Pa hoce da se odvoje od drzave vojno,naravno separatisti.gaza nije dioizraela.jasna razlika.dječak sa šibicama wrote:A stanovnici Luganska jesu, jel.Co0l wrote:Stanovnici Gaze nisu separatisti.Prestani se sramotiti vise,pobogu.dječak sa šibicama wrote:I ti naravno, kao legitimist, podrzavas vojnu akciju izraleske drzave protiv separatista i njihovih pomagaca iz Egipta. Nema tu ako, kako, ovako. Postoji drzava, i postoje separatisti, kako to vi volite predstaviti u Ukrajini. Crno bijelo, jelte![]()
Inace... mogli bi pomisliti da si licemjer, i ti i tebi slicni.
Tipicno, licemjerje, ocekivano.
Ukrajina
-
sumirprimus
#14176 Re: Ukrajina
- mirsek
#14177 Re: Ukrajina
Nemaju i jedni i drugi BUK ako mislis na kijev i pobunjenike.sumirprimus wrote:Fakat je da i jedni i drugi imaju isto oruzje.fakat je da se neko ovde zestoko zajebao.fakat je i da ce neko vjerovatno zbog ove zahebancije nahebat.bumo vidli tko je upalio mrak....Challenger__ wrote:Uz principijelnu napomenu da je teško sa 100-procentnom sigurnošću reći sada ko je odgovoran za ovo, ipak može se reći nešto drugo. Polazeći od okolnosti i motiva ovo liči na već viđene scenarije kada false-flag slijedi nakon propasti proxy-falangi na terenu.
Fakat su nemaštoviti.
Pobunjenici su svoj izgubili kad je pao slaviansk mescini a i taj sto su imali je bio poluperativan jer nije bio kompletan sistem sa svim radarima i komandom.
- Mister Yes
#14178 Re: Ukrajina
Ja sam tada ispao glup ali bio sam dijete pa je to olakšavajuća okolnost. "Svjetska javnost" je konstantno glupa i već godinama gleda tamo gdje je mediji navode.General War wrote:Tvoj je problem sto neprijatelju dozvoljavas da te navodi gdje da gledas....Mister Yes wrote:Kada sam bio mali imao sam problema sa izvjesnim Muharemom. I tako došao Muharem i ja znam da hoće da se pomarišemo. I kaže on "hej vidi gore" i ja pogledam gore a on me udari dole. Mislim, očekivao sam marisanu ali me uhvatio na foru dok sam gledao u drugom pravcu.Co0l wrote: Ta ofanziva se danima ocekuje,povezivati je sa obaranjem malezijskog aviona je besmislica
- dječak sa šibicama
#14179 Re: Ukrajina
Povlacim sasvim legitimne paralele, i ako neko ne razumije sarkazam, njegov problem.
Za mene stanovnici Gaze nisu separatisti, ali nisam ovdje u pitanju ja, vec ovi licemjeri koji podrzavaju ukrajinsko ubijanje civila Luganska i sve to pakuju u podli paket "borbe protiv separatizma" a kad je rijec o Gazi, onda odjednom mijenjaju misljenje i osudjuju drzavnu izraelsku vojsku koja ubija civile u Gazi.
Odjednom im vise pogledi nisu surovo crno bijeli, odjednom imaju osjecanja prema stradalim civilima. Ista prica i u Siriji, Assad je diktator, ubica, koljac, ali Porosenko je demokratski izabran predsjednik.
Valjda necu morati nacrtati dodatno.
Za mene stanovnici Gaze nisu separatisti, ali nisam ovdje u pitanju ja, vec ovi licemjeri koji podrzavaju ukrajinsko ubijanje civila Luganska i sve to pakuju u podli paket "borbe protiv separatizma" a kad je rijec o Gazi, onda odjednom mijenjaju misljenje i osudjuju drzavnu izraelsku vojsku koja ubija civile u Gazi.
Odjednom im vise pogledi nisu surovo crno bijeli, odjednom imaju osjecanja prema stradalim civilima. Ista prica i u Siriji, Assad je diktator, ubica, koljac, ali Porosenko je demokratski izabran predsjednik.
Valjda necu morati nacrtati dodatno.
-
sumirprimus
#14180 Re: Ukrajina
kaze ko?cime su skinuli onaj transportni avion prije neki dan?na kojoj visini?dajte malo cinjenica realne price.mirsek wrote:Nemaju i jedni i drugi BUK ako mislis na kijev i pobunjenike.sumirprimus wrote:Fakat je da i jedni i drugi imaju isto oruzje.fakat je da se neko ovde zestoko zajebao.fakat je i da ce neko vjerovatno zbog ove zahebancije nahebat.bumo vidli tko je upalio mrak....Challenger__ wrote:Uz principijelnu napomenu da je teško sa 100-procentnom sigurnošću reći sada ko je odgovoran za ovo, ipak može se reći nešto drugo. Polazeći od okolnosti i motiva ovo liči na već viđene scenarije kada false-flag slijedi nakon propasti proxy-falangi na terenu.
Fakat su nemaštoviti.
Pobunjenici su svoj izgubili kad je pao slaviansk mescini a i taj sto su imali je bio poluperativan jer nije bio kompletan sistem sa svim radarima i komandom.
- Challenger__
#14181 Re: Ukrajina
Više od 100 ukrajinskih vojnika prešlo na stranu pobunjenika:
Psihopate polako gube rat, gube Ukrajinu, zato false-flag. Idemo dalje.
Psihopate polako gube rat, gube Ukrajinu, zato false-flag. Idemo dalje.
Last edited by Challenger__ on 17/07/2014 23:29, edited 1 time in total.
-
jefferson
#14182 Re: Ukrajina
Ti uopste nisi skontao moju poentu.mirsek wrote:Hahaha, jes jes pobunjenici su krivi.jefferson wrote:Pa naravno da nije. Prvo, cijeli sijaset satelita je uperen u to podrucje i cijelu Rusiju, upravo sateliti koji su napravljeni da registruju bilo kakvo lansiranje projektila.General War wrote:Kao sto rekoh, nece biti takotesko naci bekriju sto je gadjao:
U.S. official: Malaysia Airlines plane shot down
The United States has concluded the Malaysian airline was shot down, a senior U.S. official told CNN's Barbara Starr. One radar system saw a surface-to-air missile system turn on and track an aircraft right before the plane went down Thursday, according to the official. A second system saw a heat signature at the time the airliner was hit, the official said. The United States is analyzing the trajectory of the missile to try to learn where the attack came from...
http://edition.cnn.com/2014/07/17/world ... index.html
Drugo, obavjestajci ce odraditi svoje.
Trece, meni fakat nije jasno da Putin dozvoljava tim ljudima raspolaganje ovakvim sredstvima.
Postoji razlog, na cijoj god si strani, koju god stranu podrzavas, da ljudima koji su u stanju revolucije, gdje ima veliki broj dobrovoljaca, ne daju ovakva sredstva, radi obucenosti tih ljudi, radi toga sto moze u pogresnim rukama zavrsiti itd.
Sto samo govori da Rusi sa svojim razmisljanjem jos se nisu pomakli iz hladnog rata.
Moze i ovako:
Meni fakat nije jasno da neko moze podrzati neonaciste i demonstrante koji ljude pale civile po zgradama i koji pučem ruše legalnog predsjednika tj. podrzati placenike, olos i sljam najgore vrste samo da bi taj neko gurao svoje licne interese a to je upravljanjem sa sto vise drzava i resursa.
Doduse amerika ima dugu historiju postavljanjem svojih poslusnih sluga, marioneta, koji izvrsavaju americke ciljeve a za narode tih drzava ih zivo boli briga.
Kada sam rekao koga god podrzavas, pravis selekciju opreme koja se salje kao pomoc upravo radi ovakvih stvari.
Putin, podrzava te ljude. OK, ali nije isto dati 200 tenkova i bateriju BUK-a, jer BUK moze imati vrlo komplikovane medjunarodne posljedice. Jedno je dati Strijelu, a jedno BUK. To je pravilo u naoruzavanju odkako postoje proxy ratovi koji ukljucuju moderno oruzje.
Kada su SAD davale Stingere afganistancima, bilo je zahtjeva da se afganistancima dadne Hawk americki sistem, ili od nekih zemalja kupi KUB ili Neva sistem da bi se prikrio trag ko ga je obezbjedio.
Ali upravo zbog toga sto moze da zavrsi u rukama nekog idiota koji ce greskom oboriti civilni avion nije dat.
Putin, osim sto pokazuje misice, mogao bi prvo poraditi na osnovnim nekim stvarima sto cini drzavu drzavom.
- Mister Yes
#14183 Re: Ukrajina
Ne radi se samo o kopnenoj ofanzivi. Pad aviona je skrenuo pažnju kompletne svjetske javnosti sa Gaze na Ukrajinu. Činjenica.Co0l wrote:Izrael decenijama melje Palestince na ocigled cijelog svijeta i nikad im za to nije trebao neki izgovor niti su se posebno bojali necije reakcije na to.Sadasnje divljanje po Gazi nije izuzetak a kopnena ofanziva je,s njihove tacke gledista,samo logican nastavak napada i da im je trebala neka diverzija napravili bi je prije pocetka raketiranja a ne sada,danima nakon sto nije bilo nikakve reakcije na najave kopnenog napada.Mister Yes wrote:Kada sam bio mali imao sam problema sa izvjesnim Muharemom. I tako došao Muharem i ja znam da hoće da se pomarišemo. I kaže on "hej vidi gore" i ja pogledam gore a on me udari dole. Mislim, očekivao sam marisanu ali me uhvatio na foru dok sam gledao u drugom pravcu.Co0l wrote: Ta ofanziva se danima ocekuje,povezivati je sa obaranjem malezijskog aviona je besmislica
- Co0l
#14184 Re: Ukrajina
Da,to su separatisti.Nazivati separatiste separatistima a ne nazivati stanovnike Gaze separatistima nije licemjerje nego zdrav razum.dječak sa šibicama wrote:A stanovnici Luganska jesu, jel.Co0l wrote:Stanovnici Gaze nisu separatisti.Prestani se sramotiti vise,pobogu.dječak sa šibicama wrote:I ti naravno, kao legitimist, podrzavas vojnu akciju izraleske drzave protiv separatista i njihovih pomagaca iz Egipta. Nema tu ako, kako, ovako. Postoji drzava, i postoje separatisti, kako to vi volite predstaviti u Ukrajini. Crno bijelo, jelte![]()
Inace... mogli bi pomisliti da si licemjer, i ti i tebi slicni.
Tipicno, licemjerje, ocekivano.
Nauci znacenje barem osnovnih pojmova ako mislis pisati po forumu.
- tandmand
#14185 Re: Ukrajina
mirsek wrote:Jel ima neko ozbiljan da podrzava one sto se sahranjuju u nacistickim uniformama i sa svastikama a koji su srusili janukovicha a kasnije palili ljude po zgradama ?bosn.om wrote:Je li ovo ozbiljno ima neko ovdje da podrzava ove pro-ruske separatiste? Hahahaha, Bosna je stvarno luda kuca, tacka, gasi svijetlo i hajmo kuci, nema vise smisla.
Razumijem da neki moraju gasiti svijetlo.
To je kad si satjeran u cosak i nema vise sta da lazes a da djeluje bar malo istinito i logicno.
Ja bi ipak da se borim za istinu i pravdu.
Bosna je luda kuca jer ju je projektovao isti narancasti arhitekt koji danas kroji Ukrajinu, Siriju, Palestinu.
Gdje su ti bosanski politicari koji daju podrsku palestinskom narodu? Boje se da se ne zamjere Gazdi !
- Challenger__
#14186 Re: Ukrajina
Ne, nisu.Co0l wrote:Da,to su separatisti.
- General War
#14187 Re: Ukrajina
Moze li se zamoliti da pogledas u TT karakteriske svih radara i kakva mu je komanda potrebna. Znaci potrazi pod SA 11 BUK TELAR.mirsek wrote:Nemaju i jedni i drugi BUK ako mislis na kijev i pobunjenike.sumirprimus wrote:Fakat je da i jedni i drugi imaju isto oruzje.fakat je da se neko ovde zestoko zajebao.fakat je i da ce neko vjerovatno zbog ove zahebancije nahebat.bumo vidli tko je upalio mrak....Challenger__ wrote:Uz principijelnu napomenu da je teško sa 100-procentnom sigurnošću reći sada ko je odgovoran za ovo, ipak može se reći nešto drugo. Polazeći od okolnosti i motiva ovo liči na već viđene scenarije kada false-flag slijedi nakon propasti proxy-falangi na terenu.
Fakat su nemaštoviti.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14188 Re: Ukrajina
ja dobre emisije 
-
sumirprimus
#14189 Re: Ukrajina
Majasno jeferson ko dan,nisu u pitanju igle,ovde ce se sad pravdat svaka pvo baterija,i 2 i 2 dace 4,ko i uvijek.
jednostavo svaka baterija van krajnjeg dometa izlazi iz igre.irezultat bumo vidli.fazon je da oni koji treba da znaju vec znaju krajnji rezultat.
- It_is_a_Leclerc
#14190 Re: Ukrajina
Palestinci separatisti ?!
Od koga se to oni žele separirati !?
Dajte ljudi, nemojte pričati stvari koje nemaju veze s vezom.
Palestina je država. Ove Novorusije i slične vukojebine su Potemkinova sela koja priznaje Putin i par "anti-kapitalista" sa kliksovog foruma.
Palestina je država. Ove Novorusije i slične vukojebine su Potemkinova sela koja priznaje Putin i par "anti-kapitalista" sa kliksovog foruma.
- dječak sa šibicama
#14191 Re: Ukrajina
Palestinska samouprava, nije sija nego vrat.
Ni to nebi imali, da im Tel Aviv nije dao.
Kijevska hunta Lugansku i Donjecku ne da ni to... kad smo vec kod paralela.
Takodje, Palestinska samouprava ne postoji kao drzava, bar ne priznata medjunarodno. Osim par "Putina" sa Bliskog istoka, niko vise ne priznaje Palestinsku samoupravu kao drzavu.
Ni to nebi imali, da im Tel Aviv nije dao.
Kijevska hunta Lugansku i Donjecku ne da ni to... kad smo vec kod paralela.
Takodje, Palestinska samouprava ne postoji kao drzava, bar ne priznata medjunarodno. Osim par "Putina" sa Bliskog istoka, niko vise ne priznaje Palestinsku samoupravu kao drzavu.
Last edited by dječak sa šibicama on 17/07/2014 23:38, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#14192 Re: Ukrajina
Pai nije bas drzava,neka vrsta limba izmedj okupacije i autonomne samouprave sa teznjom ka punim priznanjem i nezavisnoscu.ali ne dio izraela i zasigurno ne separatissticka tvorevina.It_is_a_Leclerc wrote:Palestinci separatisti ?!
-
jefferson
#14193 Re: Ukrajina
Ma ovo ce lako biti utvrditi, jer toplotni signal BUK-a je vrlo lako registrovati.sumirprimus wrote:Majasno jeferson ko dan,nisu u pitanju igle,ovde ce se sad pravdat svaka pvo baterija,i 2 i 2 dace 4,ko i uvijek.jednostavo svaka baterija van krajnjeg dometa izlazi iz igre.irezultat bumo vidli.fazon je da oni koji treba da znaju vec znaju krajnji rezultat.
Ovdje se manje vise zna ko je oborio avion, i vrlo lako je to prikazati.
Medjutim, sada je na sceni politika, i ovdje ce se sada totalno promjeniti stanje u regionu.
- Co0l
#14194 Re: Ukrajina
Cinjenica je da Izrael nema problema da bude u centru paznje zbog stvari koje radi.Dakle,nema potrebe da organizuje obaranje aviona da bi skrenuo paznju sa sebe.Ali hajd,ako nista imamo sada i teoriju broj 4.Mister Yes wrote:
Ne radi se samo o kopnenoj ofanzivi. Pad aviona je skrenuo pažnju kompletne svjetske javnosti sa Gaze na Ukrajinu. Činjenica.
Stvarno zna biti zabavno kako pojedinci nekad u dva-tri koraka iza svih desavanja 'otkriju' cioniste,masone,CIA-u i statijaznam koga sve ne cak i kad nikakvih dokaza za to nema.
- bingov buraz
#14195 Re: Ukrajina
drzava Palestina je priznata od 193 clanice UN
nastavite
nastavite
-
sumirprimus
#14196 Re: Ukrajina
Avaksi?jefferson wrote:Ma ovo ce lako biti utvrditi, jer toplotni signal BUK-a je vrlo lako registrovati.sumirprimus wrote:Majasno jeferson ko dan,nisu u pitanju igle,ovde ce se sad pravdat svaka pvo baterija,i 2 i 2 dace 4,ko i uvijek.jednostavo svaka baterija van krajnjeg dometa izlazi iz igre.irezultat bumo vidli.fazon je da oni koji treba da znaju vec znaju krajnji rezultat.
Ovdje se manje vise zna ko je oborio avion, i vrlo lako je to prikazati.
Medjutim, sada je na sceni politika, i ovdje ce se sada totalno promjeniti stanje u regionu.
- dječak sa šibicama
#14197 Re: Ukrajina
To da je "Izrael organizovao obaranje aviona" na ovoj temi si napisao samo ti, i to je samo plod tvoje maste.
Tako da... ne stavljaj svoje sulude ideje u tudja usta.
Svi ostali samo primjecuju da je Izrael "iskoristio priliku" za pocetak kopnene ofanzive.
Kao sto primjecujemo da kijevska hunta vec ima snimljene kofol razgovore proruskih pobunjenika (na snimcima pobunjenici govore o obaranju ukrajinskih aviona, ali koga briga, bitno da su vec smontirali snimak, nema veze sta je na snimku) kao i sto je primjeceno da avion jos nije ni pao, a Kijev i njihovi apologeti po internetu su vec znali ko ga je srusio.
aferim, majstori.
Tako da... ne stavljaj svoje sulude ideje u tudja usta.
Svi ostali samo primjecuju da je Izrael "iskoristio priliku" za pocetak kopnene ofanzive.
Kao sto primjecujemo da kijevska hunta vec ima snimljene kofol razgovore proruskih pobunjenika (na snimcima pobunjenici govore o obaranju ukrajinskih aviona, ali koga briga, bitno da su vec smontirali snimak, nema veze sta je na snimku) kao i sto je primjeceno da avion jos nije ni pao, a Kijev i njihovi apologeti po internetu su vec znali ko ga je srusio.
aferim, majstori.
- dječak sa šibicama
#14198 Re: Ukrajina
Drzava Palestina ne postoji kao medjunarodni subjekt, priznata je Palestinska samouprava, jednako kako je i Republika Srpska priznata kao medjunarodni subjekt u sastavu BiH.bingov buraz wrote:drzava Palestina je priznata od 193 clanice UN
nastavite
Nastavite.
- General War
#14199 Re: Ukrajina
Glede i unatoc toga...I imaju ambasadu i u Sarajevubingov buraz wrote:drzava Palestina je priznata od 193 clanice UN
nastavite
- Co0l
#14200 Re: Ukrajina
Ma dobro,nista cudno.Kad nas ovdje uvjeravaju da Ukrajina vrsi agresiju na Ukrajinu,ima logike i da se Gaza zeli odvojit od Gaze