a još trola godinama, niko mu ništa
Ilegalni migranti u BiH
- DEMONIKA
#14201 Re: Migranti u BiH
- CPT
#14202 Re: Migranti u BiH
-
Zijo77
#14203 Re: Migranti u BiH
Tu se radi smutljivče prefrigani o vaganju šta je u ovom trenutku važnije. Dozvoliti uništenje Bošnjaka i države Bih ili prihvatiti fondove, kooperaciju i ostalo! Ovo je opasnost za opstanak Bošnjaka i države BiH i nema dileme šta činiti!CPT wrote: ↑24/06/2020 21:54jer ce dan poslije toga istim ljudima ici pomoc? ili je plan nekog poslati u 3 pa onda trazi kooperaciju, fondove, ovo ono?!neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 21:51 Ja ne znam zašto vlasti u Federaciji BiH kao i na nižim nivoima vlasti toliko cvikaju šta će reći neki Peter iz IOM-a ili Johann Sattler. Ne volim Dodika ali da su bošnjačke mlakonje bar malo poput njega da sve ove Sattlere otjeraju u tri materine i neka sa sobom povedu migrante koje su i zvali. Zar oni misle da su ljudi zaboravili transparente "welcome refugees". Samo što među njima najmanje je izbjeglica. Njemačka se nije baš usrećila i najradije bi drugima uvalila taj problem.
-
Zijo77
#14204 Re: Migranti u BiH
Bakir Izetbegović ima različito gledanje na vjerske dogme. Kada se radi o korupciji i lopovluku, on suprotno vjerskim načelima podržava i jedno i drugo! (vidjeti nedavne primjere “Asim” i “Respiratori”. Medjutim, kada se radi o ilegalnim migrantima, on očigledno smatra da je haram istjerati muslimane! I u prvom i u drugom slučaju radi na štetu BiH i Bošnjaka!
-
Milenkov buraz
#14205 Re: Migranti u BiH
Nije kriv nekakav Peter ili John, krivci su domaći političari. Kakav Dodik, čovjek vlada populizmom i ništa više. Sjećaš se kada je rekao da treba vojsku na granicu pa onda kada su Bošnjaci rekli hajde daj vojsku e onda ne treba vojska, kakva vojska, ko smije da dijeli Srbe na Drini, nikakva vojska...itd. Sutra da Bošnjaci kažu hajde rastjeraj sve migrante on bi rekao e ne može, to je nehumano...itd. Na kraju kakva je logika tjeranja migranata kada su ti granice šuplje? Kontaš? Isto kao da kažeš idem nusuti vode u šupalj karnister. Valjda prvo trebaš začepiti rupe pa onda sipati vodu tj. rastjerati migrante. Ali nije ni to jednostavno jer bi onda Dodik rekao ne možeš vraćati migrante u majćicu Srbiju a oni 100% dolaze iz Srbije u BiH. Dakle Dodiku i toj matrici savršeno odgovara, idu izbori, migranti tema k'o naručena za izbore. Koliko ono GP-u fali ljudi, 400-500. Toj politici nije u interesu da se riješi problem migranata, kakav IOM, kakva F.BiH.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 21:51 Ja ne znam zašto vlasti u Federaciji BiH kao i na nižim nivoima vlasti toliko cvikaju šta će reći neki Peter iz IOM-a ili Johann Sattler. Ne volim Dodika ali da su bošnjačke mlakonje bar malo poput njega da sve ove Sattlere otjeraju u tri materine i neka sa sobom povedu migrante koje su i zvali. Zar oni misle da su ljudi zaboravili transparente "welcome refugees". Samo što među njima najmanje je izbjeglica. Njemačka se nije baš usrećila i najradije bi drugima uvalila taj problem.
-
neko_sa_strane
#14206 Re: Migranti u BiH
Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
- DEMONIKA
#14207 Re: Migranti u BiH
kako li samo uđu u te vjerske objekte, dignute glave, s mišlju da čine dobro i državi i narodu i da će ih netko tamo gore nagraditi za sva ova zemaljska dobročinstvaZijo77 wrote: ↑24/06/2020 22:13 Bakir Izetbegović ima različito gledanje na vjerske dogme. Kada se radi o korupciji i lopovluku, on suprotno vjerskim načelima podržava i jedno i drugo! (vidjeti nedavne primjere “Asim” i “Respiratori”. Medjutim, kada se radi o ilegalnim migrantima, on očigledno smatra da je haram istjerati muslimane! I u prvom i u drugom slučaju radi na štetu BiH i Bošnjaka!
a narod im kopa po kantama
koja je to struktura u mozgu, koji je to psihički poremećaj, koji je to ego, šta je to
dok pljačkaju, vile grade, uzimaju lopatom gdje mogu i gdje ne mogu
uzmu ine milijume za smještaj ilegalnih migranata, a onda ih ostave na milost i nemilost ulicama, gradovima, pustopoljinama, neuslovnim smještajima
i odu u crkve, džamije bez stida i srama
fuj
-
Milenkov buraz
#14208 Re: Migranti u BiH
O kojoj bagri misliš, o našim političarima? Nisu ti migranti oteli 250 miliona u ovih par mjeseci koliko procjenjuje da je oprano kroz nabavke i tendere već političati i njihove oligarhije.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:25 Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
-
neko_sa_strane
#14209 Re: Migranti u BiH
Na političare i mislim. Parazitiraju na našoj grbači.Milenkov buraz wrote: ↑24/06/2020 22:28O kojoj bagri misliš, o našim političarima? Nisu ti migranti oteli 250 miliona u ovih par mjeseci koliko procjenjuje da je oprano kroz nabavke i tendere već političati i njihove oligarhije.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:25 Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
-
Milenkov buraz
#14210 Re: Migranti u BiH
Možda je ovako i najbolje da se konačno ovaj jebeni, usrani i nepravedni sistem raspadne. Možda na njemu nastane nešto bolje i pravednije, možda.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:31Na političare i mislim. Parazitiraju na našoj grbači.Milenkov buraz wrote: ↑24/06/2020 22:28O kojoj bagri misliš, o našim političarima? Nisu ti migranti oteli 250 miliona u ovih par mjeseci koliko procjenjuje da je oprano kroz nabavke i tendere već političati i njihove oligarhije.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:25 Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
-
Milenkov buraz
#14211 Re: Migranti u BiH
Da ima stvarne volje i stvarne želje da se ovaj problem riješi riješio bi se za 20 dana.
- Pojačaš GP na granicama (MUP F.BioH i RS-a), po potrebi izvedeš vojsku kao ispomoć (Problem: Neće Dodik, diže mu se kosa od te ideje)
- Uvedeš konrole po dubini granice 10 km (Problem: Neće Dodik, neće ni da čuje)
- Sve koji pređu ilegalno preko granične linije sa Srbijom vratiš u Srbiju (Problem: Neće Dodik, prije bi se zaratilo nego što bi ovo mogli realno napraviti)
- Ono što imaš u unutrašnjosti od prije vratiš u matične zemlje uz poštivanje svih pravila i humanih procedura
- Ostatak migranata koje ne možeš vratiti povremeno propuštaš prema Hrvatskoj dok granicu držiš max. zatvorenom za migrante
Zaključak: Krivi su Bošnjaci i Bakir Izetbegović
P.S Ne mogu da vjerujem da branim Bakira!
- Pojačaš GP na granicama (MUP F.BioH i RS-a), po potrebi izvedeš vojsku kao ispomoć (Problem: Neće Dodik, diže mu se kosa od te ideje)
- Uvedeš konrole po dubini granice 10 km (Problem: Neće Dodik, neće ni da čuje)
- Sve koji pređu ilegalno preko granične linije sa Srbijom vratiš u Srbiju (Problem: Neće Dodik, prije bi se zaratilo nego što bi ovo mogli realno napraviti)
- Ono što imaš u unutrašnjosti od prije vratiš u matične zemlje uz poštivanje svih pravila i humanih procedura
- Ostatak migranata koje ne možeš vratiti povremeno propuštaš prema Hrvatskoj dok granicu držiš max. zatvorenom za migrante
Zaključak: Krivi su Bošnjaci i Bakir Izetbegović
P.S Ne mogu da vjerujem da branim Bakira!
-
biscanka2
#14212 Re: Migranti u BiH
Nije to jedini nacin. Ima i ona da se narod masovno digne i govnjavom motkom vladajucu bagru iz njihovih fotelja istjera.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:25 Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
- mayab
#14213 Re: Migranti u BiH
Evo, juče kod Batka na otvorenoj mreži SDA načelnik Ilidže na donjem linku , otprilike od 1h 52 min govori o ilegalnim migrantima,,,Zijo77 wrote: ↑24/06/2020 22:13 Bakir Izetbegović ima različito gledanje na vjerske dogme. Kada se radi o korupciji i lopovluku, on suprotno vjerskim načelima podržava i jedno i drugo! (vidjeti nedavne primjere “Asim” i “Respiratori”. Medjutim, kada se radi o ilegalnim migrantima, on očigledno smatra da je haram istjerati muslimane! I u prvom i u drugom slučaju radi na štetu BiH i Bošnjaka!
https://www.facebook.com/radiootvorenam ... 670357004/
po njemu," ima puno praznog prostora u BiH, gdje bi ti mogli da se nasele, i da se nauče tu živjeti, takođe, osuđuje bilo kakve "napade" na Pakistanske ambasadore i ekipu, jer, pobogu, Pakistan je za vrijeme rata slao Bosni oružje....
Ne znam jel to , zapravo krajnja namjera naseg voljenog esdea i bakira, i plan za ovu napaćenu državu??!
- DEMONIKA
#14214 Re: Migranti u BiH
da li je to isti onaj načelnik, koji je na molbe roditelja mentalno oboljele djece odbio da im pomogne, uz izjavu da su ta djeca takva data od allaha i da im ne treba pomoćmayab wrote: ↑24/06/2020 23:10Evo, juče kod Batka na otvorenoj mreži SDA načelnik Ilidže na donjem linku , otprilike od 1h 52 min govori o ilegalnim migrantima,,,Zijo77 wrote: ↑24/06/2020 22:13 Bakir Izetbegović ima različito gledanje na vjerske dogme. Kada se radi o korupciji i lopovluku, on suprotno vjerskim načelima podržava i jedno i drugo! (vidjeti nedavne primjere “Asim” i “Respiratori”. Medjutim, kada se radi o ilegalnim migrantima, on očigledno smatra da je haram istjerati muslimane! I u prvom i u drugom slučaju radi na štetu BiH i Bošnjaka!
po njemu," ima puno praznog prostora u BiH, gdje bi ti mogli da se nasele, i da se nauče tu živjeti, takođe, osuđuje bilo kakve "napade" na Pakistanske ambasadore i ekipu, jer, pobogu, Pakistan je za vrijeme rata slao Bosni oružje...." ima tu još "sranja", pogledajte, poslušajte!
Ne znam jel to , zapravo krajnja namjera naseg voljenog esdea i bakira, i plan za ovu napaćenu državu??!
i još rekao "Promijeni ženu koja ne može roditi! "
jebate za koga vi glasate i ko vam sve vedri i oblači
koji primitivizam, o Bosno! fuj
- MorningStar
#14215 Re: Migranti u BiH
DEMONIKA wrote: ↑24/06/2020 23:31da li je to isti onaj načelnik, koji je na molbe roditelja mentalno oboljele djece odbio da im pomogne, uz izjavu da su ta djeca takva data od allaha i da im ne treba pomoćmayab wrote: ↑24/06/2020 23:10Evo, juče kod Batka na otvorenoj mreži SDA načelnik Ilidže na donjem linku , otprilike od 1h 52 min govori o ilegalnim migrantima,,,Zijo77 wrote: ↑24/06/2020 22:13 Bakir Izetbegović ima različito gledanje na vjerske dogme. Kada se radi o korupciji i lopovluku, on suprotno vjerskim načelima podržava i jedno i drugo! (vidjeti nedavne primjere “Asim” i “Respiratori”. Medjutim, kada se radi o ilegalnim migrantima, on očigledno smatra da je haram istjerati muslimane! I u prvom i u drugom slučaju radi na štetu BiH i Bošnjaka!
po njemu," ima puno praznog prostora u BiH, gdje bi ti mogli da se nasele, i da se nauče tu živjeti, takođe, osuđuje bilo kakve "napade" na Pakistanske ambasadore i ekipu, jer, pobogu, Pakistan je za vrijeme rata slao Bosni oružje...." ima tu još "sranja", pogledajte, poslušajte!
Ne znam jel to , zapravo krajnja namjera naseg voljenog esdea i bakira, i plan za ovu napaćenu državu??!![]()
i još rekao "Promijeni ženu koja ne može roditi! "
jebate za koga vi glasate i ko vam sve vedri i oblači
koji primitivizam, o Bosno! fuj
- Hemel
#14216 Re: Migranti u BiH
Srbi ne daju da se zatvori granica na Drini a time i njihov dolazak, Hrvati im ne dozvoljavaju dalje da idu, Bosnjaci ih zbrinjavaju i hrane.
Kome ce jebati znanje ostaje da se vidi? mislim da niko nece biti postedjen a onda ce biti kasno ''ko je vise kriv''.
Kome ce jebati znanje ostaje da se vidi? mislim da niko nece biti postedjen a onda ce biti kasno ''ko je vise kriv''.
-
espn
#14217 Re: Migranti u BiH
Ne znam je li bilo ovo, ali trojica migranata su pretukla djevojku na Vilsonovom.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ali-567622
- dumpa
#14218 Re: Migranti u BiH
ne znam je li bilo ali joj je priča neubjedljiva. kao iz neke ofirne krimi serije.espn wrote: ↑25/06/2020 01:23 Ne znam je li bilo ovo, ali trojica migranata su pretukla djevojku na Vilsonovom.
još plus ovo:
i još slika njena sa "ozlijedama", brate ofirno, a kaže tukli je dugo i strašno, noćima ne spava od bolova...Na urgetnom centru u Općoj bolnici konstatovali su da nema vidljivih znakova povreda...
...
Kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo kako bi provjerili da li je povećan broj napada na građane, rekli su da takvih informacija nema.
da ne budu na kraju kao priča sa portala Radio Sarajevo gdje je "isprestravljena građanka" slala fotografiju nekog ogromnog pauka pred kojim se "kočila", a onda stručnjaci rekoše da takvog nema ovdje ni dukat da daš.
- dumpa
#14219 Re: Migranti u BiH
IOM je jednostavno plaćen i instruiran da štiti zapadni kršćanski brlog od NJIHOVIH gostiju, koje su ONI napravili migrantima, čije domove i države su ONI sjebali po Istoku. oni ih prate, usmjeravaju, špijuniraju, guzlače.
jer šta će nama izbjeglice iz Afganistana i Sirije, nismo im mi slali avione i trpali lažnu demokratiju?
mi sad goste tih francuskih, engleskih, njemačkih, američkih i drugih raznih koljača, ovdje ugošćujemo umjesto njih, i od nas traže da im napucavamo smještaj, našoj državi isporučuju zahtjeve kako da se jebemo s njihovim gostima, i još ti kao šlag na govno dođe šugavi Hrvat da ih mlati i otima im mobitele dok glumi čuvara "kršćanskih granica". ne znam je li poslije odnesu svojoj djeci kući te mobitele, možda odu da popiju rakiju od ukradenih para od migranta beskućnika, ima tu raznih morbidnih mogućnosti...
sav je taj sistem pun idiota - od prvog špijuna kojeg pošalju u daleku zemlju koju su uzeli za metu, preko prve bombe na tamošnju tuđu djecu, do zadnjeg kršćanskog papka graničara s puškom i ovih sluga koje usmjeravaju migracije.
-
howdy
#14220 Re: Migranti u BiH
Pa eto ih minimum troje na temi, uz udobnosti te iste EU naprđuju kako mi trebamo i moramo nesto.dumpa wrote: ↑25/06/2020 02:07IOM je jednostavno plaćen i instruiran da štiti zapadni kršćanski brlog od NJIHOVIH gostiju, koje su ONI napravili migrantima, čije domove i države su ONI sjebali po Istoku. oni ih prate, usmjeravaju, špijuniraju, guzlače.
jer šta će nama izbjeglice iz Afganistana i Sirije, nismo im mi slali avione i trpali lažnu demokratiju?
mi sad goste tih francuskih, engleskih, njemačkih, američkih i drugih raznih koljača, ovdje ugošćujemo umjesto njih, i od nas traže da im napucavamo smještaj, našoj državi isporučuju zahtjeve kako da se jebemo s njihovim gostima, i još ti kao šlag na govno dođe šugavi Hrvat da ih mlati i otima im mobitele dok glumi čuvara "kršćanskih granica". ne znam je li poslije odnesu svojoj djeci kući te mobitele, možda odu da popiju rakiju od ukradenih para od migranta beskućnika, ima tu raznih morbidnih mogućnosti...
sav je taj sistem pun idiota - od prvog špijuna kojeg pošalju u daleku zemlju koju su uzeli za metu, preko prve bombe na tamošnju tuđu djecu, do zadnjeg kršćanskog papka graničara s puškom i ovih sluga koje usmjeravaju migracije.
-
Milenkov buraz
#14221 Re: Migranti u BiH
Ima i toga, glavni uzrok imigrantske krize je upravo uništavanje i urušavanje autoriteta po zemljamama Magreba i Bliskog istoka. Ovo danas što se dešava je samo posljedica.dumpa wrote: ↑25/06/2020 02:07IOM je jednostavno plaćen i instruiran da štiti zapadni kršćanski brlog od NJIHOVIH gostiju, koje su ONI napravili migrantima, čije domove i države su ONI sjebali po Istoku. oni ih prate, usmjeravaju, špijuniraju, guzlače.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14222 Re: Migranti u BiH
eto oni su dole po sjeveru afrike bili zlatni
stranci ih natjerali da smaknu gadafija i siluju ga štapom, daleko je to sve od normalnog
na fazon ovog našeg nepotizma ovdje, ali 10x gore jer je veće i više para u igri, dok ti je babo neko, pišaš po sirotinji a sirotinja ista samo nemaju para i moći, i onda dođu u 10tu zemlju hoda ko da je sarajevo oslobodio, pare tu, energija tu, jaranike tu, ne radi ništa... može samo u bijes
iskreno im želim da se ovaj narod ovdje ne okrene protiv njih, onda će biti jebeno... jer ovdje je 90% ljudi na granici eksplozije, gram mu fali za pištolj, nož, šaku, a još kad zna da nema poslijedica jer je migrant, mogli bi se i halaliti prije...
stranci ih natjerali da smaknu gadafija i siluju ga štapom, daleko je to sve od normalnog
na fazon ovog našeg nepotizma ovdje, ali 10x gore jer je veće i više para u igri, dok ti je babo neko, pišaš po sirotinji a sirotinja ista samo nemaju para i moći, i onda dođu u 10tu zemlju hoda ko da je sarajevo oslobodio, pare tu, energija tu, jaranike tu, ne radi ništa... može samo u bijes
iskreno im želim da se ovaj narod ovdje ne okrene protiv njih, onda će biti jebeno... jer ovdje je 90% ljudi na granici eksplozije, gram mu fali za pištolj, nož, šaku, a još kad zna da nema poslijedica jer je migrant, mogli bi se i halaliti prije...
-
Milenkov buraz
#14223 Re: Migranti u BiH
Uveliko potpomognuti tim zapadom i ne samo oni dole u Africi već od Iraka do Sirije, uvođenje "demokratije" i slične fraze, naoružavanje "oslobodilaca" i "freedom fightera" koji su se kasnije okrenuli protiv svojih šefova...sada valja platiti te račune u vidu imigranata. Ne kažem ja da su ti narodi zlatni ali glavni dio krivice snosi zapad koji je radi "kile mesa" zaklao "cijelo krdo krava". Samo što se tiče te ekplozije ja bih volio da se ta negativna energija usmjeri na pravu adresu a to su BH političke oligarhije, imigranti su tu samo posljedica nekih većih procesa na koje mi u BiH nismo imali uticaja.mk ultra wrote: ↑25/06/2020 08:28 eto oni su dole po sjeveru afrike bili zlatni
-
neko_sa_strane
#14224 Re: Migranti u BiH
Nažalost narod nije još na tom nivou i ima očito visok prag tolerancije na kljucanje u zdrav mozak i maltretiranje od strane vlasti. Možda bi se pobunili ako bi se broj ilegalnih migranata, potencijalnih terorista povećao na više od 100 hiljada a možda ne bi ni tada jer ako migranti napadnu nekoga većina neće reagovati dok se njemu ne dogodi a ako bi napadi postali učestali onda bi se moralo nešto poduzeti dok ne postane kasno. Valjda se prosječnom Bosancu konačno upali crvena lampica u glavi i shvati da to što su napali nekog drugog ne znači da se sutra njemu neće dogoditi isto. Previše je narod samoživ.biscanka2 wrote: ↑24/06/2020 23:01Nije to jedini nacin. Ima i ona da se narod masovno digne i govnjavom motkom vladajucu bagru iz njihovih fotelja istjera.neko_sa_strane wrote: ↑24/06/2020 22:25 Ako oni ne žele riješiti problem migranata čiji broj raste jedini način je selidba a možda je to i cilj jer ljudi odlaze a bagra bi da vječno parazitira na visokoj nozi.
-
Zijo77
#14225 Re: Migranti u BiH
Možda je priča policije ofirna kao iz neke krimi serije. Ne bi bilo prvi put. Pretučen je momak od strane ilegalnih migranata blizu tunela prema Ciglanama i završio sa puknutom lobanjom u bolnici. I pored kristalno jasnih dokaza da su to uradili migranti, policija zataškala slučaj. Trebalo bi te malo biti stid!dumpa wrote: ↑25/06/2020 01:33ne znam je li bilo ali joj je priča neubjedljiva. kao iz neke ofirne krimi serije.espn wrote: ↑25/06/2020 01:23 Ne znam je li bilo ovo, ali trojica migranata su pretukla djevojku na Vilsonovom.
još plus ovo:i još slika njena sa "ozlijedama", brate ofirno, a kaže tukli je dugo i strašno, noćima ne spava od bolova...Na urgetnom centru u Općoj bolnici konstatovali su da nema vidljivih znakova povreda...
...
Kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo kako bi provjerili da li je povećan broj napada na građane, rekli su da takvih informacija nema.
da ne budu na kraju kao priča sa portala Radio Sarajevo gdje je "isprestravljena građanka" slala fotografiju nekog ogromnog pauka pred kojim se "kočila", a onda stručnjaci rekoše da takvog nema ovdje ni dukat da daš.