Sirija

Locked
DzeBra

#14176 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote: i Poslanik je govorio o ovim sektama:

Poslanik s.a.w.s., rekao: „Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“
... aha, a koja od muslimanskih sekti koje danas postoje je na istome kao što je bio Poslanik i njegovi ashabi ?
udrch

#14177 Re: Sirija

Post by udrch »

DzeBra wrote:
udrch wrote: i Poslanik je govorio o ovim sektama:

Poslanik s.a.w.s., rekao: „Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“
... aha, a koja od muslimanskih sekti koje danas postoje je na istome kao što je bio Poslanik i njegovi ashabi ?
nijedna sekta, već oni koji žive prema onome kako je živio Poslanik i ashabi, ili se bar trude da žive kao oni..
Challenger__

#14178 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote:što se bolan kopaš dalje..ko i na koji način može provesti anketu sad u Siriji?
Ankete su najpouzdanija ali ne i jedina metodologija sondaže javnog mnjenja. Kako su došli do ovih procenata možemo da nagađamo, ali uopšte ne treba sumnjati da su sposobni napraviti kvalitetnu procjenu sa malim odstupanjima.

Čak i u ratnim uslovima.
DzeBra

#14179 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote:što se bolan kopaš dalje..ko i na koji način može provesti anketu sad u Siriji?
Eto može NATO preko međunarodnih organizacija koje djeluju na cijelom području Sirije i koje imaju direktan kontakt sa narodom :)
DzeBra

#14180 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote:i Poslanik je govorio o ovim sektama:
DzeBra wrote:... aha, a koja od muslimanskih sekti koje danas postoje je na istome kao što je bio Poslanik i njegovi ashabi ?
udrch wrote:nijedna sekta, već oni koji žive prema onome kako je živio Poslanik i ashabi, ili se bar trude da žive kao oni..
Ok, kontam. Ima li ih koji se danas trude da žive kao Oni ?
Klavikula

#14181 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Zahra, Nubol je odma pored.
15km sjeveroistocno je heliodrom Menegh. mislim da bi ubrzo i on mogao biti deblokiran.

btw. u Afrinuopet sukob terorista i Kurda. negdje sam procitao da je nekoliko stotina Hezbollahovaca tamo upuceno.
Challenger__

#14182 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Zahra, Nubol je odma pored.
15km sjeveroistocno je heliodrom Menegh. mislim da bi ubrzo i on mogao biti deblokiran.

btw. u Afrinuopet sukob terorista i Kurda. negdje sam procitao da je nekoliko stotina Hezbollahovaca tamo upuceno.
Hvala Zis.
_______

- kako pišu izraelski i ruski izvori, Rusija ne odustaje od ideje da "zatvori" Golan, te su, uprkos formalnim preprekama (traži se saglasnost Sirije i Izraela) dio svojih elitnih vazdušnodesatnih trupa već pripremili i preimenovali za UN misiju na Golanu. Prema Debki, bili bi "podržani" letećim MI-monstrumima.

Image

- zamjenica izraelskog ministra inostranih poslova Faina Kirschenbaum

Image

je danas govorila pomirljivije prema ovoj inicijativi, tako da postoje naznake da se i Izrael može saglasiti kao i sama Sirija.

Na ovaj način bi izraelska strana bila onemogućena da se preko Golana direktno miješa u rat u Siriji i popunilo bi se brojno stanje UN vojnika u ovoj UN zoni.
Klavikula

#14183 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
naklon do poda velemajstoru!
Challenger__

#14184 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Image
naklon do poda velemajstoru!
a vidi kako im to rade:

1. Izrael, NEĆE NI DA ČUJE; kaže Bibi "ne hvala";
2. Putin: "OK";
3. onda se oglasi levat iz diplomatskog backgrounda, pazi ovo, kidanje :lol: :lol: :lol:
This gave Pushkov the opening for his warning to Israel: That Israeli authorities would oppose this step (Putin’s offer) was not surprising, he said, but he warned about possible consequences: “Assad could be replaced by radical Islamists in comparison with whom Assad would seem an angel from heaven”.
4. :shock: ;
5. hanuma doministrica: "mislimo da se može pričat, vala..."
6. :lol: :lol: :lol:

top na h7
Challenger__

#14185 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Tiče se ove teme samo posredno, ali isti izvor citira izjavu izraelskog zvaničnika koji tvrdi da "Iran dijele sedmice od nuklearnog naoružanja".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14186 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» tolino

@Dzebra i @hocu ja da dijelim - kratko i jednostavno, ne trebaju mi usijane glave na forumu. spustite loptu.

a ako imate viška energije, danas na Marin Dvor. pred vašim vratima, u vašem komšiluku se dešavaju nepravde, a vi se borite protiv onih hiljadama kilometara daleko...
:-)
sumirprimus

#14187 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

basar wrote:
Mada moram priznati nije teško optuživati šiizam i Iran, a zašto bi i bilo kad...

...izrahell zato što će nestati od šiitske ruke,...

...Dokle idu te laži, propaganda i neosnovane optužbe...
pazi ovo!ovo ako nije govor mrznje i prijetnja nekome nestanku,ja onda ne znam sta je!mada sve je moguce na brdovitom balkanu...
tc tct c tctc
славянин

#14188 Re: Sirija

Post by славянин »

Ocekivano, izgleda da su napadi na civile i osveta u porastu od strane pobunjenika/terorista.Gubitke na frontovima izgleda "nadoknadjuju" bombaskim napadima i masakrima civila....

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22852957
vrbas1979

#14189 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Chmoljo wrote:

a ako imate viška energije, danas na Marin Dvor. pred vašim vratima, u vašem komšiluku se dešavaju nepravde, a vi se borite protiv onih hiljadama kilometara daleko...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
AleksoMKD

#14190 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Klavikula wrote:Zahra, Nubol je odma pored.
Ovi u Mengu su opkoljeni mislim skoro godinu dana, hrana i municija im se doprema padobranima, bas su izdrzali. Jos se vode borbe i izgleda da je zadnji napad FSA odbijen sa masovnim avionskim i helikopterskim napadom.
Isto je i sa bazom 17.
Challenger__ wrote: - kako pišu izraelski i ruski izvori, Rusija ne odustaje od ideje da "zatvori" Golan, te su, uprkos formalnim preprekama (traži se saglasnost Sirije i Izraela) dio svojih elitnih vazdušnodesatnih trupa već pripremili i preimenovali za UN misiju na Golanu. Prema Debki, bili bi "podržani" letećim MI-monstrumima.
Cekaj malo, koliko znam vojnici UN-a na Golanu nisu naoruzani. Mada pod uslovima pod kojima su tamo ne mogi ni biti poslani vojnici neke clanice SB-a pa je ovo mozda novi dil.
Ili Putin trola FSA :D

Idemo dalje, onog djecaka kojeg su ubili borci FSA zbog blasfemije su izgleda ubili zbog nesporazuma. Strani borci su ga culi i vjerovatno zbog drugacijeg akcenta/slenga "naculi" da je blasfemisao pa ga bicevali i ubili.
http://news.yahoo.com/teenager-15-execu ... ories.html
The boy, Mohammed Qatta, 14, reportedly refused to give a customer coffee, the Syrian Observatory for Human Rights reported Sunday.

"Even if [Prophet] Mohammed comes back to life, I won't," the boy said, who was known by his nickname "Salmo."

Extremist rebels driving past in a black car overheard the comment, the opposition Aleppo Media Center said. Qatta was taken away by the fighters and later brought back, his head wrapped with his shirt and his body covered with marks from whipping.

The rebels then read out the boy's sentence - not in a Syrian accent, but in classical Arabic. They accused the boy of blasphemy and told the crowd - which included the boy's parents - that anyone who insulted the Prophet would suffer a similar fate.

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 44221.html
It is thought Kattaa's customer was trying to get a free coffee and the boy responded "Even if Muhammad comes down, I will not give it as debt."
This was misinterpreted by the foreign fighters who took it for blasphemy.

Da se razumemo, ubistvo deteta zbog govora je vrh debilizma, al cisto me interesuje posto mu ne mogu vratiti zivot, niti zasiti ruke pogresno osudjenima za kradju, sta bi bilo sherijatski?
hAZNADAR

#14191 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

AleksoMKD wrote:

Idemo dalje, onog djecaka kojeg su ubili borci FSA zbog blasfemije su izgleda ubili zbog nesporazuma. Strani borci su ga culi i vjerovatno zbog drugacijeg akcenta/slenga "naculi" da je blasfemisao pa ga bicevali i ubili.
http://news.yahoo.com/teenager-15-execu ... ories.html
The boy, Mohammed Qatta, 14, reportedly refused to give a customer coffee, the Syrian Observatory for Human Rights reported Sunday.

"Even if [Prophet] Mohammed comes back to life, I won't," the boy said, who was known by his nickname "Salmo."

Extremist rebels driving past in a black car overheard the comment, the opposition Aleppo Media Center said. Qatta was taken away by the fighters and later brought back, his head wrapped with his shirt and his body covered with marks from whipping.

The rebels then read out the boy's sentence - not in a Syrian accent, but in classical Arabic. They accused the boy of blasphemy and told the crowd - which included the boy's parents - that anyone who insulted the Prophet would suffer a similar fate.

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 44221.html
It is thought Kattaa's customer was trying to get a free coffee and the boy responded "Even if Muhammad comes down, I will not give it as debt."
This was misinterpreted by the foreign fighters who took it for blasphemy.

Da se razumemo, ubistvo deteta zbog govora je vrh debilizma, al cisto me interesuje posto mu ne mogu vratiti zivot, niti zasiti ruke pogresno osudjenima za kradju, sta bi bilo sherijatski
?
Nema kazne za vehabije, imaju isuvise mocnu pozadinu i barem u ovom slucaju i Amerika, i Izrael i Saudija,.. ih stiti.

A nema ni morala buduci da je vise djece poginulo od njihove eruke nego od svih NATO bombi zajedno.
mmaar

#14192 Re: Sirija

Post by mmaar »

sumirprimus wrote:
basar wrote:
Mada moram priznati nije teško optuživati šiizam i Iran, a zašto bi i bilo kad...

...izrahell zato što će nestati od šiitske ruke,...

...Dokle idu te laži, propaganda i neosnovane optužbe...
pazi ovo!ovo ako nije govor mrznje i prijetnja nekome nestanku,ja onda ne znam sta je!mada sve je moguce na brdovitom balkanu...
tc tct c tctc
Lijepo je javno vidjeti sta tebe boli i brine. Ti si samo jedan od onih koji ovdje i na temi o kanceru i njegovim zlocinima javno iskazuju simpatije i podrsku za genocidni cionisticki rezim. Otuda i ne cudi tvoja podrska cionistickim droidima u Siriji, ali uzalud vam, jer zna se sta se radi s kancerogenim tkivom. ili hirurgija ili ce ga organizam tj. sam jevrejski narod odbaciti. Ista ta cionisticka elita drzi u ucijenjenim i sam jevrejski narod u okupiranoj Palestini i njoj ce sigurno doci kraj.
mrAdil

#14193 Re: Sirija

Post by mrAdil »

hAZNADAR wrote:
Nema kazne za vehabije, imaju isuvise mocnu pozadinu i barem u ovom slucaju i Amerika, i Izrael i Saudija,.. ih stiti.

A nema ni morala buduci da je vise djece poginulo od njihove eruke nego od svih NATO bombi zajedno.
Danas Bosnjaci prepoznaju o kakvoj se ideologiji radi. Uskoro im se osim u Americi, Izraelu, Saudiji, Britaniji i nekoliko satelitskih drzavica u zaljevu moze nazrijeti kraj. Nema sumnje da ce prvu zabranu vehabizam dozivjeti u muslimanskim nearapskim drzavama, jer ideologija koja se krije iza te sekte je opasna za buducnost.
Challenger__

#14194 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- portalima cirkuliše nepotvrđena vijest da je od strane terorista silovana dopisnica al-Jazeere:
Some reports by opposition activists claim that Al Jazeera reporter Ghada Oweis ...was raped by her own colleagues, members of the US listed terrorist group.

Image

We were unable so far to confirm the report, however the sources
reporting this on social media sites are confirming the news and some
went as far as saying the reporter is in a total shock and her news
channel, known to have close ties with radical terrorists, is trying to
prevent the reporter from affirming the news by ways of pressure and
seduction with a huge amount of money to maintain the good image of the
terrorists fighting the Syrian people and their state.
We do hope the news is not true, even if this specific news channel
have contributed a lot in the disinformation and fabrication of news
against Syria causing much of the deaths, chaos and destruction in the
country.
"An Al-Nusra leader rapes another Al Jazeera reporter" - LINK
Klavikula

#14195 Re: Sirija

Post by Klavikula »

zbunili se momci, niko im nije reko da je novinarka iz njihove 463. katarske udarne brigade, odjeljenje za propagandu pa poletili na nju da ih SAA ne bi suha kurca na onaj svijet poslala.
славянин

#14196 Re: Sirija

Post by славянин »

Klavikula wrote:zbunili se momci, niko im nije reko da je novinarka iz njihove 463. katarske udarne brigade, odjeljenje za propagandu pa poletili na nju da ih SAA ne bi suha kurca na onaj svijet poslala.
Sta njih briga ionako ih cekaju djevice :mrgreen: :mrgreen:
frontirac

#14197 Re: Sirija

Post by frontirac »

vrbas1979 wrote:
Chmoljo wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nećemo da se borimo sa nevjernicima ni za šta. Ko ih je birao taj nek protestvuje, biće ponižen svakako :D Hahahaha Iphone revolucija sa gradskim šminkerima...
frontirac

#14198 Re: Sirija

Post by frontirac »

A nema ni morala buduci da je vise djece poginulo od njihove eruke nego od svih NATO bombi zajedno.[/quote]

A koliko su pobili u Sarajevu od 92 do 95 te "vehabije"? 0 ? A srbi? Još odkopavamo grobnice. Zato šuti.
frontirac

#14199 Re: Sirija

Post by frontirac »

славянин wrote:Ocekivano, izgleda da su napadi na civile i osveta u porastu od strane pobunjenika/terorista.Gubitke na frontovima izgleda "nadoknadjuju" bombaskim napadima i masakrima civila....

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22852957
Ako ako :D samo tako.... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14200 Re: Sirija

Post by Truba »

baci bombu goni bandu sve do Katara :lol: :lol: :lol:

Image

stići će vas Božja pravda i u Rijadu
Locked