Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

holowey wrote:
Better Man wrote:Prvog Januara se vozim autoputem oko pola 3 ujutro. Gusta je magla i vidljivost je nikakva. Upalio prednje i zadnje malglenke i duga svjetla. Kad kod Podlugova ispred mene crvena Fiesta bez zadnjih svjetala. Da nisam imao upaljena duga, ne bih je ni primjetio. Vozač Fieste je za ludare i to doživotno. Kako debila nije strah bez svjetala voziti noću i to po gustoj magli? Zato ja uvijek u takvim situacijma na autoputu vozim brzom trakom.
:-)
zobs, clan 95, stav 2...
Baš, em duga po magli samo smetaju, ko bijelu zavjesu da imaš.
Naslovnica

#14152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

@Travnički Noćni Šetač
Tek kod pomnog gledanja vidim vertikalni znak, pretpostavljam da je STOP. U tom slučaju si u pravu. Da nije tog znaka - pravilo desne strane.
Mislim da u ovom videu ispod pretjeruješ, čovjek je usporio da bi se mogao sigurno prestrojiti, dao žmigavac, prešao u drugu stranu. Ne znam kako bi ti izveo ovo prestrojavanje? Možda je i do mene.

A inače ima bisera...ona što hladno pjehe kroz kružni, ne hebe živu silu tuka. :twisted:
Last edited by Naslovnica on 03/01/2018 10:11, edited 1 time in total.
Naslovnica

#14153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Better Man wrote:Prvog Januara se vozim autoputem oko pola 3 ujutro. Gusta je magla i vidljivost je nikakva. Upalio prednje i zadnje malglenke i duga svjetla. Kad kod Podlugova ispred mene crvena Fiesta bez zadnjih svjetala. Da nisam imao upaljena duga, ne bih je ni primjetio. Vozač Fieste je za ludare i to doživotno. Kako debila nije strah bez svjetala voziti noću i to po gustoj magli? Zato ja uvijek u takvim situacijma na autoputu vozim brzom trakom.
Fakat ne znam šta ti očekuješ od vozača na našim cestama 01 januara, u 3h ujutro?!
Znaš kako se "vozi" i "poštuje zakon" tokom cijele godine, a da ne spominjem 01 januar u gluho doba noći. :-)
Čast izuzecima. :)
Travnički Noćni Šetač

#14154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Naslovnica wrote:@Travnički Noćni Šetač
Tek kod pomnog gledanja vidim vertikalni znak, pretpostavljam da je STOP. U tom slučaju si u pravu. Da nije tog znaka - pravilo desne strane.
Mislim da u ovom videu ispod pretjeruješ, čovjek je usporio da bi se mogao sigurno prestrojiti, dao žmigavac, prešao u drugu stranu. Ne znam kako bi ti izveo ovo prestrojavanje? Možda je i do mene.

A inače ima bisera...ona što hladno pjehe kroz kružni, ne hebe živu silu tuka. :twisted:
Ma ima bisera na svim cestama svaki dan... na ovom gore videu ono što se ne vidi je brzina... znači lik je u lijevoj traci usporio na oko 20 - 25 km/h iako nema potrebe jer se u desnoj traci u nastavku snimka vidi koliki prostor ima u desnoj traci... svaki dan se prestrojavam na ovoj cesti najmanje dva puta kao i svi koji prolaze ovim dijelom BiH jer je ovo tranzitni dio između Sarajeva / Zenice i Jajca / Bihaća/ Banjaluke... niko ne usporava na ovako ispod normalnog minimuma da bi se prestrojio... zamisli da se svako prestrojavanje u Sarajevu izvede ovakvim smanjenjem brzine nastao bi haos... nažalost nisam još povezao GPS sa kamerom kada bi se mogla očitavati i brzina kretanja...
...
Generalno neke stvari je ipak teško vidjeti na kameri kao u stvarnosti... npr. kad god neko "siječe" krivinu vidi se samo prilazak po liniji a onda u onom najgorem trenutku ispada iz kadra...
...
Ali eto ... mozda sam nekad i muhanat pa mi svašta smeta... :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#14155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

holowey wrote:
zobs, clan 95, stav 2...
Da se ne ljutiš druže ali taj stav je članom 16. Zakona o izmjenama i dopunama ZOBS-a obrisan... :thumbup:
...
Al da duga svjetla po magli smetaju to se apsolutno slažem....
holowey

#14156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

Travnički Noćni Šetač wrote:
holowey wrote:
zobs, clan 95, stav 2...
Da se ne ljutiš druže ali taj stav je članom 16. Zakona o izmjenama i dopunama ZOBS-a obrisan... :thumbup:
...
Al da duga svjetla po magli smetaju to se apsolutno slažem....
:thumbup: sad pregledah izmjene i dopune i fakat stav 2 obrisan... cime li su argumentovali to brisanje :?
Travnički Noćni Šetač

#14157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa imao sam šansu da malo pratim rad tih radnih grupa i tako... generalno je preovladalo mišljenje da maglenke svojom konstrukcijom ( naravno ako su pravilno podešene) ne ometaju vozače iz suprotnog smjera...
...
meni lično je to bezveze ali eto... doduše prednje ako su pravilno podešene i nekako ali zadnje kad se bezveze upale e to ubija u oči...
Travnički Noćni Šetač

#14158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Evo još jednog stručnjaka u Lašvi... ista priča bez upaljenih zadnjih svjetala , ovaj put bez magle... mada je ovaj upalio svjetla samo mu nazad ništa ne radi... na dobrom tehničkom pregledu je očigledno bio...

supercali

#14159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Jebo mater kako ga nije strah za sebe
Ja bih u ovom slucaju ocekivao samo kad ce se neko zabiti u mene
Bar jednu sijalicu da osposobi
adodbr

#14160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

supercali wrote:Jebo mater kako ga nije strah za sebe
pa zato sto klosar i hoce da ga opalis
supercali

#14161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

adodbr wrote:
supercali wrote:Jebo mater kako ga nije strah za sebe
pa zato sto klosar i hoce da ga opalis
Doduse ima i ta mjesta vidis nikad mi to ne padne na pamet
skafiskafsnjak

#14162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Prisjetim se familije onima koji daju zmigavac 2 metra prije skretanja. Isto tako onima sto magistralom voze 50, a gdje je ogranicenje 60 ili 70. Posebno se prisjetim familije papcima koji brzom cestom ili autoputem voze lijevom trakom pa im moras blicati da se presaltaju u desnu. Ili ih na kraju ipak noras zaobici desnom pri cemu pravis prekrsaj.

Pu seljacine ! Treba uvesti kaznu ponovnog obucavanja i polaganja!
liaar

#14163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Al' oni imaju pravo da voze 50 gdje je 60 ili 70.
Hajmo opet, 3.2.1
supercali

#14164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

liaar wrote:Al' oni imaju pravo da voze 50 gdje je 60 ili 70.
Hajmo opet, 3.2.1
Malo si se preracunao pisao je na magistrali
Malo koja magistrala ima vise od jedne trake
liaar

#14165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

a to je znači dozvoljeno voziti ispod ograničenja na magistrali?
supercali

#14166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

liaar wrote:a to je znači dozvoljeno voziti ispod ograničenja na magistrali?
Ajde ni citanje mog avatara
nagibSA

#14167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

Ja k'o budala kruzim unutrasnjom za izlazak lijevo /tok/, gledam ne bi li kome put presjekao sa upaljenim zmigavcem /niko ne *ebe zivu silu da makar ne ubrzava da se prestrojim i iskljucim/, umjesto ko gospodin da stanem kao vecina /kruzni gubi smisao/ - ali to je najsigurnija varijanta. :) :-) To ti je kad se pravis pametan i ganjas neka pravila i red.

Bas je rizicna voznja po gradu pm, ne bas za zivot, koliko da izazoves neku sitnu nezgodu, dovoljno da se (is)peglas. :oops:
kokuz_sa

#14168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Naslovnica wrote:@Travnički Noćni Šetač

Ma ima bisera na svim cestama svaki dan... na ovom gore videu ono što se ne vidi je brzina... znači lik je u lijevoj traci usporio na oko 20 - 25 km/h iako nema potrebe jer se u desnoj traci u nastavku snimka vidi koliki prostor ima u desnoj traci... svaki dan se prestrojavam na ovoj cesti najmanje dva puta kao i svi koji prolaze ovim dijelom BiH jer je ovo tranzitni dio između Sarajeva / Zenice i Jajca / Bihaća/ Banjaluke... niko ne usporava na ovako ispod normalnog minimuma da bi se prestrojio... zamisli da se svako prestrojavanje u Sarajevu izvede ovakvim smanjenjem brzine nastao bi haos... nažalost nisam još povezao GPS sa kamerom kada bi se mogla očitavati i brzina kretanja...
...
Generalno neke stvari je ipak teško vidjeti na kameri kao u stvarnosti... npr. kad god neko "siječe" krivinu vidi se samo prilazak po liniji a onda u onom najgorem trenutku ispada iz kadra...
...
Ali eto ... mozda sam nekad i muhanat pa mi svašta smeta... :thumbup:
Ovaj sa golfom se garant zaustavio tamo na prosirenju kod benzinske..zato je i morao usporiti toliko...da nije ne bi mogao stati

Koja je ovo kamera u pitanju?
skafiskafsnjak

#14169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:
liaar wrote:Al' oni imaju pravo da voze 50 gdje je 60 ili 70.
Hajmo opet, 3.2.1
Malo si se preracunao pisao je na magistrali
Malo koja magistrala ima vise od jedne trake
Od Konjica do Sarajeva sam se danas tako iznerviro , ne mogu opisati .

Prvo debil daje zmigavac 2m prije skretanja. Pa mamicu ti idiotsku, to je kao da ga nisi ni dao .
Od Pazarica do brze ceste guslam za idiotom 40-50kmh vozi ... ponekad se zajebe pa 60kmh ... Napokon, na brzoj cesti ga prestizem, da vidim ko vozi, kad neki deda. Ma mater vam , preko 60 ne treba vozacku vise produzivati .

Predjem njega, na brzoj cesti mercedes c 220 , otprilike 2008 godina... gusla lik 90kmh lijevom trakom . Zaljepio se ja , kontam sad ce , blicam mu 10 puta i napokon se skloni.
Stignem golfa dvicu ( a kojeg drugog) isto tako, ovaj se nikako ne sklanja, na kraju ja pravim prekrsaj i prelazim ga desnom trakom.

Ebo majku jel ja nisam normalan ili sta ? :?
nagibSA

#14170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

90 kmph guslanje, pa nije autoput... :-)
amar1994

#14171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nagibSA wrote:90 kmph guslanje, pa nije autoput... :-)
Brza ceata je cesta rezervisana za motorna vozila , a samim tim je ogranicenje 100km/h stotinu km/h slovima. Nije na odmet znati to :)
skafiskafsnjak

#14172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Brza cesta jbt... uostalom, poenta je bila da ide lijevom trakom. Ja kad idem 130kmh, ako vidim da me neko stize, presaltam se u desnu
liaar

#14173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

amar1994 wrote:
Brza ceata je cesta rezervisana za motorna vozila , a samim tim je ogranicenje 100km/h stotinu km/h slovima. Nije na odmet znati to :)
Na brzoj cesti fino ima znak od 80 km/h, o kakvoj stotci pričamo ?
skafiskafsnjak

#14174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Znaci ako vozis stoju, smijes lijevom dokle ti volja?

Doduse, to nije zakon, to je (ne)kultura.

A kad smo kod ogranicenja...taman vozite po ogranicenjima sve, how yes no
liaar

#14175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Ja sam vala svaki put vozio 80-90 max (onih 10 tolerancije) jer sam navikao sa službenim, sve preko 80 prijavljivalo momentalno direktoru.
Post Reply