Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#14151 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Ban_kai: Pa vidi koliko sarafa ima na zvucniku tvornickom a koliko na tom sto ces kupit. nista dok ne skines.
Ne trebaju ti visokotonci tvornicki ako kupis te zvucnike za koje si stavljao linkove, iskljuci ih skroz, imas sve na novim zvucnicima
Ne trebaju ti visokotonci tvornicki ako kupis te zvucnike za koje si stavljao linkove, iskljuci ih skroz, imas sve na novim zvucnicima
-
condy
#14152 Re: Pitamo Mehanicare ?
Najpouzdanijibitanga_sa_otesa wrote:a tiptronic?
Mislim da ga jos drze kod najjacih verzija. Nema servisni interval za zamjenu ulja ali treba to mijenjati.
Ali mislim da tiptronic i s tronic nisu isti mjenjaci ?
- BAN___KAI
#14153 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa super. Kakvi god da su ipak ce biti bolji od mojih 20g starih zvucnika koji krceWarashii wrote:MA sta imas primjetiti ili ne primjetiti.
Zvucnici koji se nalaze u vratima jbte nisu u nekoj aman za aman kutiji, jos su i sami zvucnici po sebi truba, ja kupio iste Sony, ugradio sto se mora ugraditi, nesto malo morao nabudjiti, visak "visokotonaca" bacio i vozdra.
Koliko kvalitetan zvuk moze dopirati iz "kutije" izradjene od brda klepetajuce plastike i metala?
Samo još da skontam hocu li moci onu gadnu plastiku sa vrata moci skinuti da se fino vidi zvucnik
- BAN___KAI
#14154 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na mom imaju 3 šarafa. Dok na ovom Sonyu imaju 4. Mozda je ipak najbolje da odnesem direktno u radnjuThrottle wrote:@Ban_kai: Pa vidi koliko sarafa ima na zvucniku tvornickom a koliko na tom sto ces kupit. nista dok ne skines.
Pa hocu li moci uopšte ugraditi jer imam 3 šarafa? Raspored rupa je drugaciji pa idk
- JavierBosnia
#14155 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aj neko okvirnoJavierBosnia wrote:Golf 3 karavan, dizel, 99'
Prilikom paljenja bijeli dim iz auspuha i auto trza malo dok ne uhvati ritam i kod malo jaceg gasa opet krene da pusi.
Ranije je bilo i ekstremnije, gdje se gasio prilikom paljenja ako mu ne dodas malo gasa, trzao pa se ugasi. Onda je majstor nesto nazubio, i nesto stelovao paljenje neki ugao namjestao, sad opet..
Taj bijeli dim osjeti se smrad goriva ili sta je vec. Neko?
-
preludezalude
#14156 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bijeli dim definitivno ne nastaje od dizela vec od vode. To ti je neki pocetak teorijskog pronalazenja kvara.JavierBosnia wrote:Aj neko okvirnoJavierBosnia wrote:Golf 3 karavan, dizel, 99'
Prilikom paljenja bijeli dim iz auspuha i auto trza malo dok ne uhvati ritam i kod malo jaceg gasa opet krene da pusi.
Ranije je bilo i ekstremnije, gdje se gasio prilikom paljenja ako mu ne dodas malo gasa, trzao pa se ugasi. Onda je majstor nesto nazubio, i nesto stelovao paljenje neki ugao namjestao, sad opet..
-
DylanD
#14157 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala Condycondy wrote:Velika razlika. Izbjegavaj multitronic. Multitronic se kod audija ugradjivao kod motora sa manjim obrtnim momentom. Vecinom kod 2.0 tdi. Isao je i u 2.7 tdi. Nije pouzdan mjenjac jer ne podnosi najbolje veci obrtni moment pogotovo kod 2.7 tdi V6 motora, niti radi svoj posao ljepo kao s tronic, zbog cega ga je audi kod novih modela izbacio iz ponude.DylanD wrote:Kakva je razlika izmedu s-tronica i multitronica ?
-
zdruzdjo
#14158 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam se tako igrao i zajeeee. Do 100 nista, cim preko 105-110 igra sve. Te guma, te balansiraj,slusaj ovog-onog,....530i wrote:Ja sam svojevremeno sigurno na 5-6 mjesta probao i niko nije znao, samo sam srećom riješio to i evo neke dvije tri godine nema problema. Izbalansiraju da je auto miran do 120 ili 130 ali preko počinje da igra...kakvih sam se pričao naslušao, gore nego na forumu ovdjebitanga_sa_otesa wrote:i ko zna raditi na njoj...530i wrote:Samo treba naći nekog ko ima ispravnu mašinu za balansiranje guma.
nova moda su ljepljeni tegovi od zeljeza- ide ih duplo vise nego olovnih(valjda olovni skupi...)ljepilo na njima jadno malo jaci gas otpadaju...
Na kraju jednom kaze ciko ma felge. Jooo kad sam otisao kod onog u nedjaricima i kad mi je covjek pokazao. Ravnaj.
Izravnao. Kaze evo sad bi trebalo da je ok. Reko eto me za 20 minuta ako nije, nista ne brini. Na auto-put. Navucem ga do190, auto ko bubica. Prstima volan drzati. Vratim se pored radnje svirnem reko beton. Jos jednom otisao i spuru uradio. I sve super i za 5.
- Edin H.
#14159 Re: Pitamo Mehanicare ?
zdruzdjo wrote:Ja sam se tako igrao i zajeeee. Do 100 nista, cim preko 105-110 igra sve. Te guma, te balansiraj,slusaj ovog-onog,....530i wrote:
Ja sam svojevremeno sigurno na 5-6 mjesta probao i niko nije znao, samo sam srećom riješio to i evo neke dvije tri godine nema problema. Izbalansiraju da je auto miran do 120 ili 130 ali preko počinje da igra...kakvih sam se pričao naslušao, gore nego na forumu ovdje
Na kraju jednom kaze ciko ma felge. Jooo kad sam otisao kod onog u nedjaricima i kad mi je covjek pokazao. Ravnaj.
Izravnao. Kaze evo sad bi trebalo da je ok. Reko eto me za 20 minuta ako nije, nista ne brini. Na auto-put. Navucem ga do190, auto ko bubica. Prstima volan drzati. Vratim se pored radnje svirnem reko beton. Jos jednom otisao i spuru uradio. I sve super i za 5.
Za ciku.
- BAN___KAI
#14160 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo kupio sam nove zvucnike Sony 89km u Tehnomagu. Neki su od vas zaboravili spomenuti da mi treba onaj nosac zvucnika malo izbušiti i skalperom izbaciti stare
Sve je ok samo što mi onaj Eurojack kasetofona gubi kontakt. Pa moram izbaciti radio na pola da bi radili zvucnici
Uglavnom vrh zvucnici
Sve je ok samo što mi onaj Eurojack kasetofona gubi kontakt. Pa moram izbaciti radio na pola da bi radili zvucnici
Uglavnom vrh zvucnici
-
530i
#14161 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene je bilo ipak samo do balansa. Počelo na otprilike 8000 kilometara, a i samo sam ja vozio auto tako da sam znao da teško da je do auta nešto. Te gume felerične, te felge ne valjaju, te špura loša, amortizeri, šolje amortizera, gumice balans štange...čitav arsenal kvarova.zdruzdjo wrote:Ja sam se tako igrao i zajeeee. Do 100 nista, cim preko 105-110 igra sve. Te guma, te balansiraj,slusaj ovog-onog,....530i wrote: Ja sam svojevremeno sigurno na 5-6 mjesta probao i niko nije znao, samo sam srećom riješio to i evo neke dvije tri godine nema problema. Izbalansiraju da je auto miran do 120 ili 130 ali preko počinje da igra...kakvih sam se pričao naslušao, gore nego na forumu ovdje
- drug_profi
#14162 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko ja znam, obicno kad su karike lose imas bijelog dima. To bi otprilike odgovaralo i opisu simptoma. E sad, ne slusaj mene, doci ce neko pametniji pa ce bolje objasniti.JavierBosnia wrote:Aj neko okvirnoJavierBosnia wrote:Golf 3 karavan, dizel, 99'
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14163 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedan fabricko stanje ,al sav klepece ,vareno uho na diferencijalu zadnjem gdje se veze poprecna spona,zapusten jako,reduktor i diffovi naslage 10 kg kombinacija masti i blata .Sodom1 wrote:UUu Wrangler zakon , i ti znas sta valja, e sad kakvi su grobovi de malo poblize
drugi je ok ,podignut ,siroke felge,offroad gume,custom branici,vitlo neispravno,plin,solidno stanje,treba farbanje,al supljara cifre neke kolko su ulozili milion maraka,al eto sad ga prodaju...al nema ga boljeg ...
- kloniran
#14164 Re: Pitamo Mehanicare ?
kakvih sam se ja grobina danas nagledao 
- amar1994
#14165 Re: Pitamo Mehanicare ?
kloniran wrote:kakvih sam se ja grobina danas nagledao
Poslusaj i uzmi benzinca , a vozi malo manje
I ja se zjeba sto odo u travnik da sta pojedem , ja smetljara majko draga , brze bolje platio kafu i mrs nazad za SA do zmaja
- Sodom1
#14166 Re: Pitamo Mehanicare ?
E razocaro si me , ako ti je zmaj mjesto za dobro jesti 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14167 Re: Pitamo Mehanicare ?
Onaj u hrasnom je ok, na stanici horor.Sodom1 wrote:E razocaro si me , ako ti je zmaj mjesto za dobro jesti
- Sodom1
#14168 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma katastrofa ,ako je zmaj sinonim za dobre cevape , necu ih ni jesti .Jednom jeo u Hrasnom i bio nekoliko puta s tecicem , on jeo ja gledao hahah. Ma smetlje , sto kaze Amar
- amar1994
#14169 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakva stanicakonektovan wrote:Onaj u hrasnom je ok, na stanici horor.Sodom1 wrote:E razocaro si me , ako ti je zmaj mjesto za dobro jesti
- amar1994
#14170 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nije do cevapa , nego usluga i seljakluk a cijene nabiliSodom1 wrote:Ma katastrofa ,ako je zmaj sinonim za dobre cevape , necu ih ni jesti .Jednom jeo u Hrasnom i bio nekoliko puta s tecicem , on jeo ja gledao hahah. Ma smetlje , sto kaze Amar
- Sodom1
#14171 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa koliko si platio cevape ? Dze si bioamar1994 wrote:Ma nije do cevapa , nego usluga i seljakluk a cijene nabiliSodom1 wrote:Ma katastrofa ,ako je zmaj sinonim za dobre cevape , necu ih ni jesti .Jednom jeo u Hrasnom i bio nekoliko puta s tecicem , on jeo ja gledao hahah. Ma smetlje , sto kaze Amar
- amar1994
#14172 Re: Pitamo Mehanicare ?
2 kafe 6 KM , al na kurac nalik , rahat lokum cementiroSodom1 wrote:Pa koliko si platio cevape ? Dze si bioamar1994 wrote:Ma nije do cevapa , nego usluga i seljakluk a cijene nabiliSodom1 wrote:Ma katastrofa ,ako je zmaj sinonim za dobre cevape , necu ih ni jesti .Jednom jeo u Hrasnom i bio nekoliko puta s tecicem , on jeo ja gledao hahah. Ma smetlje , sto kaze Amar
U zmaju 12KM al se najeli fino , a vjeruj mi nikad nisam imao lrobleam sa zmajem , za razliku od mujanica i nekih po carsiji
E sad nije svakom isti ukus i stomak hahah
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14173 Re: Pitamo Mehanicare ?
zmaj u hrasnom je televizor u boji za mnoge cevabdzinice,pogotovo za travnicke hrenovke u pogaci 
- Sodom1
#14174 Re: Pitamo Mehanicare ?
Cuj 6 marki dvi kafe cccc 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14175 Re: Pitamo Mehanicare ?
A sta bi za 12 za dvije kisele 0.25?Sodom1 wrote:Cuj 6 marki dvi kafe cccc