Ja,gdje da dodjem.O'zone wrote:Evo pozvani smo. Ko je za?
Plenum građana i građanki Sarajeva
Svi koji su protiv blokade neka organizuju anti-demnostracije za podršku kantonalnoj i federalnoj vladi. #protesti #plenum #sarajevo #bih
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Reglan
#14176 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Havatar
#14177 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znaci svi koji su protiv blokade podrzavaju kantonalnu i federalnu vladuO'zone wrote:Evo pozvani smo. Ko je za?
Svi koji su protiv blokade neka organizuju anti-demnostracije za podršku kantonalnoj i federalnoj vladi. #protesti #plenum #sarajevo #bih
- OldMayor
#14178 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E nek mi blokira samo ulicu. Ja cu na gas, pa me boli vise qrac, dosta se guzvam ovih mjesec dana.O'zone wrote:Jedan od građana predložio je da ne blokiraju saobraćaj, no ostali demonstranti su ga izviždali i rekli da treba blokirati cijeli grad.
Prijedlog da se cijeli grad blokira nije naišao na odobravanje, također, a demonstranti su pozvani da ne odustaju od izlaska na ulicu.
Njima zaradjujem isto tako. Gulim 8h da bi i njima namakao za zdravstvo i penzije. Nek idu na poljine i nek blokiraju, a ne nas obicne gradjane.
- Alfons Kauders
#14179 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i ja - samo sto nisam tuarshavin wrote:Ja,gdje da dodjem.O'zone wrote:Evo pozvani smo. Ko je za?
ovo je fakat vise za psihijatrije postalo, ne za policije
koji je kurac tim ljudima?!
- Sarkazam
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14181 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
sutra se nelegalnim taksistima pridružuju i vlasnici nelegano izgrađenih objekata
prekosutra možda i dileri izađu sa zahtjevima da im se djelatnost legalizira
prekosutra možda i dileri izađu sa zahtjevima da im se djelatnost legalizira
- Reglan
#14182 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prva stvar ovi protesti nemaju smisla ni organizacije.
Nemaju pravog vodju koji ce stati isrped 20 ljudi i reci sta su njihovi zahtjevi
Protestuju protiv federalne vlade ispred predsjednistva
Kad ih pitas sto bas tu protestuju ne znaju odgovor.
Tvrde da proteste i plenum ne vode stranacki ljudi a do sad se dokazalo da iza svega stoji neko ko je u SBB
Na protestima kazu gladni ljudi a te iste proteste predvodi lopov koji je krao po dzamijama
Tvrde da protestuju protiv vlasti a zajebavaju obicni narod koji kasne na sve,trosi dodatno gorivo i daje dodatnu lovu.
Pridruziju im se ilegalni taxisti,hej ilegalni,pa gdje to jos ima
Sad treba da izadje diler i da trazi da moze legalno prodaavati drogu,ono napravi stand i idemo domaca vutra,vutra iz Amsterdama.
Mrs,nek se gone u picku materinu,a i ti nadlezni u MUP-u nek daju ovlast policiji da ih udara.
Nemaju pravog vodju koji ce stati isrped 20 ljudi i reci sta su njihovi zahtjevi
Protestuju protiv federalne vlade ispred predsjednistva
Kad ih pitas sto bas tu protestuju ne znaju odgovor.
Tvrde da proteste i plenum ne vode stranacki ljudi a do sad se dokazalo da iza svega stoji neko ko je u SBB
Na protestima kazu gladni ljudi a te iste proteste predvodi lopov koji je krao po dzamijama
Tvrde da protestuju protiv vlasti a zajebavaju obicni narod koji kasne na sve,trosi dodatno gorivo i daje dodatnu lovu.
Pridruziju im se ilegalni taxisti,hej ilegalni,pa gdje to jos ima
Sad treba da izadje diler i da trazi da moze legalno prodaavati drogu,ono napravi stand i idemo domaca vutra,vutra iz Amsterdama.
Mrs,nek se gone u picku materinu,a i ti nadlezni u MUP-u nek daju ovlast policiji da ih udara.
- kingofsnake
#14183 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Još kurave iz Rajlovca se trebaju pridružit sa svojim zahtjevima. Isto tako i nelegalni trgovci oružjem kao i bjelim robljem.arshavin wrote:Pridruziju im se ilegalni taxisti,hej ilegalni,pa gdje to jos ima
Legalizujmo sve nelegalno, sdvako ima pravo na rad!!!
- madner
#14184 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nasilni kontra protesti.
- kingofsnake
#14185 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zapaljen plenum.madner wrote:Nasilni kontra protesti.
- O'zone
- Globalni moderator
#14186 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i arhiva svih zahtjeva plenumakingofsnake wrote:Zapaljen plenum.madner wrote:Nasilni kontra protesti.
-
ins
#14187 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Razuman prijedlog za pocetak bi bio skracivanje vremena trajanja blokade, npr da je bude u periodu 12 - 14h
Ali to smisliti je ipak preveliki intelektualni napor za pobornike direktne demokratije aka planum...
Ali to smisliti je ipak preveliki intelektualni napor za pobornike direktne demokratije aka planum...
-
Belzebub
#14188 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja da hoće ko ovim hajvanima na cesti frknut koji topovski udar il suzavac pod noge, častio bi ga.
- Alfons Kauders
#14189 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nego... pitam se...
zasto policija ne zove miliciju?
zasto policija ne zove miliciju?
-
Srpko
#14190 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako vidim,demonstranti se okupljaju i rade ono što im padne na pamet.Nikakva prijava skupa,nikakvo obezbjeđenje,ništa samo dođu i blokiraju npr.saobraćajnicu.Ljudi vjeruju da je to u redu i da oni na to imaju pravo .To je moguće zbog presedana do koga je došlo prošle godine u famoznim protestima povodom zakona o JMBG.Tad su federalni političari i javni radnici ali i značajni diplomatski predstavnici od Incka preko američkog ambasadora i još nekih,"edukovali" građane da je sasvim u redu 13 sati držati u opsadi parlament i poslanike praktično kao taoce ,da je to "prava demokratija".Sličnih izjava je bilo i povodom februarskih događaja.
-
goran16v
#14191 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Havatar wrote:Znaci svi koji su protiv blokade podrzavaju kantonalnu i federalnu vladuO'zone wrote:Evo pozvani smo. Ko je za?
Zasto? Ja sam protiv pomenutih vlada, ali istovremeno ne podrzavam blokadu grada i sta cemo sad?!
Ja konkretno ne mogu da se pozalim na svog poslodavca, privatni sektor, strani kapital, nema veze sa novopecenim elitama ili drzavom i smatram se sretnikom. Moji motivi zasto ne podrzavam vladu da novac koji placam na ime poreza bude rasporedjen kako treba, ne za plate budzetskih parazita, da moji roditelji penzioneri imaju adekvatne penzije, zdrav, zastitu itd ali sam blokadom prakticno sprjecen da radim svoj posao ili je jako otezano. Politicari i oni protiv kojeg demonstriras se ne voze tok rutom i ne u to vrijeme, politicare i ostale protiv kojeg protestvujes NE BLOKIRAS!!!!!! Sta je onda svrha i poruka blokade nego poruka ostalim, kad je lose nama nek je lose i tebi?!?!? Ako hoces da blokiras politicara i da ga time prisilis da prihvati tvoj zahtjev - blokiraj mu prilaz imovini i radnom mjestu, a ne cijeli grad. Ako neko oc "celnika" blokade ocekuje da ce dugotrajnim blokadama dovesti do toga da ce narodu dokundisat setnja i guzve pa ce ih podrzati u demonstracijama i biti sredstvo u ostvarenju njihovih ciljeva - mislim da grijese i da ce im se desiti bas suprotno, da ce ih sa ceste skloniti oni kojima blokada donosi vise stete nego koristi.
Blokada od par dana dok se ne definisu zahtjevi i dok ih vlast ne prihvati su rezonski i sasvim ok, sve poslije toga je politika da komsiji crkne krava ili placenici sa zadatkom.
-
Belzebub
#14192 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To je taj rezon.Politicari i oni protiv kojeg demonstriras se ne voze tok rutom i ne u to vrijeme, politicare i ostale protiv kojeg protestvujes NE BLOKIRAS!!!!!! Sta je onda svrha i poruka blokade nego poruka ostalim, kad je lose nama nek je lose i tebi?!?!?
Kad daš čovjeku mrvu moći, on pokaže svoje pravo lice.
Ovi idioti su dobili jedinstvenu priliku da nekoga nekažnjeno handre, a taj neko su naravno nedužni građani, i tako pokazuju svoj idiotluk do kraja.
Neće ovo moći ovako u nedogled, policija će morati reagovati prije ili kasnije.
Lijepi goli otok.
edit:
14:40 Više policijskih automobila se nalaze na Skenderiji, tačnije na okretaljci kod tramvajskog stajališta "šestica". Pretpostavlja se da su tu zbog pripravnosti, kako bi spriječili taksiste da ponovo blokiraju čitav javni gradski prijevoz.
Last edited by Belzebub on 06/03/2014 15:07, edited 1 time in total.
- kingofsnake
#14193 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Upravo tako. Podržavam proteste koji imaju smisla, i ja sam išao pred tužilaštvo(mada su i tužilaštvo blokirali u nedeljugoran16v wrote:Zasto? Ja sam protiv pomenutih vlada, ali istovremeno ne podrzavam blokadu grada i sta cemo sad?!
Ma da izađe na ulicu par hiljada ljudi fakat bih istrpio i blokade. To bi pokazalo volju velikog broja ljudi, a realno trebalo bi ih biti jako mnogo na protestima. Ovako grad blokira 100 ljudi, od toga jedan autobus iz srebrenika i nelegalni taksisti.
A plenum je neku noć sve pokazao, sabralo ih se 50ak, sastanak u stilu koride, ko ima drugačije mišljenje zviždi mu se i jebe mater, moderatori terorišu ljude, ljudi se žale na moderatore, 2 minute dobije i onaj ko se žali na komšiju, a i onaj ko ima neku smislenu priču. Zaključci, i to vrlo ozbiljni, se donose bez ikakve prethodne analize, a onda te zaključke usvajaju ljudi koji nemaju pojma o tome za što se glasa. Pa se od kantonalne vlade traži ukidanje federacije, traži se hitno donošenje novog ustava, od VSTV se traže izvještaji koji su dostupni na internetu, traži se amnestija za likove koje smo gledali na tv-u da pale i pljačkaju a za koje se nije ni provjerilo jesu li stvarno protestvovali ili su se došli okoristiti...
-
goran16v
#14194 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa to nam je u krvi, a nije samo nama, cim nam das priliku ili nam tolerises da radimo nesto sto je inace zabranjeno mi ne znamo ni za granicu, ni za mjeru, a bogami ni za obraz odnosno neki minimum socijalne kulture.
- Adenium
#14195 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Belzebub @ Ja jbm i policiju i zakon a i tebe, majmune jedan maloumni, i sve vas koji tu kenj.ate protiv ovih ljudi .
Defektaši !
Defektaši !
- Dr.No
#14196 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Djesi jebach nismo te prepoznali. Odjebi ti decko zajedno sa onim placenicima sto blokiraju grad...Adenium wrote:Belzebub @ Ja jbm i policiju i zakon a i tebe, majmune jedan maloumni, i sve vas koji tu kenj.ate protiv ovih ljudi .
Defektaši !
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14197 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma ovo se zaista vise ne moze zvati protestima jer kad se protestima pridruze oni koji rade nelegalno onda to gubi svaki smisao. U stvari davno je sve to izgubilo svaki smisao kada su zapaljene zgrade a cilj toga i dan danas evo mjesec dana poslije nije poznat nikome. Jutros evo citam da ce za mandatara vlade predloziti bivseg mandatara iz SDP-a sto opet potvrdjuje sve ono sto sam pisao ranije da ce biti "sjasi kurta da uzjase murta". Ko fol pala vlada kantona a i dalje isti ljudi vedere i oblace a plenumasi ne mogu posteno da se dogovore o dnevnom redu dok ubaceni ljudi iz politickih partija samo zakuhavaju da se nista ne uradi. 100 ljudi ili 0,0025% blokira 99,9 % gradjana Sarajeva bez argumentovanog objasnjenja sto to rade. Dovode se nekakvi ljudi koji tvrde da ih tuce policija bez i jednog jedinog validnog dokaza a za momka kojeg je udario nervozni vozac se ispostavi da je krao ahmedije kao da bi se prehranio. I ko ovo moze smatrati ozbiljnim. Policija je sinoc dobila upute da se ovo sve pocne sklanjati sa ulica i to ce se desiti sasvim sigurno vrlo brzo kao sto ce za izvjesno vrijeme sve ovo pasti u zaborav. Jedini gubitnik u svemu ovome ce biti SBB jer je provaljen i propao ko zeton i ne bi me ni malo yacudilo da ona ista SIPA vrlo brzo zakuca i na vrata vlastitog sefa. Ko se igra sa vatrom obicno bude i oprzen!
Jedini nacin da ili drugi lopovi dodju na vlast, ili da produzimo mandate postojecim lopovima ili izaberemo napokon nekog casnog ako takvi u politici i postoje su izbori i olovke u nasim a ne u njihovim rukama!
Jedini nacin da ili drugi lopovi dodju na vlast, ili da produzimo mandate postojecim lopovima ili izaberemo napokon nekog casnog ako takvi u politici i postoje su izbori i olovke u nasim a ne u njihovim rukama!
- kingofsnake
#14198 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I kako ne kenjati protiv ovakvih? I ovakvim na plenumu ja trebam dati pravo da urede državu? No way.Adenium wrote:Belzebub @ Ja jbm i policiju i zakon a i tebe, majmune jedan maloumni, i sve vas koji tu kenj.ate protiv ovih ljudi .
Defektaši !
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14199 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.four.ba/9891/novi-lider-sda- ... FB0lD.dpbs
hahahahhha dok jedni padaju drugi se dizu i hebe se njima za proteste!!!!
hahahahhha dok jedni padaju drugi se dizu i hebe se njima za proteste!!!!
- punta
#14200 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
drotovi su dobili dozvolu da reaguju nek ih nalupaju ili oni oni njih
svakom je potrebno malo ispucavanja i onda se smire zaborave na sve sto je bilo
dosta njih ondje su ulicari propalice o kojima kuci niko ne vodi racuna
normalan roditelj ne bi pustio djete sa 17 godina da ide u drugi grad da protestuje i rizikuje batine
a vecina ih nije odavde vec dosli usput da obiju poneku trafiku i ukradu nesto
svakom je potrebno malo ispucavanja i onda se smire zaborave na sve sto je bilo
dosta njih ondje su ulicari propalice o kojima kuci niko ne vodi racuna
normalan roditelj ne bi pustio djete sa 17 godina da ide u drugi grad da protestuje i rizikuje batine
a vecina ih nije odavde vec dosli usput da obiju poneku trafiku i ukradu nesto