SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#14201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kod nas je samo pregled 3,5KM.
A moj paket je bio vrijednosti 61.65 Eura, to su oni stavili 120KM.
Carina 12 KM, PDV 22.45, 10KM administrativne takse i posta naplati 2.5+ 5KM na vrijednost poshiljke= 56,95+ posta naplati 5KM
Uglavnom, ove priznanice sam slikala, proslijedila customer care odjelu na feelunique, objasnila sta se na sta odnosi i dobicu povrat tog novca..
Samo mi je bas glupo ono postansko naplacivanje na vrijednost paket-cisti lopovluk. Paket placen, postarina besplatna i ako je ocarinjen oni jos naplate a ne daju priznanicu za to.
hanady

#14202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Dobila Kanebo puder sa Strawberry, boja soft beige prilicno svijetla za ovu nijansu, pa eto da znate ako budete naručivale. Ovaj puder ima efekat prikrivanja i izbjeljivanja, čini mi se :D
LilBoom

#14203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

Narucila ova dva pudera medjutim, nijanse mi nisu dovoljno svijetle(duh sam :-) ). Zna li iko neki puder na ovaj fazon da je porculanska nijansa?

La Roche Posay Toleriane Teint Fluid Foundation - Nijansa 10 Ivory
Image

Bourjois Flower Perfection - Nijansa 51 light vanilla
Image

P.S. Ako je neko zainteresovan da kupi, isprobana su 3 puta. Neka se javi na PP
mumy

#14204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

LilBoom wrote:Narucila ova dva pudera medjutim, nijanse mi nisu dovoljno svijetle(duh sam :-) ). Zna li iko neki puder na ovaj fazon da je porculanska nijansa?

Image

Image

Skin 79 Intense Classic Balm The Premium BB Cream nije puder,al je krema koja bas pokriva ...ubila se za porculanski ten :D
zazana

#14205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zazana »

LilBoom wrote:Narucila ova dva pudera medjutim, nijanse mi nisu dovoljno svijetle(duh sam :-) ). Zna li iko neki puder na ovaj fazon da je porculanska nijansa?

Image

Image

Imas ovaj Rimmelov, nijansa light porcelain http://www.asos.com/Rimmel-London/Rimme ... =Softbeige

Sent with TPTLK
LilBoom

#14206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

Hvala cure na preporukama.
Kako prekriva taj Rimmelov?
Leca

#14207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Leca »

Vichy Aera Teint nijansa 15-Opal
Revlon Colorstay 110 Ivory
Avon Calming effects, nijansa Ivory -rozi podton, nijansa Nude je isto svijetla, samo je zuckastog podtona, ali ne previse zuta.
Artdeco Hydra Silk, nijansa 16, izrazito zutog podtona - super za suhu kozu, slabo pokriva (ovaj sam koristila davno, tako da nisam sigurna da li se jos uvijek moze kupiti, ali sam cula da je jako dobar Artdeco Rich treatment foundation,isto ima jako svijetlih nijansi, samo sto ovaj dobro pokriva.)
Vichy i Revlon koje sam navela su rozog podtona i jaaako su svijetli. Vichy nema neku super pokrivnu moc,ali je super ako imas osjetljivu kozu a Revlon pokriva super.
Nadam se da sam pomogla, posto sam i sama kao Casper. :-)
Ja ne narucujem kozmetiku preko interneta, tako da mogu da govorim o brendovima koji su dostupni u Sarajevu. :-)
Pogledaj blog ove djevojke, vrlo cesto pise o puderima svijetlih nijansi: http://www.katiesbeautyblog.com/
zazana

#14208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zazana »

LilBoom wrote:Hvala cure na preporukama.
Rekla bih da je prekrivanje srednje, ali se moze nadograditi, ne bude cakey kad se stave dva sloja. Nelos puder, kod mene je mjesovita koza i ok mi odgovara - ne masti se dodatno T-zona niti isusuje ostale dijelove lica. I fino mirise, barem meni :). Kod nas naravno nema ove najsvjetlije nijanse.

Sent with TPTLK
LilBoom

#14209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

Leca wrote:Vichy Aera Teint nijansa 15-Opal
Avon Calming effects, nijansa Ivory -rozi podton, nijansa Nude je isto svijetla, samo je zuckastog podtona, ali ne previse zuta.
Artdeco Hydra Silk, nijansa 16, izrazito zutog podtona - super za suhu kozu, slabo pokriva (ovaj sam koristila davno, tako da nisam sigurna da li se jos uvijek moze kupiti, ali sam cula da je jako dobar Artdeco Rich treatment foundation,isto ima jako svijetlih nijansi, samo sto ovaj dobro pokriva.)
Vichy i Revlon koje sam navela su rozog podtona i jaaako su svijetli. Vichy nema neku super pokrivnu moc,ali je super ako imas osjetljivu kozu a Revlon pokriva super.
Ja ne narucujem kozmetiku preko interneta, tako da mogu da govorim o brendovima koji su dostupni u Sarajevu. :-)
Pogledaj blog ove djevojke, vrlo cesto pise o puderima svijetlih nijansi: http://www.katiesbeautyblog.com/
Ovaj blog je otkrice :wink:
Od ovih sto si nabrojala razmisljam da uzmem Revlonov. Imam dehidriranu+masnu kozu. Kod onog za masnu kozu me odbija sto ima puno alkohola u sebi, pa razmisljam da uzmem onaj za normalnu i suhu, samo neznam jel isto dobro prekriva?
LilBoom

#14210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

zazana wrote:
LilBoom wrote:Hvala cure na preporukama.
Rekla bih da je prekrivanje srednje, ali se moze nadograditi, ne bude cakey kad se stave dva sloja. Nelos puder, kod mene je mjesovita koza i ok mi odgovara - ne masti se dodatno T-zona niti isusuje ostale dijelove lica. I fino mirise, barem meni :). Kod nas naravno nema ove najsvjetlije nijanse.

Sent with TPTLK
Na Asosu je na snizenju, stvarno nije skup. Probat cu kod nas da vidim kakva je textura, pa mozda i njega narucim.
Leca

#14211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Leca »

LilBoom wrote:
Leca wrote:Vichy Aera Teint nijansa 15-Opal
Ovaj blog je otkrice :wink:
Od ovih sto si nabrojala razmisljam da uzmem Revlonov. Imam dehidriranu+masnu kozu. Kod onog za masnu kozu me odbija sto ima puno alkohola u sebi, pa razmisljam da uzmem onaj za normalnu i suhu, samo neznam jel isto dobro prekriva?
Ovaj 11o sam imala samo u verziji za masnu kozu, jer kod nas ovu najsvijetliju nijansu mozes naci jedino u toj verziji. Iako je alkohol visoko na listi sastojaka, meni uopste nije isusivao kozu, nije mi se uvlacio u nazolabijalne brazde, a super mu je pokrivna moc a imam normalnu do suhu kozu.
Ovaj puder u verziji za suhu kozu sam imala u nijansi 150- Buff, prekriva isto, ali mi se malo uvuce u bore na celu, tako da radije koristim ovaj za masnu (malo cudno, ali tako je :-D ). Kad stavljas puder, ovaj za masnu se puno brze susi na licu, pa moras s njim malo brze raditi.
BJB

#14212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako je neka od vas zeljela nesto naruciti sa cultbeauty.co.uk, sad mozete, worldwide free shipping traje do veceras do ponoci, promotional code je SEPTEMBER za free shipping. Imaju Jouer cosmetics (samo im je mattifying bronzer out of stock), imaju Kevyn Aucoin proizvode, Beauty blender jeftiniji nego na beautybay.com, i jos neke preparative koju ne mozete naci nigdje drugo.
I da, konacno su dodali BiH na listu zemalja gdje isporucuju. :D
hanady

#14213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Ako neko zeli Kanebo (soft beige) da kupi, neka se javi na PP ( nov, zapakovan) :D
nera18

#14214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

hanady wrote:Ako neko zeli Kanebo (soft beige) da kupi, neka se javi na PP ( nov, zapakovan) :D
kakva nam je to nijansa u stvarnosti
hanady

#14215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

u stvarnosti, ako se poredi sa Max factor soft beige ( lasting performance), svjetlija :D :D
Ductus Holedocus

#14216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

kako da stavim puder :roll: ,a da mi ne ostanu fleke?
ZeMska

#14217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZeMska »

Ductus Holedocus wrote:kako da stavim puder :roll: ,a da mi ne ostanu fleke?
mozda koristis kameni puder, ili nedovoljno tecan.. moja preporuka - koristi skroz tecan puder :)
Michun

#14218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Koji imas, kakvo ti je lice, kako stavljas...
Ductus Holedocus

#14219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Michun wrote:
koji god da sam stavljala,isto mi se desavalo
ove sam koristila u zadnje vrijeme ili jos uvijek koristim : Manhattan Powder Mat Make Up,Maybelline Affinitone,rimmel lasting finish..
Ne znam ni sama kakvo mi je lice :roll:
a stavljam prstima,prvo celo,pa obraz,nos ,drugi obraz :D Bradu mazem kad i obraz :P
MersY

#14220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Kakve fleke?...misliš da ne razmažeš dobro puder pa ti ostanu fleke...ili ti puder možda naglasi suhe djelove lica pa to izgleda kao fleke...probaj neku bazu za puder imaš Art Deco i Eveline
hanady

#14221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Zna li neko gdje mogu kupiti parfem Narciso Rodrigez for her??
Michun

#14222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ductus Holedocus wrote:
Michun wrote:
koji god da sam stavljala,isto mi se desavalo
ove sam koristila u zadnje vrijeme ili jos uvijek koristim : Manhattan Powder Mat Make Up,Maybelline Affinitone,rimmel lasting finish..
Ne znam ni sama kakvo mi je lice :roll:
a stavljam prstima,prvo celo,pa obraz,nos ,drugi obraz :D Bradu mazem kad i obraz :P
e ne moze tako...jbga :D
moras znati kakvo ti je lice. i daj detalja: koju kremu stavis ispod, koliko cekas da stavis puder, imas li suhih dijelova, peruta li ti se lice...
Lilyen

#14223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

hanady wrote:Zna li neko gdje mogu kupiti parfem Narciso Rodrigez for her??
Kod nas nema, nažalost. Ali divan je. Znam da je bio na feeluniqe.
BJB

#14224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Lilyen, kako narucujes parfeme sa feelunique? Ne isporucuju parfeme u BiH, to ti vjerovanto negdje drugo narucujes.
Ja sam zapikirala 2 sa fragrancex.com, ali ne mogu jos..
Lilyen

#14225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

@BJB nisam ja ni rekla da sam naručivala sa feelunique. Vidjela tamo, a kad sam ga gledala nije bilo ovih restrikcija, isporučivali su. Sad sam baš pogledala, vidim ne ih isporučuju u BiH.
Duty free shop :)
Post Reply