Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:A zaista bih volio da jednom neko napravi eksperiment... Ono tipa, na jednu sezonu se zamjene treneri Manchester Citya i Chesterfielda, i da onda vidimo, šta bi ovaj anonimus napravio sa ovim zvijezdama, a šta bi Pep ili neko tog tipa uradio sa ekipom u četvrtoj ligi... Ono ko neki reality show Da li bi ta razlika baš drastična? Ja nešto ne vjerujem...
Naravno da bi razlika bila drasticna.
Razlika nije velika na vrhu... recimo Pochetino bi vjerovatno pravio isti rezultat sa Cityem, Klopp vjerovatno isto... Conte bi definitivno bio prvi sa ekipom Citya.
Za mene su najbolji treneri koji ostvare uspjeh sa timom koji dobiju u ruke. Nema kupovine igrača po želji, trošenja stotina miliona i sličnih gluposti. Iako se ne pravi pita od govana, neki treneri su i to uspjeli.
cyprus wrote:A zaista bih volio da jednom neko napravi eksperiment... Ono tipa, na jednu sezonu se zamjene treneri Manchester Citya i Chesterfielda, i da onda vidimo, šta bi ovaj anonimus napravio sa ovim zvijezdama, a šta bi Pep ili neko tog tipa uradio sa ekipom u četvrtoj ligi... Ono ko neki reality show Da li bi ta razlika baš drastična? Ja nešto ne vjerujem...
Ja sam ovo davno predlozio na forumu (da Pep preuzme Greuther Fürth ili Bochum pa da se vidi sta zna) ali me prozvase hejterom i ja sta cu - tastaturu za zube.
Svaki trener je dobar ako od igrača koje ima pravi bolje igrače nego što to realno jesu.
O De Bruyneu i Saneu se ne bi ovoliko pričalo da ih vodi Mancini i slični...
Pep da ništa drugo nije uradio nego to što je vratio u modu da se igra od noge do noge i da se ne nabija lopta napamet, dovoljno je od njega.
Fakat mi nije jasna ova priča oko domaćih trenera i nemogućnosti da dobiju šansu vani. Za početak sam siguran da 90% trenera u premier ligi ne zna ni jedan strani jezik a neki su slabi i sa maternjim. O psihologiji i ostalim nefudbalskim vještinama znaju onoliko koliko im je urođeno ili što su pokupili putem tokom eventualne igračke karijere. Eventualno neki kurs koji organizuje savez je plafon njihove edukacije. A da bi dobio posao vani u bilo kojoj branši za početak bi dobro bilo da znaš jezik, jer ćeš raditi sa ljudima koji ne govore tvoj jezik. I moraš biti bolji od domaćeg kandidata za isti posao. Pretpostavlja se da znaš raditi posao za koji se prijavljuješ a ne da ćeš putem pohvatati konce. Dakle moraš biti gotov proizvod. E hajd mi sad recite je li i jedan trener iz premier lige ‘pravi’ trener jer ga ja ne vidim.
Naravno da bi razlika bila drasticna.
Razlika nije velika na vrhu... recimo Pochetino bi vjerovatno pravio isti rezultat sa Cityem, Klopp vjerovatno isto... Conte bi definitivno bio prvi sa ekipom Citya.
Male su razlike na samom vrhu.
Pa dobro, sad se možemo natezat... Da ja govorim ne bi bilo drastične razlike, a ti da govoriš bi I tako do iznemoglosti... Ja samo kažem da bi bilo interesantno vidjeti tako nešto, pa da se možemo i empirijski uvjeriti...
Zapravo - prava poenta moje priče je da trenere baš i ne možeš poredit - pa na osnovu ostvarenih rezultata sa velikom sigurnošću reći: ovaj je vrhunski, ovaj je prosječan, ovaj je karina... Iz prostog razloga jer nisu u ravnopravnoj poziciji za poređenje, kao i zbog toga što njihov uspjeh mnogo zavisi od spleta okolnosti...
Korovjev wrote:Fakat mi nije jasna ova priča oko domaćih trenera i nemogućnosti da dobiju šansu vani. Za početak sam siguran da 90% trenera u premier ligi ne zna ni jedan strani jezik a neki su slabi i sa maternjim. O psihologiji i ostalim nefudbalskim vještinama znaju onoliko koliko im je urođeno ili što su pokupili putem tokom eventualne igračke karijere. Eventualno neki kurs koji organizuje savez je plafon njihove edukacije. A da bi dobio posao vani u bilo kojoj branši za početak bi dobro bilo da znaš jezik, jer ćeš raditi sa ljudima koji ne govore tvoj jezik. I moraš biti bolji od domaćeg kandidata za isti posao. Pretpostavlja se da znaš raditi posao za koji se prijavljuješ a ne da ćeš putem pohvatati konce. Dakle moraš biti gotov proizvod. E hajd mi sad recite je li i jedan trener iz premier lige ‘pravi’ trener jer ga ja ne vidim.
Nek navedu ime jednog domaćeg trenera koji ide po Evropi, i pohađa seminare vezano za fudbal. Tek onda možemo pričati o našim trenerima kao kandidatima za neku evropsku ekipu. Ako je iko čitao Vahinu trenersku priču, i kako je počinjao, i kako je spavao u autu po Barceloni da bi išao na seminar i razgovarao sa stručnjacima.
Korovjev wrote:Fakat mi nije jasna ova priča oko domaćih trenera i nemogućnosti da dobiju šansu vani. Za početak sam siguran da 90% trenera u premier ligi ne zna ni jedan strani jezik a neki su slabi i sa maternjim. O psihologiji i ostalim nefudbalskim vještinama znaju onoliko koliko im je urođeno ili što su pokupili putem tokom eventualne igračke karijere. Eventualno neki kurs koji organizuje savez je plafon njihove edukacije. A da bi dobio posao vani u bilo kojoj branši za početak bi dobro bilo da znaš jezik, jer ćeš raditi sa ljudima koji ne govore tvoj jezik. I moraš biti bolji od domaćeg kandidata za isti posao. Pretpostavlja se da znaš raditi posao za koji se prijavljuješ a ne da ćeš putem pohvatati konce. Dakle moraš biti gotov proizvod. E hajd mi sad recite je li i jedan trener iz premier lige ‘pravi’ trener jer ga ja ne vidim.
Nek navedu ime jednog domaćeg trenera koji ide po Evropi, i pohađa seminare vezano za fudbal. Tek onda možemo pričati o našim trenerima kao kandidatima za neku evropsku ekipu. Ako je iko čitao Vahinu trenersku priču, i kako je počinjao, i kako je spavao u autu po Barceloni da bi išao na seminar i razgovarao sa stručnjacima.
Dobar fudbaler, al' vazda je uvlakac bio, dobro ga je Mamic provalio.
Kad već vi karikirate, evo i ja ću malo... Ne možete na osnovu toga što mercedes pretekne fiću na cesti reći da je vozač mercedesa mnogo bolji od vozača fiće... Ko zna, možda i jeste, ali dok ne budu u ravnopravnoj poziciji, nikad nećemo moći pouzdano reći...
Ja opet tvrdim, treneri mogu raditi samo sa onim što imaju na raspolaganju. S igračima je drugačije, on može bljesnuti bilo gdje. U Bosni i Hercegovini je sistem loš, ne postoji zakon o sportu i ne postoji dovoljno novca, pa se ne može ništa dugoročno napraviti. Zao u krajnjoj liniji ni treneri ne mogu u potpunosti ispuniti svoj potencijal.
Ali eto, povucite analogiju između igrača i trenera, koliko naših igrača dobije šansu u inostranstvu i koliko ih uspije, pa onda uporedite s trenerima. Naravno, govorimo o procentima, a ne o stvarnim brojkama. Procentualno jako malo trenera dobija šansu, brojka je totalno zanemariva.
Ne mozes povlaciti kad na terenu ima 11 igraca a jedan trener
AmiĐa_Idriz wrote:Počeli su, još samo nKrkan da se pojavi.
Adios.
šta je reć
Evo ja cu samo jedno pitanje.
Sta je bilo sto ispusi City?
Individualna greška Walkera je pokrenula lavinu
međutim poništen čist gol na kraju je bacio i narednu utakmicu u kanal,ali poslije osvajanja titule danas ne sumnjam da će tim psihički dignuti i riješiti to u utorak.
koliko god bilo negativno to što će Lpool proći dalje , ima jedna dobra stavka ,a zove se Loris Karius.
Popišat će po Lowu s ovim napredkom,neće smjeti više slati pozive glupom Lenu
koliko god bilo negativno to što će Lpool proći dalje , ima jedna dobra stavka ,a zove se Loris Karius.
Popišat će po Lowu s ovim napredkom,neće smjeti više slati pozive glupom Lenu
Ja opet tvrdim, treneri mogu raditi samo sa onim što imaju na raspolaganju. S igračima je drugačije, on može bljesnuti bilo gdje. U Bosni i Hercegovini je sistem loš, ne postoji zakon o sportu i ne postoji dovoljno novca, pa se ne može ništa dugoročno napraviti. Zao u krajnjoj liniji ni treneri ne mogu u potpunosti ispuniti svoj potencijal.
Ali eto, povucite analogiju između igrača i trenera, koliko naših igrača dobije šansu u inostranstvu i koliko ih uspije, pa onda uporedite s trenerima. Naravno, govorimo o procentima, a ne o stvarnim brojkama. Procentualno jako malo trenera dobija šansu, brojka je totalno zanemariva.
Ne mozes povlaciti kad na terenu ima 11 igraca a jedan trener
Da nisam napisao tu posljednju rečenicu, ne bi mi krivo bilo. Još ti lijepo piše procentualno