Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kkao će ih onda tek otrat u real life gdje internetaši najmanje glasaju 
- biske
#14177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
čiji je tačno teren internet???Dr. Kuca wrote:Pobjedi vas babin na vasem terenu(internet)?
-
Erased
#14178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF = najbolje unovčen zlatni ljiljan i državni praznik
- Dozer
#14179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa logicno. SBiH je i potekla iz SDA. A za rukovodstvo ce se jos vidjeti...Corto Maltese wrote:Meni je sasvim logičan i očekivan ovaj rasplet u kojem SBiH nestaje na način da joj članstvo prelazi u SDA a rukovodstvo u DF.
-
Marko Zarko
#14180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi se krpaju uz najjače a to su DF i SDA u anketama, logično. Bit će još preletača...zuje li zuje...
- Dr. Kuca
#14181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
df.biske wrote:čiji je tačno teren internet???Dr. Kuca wrote:Pobjedi vas babin na vasem terenu(internet)?
- dustaban
#14182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni malo ne ide u glavu... jucer se formirali a imaju jednu od najskupljih kampanja. Zna li ko sta vishe?
- Corto Maltese
#14183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hint: Srebrenik, izbori, vanredni.JoseMujica wrote:kkao će ih onda tek otrat u real life gdje internetaši najmanje glasaju
- madner
#14184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hint: izlaznost 38%.
Nego ovo ozbiljno diskutujemo da li je za DF los rezultat drugo mjesto?
- Corto Maltese
#14185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Preostalih 62% su budući glasači DF?
Sad mi je lakše, prepao sam se da im se nije šta desilo
Sad mi je lakše, prepao sam se da im se nije šta desilo
- It_is_a_Leclerc
#14186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sljedbenici džamijskih ćevapojeda su vrlo zanimljivi.
Prvo govore - "Ah, internet ankete ?! Ko tome vjeruje ? Ima li ćevapa da se pojede pred džamijom ?", a sad - "Jeee, pobijedo Neonko na internet anketi".
Ali dobro. Ko je očekivao dosljednost od stranke koja podržava SNSD u borbi za člana Predsjedništva.
Prvo govore - "Ah, internet ankete ?! Ko tome vjeruje ? Ima li ćevapa da se pojede pred džamijom ?", a sad - "Jeee, pobijedo Neonko na internet anketi".
Ali dobro. Ko je očekivao dosljednost od stranke koja podržava SNSD u borbi za člana Predsjedništva.
- biske
#14187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:df.biske wrote:čiji je tačno teren internet???Dr. Kuca wrote:Pobjedi vas babin na vasem terenu(internet)?
ovo bi moglo komotno na temu: smiješna strana izbora.
- Dozer
#14188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene samo cudi da jos niko nije rekao da je SDA zasluzna i za postojanje Interneta...
-
JedanMova
#14189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzdrmalo ih ovo sa anketom Klixa, pa se toga jos sjetili u centrali.Dozer wrote:Mene samo cudi da jos niko nije rekao da je SDA zasluzna i za postojanje Interneta...
Al posto si ih podsjetio - sada je sve moguce
- kandelabar
#14190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
meni je marjanovic čudak eto haman bio u livnu
- Banksy
#14191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HM 2011 wrote:Ma SDP je u ekspanziji - Ibro Berilo je dokaz toga....Alfons Kauders wrote:ToucheCorto Maltese wrote:Meni je sasvim logičan i očekivan ovaj rasplet u kojem SBiH nestaje na način da joj članstvo prelazi u SDA a rukovodstvo u DF.
-
weredsf
#14192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Hint: izlaznost 38%.
Kakve ceze izlaznost ima sa tim, kao nekome bilo zabranjeno da glasa..
Sem toga nigdje objasnjenja zasto DF nije imao kandidata za nacelnika???
- It_is_a_Leclerc
#14193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izvini, ali možeš li ti nama objasniti, s obzirom da mi nemamo pojma (a nije boga mi da nas i nešto naročito briga) ?weredsf wrote:madner wrote:Hint: izlaznost 38%.
- MOSALJOZE
#14194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da nisu imali kandidata jer se nisu željeli "obrukati".DF-ovci nemojte me pogrešno shvatiti.Bilo je izvjesno da će SDA pobjediti,a npr da njihov kandidat dobije npr ispod 1000 glasova to bi poslalo negativnu sliku o DF-u.
- Maystor
#14195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E to ti je dobro pitanjemadner wrote:Hint: izlaznost 38%.
S jedne strane, drugo mjesto (u FBiH) bi za tek osnovanu stranku bio odličan rezultat, a s druge strane ... samo pobjeda garantuje da možeš birati s kim ćeš koalirati.
Ja, lično, DF-u nikada ne bih oprostio jedno, a to je, bilo kakva koalicija ili saradnja sa SDA. O svemu drugome možemo pričati, ali o tome ne.
-
weredsf
#14196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znas li brojati do 40It_is_a_Leclerc wrote:Izvini, ali možeš li ti nama objasniti, s obzirom da mi nemamo pojma (a nije boga mi da nas i nešto naročito briga) ?weredsf wrote:madner wrote:Hint: izlaznost 38%.
-
weredsf
#14197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ekskluzivno otkrivamo ko i s kojim ciljem stoji iza DF izborne kampanje
U organizaciji SDP kampanje za opće izbore 2010. pomagali su Emir Suljagić i Reuf Bajrović. Suljagić je iskustvo iz SDP kampanje prenio na novu stranku koja ga je kandidovala za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Nakon izborne pobjede SDP je u znak zahvalnosti za pomoć u kampanji Suljagića predložila za ministra obrazovanja Kantona Sarajevo. Bajrović je imao znatno veće ambicije i tipovao je na mjesto ministra vanjskih poslova, pa čak i predsjedavajućeg Vijeća ministara. Nakon što je ponudu da bude zamjenik ministra civilnih poslova BiH shvatio kao uvredu, napustio je SDP.
U prilog istinitosti naših navoda govori i činjenica da ne samo da su Bajrović i Suljagić promijenili stranke, već je i NDI promijenio svoje favorite. Za razliku od 2010. godine kad mu je favorit bila SDP, sada je to Demokratska fronta Željka Komšića. Šta se promijenilo pa se NDI okrenuo Komšiću i njegovom političkom projektu?Kako ne bi ostao bez posla savjetovao je Suljagića u ministarstvu obrazovanja KS. Nakon što je Suljagić podnio ostavku ova interesna zajednica nije više imala potporu pa su im se putevi razišli. Prijateljstvo je ponovo oživjelo nakon što je Bajrović za sebe vidio priliku da se dokopa važne pozicije. Naime, Predsjedništvo BiH je nadležno za imenovanje ambasadora BiH u svijetu, pa je Bajrović preko izbora Suljagića sebe već vidio kao novog ambasadora BiH u Americi, gdje Bajrović i živi sa suprugom i djetetom.
>> OTKRIVAMO: Ko je NDI i kakve analize radi?
Ovu promjenu možemo objasniti samo činjenicom da je Bajrović odlučio podržati DF. On ima ogroman uticaj na raspodjelu novca nevladinim organizacijama preko supruge Ivane Bajrović Cvetković (ex. Howard) koja sudjeluje u raspodjeli novca moćnog NED-a. NDI je od NED-a dobio oko milion dolara. Među organizacijama koje finansira NED je i organizacija "Zašto, ne" koju vodi Bajrovićev i Suljagićev prijatelj,Darko Brkan. 'Zašto ne' je 2010. godine dobila također više stotina hiljada dolara. Bajrović koristi upravo te kapacitete da bi birače preko "objektivnih" i "neutralnih" organizacija uvjerio da trebaju da glasaju za DF, a protiv vladajućih stranaka.
Ovom spisku možemo dodati i web portal Istinomjer kojeg predstavlja djevojka Darke Brkana. Ovaj porodično-prijateljski klan koristi i pojedine FB-stranice koje su napravili već nekoliko mjeseci prije izbora, što govori u prilog da je sve ovo znatno ranije isplanirano. Putem stranice Relevantna razina duhovitosti na šaljiv način žele pravovremeno edukovati birače koji su to ispravni kandidati, a koji ne.
Da je Bajroviću jedino bitno da se dokopa mjesta ambasadora BiH u Americi vidi se i iz favoriziranja Suljagića, a pokušaja guranja Željka Komšića u drugi plan. Moguće je da njih dvojica imaju namjeru da nakon izbora preuzmu vodstvo u stranci, u slučaju da Suljagić pobijedi u utrci za člana Predsjedništva BiH.
- Maystor
#14198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovaj manipulator iz SDA je u svom N-tom tragikomičnom pokušaju da okleveće DF poturio nekakav tekst bez navođenja bilo kakvog linka ili izvora. Malo guglanja će vas odvesti na izvor ove baljezgarije: truhli kvazi-portal mojevijesti.ba 
- madner
#14199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Logika je sjajna.
Reuf djeli milione i krajnji cilj mu je mjesto ambasadora.
Baldrick.
Reuf djeli milione i krajnji cilj mu je mjesto ambasadora.
Baldrick.
-
weredsf
#14200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.mojevijesti.ba/novost/199976 ... e-kampanjeMaystor wrote:ovaj manipulator iz SDA je u svom N-tom tragikomičnom pokušaju da okleveće DF poturio nekakav tekst bez navođenja bilo kakvog linka ili izvora. Malo guglanja će vas odvesti na izvor ove baljezgarije: truhli kvazi-portal *** SPAM ***.ba