Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
liaar wrote:Ja sam vala svaki put vozio 80-90 max (onih 10 tolerancije) jer sam navikao sa službenim, sve preko 80 prijavljivalo momentalno direktoru.
Budimo relni, malo ko od nas se drzi ogranicenja non stop. To ne znaci da vozim brzo, ali na mnogim mjestima je ok voziti brze.
Ako i ides 80kmh, jel ides lijevom stalno?
I ako vec ides, sklonis li se kada te neko stigne i hoce brze ?
Iskren da budem, lijevom dole vozim samo onom dionicom gdje je sjeban asfalt. Čim vidim auto u retrovizoru na 100m pređem u desnu, prođe, vidim neću smetati i vratim se. To najviše jer mi je žao sjebat torziju onom divnom cestom.
kokuz_sa wrote:Ovaj sa golfom se garant zaustavio tamo na prosirenju kod benzinske..zato je i morao usporiti toliko...da nije ne bi mogao stati
Koja je ovo kamera u pitanju?
Pa iako je na prosirenje ne moze tek tako iz lijeve trake , preko desne na prosirenje u duzini vozila.... ali eto cinjenica je da je bio nesto zbunjen....
Kamera je DashCam G30 A 118 Capacitor Novatek 96650
Sinoc oko 22. povratak sa bjelasnice. vozim 60-ak iako mogu dosta vise jer je cesta prazna ali necu jer tuda zna biti dosta dokolicara u plavom,
Raskrsnica u vojkovicima ispred mene se ukljucuje lola taxi table sa fokusom karavanom i automatski moram kociti jer mi uzima prednost. haj ok.
Vozi ispred mene okruglih 44(vidio po gps-u). ne mogu da ga preteknem jer je tuda puna sve. Tako sve do semafora na kuli gdje stajemo jer je crveno. izlazi iz auta i stavlja "firmu" na auto, sarajevo taxi. Krecemo i lola nastavlja voziti istom brzinom. kao iz inata nekakvih lola se iz suprotnog smjera navuklo pa nikako da ga preteknem. Priljepim mu se malo onako dzonski ne bi li makar na 50-55, ma joooook ba. Iza se vec navukla i kolona ohooo-hoo.
I tako je hajvan sve guslao na 44 do skretanja kod lamper-a. tu skrenemo. Izlaz na glavnu dzadu: prvo prije samog ukljucivanja pali desni zmigavac ulazi u ulivnu traku a onda pali lijevi. WTFFFFFFF
Znaci vrh. pa jarane ko ce te zaustaviti na tim dioncama pa da vozis 44.
Kod hifa pumpe ispred radon plaze stajem na semafor pored njega. mlad lik za volanom plafon 35.
pa jebo te kamen u cemu je finta. I onda neko kaze "aaaaa vozim po ogranicenju, sta je. Mogu da vozim 40, ne usporavam nikoga....."
Sjooooo.....Vozi da Bog da ti hitna sa tobom unutra vozila 40 dok ti se bore za zivot.
Pa što ga nisi odma poslije mosta prestigao.Imaš barem 700-800 metara isprekidane linije.Imao si priliku i poslije onog restorana sa desne strane preteći sigurno 150m isprekidane,a policije bas na tom dijelu nema jer nemaju gdje stati.Dalje je puna....
MOSALJOZE wrote:Pa što ga nisi odma poslije mosta prestigao.Imaš barem 700-800 metara isprekidane linije.Imao si priliku i poslije onog restorana sa desne strane preteći sigurno 150m isprekidane,a policije bas na tom dijelu nema jer nemaju gdje stati.Dalje je puna....
Ma znas kad peh uhvati pa auta iz suprotnog smjera svaki cas. Da budem iskren nije mi se nesto ni zurilo. Meni kad je hica, ne dajem pardona. Ako mi se zuri a neko kelja ispred, ma da je 5 punih, ako vidim ispred i necu sebe ili nikoga ugroziti, "pedal to the metal" na 4-5 hiljada rpm preteknem i nastavim.
A o kojem mostu pricas? Ima onaj prije kule iz pravca kotorca i dolazis na semafor. Prije tog mosta je sve puna.
Maloprije na sada beznacajnom semaforu lik p4odje kroz crveno i usporio u stilu ima li gdje policije da ga vidi i stade ba semafor prema malti i oteze kretanje
Ne kontam to nikako
Ako imas vremena cekati na donjem semaforu mozes i na ovom sacekati minut iako se upalio za 20-ak sekundi nakon njegovog prolaska
supercali wrote:Maloprije na sada beznacajnom semaforu lik p4odje kroz crveno i usporio u stilu ima li gdje policije da ga vidi i stade ba semafor prema malti i oteze kretanje
Ne kontam to nikako
Ako imas vremena cekati na donjem semaforu mozes i na ovom sacekati minut iako se upalio za 20-ak sekundi nakon njegovog prolaska
supercali wrote:Maloprije na sada beznacajnom semaforu lik p4odje kroz crveno i usporio u stilu ima li gdje policije da ga vidi i stade ba semafor prema malti i oteze kretanje
Ne kontam to nikako
ma ja, beznacajan
Ne bukvalno al znamo da nema bas neku veliku funkciju osim mozda za pjesake
Ne znam zašto se ljudi tako mahnito uključe oduzimajući ti prvenstvo prolaza? Neki dan mi tako čocjek oduze prvenstvo prolaza (vozio glavnim putem, on sa sporednog) tako da sam skoro morao stati, a zati na ograničenju 60 vozi 30 (neko vrijeme čak i 20). Za nevolju, puna linija na mjestu gdje često zna biti policije, a i sa druge strane stalno nailaze vozila pa nikako nemam čisto preticanje.
Da stvar bude smješnija, jedini sam ja bio na svojoj traci, znači da je čekao 2 s (slovima: dvije sekunde) mogao je iza mene da gusla tih 30 km/h dok ne umre od starosti.
Ne kontam to nikako
ma ja, beznacajan
Ne bukvalno al znamo da nema bas neku veliku funkciju osim mozda za pjesake
...i kamione ali bez obzira na to, mi kao vozaci smo duzni da postujemo signalizaciju a ne da prolazimo na crveno i razbijamo glavu da li je ispravno ili ne (siguran sam da bi ga prvog dana iskljucili da je beznacajan)
Sto koji quratz vozite kad se nervirate????
Kako naš Bakir, svaki dan zgarga stotine kilometara makadama, asfalta, auto puta, i ne zali se ni blizu ko vi?!
Ne djeluje više. Ovi su mutirali, imuni su na duga svjetla i sve ostale uobičajene metode. Ovaj bi još usporio.
Na kraju, nije da me toliko nervira (tema je pa pominjem), više mi je nejasna logika: skoro si izazvao sudar suludo se ubacujući ispred jedinog vozila na tvojoj traci, a onda guslaš kao Filim Višnjić. Šta li je u toj glavi, osim one žice koja drža uši da ne spadnu?