BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
slucajan

#14201 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by slucajan »

Labirint wrote:
Tomahawk11 wrote:
UEFA posljednjih godina pravi brojne promjene u sistemu po kojem se održavaju njena takmičenja, a to je, barem ove godine, išlo na ruku FK Sarajevo.

Naime, u šampionskom dijelu žrijeba play offa Evropske lige će biti formirano ukupno 8 parova. Šest poraženih timova u trećem pretkolu Lige prvaka će biti nosioci, a njima će se pridružiti još dva nenosioca iz parova trećeg pretkola koji imaju najveći koeficijent. Više o tome se može pronaći ovdje. Sa koeficijentom 27.500, BATE je definitivno jedan od dva tima koji će biti nosioci, što znači da su potencijalni protivnici Sarajeva pobjednici sljedećih mečeva:

1. Sutjeska - Linfield
2. Maccabi Tel Aviv - Suduva
3. Ararat-Armenia - Saburtalo Tbilisi
4. Riga - HJK
5. Ludogorets - The New Saints
6. Dudelange - Nomme Kalju
7. Sheriff Tiraspol - AIK
8. Slovan Bratislava - Dundalk
Mi ako nekim čudom izbacimo ovog Borisova idemo logično na par broj dva, dakle Makabi, nema se tu šta ni ždriJEBAT :D
:lol:

Ili recimo par 5...
ali da prođe TNS :mrgreen:
pirmin

#14202 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by pirmin »

Ko je sad ovaj Homme Kralju?

Svake godine neki novi indijanci. :-)
SmokingMan

#14203 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Estonci...
DonieBrasco

#14204 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by DonieBrasco »

Da ova nasa drzava nije naopaka kako jeste, da se malo stane sa ovim kriminalom, pljackom i kroupcijom mi puno toga mozemo. Ako pricamo o fudbalu samo da se neki red uvede pocevsi od saveza, sto ce ici preko lige - klubova, nasi klubovi bi imali itekako uspjeha kao sinoc Zrinjski. Samo da ima dobre volje da sposotoji zakon o sportu da se stvari srede, da pravi ljudi pocnu da se bave savezom, onda ce da pocnu ulganja prije svega u infrastrukturu pa onda klubove, sponozori i intere javnosti ce se pojacati. Da pocnu vaziti ista pravila za sve, od poreza, transparentnog rada i zakona drzave pa tek onda do pravila fudbalske igre, sudija, ovo sad ne vodi nicemu.

Ljudi dragi nas su estonski, finski, klubovi iz latvije i litvanije, klubovi uksemburga prestigli u svakom smislu. Pogledatje ove klubove iz Moldavije kakve uslove za rad imaju, da ne pricamo kako su rumunski, mađarski, bugarski klubovi jaki.

Riba smrdi od glave, nema sanse da stvari krenu na bolje dok se u fudbalskom savez ne promjene stvari, da pravi ljudi pocnu da vode istii !
5korpus

#14205 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 5korpus »

Pa sto bi se pravili stadioni i tereni kad treba begicu i ostalim smetljarima zgrada jbg
Nivelacija

#14206 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nivelacija »

Sarajevo 2,50 Bate 2,90 po kladionicama
90minut

#14207 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

Nivelacija wrote:Sarajevo 2,50 Bate 2,90 po kladionicama
Znaci dobro sam se ja zajebao današnji Utrecht je institucija za BATE nisam ih pratio, al' ko bi rekao da su ovako propali ljudi Bayerna uzimali samo eto ocigledno praksa k'o s ovim prostora s prodavanjem svega i svacega.

Inace kako vidim 4 od 5 glavnih igraca nece igrati u Zenici.
al-em

#14208 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by al-em »

Ma ja, trenutno su u rangu tuzle siti, a ocekuje se da im se povrijedi jos par igraca cime bi imali ekipu u rangu sa leotarom.
90minut

#14209 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

al-em wrote:Ma ja, trenutno su u rangu tuzle siti, a ocekuje se da im se povrijedi jos par igraca cime bi imali ekipu u rangu sa leotarom.
Ma šuti daj bože da izgubimo minimalno u dvije utakmice da se ne brukamo, jelde?
Kaligrafija

#14210 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kaligrafija »

al-em wrote:Ma ja, trenutno su u rangu tuzle siti, a ocekuje se da im se povrijedi jos par igraca cime bi imali ekipu u rangu sa leotarom.

Bas tako, ljudi 13 puta prvaci svoje drzave uzastopno, kao drugi timovi su im kurac, a nasi su svi bolji od tih njihovih... Ma daj... Nama sve drzave kita, kao mi smo sportska velesila... A da ne govorim o ucinku u Evropi, od 1999 godine na svom kontu imaju 155 evropskih utakmica, zakljucno sa 31. julom 2019. godine... Znaci za 20 godina 155 evropskih utakmica u Uefa kupovima.. Od toga 55 pobjeda, 38 nerijesenih i 57 izgubljenih...! Sto bi bilo impresivno i za neke puno jace timove iz jacih liga...!
Od 2008 godine, cini mi se, samo su jednom fulili da igraju grupnu fazu nekog od takmicenja CL i EL! Cak su tri puta bili medju najboljih 32 EL, ukljucujuci i proslu sezonu, gdje su pobijedili Arsenal 1:0, a izgubili 3:0 u drugoj... A Arsenal je igrao finale EL prosle sezone...!

Ja aminam svaki dan da pobijedimo Bate i prodjemo dalje, ali dajte ljudi spustite se malo na zemlju, napravit cete na kraju od njih rang Vrbanjuse...!
Mea_parvitas

#14211 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Mea_parvitas »

Ako izgubite bruka veca od Zete ili Kukesija :D
nebogori

#14212 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by nebogori »

Nivelacija wrote:Sarajevo 2,50 Bate 2,90 po kladionicama
ako je tako ne mozes izgubiti da ga jebes
stavis stoju i na jedne i na druge i u plusu si
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14213 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

:lol:
A ako bude X
El_comadante

#14214 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by El_comadante »

DonieBrasco wrote:Da ova nasa drzava nije naopaka kako jeste, da se malo stane sa ovim kriminalom, pljackom i kroupcijom mi puno toga mozemo. Ako pricamo o fudbalu samo da se neki red uvede pocevsi od saveza, sto ce ici preko lige - klubova, nasi klubovi bi imali itekako uspjeha kao sinoc Zrinjski. Samo da ima dobre volje da sposotoji zakon o sportu da se stvari srede, da pravi ljudi pocnu da se bave savezom, onda ce da pocnu ulganja prije svega u infrastrukturu pa onda klubove, sponozori i intere javnosti ce se pojacati. Da pocnu vaziti ista pravila za sve, od poreza, transparentnog rada i zakona drzave pa tek onda do pravila fudbalske igre, sudija, ovo sad ne vodi nicemu.

Ljudi dragi nas su estonski, finski, klubovi iz latvije i litvanije, klubovi uksemburga prestigli u svakom smislu. Pogledatje ove klubove iz Moldavije kakve uslove za rad imaju, da ne pricamo kako su rumunski, mađarski, bugarski klubovi jaki.

Riba smrdi od glave, nema sanse da stvari krenu na bolje dok se u fudbalskom savez ne promjene stvari, da pravi ljudi pocnu da vode istii !
za sve si upravu osim Moldavije, oni imaju Serif i to je to. oni imaju uslove oni su nabili kofecijent ostali nisu taj kalibar niti imaju uslove.
omega369

#14215 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Meni je facninatno to sto po pravilu navijaci onih timova koji ne igraju evropu ili je godinama ocima.nisu vidjeli uvijek bolje znaju prilike i ko ima kakave sanse.

Kul :thumbup:
manijak1

#14216 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by manijak1 »

:oops: Haj ne sekiraj se , nećete zijanit od Borisovog Bate .
avetinja

#14217 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca

#14218 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Podjednaki protivnici i u ovom kolu i u playoffu. Mozda bude kakvih iznenadjenja, steta sto smo mi osakaceni povredama.
Maharadza

#14219 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Maharadza »

Ma svi su oni svemirski brodovi za nas, nipošto ne nabijati euforiju jer nas je ona uvijek hebala na kraju najviše. :skoljka:
DonieBrasco

#14220 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by DonieBrasco »

Ja mislim da nasa kompletna liga nema blizu buđet koliki ima Astana kao klub, stadion remek djelo, pogledajte kakav ljudi ima koeficjent na uefa tabeli i ko je sve iza njih. :D

Sarajevo

Astana (Kazahstan) - tri puta su igrali grupnu fazu EL, ali su redovan ucesnik play-offa.
Valleta (Malta) igrali su sa Zrinjskim 2018., uglavnom su po predkolima - uglavnom porazi - nekada im se posreci, trece predkolo im je najvise dokle su dogurali.

Zrinjski

Nefci (Azerbejđan) - Široki je igrao protiv njih 2004., jednom su bili u grupama EL, ovo ostalo po predkolima, play-off par puta.
Bnei Yehuda (Izrael) - nikad ne znas sa jevrejima, igraju predokla, prolaze i uglavnom ispadaju u trecem, play-off jednom igrali.
cyprus

#14221 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Zrinjskom se ovo solidno otvorilo... Naravno, i dalje je značajno veća šansa da neće proć, nego da hoće, ali Malmö i Neftçi/Beni Yehuda su protivnici sa kojim se može igrat... Ne bi trebalo da je iko od njih mnogo jači od Utechta...

Što se tiče Sarajeva... Pa, hm, ranije rekoh da se može igrat sa BATE-om, al sad sa ovim povredama sam manji optimista... Al hajmo reći da šansa i dalje postoji... Sa druge strane, Astana je ipak nešto jača od BATE-a, te ako još uračunamo put do tamo, nije to baš sjajna opcija za izvuć... Sarajevo bi i tu imalo šanse naravno, ali bit će teže nego Zrinjskom...

Šanse za grupnu fazu procjenjujem ovako:

15% za Zrinjski
5-10% za Sarajevo

To su i dalje realnije šanse nego što su ikad prije bile :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#14222 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Počela prodaja karata za utakmicu protiv BATE Borisov

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/po ... risov/5354
Nivelacija

#14223 Re: BH klubovi u Evropi - općenito