pogledaj na lijevoj strani ekrana imaju neke 3 watch liste. on automatski prebaci na neku bezveznu. samo klikni na pravu pa ce ti tu biti stvari.hava123 wrote:Što se dešava sa ebay stranicom, kad kliknem na "watching" piše mi "You are not watching any items". a imam dosta toga što ja "watching"![]()
Jel to nešto do njih, greška na stranici?
Neće ni u chrome ni u mozilli.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- spree
#14176 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
Volition
#14177 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Doslo na carinu, proslo carinu...
Nisam slao nikakve dokumente, ko ce ga znat kako su ovo zavrsili i koliko ce da me zakinu.
- Rene Higuita
#14178 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni je poslan telefon sa Aliexpressa preko Singapurske poste 10.04., vjerovatno ce nam doci svima(koji primaju preko Sing post) u isto vrijeme, cim napune kontejner na nekom medjuodredistu.

- kafanski_covjek
#14179 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
samo udri F5spree wrote:pogledaj na lijevoj strani ekrana imaju neke 3 watch liste. on automatski prebaci na neku bezveznu. samo klikni na pravu pa ce ti tu biti stvari.hava123 wrote:Što se dešava sa ebay stranicom, kad kliknem na "watching" piše mi "You are not watching any items". a imam dosta toga što ja "watching"![]()
-
naxx
#14180 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ipak se krece 

Jel ovo znaci da ide paket direktno na adresu, tj. nije poslan za carinu?

-
hava123
#14181 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na komp je ok, šteka na mobitelu.kafanski_covjek wrote:samo udri F5spree wrote:pogledaj na lijevoj strani ekrana imaju neke 3 watch liste. on automatski prebaci na neku bezveznu. samo klikni na pravu pa ce ti tu biti stvari.hava123 wrote:Što se dešava sa ebay stranicom, kad kliknem na "watching" piše mi "You are not watching any items". a imam dosta toga što ja "watching"![]()
-
papebih
#14182 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ooo ide roba, ima nadenaxx wrote:Ipak se krece
-
nightvision
#14183 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Isti slucaj, samo sto nista ne dolazi vec cetvrti dan. Ili negdje ipak ceka papirologiju s carine ili magarcima prevoze postu iz sa u tz.Volition wrote:Doslo na carinu, proslo carinu...
Nisam slao nikakve dokumente, ko ce ga znat kako su ovo zavrsili i koliko ce da me zakinu.

- Sodom1
#14184 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa ja sam mu slao e mail , nista nije odgovorio.Mehemed wrote:Možeš samo zamoliti prodavača da poništi narudžbe, a ako ne poništi, ako otvori caseove za 5 neplačenih narudžbi bye bye account, bit ćeš banovan.
Pa nek me banuju ja cu otvoriti novi
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14185 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moja ako dođe do 20.04. u Sarajevo ja ću bit zadovoljan(naručeno 27.03. a od 03.04. stoji ta promjena na trackingu)Rene Higuita wrote:Meni je poslan telefon sa Aliexpressa preko Singapurske poste 10.04., vjerovatno ce nam doci svima(koji primaju preko Sing post) u isto vrijeme, cim napune kontejner na nekom medjuodredistu.
Da, tako je. Danas, sutra ili najkasnije u Ponedjeljak je kod tebe, a svojoj se nadam da stigne u Sarajevo u toku sljedeće sedmicenaxx wrote:Ipak se krece
-
nightvision
#14186 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Srecom pa mi ne bi mrsko svratiti do poste i provjeriti sta je s paketa, uredno stiglo i obavijesten ali je neki papak uzeo s vrata obavijest. Elem nejse, ono "evidentiranje carinskih podataka" znaci da su otvarali paket ali ne i carinili pa ce naplatiti samo 2.5 KM + 1 KM sto uzme posta za proviziju.nightvision wrote:Isti slucaj, samo sto nista ne dolazi vec cetvrti dan. Ili negdje ipak ceka papirologiju s carine ili magarcima prevoze postu iz sa u tz.
- seoBIH
#14187 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To znači da je bilo na carini i da se moglo cariniti ili ne, kao što nisu.
-
Volition
#14188 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigao paket i papir da potpisem, pise oslobodjen carine.
Vjerovatno jer paket izgleda kao da je pao iz aviona.
Srecom sve uredno i ispravno.
Samo 9.5 km zbog otvaranja paketa.
Vjerovatno jer paket izgleda kao da je pao iz aviona.
Srecom sve uredno i ispravno.
Samo 9.5 km zbog otvaranja paketa.
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#14189 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Slanje malih pošiljki u inostranstvo.
Koliko košta, otprilike i kakva su iskustva, sa TN.
Trebam poslat nekih 50 gr težak paketić
-
Mehemed
#14190 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://bhp.ba/kalkulator/1/0/36.htmlNexus2 wrote:Slanje malih pošiljki u inostranstvo.
-
edossbest
#14191 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav svima ! Novi sam na ovom forumu i napravio sam Account samo radi ove diskusije oko Ebay.. Vec 10 godina narucujem preko ebay neke sitne stvari koje odprilike nemozemo kupiti u BIH, problemi nastaju prilikom isporuke robe jer 20% stvari nikada ne dodje na moju adresu, iako imaju tracking brojeve ne kompletne ali ima trag da je uslo u Sarajevo pa se tada prestaje sa pracenjem. Znaci vec je to dokaz da negdje nestanu paketi dali u Sarajevu na sortiranju paketa ili u Tuzli na sortiranu paketa ili ipak je to do postara, sve me uvijek podsjeti na ovaj snimak o postaru koji je prokockao pemzije https://www.youtube.com/watch?v=OsEXsQ9frwQ ... ne mogu ja da vjerujem da se paketi zagube, znam da neki zloupotrebe ebay selere pa refundaju ipak primljene pakete ja ne zelim to, a ne zelim ni da neko uzme ono sto sam ja platio jer to je krivicno djelo koje se samo u ovoj nasoj drzavi ne procesuira... Jednom sam narucio nekih stvarcica za 100$ od jedno 10 sellera u isto vrijeme sve je stiglo u Sarajevo i izgubio se svaki trag, nijedan paket nisam dobio trazio sam refund od ljudi i ebay me opomenuo, kontaktirao sam sellere nakon 2 mjeseca nijedan paket se nije vratio na njihovu adresu, sad u zadnjih par mjeseci imam iste probleme 7-8 paketa nije stigo,evo sad i jedan paketic sa detaljnijim brojem za pracenje :
Pogledajte samo ovo
Paket stigao u Tuzlu
10.04.2017 20:50
Arrived at sorting center
Tuzla
71110552156
11.04.2017 20:50
Item being handed by local courier, tracking ended.
Tuzla
Pitam postara juce imal sta za mene kaze nema... Nije velika cijena paketa mozda 5$ na aukciji jedan metalni stalak poslat nekom avio postom stiglo za 7 dana, vjerovatno im je bio tezak napipali aluminijske dijelove pa otvorili...
Mene zanima :
Dali ima nacin da se provjere paketi bez broja za pracenje osim da pitam svog lokalnog postara ?
Dali ima nacina da prijavimo nekom nadleznom organu ako sumnjamo u zloupotrebu polozaja ?
Dali bi se moglo prijaviti ako imamo 100% dokaz da neko krade posiljke ?
Pogledajte samo ovo
Paket stigao u Tuzlu
Tuzla
71110552156
Tuzla
Pitam postara juce imal sta za mene kaze nema... Nije velika cijena paketa mozda 5$ na aukciji jedan metalni stalak poslat nekom avio postom stiglo za 7 dana, vjerovatno im je bio tezak napipali aluminijske dijelove pa otvorili...
Mene zanima :
Dali ima nacin da se provjere paketi bez broja za pracenje osim da pitam svog lokalnog postara ?
Dali ima nacina da prijavimo nekom nadleznom organu ako sumnjamo u zloupotrebu polozaja ?
- kloniran
#14192 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nema
ima
moze
ima
moze
- victom
#14193 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
naručuj sa tracking brojem.edossbest wrote:...
Kad biraš na ebayu imas cesto opciju da izaberes vrstu posiljke.
A imas opciju da narucujes na Aliexpressu, ima sve sto i na ebay, samo jeftinije + obicno imas tracking broj.
To je brze rijesenje nego da ganjas postara.
A ako bas imas dokaze (video/audio) onda ganjaj i to.
Samo tesko je takve dokaze skupiti.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:29, edited 2 times in total.
-
Mehemed
#14194 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Te tracking brojeve možeš okačiti mačku o rep. Naručuj sa pravim tracking brojevima koji imaju dva slova na početku i dva na kraju, te se pošiljke ne mogu izgubiti jer se prate i u državi prispjeća, sve dok ne stignu do tebe, a taj tracking sa dva slova i brojevima do kraja ili samo brojevima okači mačku o rep, oni su neprecizni do bola i često zna pisati da je stiglo u Sarajevo 3-4 dana nakon narudžbe a ono stigne tek nakon mjesec i po na adresu.edossbest wrote:...
-
papebih
#14195 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Primjetio sam da na bhp.ba brzo odgovaraju na pitanja, djeluju uredni. Napisi svoju situaciju, realno kod nas je sasvim moguce da ti to neko mahne jer smo postali djonovi od ljudi, a postar vidi nema tracing, nije preporuka, veli ko ga.... Ovo jest gubljenje duse, ali brate tebi to previse ne dolaziedossbest wrote:Pozdrav svima ! Novi sam na ovom forumu i napravio sam Account samo radi ove diskusije oko Ebay.. Vec 10 godina narucujem preko ebay neke sitne stvari koje odprilike nemozemo kupiti u BIH, problemi nastaju prilikom isporuke robe jer 20% stvari nikada ne dodje na moju adresu, iako imaju tracking brojeve ne kompletne ali ima trag da je uslo u Sarajevo pa se tada prestaje sa pracenjem. Znaci vec je to dokaz da negdje nestanu paketi dali u Sarajevu na sortiranju paketa ili u Tuzli na sortiranu paketa ili ipak je to do postara, sve me uvijek podsjeti na ovaj snimak o postaru koji je prokockao pemzije https://www.youtube.com/watch?v=OsEXsQ9frwQ ... ne mogu ja da vjerujem da se paketi zagube, znam da neki zloupotrebe ebay selere pa refundaju ipak primljene pakete ja ne zelim to, a ne zelim ni da neko uzme ono sto sam ja platio jer to je krivicno djelo koje se samo u ovoj nasoj drzavi ne procesuira... Jednom sam narucio nekih stvarcica za 100$ od jedno 10 sellera u isto vrijeme sve je stiglo u Sarajevo i izgubio se svaki trag, nijedan paket nisam dobio trazio sam refund od ljudi i ebay me opomenuo, kontaktirao sam sellere nakon 2 mjeseca nijedan paket se nije vratio na njihovu adresu, sad u zadnjih par mjeseci imam iste probleme 7-8 paketa nije stigo,evo sad i jedan paketic sa detaljnijim brojem za pracenje :
Pogledajte samo ovo
Paket stigao u Tuzlu
Tuzla
71110552156
Tuzla
Mene zanima :
-
hali gali halid
#14196 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije mi se nikad desilo da ovoliko cekam narudzbu iz USA, preko USPS, ima i TN, nema ni da je preko bare krenuo. Sad ce haman isteci krajnji rok...
- zincx
#14197 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Desilo se meni sa dvije pošiljke u, jedna poslata početkom decembra, dobio je u februaru, druga 28 januara, dobio je neki dan... obadvije išle preko JFK, ove preko Čikaga stizale redovno...hali gali halid wrote:Nije mi se nikad desilo da ovoliko cekam narudzbu iz USA, preko USPS, ima i TN, nema ni da je preko bare krenuo. Sad ce haman isteci krajnji rok...
-
jahac96
#14198 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da vam iskreno kazem i meni svaka deseta posiljka ne stignu.
Sada imam malo drugaciji problem, poslao mi kinez poruku da mu se kontenjer ostetio i da se moj item unistio i da zeli da mi vrati pare, haj reko normala vrati pa ako dodje sve oke vratit cu ja tebi opet
Kad dan kasnije ja dobio refund za 2 stvari koje sam narucio od njega puno ranije, ali ne i za onu za koju mi je slao poruku...
Ja mu se opet javim pitam ga da nije sta fulio jer mi je dao refund za druge dvije ali ne i za ovo. On odgovara porukom da mi je dao refund i dao mi neka 2 transakcijska broja, ni ti spominje ovo 2 itema ni nista... Udjem na paypal i dalje stoji da imam refund samo za ovo dvoje ali transakcijski brojevi nisu kao oni sto je on meni poslao...
Sta covjek sada da radi, ja mislim da je najpametnice da cekam i da vidim sta ce mi stici, ako ne stigne nista traziti pare i za ono trece, a ako sta dodje vratim mu pare preko paypala.
Ali opet sto imam bezveze cekati kad je covjek fino rekao da se unistio i sam se ponudio da dadne refund i kaze da ga je dao ali para nema
Sada imam malo drugaciji problem, poslao mi kinez poruku da mu se kontenjer ostetio i da se moj item unistio i da zeli da mi vrati pare, haj reko normala vrati pa ako dodje sve oke vratit cu ja tebi opet
Kad dan kasnije ja dobio refund za 2 stvari koje sam narucio od njega puno ranije, ali ne i za onu za koju mi je slao poruku...
Ja mu se opet javim pitam ga da nije sta fulio jer mi je dao refund za druge dvije ali ne i za ovo. On odgovara porukom da mi je dao refund i dao mi neka 2 transakcijska broja, ni ti spominje ovo 2 itema ni nista... Udjem na paypal i dalje stoji da imam refund samo za ovo dvoje ali transakcijski brojevi nisu kao oni sto je on meni poslao...
Sta covjek sada da radi, ja mislim da je najpametnice da cekam i da vidim sta ce mi stici, ako ne stigne nista traziti pare i za ono trece, a ako sta dodje vratim mu pare preko paypala.
Ali opet sto imam bezveze cekati kad je covjek fino rekao da se unistio i sam se ponudio da dadne refund i kaze da ga je dao ali para nema
- victom
#14199 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ljudi ovo je nešto zapelo. opet skupljaju 10 tona negdje.
sve je "u zraku" vec 21 dan. tako pise "shipped by air".
sve je "u zraku" vec 21 dan. tako pise "shipped by air".
Last edited by victom on 01/03/2021 05:29, edited 2 times in total.
-
naxx
#14200 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
papebih wrote:Ooo ide roba, ima nade. Sad ce to na vrata tebi bahnut
Jučer ništa, danas isto ništa, što znači da u ponedjeljak ce doći ...Mehemed wrote: Da, tako je. Danas, sutra ili najkasnije u Ponedjeljak je kod tebe, a svojoj se nadam da stigne u Sarajevo u toku sljedeće sedmice