UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#14176 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Počeli su, još samo nKrkan da se pojavi.

Adios.
aveos

#14177 Re: UEFA Champions League

Post by aveos »

Inace da ne potrosi pola miljarde eura na pojacanja nitko mu ne bi prigovorio, .. :run:
Muhamed Đakmić

#14178 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

AmiĐa_Idriz wrote:Počeli su, još samo nKrkan da se pojavi.

Adios.
Čekaj amidža, eto i mene, ja sam zakuhao, nek se dalje kolju :D
cassius

#14179 Re: UEFA Champions League

Post by cassius »

LSD wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Jarane ba, trolaj nekog drugog, fakat mi se ne da ovaj put :D :D

Fasuješ šest komada od Monaca, napraviš zvijezdu od nekakvog Mbappea, vratiš u život rahitičnog Falcaa, Torres fuli penal i svejedno te izbaci, Ancelotti te ispiša usred Minhena sa Real Madridom i nanese ti najteži poraz u historiji, Oxlade-Chamberlain izgleda ko Zidane iz najboljih dana protiv tebe... nastavi niz :D :D
Bruka i sramota, što jest jest

Ne znam šta čelnici Barcelone, Bayerna, Citya vide u toj prevari....još ga placaju najviše na svijetu :facepalm: kakvi levati.
Bolje da su angažovali npr. Dragana Jovića, za mnogo manje para bi im pravio iste rezultate.
Ja ne znam koliko ti imas godina, ali trolanje ovakvo je za djecurliju definitivno.

Pa zar nije inovator fudbala doveden u Bayern da napravi ono sto do sad Bayernu nije uspijevalo ? :D zar nije u City doveden da napravi od City-a evropskog prvaka ? :D

Ono koliko je placen, koliko dobija na pojacanja i ovo sto pokazuje nije za pohvale. Na pocetku sezone se pricalo o City-u da ce osvojit 4 titule :D
LSD

#14180 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

aveos wrote:Inace da ne potrosi pola miljarde eura na pojacanja nitko mu ne bi prigovorio, .. :run:
Normalno :mrgreen:

Trebao je ganjati titule sa Caballerom na golu, Zabaletom i Sagnom na bekovima, Yayom na sredini, Isusom Navasom na krilu i Bonyem u napadu.
Sve momci u najboljim godinama i cvijetu mladosti :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14181 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
Ma i to je i vise nego upitno. Sve se svodi na ljude koji te guraju, i u kakvim si okolnostima.

Ja sam ubijedjen da imas kamaru momaka u brazilskim favelama koji su bolji od Neymara, al' jebiga kad su se njemu poklopile karte, babo ambiciozan do jaja, znao prave ljude na pravim mjestima, i gur'o ga konstantno. Ovaj neki drugi mora dilat drogu ili radit' tezak pos'o da prezivi, nema jednog ili oba roditelja a ima troje mladje brace i sestara, i de ti jarane idi na fudbal dok gladna usta cekaju kod kuce.

Hocu da kazem, treba imati kvaliteta, al' ima tu jarane i puno, puno srece. Okolnosti su zajebana stvar.
To ko i izbor za mis. Jes ona mis svijet sluzbeno najjaca riba na svijetu, ali koliko ima boljih da se nisu takmicile :D

Salu na stranu, jasno je da mi gledamo najbolje od onog sto se uspjelo selektovati pod mnogim okolnostima, od kojih mnoge nemaju nikakve veze sa fudbalom.
cyprus

#14182 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Velkoski wrote:Mourinho treba da vam bude uzor! To je prava underdog priča, a ne ove guardiole i zidanetovi

Od svih tih velikih trenera ja, bez obzira na sve, i dalje najviše gotivim Mourinha... On je jedan od rijetkih koji je baš od nule došao do vrha... Međutim, i njemu se mnogo toga poklopilo... I sad kad se probio - može doživljavat havariju za havarijom - do kraja karijere će svejedno voditi poznate klubove...

Klubovima je u izboru trenera najbitnije izgleda samo da je ime zvučno...
Tito_i_Partija

#14183 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Mourinho je se ubio za italijana. Tamo je im'o najveci uspjeh, tamo je treb'o i ostat'.
Korisničkoime

#14184 Re: UEFA Champions League

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:
zomri wrote:
Muhamed Đakmić wrote: I ja ti navedoh primjer Dragana Jovića, proanaliziraj malo njegov put u karijeri, pa mi reci gdje je taj korak više.
Korak više u njegovom slučaju bi bilo da ga na osnovu ovoga uzme neka od afričkih reprezentacija kao Rajevca. Po svemu ima talenta da pokuša više ali mu treba bolji agent i/ili eksponiranost na većim tržištima. Iako se radi o očito dobrom manageru, bar na ovom nivou, ne mislim da je on naš Guardiola.
Pa naravno da nije naš Guardiola, ali je sigurno veći stručnjak od Moyesa ili Pardewa. A oni će imati deset puta bolju karijeru.
Jbg ljudi to je tipicna prica sa Balkana, tudje podanistavaj pogotovo uspjehe a svoje neuspjehe relativiziraj, trazi opravdanja.
Jbg hos da treniras neki inostrani klub kako bi bilo da prvo naucis jezik na nekom nivou da se mozes sporazumiti ako vec nisi neki dokazani trener moras se nekim uslovima prilagodit ali jok lakse govorit ma mi smo bolji samo sto eto jebe nas trenutacni polozaj zvijezda.
Dobijem osip kada se pocne sa pricom ma imamo mi igrace ma imamo mi trenere ma imamo mi skaute ma imamo mi mlade pogone ma sve to u pet deka sa drugima pa ako je tako ako mi to sve imamo i igrace i trenere i sve to tu negdje zasto nam je fudbal u KURCU.
Ne samo fudbal ova prica je popularna u svakoj sferi zivota, koliko sam puta cuo ma glupi Njemci, ma glupi Amerikanci, ma glupi Francuzi samo mi jebo te pametni pa zastk smo onda u KURCU.
Jebo te led pa mi popusimo od Moldavaca i njihovih vrlih strucnjaka i igraca u tzv "evropi". Nema ko nas u tim kvalifikacijama nije jebo, strucnjaci sa Kipra, Albanije, Moldavije ma iz pickovca nam ljudi dodju i odrze lekciju svim tim nasim ekstra trenerima i igracima koje eto od uspjeha i zvjezdane slave djeli samo mjesto rodjenja a ne znanje i sposobnost.
Mi dok ne skontamo da smo u KURCU jer ne znamo i necemo da znamo nikada svjetla dana ugledat necemo a sa tim pricama dobri su i nasi skoro kao i njihovi ako nisu i bolji ali eto jebe nas "dopuni vrstu izgovora" samo se jos dalje zabijamo u KURAC.
Muhamed Đakmić

#14185 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

I ništa rekao nisi.

Ja opet tvrdim, treneri mogu raditi samo sa onim što imaju na raspolaganju. S igračima je drugačije, on može bljesnuti bilo gdje. U Bosni i Hercegovini je sistem loš, ne postoji zakon o sportu i ne postoji dovoljno novca, pa se ne može ništa dugoročno napraviti. Zao u krajnjoj liniji ni treneri ne mogu u potpunosti ispuniti svoj potencijal.

Ali eto, povucite analogiju između igrača i trenera, koliko naših igrača dobije šansu u inostranstvu i koliko ih uspije, pa onda uporedite s trenerima. Naravno, govorimo o procentima, a ne o stvarnim brojkama. Procentualno jako malo trenera dobija šansu, brojka je totalno zanemariva.
cyprus

#14186 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Ja se Cypruse slažem s tobom ako pričamo isključivo o rezultatima. Pravo mjerilo za trenere je stil igre po meni, odnosno relevantnije je šta je ko sposoban napraviti u tom segmentu. Jer dvije Lige prvaka je osvojio Jupp, osvojio je Mourinho, osvojio je Zizou, osvojio je Guardiola, tri je osvojio Ancelotti. Ne može se reći da nisu dobri treneri. Ali stil je ono što pravi razliku između njih i kroz to možemo gledati ko je šta sposoban uspješnije implementirati.

A što se tiče ovih početnih pozicija za trenere, pa tu si apsolutno u pravu. Raymond Domenech je vjerovatno najluđi frajer koji se pojavio u historiji fudbala, za njeg je Braco Hadžiosmanović Einstein. I samo zahvaljujući lošijem izvođenju penala nema kraj svog imena naslov svjetskog prvaka.
Ja nikad za navedene nisam rekao da nisu dobri treneri... Ali se ne slažem da su daleko bolji od ostalih... Smatraju se najvećima zato što su dobili priliku da vode najjače timove... Da nisu - o njima se ne bi tako pričalo... I neki drugi, danas anonimni treneri, da su dobili tu priliku, sigurno bi je iskoristili... Ne tvrdim da bi to uradili svi, ili većina trenera, ali neki sigurno bi...

Ps Ovo je puno više replika ostalima, nego tebi :-D
Korisničkoime

#14187 Re: UEFA Champions League

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:I ništa rekao nisi.

Ja opet tvrdim, treneri mogu raditi samo sa onim što imaju na raspolaganju. S igračima je drugačije, on može bljesnuti bilo gdje. U Bosni i Hercegovini je sistem loš, ne postoji zakon o sportu i ne postoji dovoljno novca, pa se ne može ništa dugoročno napraviti. Zao u krajnjoj liniji ni treneri ne mogu u potpunosti ispuniti svoj potencijal.

Ali eto, povucite analogiju između igrača i trenera, koliko naših igrača dobije šansu u inostranstvu i koliko ih uspije, pa onda uporedite s trenerima. Naravno, govorimo o procentima, a ne o stvarnim brojkama. Procentualno jako malo trenera dobija šansu, brojka je totalno zanemariva.
Slazem se ali mislim da ima tu i do nedostatka kvalitete ne samo kod igraca nego i kod trenera. Ne mozes da ne primjetis da je to nekako usko povezano ko pravi te nase igrace sigurno nije komsija iz stana pored nego treneri u omladinskim selekcijama. Kakav je rezultat toga vidimo svake godine - ispodprosjecan.
Svakako da fali i okvira u kojima se radi da fali novca i to je istina ali to su uzroci a ne opravdanja, na tim uzrocima treba raditi da se uklone a ne furati pricu Meho, Dzemo, Haso su tu negdje sa igracima/trenerima liga petice ali ne mogu dobiti sansu da se pokazu, rodjeni su u pogresnoj drzavi imaju pogresno ime. Fakat je da nisu tu negdje sa igracima/trenerima liga petice i da treba traziti uzroke zasto nisu i kako bi mogli postati bolji.
Puno je i do same osobe do njihovog zalaganja ne mozes da ne primjetis da i toga fali kod nasih trenera eto jel Uscupalic dobio potrebne licence i dozvole znam da je tu bilo nekih problema.
Medjutim da u vrhu BH fudbala fali ljudi koji ce sjesti i pobrijati sve uzroke i probleme zasto je stanje katastrofalno i onda krenuti u rjesavanje tih problema to je sasvim ocigledno.
zomri

#14188 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Trener ne treba dobiti šansu, nego se izboriti za nju.

Ali ne brinem se, biće Tipura ako ništa :mrgreen:
cyprus

#14189 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

zomri wrote:Trener ne treba dobiti šansu, nego se izboriti za nju.

Ali ne brinem se, biće Tipura ako ništa :mrgreen:
Fazon je što su je mnogi spletom okolnosti zaista dobili šansu (uglavnom na konto imena), dok drugi trebaju praviti čuda neviđena i opet imaju malu, gotovo nepostojeću šansu da se izbore...
Last edited by cyprus on 06/04/2018 19:03, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14190 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote:Da nisu dobili prilike da vode milionerske klubove, nikad se o njima ne bi pričalo kao o magovima...
A ti mislis da je lako voditi veliki klub? Pa nije zivot bas tako linearan. Veci klub znaci i vece izazove i brige.
cyprus

#14191 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote:Da nisu dobili prilike da vode milionerske klubove, nikad se o njima ne bi pričalo kao o magovima...
A ti mislis da je lako voditi veliki klub? Pa nije zivot bas tako linearan. Veci klub znaci i vece izazove i brige.
Ne sporim... Zbog toga i ne tvrdim da su navedeni treneri loši... Ali tvrdim da bi se na njihovim mjestima dokazali i mnogi drugi, samo da su dobili priliku... Ovako ispade ne bi Barcelona nikad bila veliki tim da nije bilo Pepa... Ne bi Real nikad osvojio Ligu prvaka da nije Zidana... A ja tvrdim da postoje desetine, a možda i stotine trenera koji bi Real mogli dovesti do trofeja Lige prvaka... Vjerujem i da postoje bar desetine trenera koje bi od Barcelone, Citya i Bayerna napravili mašineriju...
Last edited by cyprus on 06/04/2018 19:08, edited 1 time in total.
kindlas

#14192 Re: UEFA Champions League

Post by kindlas »

Adios.

:lol: :lol:
Cuj poceli su, pa ni tu ne mozete biti objektivni. Poceli su ‘tvoji’ mrzitelji lika i djela katalonskog celavca ;)
cyprus

#14193 Re: UEFA Champions League

Post by cyprus »

A zaista bih volio da jednom neko napravi eksperiment... Ono tipa, na jednu sezonu se zamjene treneri Manchester Citya i Chesterfielda, i da onda vidimo, šta bi ovaj anonimus napravio sa ovim zvijezdama, a šta bi Pep ili neko tog tipa uradio sa ekipom u četvrtoj ligi... Ono ko neki reality show :D Da li bi ta razlika baš drastična? Ja nešto ne vjerujem...
LSD

#14194 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Sigurno da bi i trener Chesterfielda uzimao sa Cityem titule, baš kao i Dragan Jović, ali šupci koje vode ove velike klubove ih namjerno ignorišu.
zomri

#14195 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Adios.
još nema omarke :mrgreen:
pizarro

#14196 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

kao trener nije bitno samo tvoje znanje o fudbalu. moras ti imati ono nesto zbog cega te postuju igraci i pomocu cega ces drzati svlacionicu pod kontrolom - to je jednako vazan faktor kao i tvoje znanje o fudbalu. treneri koji su godinama u vrhu, nisu to bez razloga.
ovi sto govore da i anonimus moze imati uspjeh sa npr. cityem je isto da kazes da u nekom koncernu obicni radnik moze postici iste rezultate kao neki top-menadzer.
AmiĐa_Idriz

#14197 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:

Adios.
još nema omarke :mrgreen:
Sad će sad će :D
kindlas wrote:

Adios.

:lol: :lol:
Cuj poceli su, pa ni tu ne mozete biti objektivni. Poceli su ‘tvoji’ mrzitelji lika i djela katalonskog celavca ;)
Gdje si objektivni :lol:
pizarro

#14198 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

i usput da napomenem, da je tuchel ostao trener u dortmundu sad bi oni bili daleko ispred bayerna i rutinski bi uzeli titulu.
Mustang1

#14200 Re: UEFA Champions League

Post by Mustang1 »

Meni vise lici da ce uskoro postati senilna budala ali hajde. Valjda je tanka linija izmedju to dvoje :D
Post Reply