Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image
Image
ferratilis

#14152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Pandakonda wrote:Da Esme nije glumila kuravu nikad je nebi vidjeli golu, tako da nemoj zajebavat :D
Imas pravo, povlacim receno :D
Image
mrgreen

#14153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

pici :lol: :lol:

iz posljednje epizode:

Image
bezVolana

#14154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

:lol: :lol: :lol:
vecoi sok je bio na mom licu kad su ubil zmaja nego na njenom
nesto ovako:
Image
:-D
cendlerbing

#14155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cendlerbing »

Ja se bas i ne bih slozila s tim da Emilija ne zna glumiti, tacnije mnogo je bolja nego na pocetku a sto se tice jedne te iste face gotovo uvijek, pripisala bih to njenom nacinu interpretiranja lika Daenerys. Ipak je Daenerys kraljica i ne moze sebi dopustiti da joj emocije divljaju pred drugima kako bi sakrila svoje slabosti. Kad se desilo da joj zmaj pogine, vjerujem da je ipak bilo prirodno da zaboravi na sve to i drekne toliko da planine okolo zadrhte ali ipak nije - mozda zato sto je s godinama toliko navikla odavati utisak ledene kraljice da je jednostavno neprirodno za nju postalo pokazivanje emocija.
S druge strane, koliko god bolesno bilo shipovanje buduceg incesta izmedju nje i Jon-a, jos prije nego se pojavila teorija ko je Jon ustvari, a dok se nije ni znalo kad ce se njih dvoje sresti, ja mislim da je postojala ideja da njih dvoje budu zajedno i od momenta kad su se sreli, nekako sve prirodno ide u tom smjeru, koliko god je zbrzana faza gradjenja emocija izmedju njih dvoje. Ipak, kao da se ne moze zaljubiti u nekoga za mjesec dana...ma i mnogo prije. Izmedju njih dvoje ima neopisivo mnogo hemije da sam znala od prve zajednicke scene da nema sanse da se nista ne desi, na romanticnom planu, izmedju njih dvoje.
Ja sam od pocetka voljela gledati scene sa Daenerys i nije me nikad nervirala koliko vidim da neke druge nervira.
Mislim da je djevojcica koja otkad zna za sebe imala samo brata koji se prema njoj odnosio kao prema robinji i prodao je prvom prilikom zarad svoje koristi, vrijedna divljenja obzirom na sve sto je postigla i zenu kakva je postala. Nakon sto je bila bukvalno niko i pratila brata gdje god je vukao bojeci se da ga pogleda onako kako se njemu nije svidjalo, postala je kraljica sa svojom vojskom, zmajevima, gradovima koje je osvojila i postovanjem iznad straha od strane obicnog naroda i robova koje je oslobodila. Nije bas neki takticar ali se trudi nadoknaditi to slusajuci pametne ljude koje ima oko sebe u isto vrijeme gledajuci da je neki od njih ne zajebe. I uvijek su mi se svidjali njeni govori kada se obraca narodima za koje zele da se bore za nju. Ulije mi takav adrenalin...ja bih se borila za nju. :D
Mozda ce isplakat dusu za zmajem kad dodje kuci, sama u cetiri zida ili sa Misandei, ali ne pred ostalima.

I, jos vezano za njenu glumu, nije istina da uvijek ima jednu facu, ja smatram da ona samo pokusava tako docarati lik Daenerys kakvu smatra da treba iznijeti. Ne znam da li je neko pogledao njen film "Me before you" u kojem glumi potpuno suprotnu ulogu od Daenerys - i to veoma ubjedljivo.

Last edited by cendlerbing on 18/02/2018 15:27, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#14156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

dječak sa šibicama

#14157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam jel bilo, ali

Image

dostava lanaca na adresu
nema me tamo

#14158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Jon kepec
Neregistrirani

#14159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Neregistrirani »

Cim sam pogledao, rekao da bih je zenio samo da mi se onako smije po kuci. :) Ona moja se pokajala sto me natjerala da idem s njom da gleda. :D
cendlerbing wrote:
I, jos vezano za njenu glumu, nije istina da uvijek ima jednu facu, ja smatram da ona samo pokusava tako docarati lik Daenerys kakvu smatra da treba iznijeti. Ne znam da li je neko pogledao njen film "Me before you" u kojem glumi potpuno suprotnu ulogu od Daenerys - i to veoma ubjedljivo.
AleksoMKD

#14160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam jel bilo, ali

Image

dostava lanaca na adresu
Sta mislis kako je Gendry stigao do zida tako brzo? Znaci ipak je realja serija :D
VPSA

#14161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VPSA »

Kad mogu zmajevi, mogu i dzipovi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image
Capajebo

#14163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Emilija je toliko lijepa i simpaticna da cu rado popiti ban u odbrani njene casti!
seln

#14164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Image
annoy

#14165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Dany i Jon su kao Rick i Michonne iz TWD - imaju kemiju kao dva panja
stvarno se nadam da neće završiti zajedno, iako je očito da sve vodi prema tome :roll:
Pandakonda

#14166 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Dany i Jon su kao Rick i Michonne iz TWD - imaju kemiju kao dva panja
stvarno se nadam da neće završiti zajedno, iako je očito da sve vodi prema tome :roll:
Pa ko će kome ako neće svoj svome :D
mrgreen

#14167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

dje su ti hakeri, nista leak
Neregistrirani

#14168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Neregistrirani »

annoy wrote:Dany i Jon su kao Rick i Michonne iz TWD - imaju kemiju kao dva panja
"When we were shooting Season 1 and no one had seen the show yet, we were in Malta. Back then, there was not a lot of secrecy because nobody was paying attention, and George R.R. Martin came to visit and he was being quite open about his plans," Taylor told the New York Times.

"He said something: That it really is all about Dany and Jon. I was surprised because at the time, you know, I thought, well Robb Stark’s going to be king next, probably," he continued. "And who knows where this story’s going? But it was absolutely clear to him that within this sprawling scale the whole story was coming down to this partnership

http://time.com/4910521/game-of-thrones ... targaryen/
Radar71

#14169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Capajebo wrote:Emilija je toliko lijepa i simpaticna da cu rado popiti ban u odbrani njene casti!
:thumbup:
P308

#14170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

Capajebo wrote:Emilija je toliko lijepa i simpaticna da cu rado popiti ban u odbrani njene casti!
:thumbup:

A i malo ljudi pretjeruju. Nije najbolja glumica na svijetu pogotovo kad su tu Lena Headey ili Peter Dinklage ali da je toliko losa - nije. A i toliko je lijepa da joj je sve oprosteno :D

Slazem se, odlicno je odradila ulogu u "Me before you"
bezVolana

#14171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

zato sto jhoj je u tom filmu uloga da bude vesela curica - sto je i ona u stvarnom zivotu. nije nista glumila, glumila je sebe malo luckastiju
kad treba nesto ozbiljnije, realno, taraba je.
nije mi vise ni toliko lijepa kolko me nervira sto ne zna glumit
drogon2

#14172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ja ne znam sta ljudi imaju protiv Haringtona i Clarke.Ovaj prvi hoda okolo,duri se,bas ko sto bi jedan Jon Snow i trebao radit.Vjecni skeptik i melanholik.Nije sad odlican,al da je sasvim solidan-jest.Mada je meni posebno bio los u prvih par epizoda prve sezone,al se vremenom sve vise i vise popravlja.Jbg i on i Emilia su uletili u GoT prakticno iz dramske akademije.Clarke je tek haman ove sezone dobila da njen lik bude u sceni sa nekim ko je "jednak" njenom likom i zenska to poprilicno odradjuje,jer mi je ovo najbolja gluma od nje koju je pokazala u seriji.Daenerys ko Daenerys je zajeban lik.Nije ona neki nemilosrdni vladar,osvajac i ti fazoni sto vidimo i u ovoj sezoni po svim ovim njenim greskama.Tako da Clarke mora da glumi lika koji opet glumi nesto sto nije,a to je jbg tesko.

Mislim da je to sto neki glumci izgledaju losije od drugih rezultat loseg pisanja za njihove likove,a i to sto su neki glumci bas ostavili utisak.Tipa ja i dan danas ne mogu prezalit sto Charles Dance vise nije u seriji.Pedro Pascal je bio odlican,a od ovih sto su ostali samo je Lena Headey iznad prosjeka.
Peter Dinklage aka Tyrion je mozda i najbolji primjer toga kako glumac moze postat zrtva loseg pisanja.Taj lik su gotovo nepopravljivo uhelacili u zadnje dvije sezone iako je sam Dinklage u prvim sezonama bio maestralan.

Sve u svemu,Martina drzim najodgovornijeg za manji pad kvaliteta serije i vjerovatno je to bilo planski s njegove strane da bi svi bili u wow fazonu nakon sto procitamo kako ce se to rasplest u njegovim knjigama.
Capajebo

#14173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bezVolana wrote:zato sto jhoj je u tom filmu uloga da bude vesela curica - sto je i ona u stvarnom zivotu. nije nista glumila, glumila je sebe malo luckastiju
kad treba nesto ozbiljnije, realno, taraba je.
nije mi vise ni toliko lijepa kolko me nervira sto ne zna glumit
Image
bezVolana

#14174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

:lol:

upravo u tome jeste poenta. deneris je kompleksan lik a ova nije dorasla tome.
citava hajka na nju je jer je to glavni lik i ima 3 zmaja jbg. logicno da ce se o njoj pricat.
drogon2

#14175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

bezVolana wrote::lol:

upravo u tome jeste poenta. deneris je kompleksan lik a ova nije dorasla tome.
citava hajka na nju je jer je to glavni lik i ima 3 zmaja jbg. logicno da ce se o njoj pricat.
Meni je sasvim u redu.Jbg,napisana je tako da glumi tinejdzericu koja mora glumit da je opasna i zajebana,a ustvari nije.Svakako,bilo je par cringy scena,al imao ih je svaki glumac ovdje osim Lene,Dancea,Pascala.Waldau je bio pravo zajeban u trecoj sezoni,al poslije toga slabo pisu za njega :D
Post Reply