Logosoft
Moderator: Benq
- MTV
#14176 Re: Logosoft ALL ABOUT
Semirce nam se nije javio dal radi kod njega. Sta li se sjebalo u Logosoftu jos pojedina naselja ne rade?!
- MTV
#14177 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene je to juce kostalo 5 maraka, ne u biznisu nego u zvanju tehnicke 2 KM, eronet lopovi samo sto sam otvorio forum ode 2 KM i kad sam nasao podatke za mobilni net za jedan dan otislo jos 1 KM...Rugafet wrote:Kad nestane neta odjednom svi teski biznismeni, svima za posla treba
- semirsar
#14178 Re: Logosoft ALL ABOUT
pa javio se ja, a net je dos'o nesto malo iza 22h.MTV wrote:Semirce nam se nije javio dal radi kod njega. Sta li se sjebalo u Logosoftu jos pojedina naselja ne rade?!
Sranja se desavaju, a ovo nije nesto do njih, k'o sto @Pretor rece, visa sila, jbg... moja jedina zamjerka bi bila zbog duzine trajanja popravka.
Garant su se svi po navici rasprsili kudkojimilimoji pa vikend je vec uveliko poceo jos u cetvrtak navece
Ali opet, nijesam bio tamo, nije niko od nas, tako da neznamo koliko je tezak kvar bio. Sve u svemu, LOL je i dalje nedodirljiv po pitanju stabilnosti i brzine rjesavanja problema.
- MTV
#14179 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisi javio da ti radi.
Zvao sam ih da eto prijavim da po milioniti put kanal MTV Adria u ovo doba neradi (u 11 sati pa nadalje), kaze da ce srediti, da su juce imali tezak kvar na optici i da ekipa radi i da ce u toku dana biti sve uredu. Preletio sam sve ostale kanale osnovnog paketa i sve radi sem tog.
Zvao sam ih da eto prijavim da po milioniti put kanal MTV Adria u ovo doba neradi (u 11 sati pa nadalje), kaze da ce srediti, da su juce imali tezak kvar na optici i da ekipa radi i da ce u toku dana biti sve uredu. Preletio sam sve ostale kanale osnovnog paketa i sve radi sem tog.
- afannedim
#14180 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
- semirsar
#14181 Re: Logosoft ALL ABOUT
pa koriste se stari VHS snimci, mozda cak i oni sto hi ja bacih prosle hefteafannedim wrote:Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
- afannedim
#14182 Re: Logosoft ALL ABOUT
A nebo me čudilo, ja još držim kasete za nedaj Bože 
- MTV
#14183 Re: Logosoft ALL ABOUT
Taj kanal fataju sa analogne antene koja izgleda nije fino nastimana, znas ono okreni za milimetar i dok je drzis valja onda pustis slika puna mrava.semirsar wrote:pa koriste se stari VHS snimci, mozda cak i oni sto hi ja bacih prosle hefteafannedim wrote:Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
Kanal nije digitalizovan i koriste VHS kasete, sjecas se odrona skike na FTV i kad je dosla digitalna oprema slika ko mlijeko al ni to nije to. Moze bolje.
Dok kod MTV Adrije kad bljesne sunce nema slike, kad dodje oblak ima slike
Nazovi ih za TV SA i pitaj kad ce Vogosca
- afannedim
#14184 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hema je bitnija od vogosceMTV wrote:Taj kanal fataju sa analogne antene koja izgleda nije fino nastimana, znas ono okreni za milimetar i dok je drzis valja onda pustis slika puna mrava.semirsar wrote:pa koriste se stari VHS snimci, mozda cak i oni sto hi ja bacih prosle hefteafannedim wrote:Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
Kanal nije digitalizovan i koriste VHS kasete, sjecas se odrona skike na FTV i kad je dosla digitalna oprema slika ko mlijeko al ni to nije to. Moze bolje.
Dok kod MTV Adrije kad bljesne sunce nema slike, kad dodje oblak ima slike![]()
![]()
Nazovi ih za TV SA i pitaj kad ce Vogosca![]()
- LiP again
- MTV
#14186 Re: Logosoft ALL ABOUT
kod mene radi
s tim da BHT ide od 8 ujutro

obrisi kolacice i ostale stvarcice sto znaju zezati
al posto imaju neki veliki kvar neki korisnici jos uvijek nemaju usluge.
s tim da BHT ide od 8 ujutro

obrisi kolacice i ostale stvarcice sto znaju zezati
al posto imaju neki veliki kvar neki korisnici jos uvijek nemaju usluge.
- LiP again
#14187 Re: Logosoft ALL ABOUT
Safari uredno radi, sad evo probao, dok Chrome ne fercera.
- semirsar
#14188 Re: Logosoft ALL ABOUT
zar nisi jos pres'o, anamotamo u njihaLiP again wrote:Safari uredno radi, sad evo probao, dok Chrome ne fercera.
- MTV
#14189 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jok ba, potpisao robovlasnicki ugovor krajem prosle godine.
- semirsar
#14190 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma znam da je ganj'o neke sheme za raskid... za nadati se da je bio pametniji i na godinu jaram priFatioMTV wrote:Jok ba, potpisao robovlasnicki ugovor krajem prosle godine.
- LiP again
#14191 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nisam ja bio pod ugovorom uopste, nego mislio preci na Telemach, ali uzeo ipak na LOL-u slican paket zbog akcije i skresao mjesecni racun za 10ak maraka, a potpisan na 24 mjeseca.
Usput, doslo je vrijeme da M:tel ima daleko bolju ponudu od Logosofta, ljudi su pokidali - narocito paketi u zgradama sa GPON prikljuckom.
Gledam ovaj quadro extra http://www.mtel.ba/open-quadro - 100 KM, ali ukljucen i mobilni sa 4gb neta i 3000 minuta prema svim mrezama u BiH. TV paket najjaci na trzistu, 60/30 Mbps.
A nekad smo im se smijali...
Usput, doslo je vrijeme da M:tel ima daleko bolju ponudu od Logosofta, ljudi su pokidali - narocito paketi u zgradama sa GPON prikljuckom.
Gledam ovaj quadro extra http://www.mtel.ba/open-quadro - 100 KM, ali ukljucen i mobilni sa 4gb neta i 3000 minuta prema svim mrezama u BiH. TV paket najjaci na trzistu, 60/30 Mbps.
A nekad smo im se smijali...
- MTV
#14192 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ispravka Telemach ima najjaci TV paket na trzistu.
Samo sportiste privlaci 6 SK i 6 arena u osnovnom paketu i to jos bez ijednog HD kanala.
Mtelov GPON moze koristiti 5 i po ljudi u odnosu koliko jos imaju pretplatnika.
Bilo bi sjajno kada bi Logosoft uspio uvrstiti HBO SD i HD. Hbo ima neki uvjet za minimalni broj pretplatnika ili umjesto toga podhitno FOX grupaciju u HD (FOX HD, FOX Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, 24 kitchen HD). I npr. staviti FOX HD i National Geographic HD u osnovni paket a ostale u HD paket. Time bi dobrano popravili HD kanale u osnovnom i HD paketu. One wanna be HD A1, vip, kanal6, televizija 5 su max 480p. Osim yt spotova koji se vrte na vip i kanalu 6 koji su stvarno HD.
Logosoft bi trebao poceti razmisljati o uvodjenju optike do samog korisnika (ako zanemarimo novogradnju Nova Otoka i slicno) tj. routera jer granica u downloadu preko parice je dosegla svoj maksimum npr od onih 120 Mbps nemogu ispuniti bude max 100 ako i toliko. Upload se moze jos povecati, max nije dostignut, ovo sto nude je sica.
Sve mi se cini da je mtel dobio SK a da je Logosoft umjesto SK dobio sve Cinestare. Pod dobio mislim platio. I da to bi to. Onda bi posteno bilo da sa liste resivera konacno uklone kanale United Medie (SK1, SK2, SK3, SK GOLF, Lov i Ribolov, Ultra, Mini Ultra, Hema). Ovako vuku za nos, mozda bude, bice, samo sto nije, doce, dolazi uskoro...
Napisah roman
Samo sportiste privlaci 6 SK i 6 arena u osnovnom paketu i to jos bez ijednog HD kanala.
Bilo bi sjajno kada bi Logosoft uspio uvrstiti HBO SD i HD. Hbo ima neki uvjet za minimalni broj pretplatnika ili umjesto toga podhitno FOX grupaciju u HD (FOX HD, FOX Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, 24 kitchen HD). I npr. staviti FOX HD i National Geographic HD u osnovni paket a ostale u HD paket. Time bi dobrano popravili HD kanale u osnovnom i HD paketu. One wanna be HD A1, vip, kanal6, televizija 5 su max 480p. Osim yt spotova koji se vrte na vip i kanalu 6 koji su stvarno HD.
Logosoft bi trebao poceti razmisljati o uvodjenju optike do samog korisnika (ako zanemarimo novogradnju Nova Otoka i slicno) tj. routera jer granica u downloadu preko parice je dosegla svoj maksimum npr od onih 120 Mbps nemogu ispuniti bude max 100 ako i toliko. Upload se moze jos povecati, max nije dostignut, ovo sto nude je sica.
Sve mi se cini da je mtel dobio SK a da je Logosoft umjesto SK dobio sve Cinestare. Pod dobio mislim platio. I da to bi to. Onda bi posteno bilo da sa liste resivera konacno uklone kanale United Medie (SK1, SK2, SK3, SK GOLF, Lov i Ribolov, Ultra, Mini Ultra, Hema). Ovako vuku za nos, mozda bude, bice, samo sto nije, doce, dolazi uskoro...
Napisah roman
- avaks
#14193 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mala ispravka, nemaš više HBO u sd 
- MTV
#14194 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima mtel, max TV, Total TV SD i HD dok BH Telecom, Eronet samo SD. Telemach samo HD.avaks wrote:Mala ispravka, nemaš više HBO u sd
Dok Telemach, total TV Cinestar premiere samo HD a Logosoft bnet, iskon.. SD i HD. Degradiraju HD verziju u SD...
- avaks
#14195 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vidiš nisam znao da degradiraju 
Doduše imam HBO Premium ali sve su HD kanali (i ne bunim se)
Doduše imam HBO Premium ali sve su HD kanali (i ne bunim se)
- MTV
#14196 Re: Logosoft ALL ABOUT
Malo sam konfuzno napisao gore cinestar premiere degradiraju pojedini operateri u SD. Dok HBO postoji jos uvijek SD i HD verzija.
Ko bi se bunio za SD pored HD. Samo neko nenormalan
Ko bi se bunio za SD pored HD. Samo neko nenormalan
-
bluesjunior
#14197 Re: Logosoft ALL ABOUT
na Grbavici dostize i te kako, kod mene se nesto bilo zeznulo u razvodnoj kutiji navodno u podrumu, serviser logosoftov kad je to popravio (dosao 15 minuta nakon poziva) popeo se kod mene da provjeri jel sve ok; pao na oko kad sam pustio speedtest.MTV wrote:Ispravka Telemach ima najjaci TV paket na trzistu.
Samo sportiste privlaci 6 SK i 6 arena u osnovnom paketu i to jos bez ijednog HD kanala.Mtelov GPON moze koristiti 5 i po ljudi u odnosu koliko jos imaju pretplatnika.
Napisah roman
- MTV
#14198 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sve zavisi od kvalitete parice, ako je losa pisi propalo.
- afannedim
#14199 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uskoro ide TVSAHD
- MTV
#14200 Re: Logosoft ALL ABOUT
afannedim wrote:Uskoro ide TVSAHD
Stvarno ili?