HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
B Ling

#14176 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

supercali wrote: Otkud znas da vec nisam poslao kritiku zahtkev i sl na sve strane
A ovdje pisemo jer razmjenjujemo misljenja jer mozda neko ima bolji prijedlog kako zahtjevati arene ili bilo koji drugi kanal
Mozda neko zna razlog vise zasto je ovo ovako
Nemoj biti jednosmjeran
Brate radish sizifov posao, svaka ti cast na zivcima.

@83kekeracun

zar tebi brate nije lakse preskociti temu i pustit nas da kukamo, sto se raspravljash u tudje ime nisi jasan nikako.

@maharadza

E cuj 2006, gdje je nadje ja SK tad imao, gledao engleze. :) Nije ti argument niakakav. Uzivaj u ovim kratkonogim siptarima i mrljavcima.
supercali

#14177 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Da ne ulijeces kao padobranac i da ne ubjedjujes ljude da idu na moju tv da se pomire sa samo sk kanalima do sad smo mogli konstruktivno traziti i ja i ti arene a sutra i cinestar iako ga ja ne gledam recimo al radi tebe i ostalih koji gledaju podrzao bih novi cinestar kanal a mozda i ja pogledam nesto na njemu a ocekuje se valjda da i ti podrzis uvodjenje arena
Ok jest teze ocekivati znajuci pozadinu al vrijedi pokusati
A i vjetrenjace se pobijede ako ima volje i ako su ljudi slozni jer ja sam necu izboriti sct private i sl kao ni ti sam cinestar ni kakaljin arene a ako zajedno trazimo sve moguce je dobiti pa makar jedan od tih kanala bolje nego nista
N8je bitno ko nas je preuzeo
kakaljin

#14178 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

supercali wrote:Da ne ulijeces kao padobranac i da ne ubjedjujes ljude da idu na moju tv da se pomire sa samo sk kanalima do sad smo mogli konstruktivno traziti i ja i ti arene a sutra i cinestar iako ga ja ne gledam recimo al radi tebe i ostalih koji gledaju podrzao bih novi cinestar kanal a mozda i ja pogledam nesto na njemu a ocekuje se valjda da i ti podrzis uvodjenje arena
A i vjetrenjace se pobijede ako ima volje i ako su ljudi slozni jer ja sam necu izboriti sct private i sl kao ni ti sam cinestar ni kakaljin arene a ako zajedno trazimo sve moguce je dobiti pa makar jedan od tih kanala bolje nego nista
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Maharadza

#14179 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

B Ling wrote:
supercali wrote: Otkud znas da vec nisam poslao kritiku zahtkev i sl na sve strane
A ovdje pisemo jer razmjenjujemo misljenja jer mozda neko ima bolji prijedlog kako zahtjevati arene ili bilo koji drugi kanal
Mozda neko zna razlog vise zasto je ovo ovako
Nemoj biti jednosmjeran
Brate radish sizifov posao, svaka ti cast na zivcima.

@83kekeracun

zar tebi brate nije lakse preskociti temu i pustit nas da kukamo, sto se raspravljash u tudje ime nisi jasan nikako.

@maharadza

E cuj 2006, gdje je nadje ja SK tad imao, gledao engleze. :) Nije ti argument niakakav. Uzivaj u ovim kratkonogim siptarima i mrljavcima.
Neću valjda "slavnu" Cosa nostra ligu gledati?! 8-)
Last edited by Maharadza on 02/01/2016 17:47, edited 1 time in total.
B Ling

#14180 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Maharadza wrote:Neću valjda Cosa nostra ligu gledati?! 8-)
Gledaj brate sta hocesh u tome i jest poenta, ja ne mogu jbg.a.
supercali

#14181 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ovo nije tacno da arene traze da nema sport klubova to jedino sk trazi da nema arena
A ljudi zbog sukoba gube pare
Da sam tm uvrsti arene u ponudu pokupili bi jos raje sa moje tv logosofta i sl na svoju mrezu i imali vece koriati nego sada
Sada ce vjerovatno raje preci sa tm i hs na moju tv lol i sl jer ovi nemaju arene i tako gube i korisnike i njihovo povjerenje i sve ostalo
kakaljin

#14182 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
supercali wrote:Da ne ulijeces kao padobranac i da ne ubjedjujes ljude da idu na moju tv da se pomire sa samo sk kanalima do sad smo mogli konstruktivno traziti i ja i ti arene a sutra i cinestar iako ga ja ne gledam recimo al radi tebe i ostalih koji gledaju podrzao bih novi cinestar kanal a mozda i ja pogledam nesto na njemu a ocekuje se valjda da i ti podrzis uvodjenje arena
ne nagovaram ja nikoga da pređe na bilo kojeg operatera, već ako ti se nešto ne sviđa zašto to koristiš, ideš od toga što dalje, a ne kukaš kako nevalja.eto pročitaj problem vezano za SK i arene pametnom dosta.
Pa hajde onda reci nam na koga da predjemo ko je dostupan da ima i arene i SK pa da predjemo.

Ako tebe ne interesuje i nezelis podrzati nas da se izborimo i za arene i za SK i za cinestar premier i za ostale kanale onda nas popusti sa tim tvojim pricama i nemoj nam se mjesati u rasprave.

Evo ja konkretno sada imam i moja tv i hs/telemach prikljuceno i gledam i imam i SK i arene, ali se borim da i ostali imaju mogucnost to sve gledati kao i ja preko jednog operatera. Zato ako tebe to ne interesuje onda popusti nas.

I to sto stavljas da pisanja od telemacha pa svaka kuca trazi da se prikaze tacan broj korisnika da bi se mogla odrediti cijena, a sve je jasno sto se tice telemacha sa odlukom konkurencijskog vijeca i suda. Zasto onda ako je to istina sto telemach pise ne pokrene pitanje kod RAK-a, konkurencijskog vijeca i suda, pa da se odluci ko je u pravu ili ne.
supercali

#14183 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Iza Horizonta wrote:
ne nagovaram ja nikoga da pređe na bilo kojeg operatera, već ako ti se nešto ne sviđa zašto to koristiš, ideš od toga što dalje, a ne kukaš kako nevalja.eto pročitaj problem vezano za SK i arene pametnom dosta.
Kako ne nagovaras ako kazes idi na moju tv i cao
Ako je moguce dodati a moze nesto sto ti se svidja na vec postojecu uslugu onda mi je bolje to nego mjenjati operatera raskini ugovor sa jednim ajde sa drugim cekaj dok prikljuce nemas hustler mozda ili tamo neki history16 koji si imao na hs-u ili telemahu sada i sl
kakaljin

#14184 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
supercali wrote:Ovo nije tacno da arene traze da nema sport klubova to jedino sk trazi da nema arena
Da sam tm uvrsti arene u ponudu pokupili bi jos raje sa moje tv logosofta i sl na svoju mrezu i imali vece koriati nego sada
Sada ce vjerovatno raje preci sa tm i hs na moju tv lol i sl jer ovi nemaju arene i tako gube i korisnike i njihovo povjerenje i sve ostalo
otkud ti znaš da nije istina daj link nešto a ne na pamet pišeš, kakvi će transferi biti ko će sa hs ili telemah na neke druge opcije nije me briga to nije moj problem, meni spočitavaš da ja pozivam ljude da idu na moju tv a sada ti vidovit i predviđaš masovni egzodus, pa jebo ga daj barem malo dosljednosti!!dakle da ponovim SK i arene nespojivo na telemahu.
Pa nespojivo je jer dosta korisnika kao ti i sutis na ovakve stvari, a da se dosta korisnika pocne buniti itekako bi bilo moguce imati i jedno i drugo.
supercali

#14185 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Iza Horizonta wrote:
supercali wrote:Ovo nije tacno da arene traze da nema sport klubova to jedino sk trazi da nema arena
otkud ti znaš da nije istina daj link nešto a ne na pamet pišeš, kakvi će transferi biti ko će sa hs ili telemah na neke druge opcije nije me briga to nije moj problem, meni spočitavaš da ja pozivam ljude da idu na moju tv a sada ti vidovit i predviđaš masovni egzodus, pa jebo ga daj barem malo dosljednosti!!dakle da ponovim SK i arene nespojivo na telemahu.
Ocito ne znas sta je dosljednost onda
Ja prognoziram a ne da nagovaram to su dvije razlicite stvari a zasto predvidjam? Zato jer mnogi razmisljaju kao ti ne mogu imati odoh ja kod drugih umjesto da traze kod prvog a dok ce neki citajuci tebe preci
A kad predju i tebi je gore jer kriticne mase je onda manje i jos manja vjerovatnoca da ces ti dobiti cinestar jer je manje ljudi sa zahtjevom za nove kanale
crnivrag

#14186 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa nespojivo je jer dosta korisnika kao ti i sutis na ovakve stvari, a da se dosta korisnika pocne buniti itekako bi bilo moguce imati i jedno i drugo.

Zašto bi Telemach tražio od konkurentskog vijeća da se pokrene postupak protiv firme HD WIN, ako im Arena Sport ne postavlja posebne zahtjeve.

Evo link da je Telemach pokrenuo postupak protiv Arene: http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/8oCXTWbzPRY=
Maharadza

#14187 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

B Ling wrote:
Pa ne gumo ni ja LP i EL gledati bez stream-ova, ali makar je staljin, pardon putin dozvolio svojim rujama da furaju torrentstream bez ograničenja, pa možemo i mi ostali gledati! :mrgreen:

Ja ugl. gledam na bt sport europe/espn (kako kad) onaj "LP i EL simulcast" svih tekmi gdje su i rezultati izbačeni na ekranu i ostalo! :thumbup:

http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4

Samo se prijavite (bespatno, 2min. nikakvo peglanje ni reklame, provjereno) i dobijete daleko više kanala a ima i android app:

http://www.vidsoftware.ru/

gdje se ne morate ni prijaviti i imate sve sportske kanale (za gledanje se meni najbolje pokazao VLC player i MX player)! :thumbup:
kakaljin

#14188 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote: Pa hajde onda reci nam na koga da predjemo ko je dostupan da ima i arene i SK pa da predjemo.

Ako tebe ne interesuje i nezelis podrzati nas da se izborimo i za arene i za SK i za cinestar premier i za ostale kanale onda nas popusti sa tim tvojim pricama i nemoj nam se mjesati u rasprave.

Evo ja konkretno sada imam i moja tv i hs/telemach prikljuceno i gledam i imam i SK i arene, ali se borim da i ostali imaju mogucnost to sve gledati kao i ja preko jednog operatera. Zato ako tebe to ne interesuje onda popusti nas.

I to sto stavljas da pisanja od telemacha pa svaka kuca trazi da se prikaze tacan broj korisnika da bi se mogla odrediti cijena, a sve je jasno sto se tice telemacha sa odlukom konkurencijskog vijeca i suda. Zasto onda ako je to istina sto telemach pise ne pokrene pitanje kod RAK-a, konkurencijskog vijeca i suda, pa da se odluci ko je u pravu ili ne.
opet isto pitanje po 1000 put, nije me briga gdje ćeš ti preći i šta gledaš, nijedan operater nema ovo dvoje u ponudi ili ako ima nije dostupan, nije me briga ni za konkurencijsko vijeće, ni sud, ni telemah jel kontaš, pišeš o nečemu gdje nemaš uticaj na događaje i odluke koje rade menadžmenti pomenutih subjekata, zar je moguće da ne kontaš da je u sve umješana politika, kako poslovna tako i ona stranačka.opet ponavljam SK i arene na telemahu nespojivo.eto nebi više na ovu temu ni slova napisao.
Ako te nije briga za zakonske odluke i odluke suda, onda se zapitaj za svoju buducnost i sve ostalo u zivotu. Sa ovim si sve rekao.
kakaljin

#14189 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
B Ling wrote:
Pa ne gumo ni ja LP i EL gledati bez stream-ova, ali makar je staljin, pardon putin dozvolio svojim rujama da furaju torrentstream bez ograničenja, pa možemo i mi ostali gledati! :mrgreen:

Ja ugl. gledam na bt sport europe/espn (kako kad) onaj "LP i EL simulcast" svih tekmi gdje su i rezultati izbačeni na ekranu i ostalo! :thumbup:

Samo se prijavite (bespatno, 2min. nikakvo peglanje ni reklame, provjereno) i dobijete daleko više kanala a ima i android app:

gdje se ne morate ni prijaviti i imate sve sportske kanale (za gledanje se meni najbolje pokazao VLC player i MX player)! :thumbup:

evo i tebi ponavljam nemoj mjesati torente i streamove sa legalnim gledanjem nekog programa.

Svi mi znamo da to postoji, pa radje cu uzeti satalitsku i CS nego stream gledati, ali ovdje se raspravlja o legalnom gledanju programa i njihovog sadrzaja.
supercali

#14190 Re: HS kablovska

Post by supercali »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Zašto bi Telemach tražio od konkurentskog vijeća da se pokrene postupak protiv firme HD WIN, ako im Arena Sport ne postavlja posebne zahtjeve.

Evo link da je Telemach pokrenuo postupak protiv Arene: http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/8oCXTWbzPRY=
Sto znaci da arena ne trazi da ukinu sk ako neki operater hoce arene jer su to valjda posebni zahtjevi
kakaljin

#14191 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Pa ako i ne postavljaju posebne uslove zasto onda nema arena u telemachu?

Pa zato sto telemach govori da im arene ne dozvoljavaju da imaju u svojoj programskoj semi. Trebaju pokrenuti postupak. A na linku se vidi rijesenje tog postupka koji je bio.

i rijesenje glasi:

1. Smatra se da privredni subjekat HD-WIN d.o.o., Visokog Stevana 38, 11 000 Beograd, Republika Srbija, u skladu sa članom 11. stav (2) Zakona o konkurenciji, ne zloupotrebljava dominantan položaj u smislu člana 10. stav (2) tačke a) i c) istog zakona.

2. Оvo Rješenje je konačno i bit će оbјаvljеno u "Službеnоm glаsniku BiH", službеnim glаsilima еntitеtа i Brčkо Distriktа Bоsnе i Hеrcеgоvinе.

a dok je donesena odluka da telemach i sk zloupotrebljavaju dominantni polozaj i da su vec nekoliko puta kaznu platili.
crnivrag

#14192 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Pa ako i ne postavljaju posebne uslove zasto onda nema arena u telemachu?

Pa zato sto telemach govori da im arene ne dozvoljavaju da imaju u svojoj programskoj semi. Trebaju pokrenuti postupak. A na linku se vidi rijesenje tog postupka koji je bio.

i rijesenje glasi:

1. Smatra se da privredni subjekat HD-WIN d.o.o., Visokog Stevana 38, 11 000 Beograd, Republika Srbija, u skladu sa članom 11. stav (2) Zakona o konkurenciji, ne zloupotrebljava dominantan položaj u smislu člana 10. stav (2) tačke a) i c) istog zakona.

2. Оvo Rješenje je konačno i bit će оbјаvljеno u "Službеnоm glаsniku BiH", službеnim glаsilima еntitеtа i Brčkо Distriktа Bоsnе i Hеrcеgоvinе.

a dok je donesena odluka da telemach i sk zloupotrebljavaju dominantni polozaj i da su vec nekoliko puta kaznu platili.
To sve stoji, nego kažem da ne bi pokretali ovaj postupak da im Arene ne postavljaju posebne uslove u odnosu na druge operatere.
maraccana

#14193 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Ne samo da smo izgubili ligu prvaka i italijansku ligu, nego i našu domaću ukidanjem arene. Pa bolje da su arene ostavili, a ne sk, jest teško naći stream epl na netu...
supercali

#14194 Re: HS kablovska

Post by supercali »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote: Pa ako i ne postavljaju posebne uslove zasto onda nema arena u telemachu?

i rijesenje glasi:

To sve stoji, nego kažem da ne bi pokretali ovaj postupak da im Arene ne postavljaju posebne uslove u odnosu na druge operatere.
Al ocito posebni uslovi nisu ukinite sk da bi imali arene kao sto si naveo u postu a ovaj te citirao
Ti uslovi su vjerovatno o broju korisnika i sl sto je i normalno kad prodajes svoj proizvod dok je kod telemacha dokazano da ucjenjuju sa sk druge operatere
Maharadza

#14195 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

maraccana wrote:Ne samo da smo izgubili ligu prvaka i italijansku ligu, nego i našu domaću ukidanjem arene. Pa bolje da su arene ostavili, a ne sk, jest teško naći stream epl na netu...
..a još lakše stream za LP/EL! :mrgreen:
saabsa

#14196 Re: HS kablovska

Post by saabsa »

Maharadza wrote:
B Ling wrote:

Kako se zove angroid app :) ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14197 Re: HS kablovska

Post by pici »

Iza Horizonta wrote:
pici wrote:a jebemu imaju 2 proširena paketa i u drugom su doxovi u HD...

D3 - OSNOVNI PAKET
(Start paket + dodatni kanali)

DODATNI KANALI
R.Br. Naziv Pozicija u listi Opis
1. rtl_plus RTL Living 47 regionalni
2. mgm AMC 52 filmski
3. scFi SciFi 56 filmski
4. axn_spin AXN Spin 64 filmski
5. eurosportNews Eurosport News 74 sportski
6. motorsTv Motors TV 83 sportski
7. history History Channel 95 obrazovni
8. natGeoWild Nat Geo Wild 98 obrazovni
9. discID Discovery ID 101 obrazovni
10. jim jam Jim Jam 113 dječiji
11. bloomberg Boomerang 114 dječiji
12. babyTV Baby TV 115 dječiji
13. e_entertainment E! Entertainment 120 zabavni
14. fln Fine Living 124 zabavni
15. balkanika Balkanika 134 muzički
16. kcn Kopernikus 145 muzički
17. kcn3 K::CN 3 147 muzički
18. euronews EuroNews 150 informativni
19. mtv hits Russia Today 161 informativni
20. DW DW TV 162 informativni
21. dorcel Marc Dorcel TV 171 za odrasle
22. nat geo hd National Geographic HD 303 obrazovni
23. sk2 SK2 HD 314 sportski
24. sk_golf SK Golf HD 317 sportski
25. 24Kitchen 24 Kitchen HD 329 zabavni

D3 - PROŠIRENI PAKET
(Osnovni paket + dodatni kanali)

DODATNI KANALI
R.Br. Naziv Pozicija u listi Opis
1. cbs drama CBS Drama 57 filmski
2. sk4 SK 4 78 sportski
3. sk5 SK 5 79 sportski
4. sk6 SK 6 80 sportski

5. extrime sports Extreme Sports 81 sportski
6. discWorld Discovery World 102 obrazovni
7. discSci Discovery Science 103 obrazovni
8. ginx GINX 117 zabavni
9. pink extra Pink Extra 137 muzički
10. pink extra Pink Kids 138 dječiji
11. pink plus Pink Plus 139 muzički
12. mtv dance MTV Dance 140 muzički
13. vh1 classic VH1 Classic 141 muzički
14. mezzo Mezzo 142 muzički
15. mtv rocks MTV Rocks 143 muzički
16. mtv hits MTV Hits 144 muzički
17. playboy Playboy TV 170 za odrasle
18. brazzers Brazzers TV 172 za odrasle
19. hustler Hustler 174 za odrasle
20. sk3 SK3 HD 315 sportski
21. FOX Life HD 326 filmski
22. FoxCrimeHD FOX Crime HD 327 filmski

http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0

nemoj da se ubjedjujemo u ono što su stavili na svojoj stranici, ja im ovo nisam postavljao.
ja pišem o kompletnoj ponudi fox kanala u HD dakle sva 4

a ja govorim o kradji novih pretplatnika koji su sa HS presli na telemah...ako KID 22 sam placao 47KM i imao brzinu NET-a 40/4 i preko 150 kanala osim HBO-a onda hocu istu ponudu ko na DUO NET GRANDU NET 50/3 , 130 kanala 9HD i D3GO...FoxCrimeHD i FOX Life HD kao i SK,4,5,6 su u ovoj ponudi a ja to nemam, znaci nemam kompletnu semu digitalnu nemam D3GO kompletan i nemam brzine NET-a kompletnu...

Image

KID 22
Kablovska TV Osnovni analogni paket
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 17 do 00 30/4 Mbps
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 00 do 17 40/4 Mbps
Digitalna TV Osnovni digitalni paket
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 47,30 KM
kupujmodomace

#14198 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

Hvala za Hayatovce.
ps. Dzaba vam sva prica. Arene vise necete gledat na TM
Sportklub je tu pa hocete, necete :)
maraccana

#14199 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Maharadza wrote:
maraccana wrote:Ne samo da smo izgubili ligu prvaka i italijansku ligu, nego i našu domaću ukidanjem arene. Pa bolje da su arene ostavili, a ne sk, jest teško naći stream epl na netu...
..a još lakše stream za LP/EL! :mrgreen:
Ovako moraš za 5 stvari tražiti stream, umjesto da šaltaš jednim dugmetom, kakva prevara TM i SK.... :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14200 Re: HS kablovska

Post by pici »

Iza Horizonta wrote:što ih ne nazoveš i pitaš
da ih sad zovem kad su sve zabrljali... u ponedeljak ima da mi u cetri oka daju objasnjenje i za sta ja placam i kome placam... ako nema objasnjenja govna idu iz kuce... to su tri pretplate preko 120 KM
Locked