik da će ipak poslati.

Kakve mi to lopove zapošljavamo u pošti meni nije jasno, ponekad mi se čini da se komplet čikaška mafija + najcrnja sarajevska jalija tamo pozapošljavala! Fujjjj, kad je iko čuo da im je neka revizija, kontrola pokucala na vrata, imaju li oni internu kontrolu ko policija, kontroliše li tu đubrad iko?
kloniran

#14209 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Registrujte firme i nece vas niko hapati iz poste :mrgreen:
edossbest

#14210 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Toffee karamela wrote:
edossbest wrote:Pozdrav svima ! Novi sam na ovom forumu i napravio sam Account samo radi ove diskusije oko Ebay.. Vec 10 godina narucujem preko ebay neke sitne stvari koje odprilike nemozemo kupiti u BIH, problemi nastaju prilikom isporuke robe jer 20% stvari nikada ne dodje na moju adresu, iako imaju tracking brojeve ne kompletne ali ima trag da je uslo u Sarajevo pa se tada prestaje sa pracenjem. Znaci vec je to dokaz da negdje nestanu paketi dali u Sarajevu na sortiranju paketa ili u Tuzli na sortiranu paketa ili ipak je to do postara
Ne bih ti vjerovala da te prati ovakav peh da svojim očima svaki dan ne vidim da svaki drugi item koji želim naručiti ima oznaku "ne šalju u BiH".

Ne znaš da li je gora ta obavijest ili ona "may ship to Bosnia", neki se kao smiluju ili prihvate rizik da će ipak poslati.

Kakve mi to lopove zapošljavamo u pošti meni nije jasno, ponekad mi se čini da se komplet čikaška mafija + najcrnja sarajevska jalija tamo pozapošljavala! Fujjjj, kad je iko čuo da im je neka revizija, kontrola pokucala na vrata, imaju li oni internu kontrolu ko policija, kontroliše li tu đubrad iko?
Kako da im pokuca neka revizija, policija kad je to sve isto od vrha vlade do ostalih vladinih i nevladinih institucija nezna se gdje je vise kriminalaca zaposleno... A evo nema paketa ni danas punih 7 dana kako je stigao u Tuzlu...
edossbest

#14211 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

kloniran wrote:Registrujte firme i nece vas niko hapati iz poste :mrgreen:
Sto ce mi firma za par paketica mjesecno ? Prije 10 godina na svakom profilu je pisalo da salju u BIH al vjerujem za par godina vise niko nece slati... Sto zbog ovih sto svjesno rade refund iako dobiju pakete a pogotov zbog ovih sto ukrade carina,posta i postari pa mi trazimo refund ... Stid me vise uci na ebay profil vjerujem da misle da to namjerno radim...
victom

#14212 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

1) kad mi ne dođe paket, ja se javim prodavcu i on odmah ponudi da posalje drugi. Što ja i prihvatim. Koji će mi djavo pare.
2) Nekad se desi da onda dođu oba paketa. I onaj izgubljeni i onaj novoposlani. Onda se opet javim prodavaču, i često kažu: keep it (zadrži oba)
3) A ako vraćam pare, to radim direkt preko paypala a na ebay posaljem poruku mu da sam mu vratio pare. Jer ako narudžim artikal opet uz poruku da ne šalje , velke su šanse da ga pošalje opet, jer oni to slabo čitaju

toliko od mene, uzdravlje svi, i ugodno veče.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:29, edited 2 times in total.
Toffee karamela

#14213 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

edossbest wrote:
Sto ce mi firma za par paketica mjesecno ? Prije 10 godina na svakom profilu je pisalo da salju u BIH al vjerujem za par godina vise niko nece slati... Sto zbog ovih sto svjesno rade refund iako dobiju pakete a pogotov zbog ovih sto ukrade carina,posta i postari pa mi trazimo refund ... Stid me vise uci na ebay profil vjerujem da misle da to namjerno radim...
Dobro si, nije sve ni do lopova u pošti, ima i ove klasične bosanske lopovske mizerije što hoće nekog da zavrne za 2 dolara da bi nešto sitno ušićarila i lakše zaspala navečer...kad bolje razmislim ne gine nam kao zemlji trajna taraba na ebayu.
kloniran

#14214 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Toffee karamela wrote:
edossbest wrote:
Dobro si, nije sve ni do lopova u pošti, ima i ove klasične bosanske lopovske mizerije što hoće nekog da zavrne za 2 dolara da bi nešto sitno ušićarila i lakše zaspala navečer...kad bolje razmislim ne gine nam kao zemlji trajna taraba na ebayu.
ima ali sve manje i manje, a ima i kineza koji ne posalju artikal uopste, jeste li se ikad s tim susreli?

a ovo za firmu je bila sala al izgleda niko nije skontao poentu :mrgreen:
Toffee karamela

#14215 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

kloniran wrote:
ima ali sve manje i manje, a ima i kineza koji ne posalju artikal uopste, jeste li se ikad s tim susreli?

a ovo za firmu je bila sala al izgleda niko nije skontao poentu :mrgreen:
Pa jeste sve manje i manje kad i stiže sve manje i manje :D

Na takva Kineza još nisam naišla, i opet ponavljam, između bosanskog i kineskog lopova tipujem na kineskog da će me manje oštetiti
seoBIH

#14216 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Malo je prodavaca na ebayu kojima je stalo do raucuna da ce zajebati, jer u 90% slucajeva ebay i paypal stiti kupca, pa cak i na stetu prodavaca. Onaj ko ima hiljade transakcija u 99% slucajeva je poslao i ispostovao svoje obaveze. To sto do nas ne stigne, nije njegov problem, niti moze nesto uciniti.
kloniran

#14217 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Meni se desilo u zadnjih desetak i malo vise godina bar jedno 20 puta da nisu nikako poslali i to obicno kod ljudi sa 200k+ transakcija,
doduse to nisu pojedinci nego firme
jednostavno upadnes u onu statisticku gresku

a bilo je i onih koji nisu nikako poslali ali ti su obicno vrlo brzo nestajali sa ebay-a nakon prijave
jahac96

#14218 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

Meni najbrze i najkvalitetnije i najbolje upakovane stvari dolaze od onih sto imaju 1000-30 000 transakcija a sve sto mi nije doslo je bilo od onih sto imaju preko 100 000, eh sada u cemu je problem ja ne znam... Btw morate shvatiti da nije jedino bosna ta koja ima lopova, lopovi postoje u svakoj drzavi i ne mora da znaci da je ukradeno bas kod nas pa da nije doslo mozda je ukradeno negdje u putu. Takodjer nismo mi jedini koji prijavljuju slucajeve da nam nesto nije doslo, desava se u svakoj drzavi to je nesto na sta su navikli ovi kinezi i sigurno imaju i neku racunicu koliko izgube vrijednosti robe a da opet zarade mjesecno.
Smijesno je kako svaki ima nekoliko poruka i svaku samo salje copy paste i ne cita sta mu napises haha evo bas sada imam problem gdje mu goovorim da je pogrijesio i da je zeznuo sam sebe ali on uporan sa svojim copy paste porukama
Mehemed
Vozim: automobil

#14219 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Moja Singapurska još nije pomakla, valjda pomakne do 20. tako da može na kraju stići do 27., da bude mjesec dana ili manje od narudžbe do prispjeća.

03.04.2017 11:36:00 Singapore SGSINJ - SINGAPORE S05 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
jahac96

#14220 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

Otvorio case mjesec dana nakon zadnjeg roka dostave kontam vrijeme je da trazim povrat, pokrenem slucaj kaze kinez haj sacekaj jos sedmicu pa cu uraditi refund. Prosla sedmica logicno nije mi stiglo i ja mu kazem, a on me pita da li zeli da ponovo posaljem... Odgovorim mu sa ne zelim, da moze da mi uradi refund pa cu onda opet kupiti od njega da imam negu policu da me ne zezne...
njegov odgovor "Thanks for your message and understanding. It's ok for that, we have resent a new one by air mail, and usually it will take 2 weeks to arrive you." Pa tacno zbog ovoga mogu postati bezobrazan prema ovim kinezima... Konkretno narucio sam ovo 24og Januara
kloniran

#14221 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

:izet: :lol:

prijavi ebay-u da oni odluce
edossbest

#14222 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Sigurno da ima lopova svugdje al tipujem da 80% kradja se izvrsi kad dodje u Sarajevo pa do nase destinacije... Trebali bi oni upasti svim ovim radnicima u kuce,stanove pa da ih malo provjere jer vecinom ako kradu ne rijese se oni robe odmah... Ne razumijem da neko moze biti zaposlen u Drzavnoj instituciji kao sto je Posta, Carina i slicno imat platu 1000+ km, topli obrok, radni staz i opet ukrast od nekog djeteta,studenta pa do nekog ko radi za nekih 350 km a vidio je nesto lijepo sto ovde nemoze priustiti i njemu ukrast stvarno nemam rijeci... Razmisljam bas da kupim patike na aukciji adidas 40$ evo skonto sam da izbjegnem carinu reci cu prodavcu da posalje jednu patiku u jednom paketu a drugu patiku u drugom paketu nakon 7 dana :) Al opet sta mi vrijedi kad jedna patika nikad nece doci na moju adresu whahahahahaha
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14223 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Pa bio je prije 2-3 godine skandal gdje je radnik poste/carine krao artikle i prodavao ih na piku. Sve pronasli u njegovom stanu i online.
valjuga

#14224 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by valjuga »

Kupuje li iko sa e.bay.ba.com ahahaha
Aj priznajte kupuje li iko sa ove kvazi stranice?
:lol:
r_faruk

#14225 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

ja kupih artikal 10. aprila, 2017. jos ga nisu ni poslali. pise samo "Your order is confirmed and we'll let you know when it's on the way. It will ship to (adresa itd.)"

do sada su mi uvijek slali mail i kada posalju.
Estimated delivery Friday, Apr 28, 2017 - Thursday, Jun 8, 2017

da li ima neki rok za slanje?
Post Reply