Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#14151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Hajvan wrote:
512MB wrote:Djaba sve bez pocetnog kesha..

najbolji poslovi krenu od hobija…
radis neDZe, imash hobi pet, deset, dvajes godina.. i skontash da mozda neshto moresh unovichit iz tog
malo od plOte odvojish, napravish jedan produkAt, p fejzbiuchish na crno ili na piku ili kako godj
pa malo od treche, chetvrte plote, onda sami pordukOti to finasiraju.. ako ne, barem si probo...

ako imash kesh flouu, onda lagano registrujes, kad skontash da ti se isplati

organski rOst, tzv

nishta krediti, prodaja babovine i slichne kOraufeke….

:lol:
Dobra instrukcija kako sigurno neces uspit :mrgreen:
animals

#14152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:Nego gdje je DoFu :mrgreen: sta bi sa tog covjeka, ko da je umro (ne daj Boze) :mrgreen: .
Sace mu ban isteci,eto njega. :D Bio je u bih ali zao mi nismo se vidjeli.
Kolko je dobio, po godine :mrgreen: .
Ko da su ga u Hagu osudili :mrgreen:
moonca

#14153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit-- :thumbup:
Hajvan

#14154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

vi sOnjate, tovarish forumski…
ja znam nekkoliko ljudi koji su upravo tako uspjeli..enormno...
animals

#14155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

]Tako je se obogatio jedan Grk..
pocevsi od jedne jabuke.. pola jeo, pola prodao.. pa onda od te polovica kupio drugu, I opet jednu polovicu jeo a drugu prodao.. I tako godinama dok nije nasljedio veliku lovu I postao bogatas :mrgreen:
Last edited by animals on 13/05/2019 17:35, edited 2 times in total.
HAVANA

#14156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
Connaisseur Karlin wrote: HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno :-D
Pa dobro ne znam kolko inteligencije treba za kupit skodu za 3 i prodat za 4 milje... al ok, postujem. Ipak bih rekao sa ljudima fale financijska sredstva za pocet ikakav biznis...
Haj ti kupi pa je meni prodaj.Bilo sta.Kucu,zemlju,stan,auto...
512MB

#14157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote:
Pare nikada nisu bile problem ljudima koji su imali prave ideje za business. Sad ako hoces da otvoris kafanu, sto svako radi naravno da ce ti trebati lova :mrgreen: ali ti tu ne kreiras nista novo nego jednostavno hoces da ulesti u vec oproban business.
Para je glavna prepreka, to sto imas ideju ne znaci nista dok ne krenes i poguras masineriju pa tek onda vidis gdje si. Poglesaj shark tank, djelimicno super ideje, guraju i stignu do 100k godisnje i kapak neide dalje, trebas lovu da poguras marketing, da napunis lager, itd itd.
HAVANA

#14158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:]Tako je se obogatio jedan Grk..
pocevsi od jedne jabuke.. pola jeo, pola prodao.. pa onda od te polovica kupio drugu, I opet jednu polovicu jeo a drugu prodao.. I tako godinama dok nije nasljedio veliku lovu I postao bogatas :mrgreen:
Bolje da nije nikako jeo 5 dana,od sestog bi mogo svaki dan po jednu... :lol:
Bodkin

#14159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bodkin »

512MB wrote:
detroit-mercy wrote:
Pare nikada nisu bile problem ljudima koji su imali prave ideje za business. Sad ako hoces da otvoris kafanu, sto svako radi naravno da ce ti trebati lova :mrgreen: ali ti tu ne kreiras nista novo nego jednostavno hoces da ulesti u vec oproban business.
Para je glavna prepreka, to sto imas ideju ne znaci nista dok ne krenes i poguras masineriju pa tek onda vidis gdje si. Poglesaj shark tank, djelimicno super ideje, guraju i stignu do 100k godisnje i kapak neide dalje, trebas lovu da poguras marketing, da napunis lager, itd itd.
Barem je danas lako lovu dobiti samo nema ideja. Vrhunac biznisa otvoriti dudlaonu i ne placati porez
512MB

#14160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

moonca wrote:Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit-- :thumbup:
To je naravno opcija, ali nece ni banka ulazit u rizik ako ti je bonitet ko u prosjecnog cobana :)
freelancerusk

#14161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by freelancerusk »

512MB wrote:
freelancerusk wrote: Kad bi tako jednostavno bilo kupovati i prodavati stvari za čistom zaradom, svak bi bio milioner.

Eto, ko tebi brani da preprodaješ stvari?
Ko kaze da ne preprodajem :?

Pa onda znaš da i nije tako jednostavno :mrgreen:
moonca

#14162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

512MB wrote:
moonca wrote:Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit-- :thumbup:
To je naravno opcija, ali nece ni banka ulazit u rizik ako ti je bonitet ko u prosjecnog cobana :)
eh, banke..jao .to je posebna prica. :shock: - hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci... :roll:
512MB

#14163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

moonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica. :shock: - hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci... :roll:
Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogata :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#14164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

detroit-mercy wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
512MB wrote:Pa ti Havana i trubis non stop o tome kako je tebi dobro jer si u dijaspori zaradio love za rentacar biznisa u BiH, a onih ostali 99% ko jebe nek se snadju.... to bi bilo isto kad bih ja radio homeoffice iz BiH za njemacku firmu i piso na forumu kao ti "ne znam koji vam je racku, vidte mene 12 milja kermi mjesecno kapa na racun i sasvim solidan zivot u bih, ucite borite se, nije istina da se ne moze uspjet, ima posla al necete da radite" :oops:
HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno :-D
BS, znaju dobro voditi business u Americi a ne znaju u BiH :-), sistem je truho, to je najveci problem :skoljka: .
detrociane, molim te, sklopi recenicu da te razumijem :) nisam pisala o losem BiH sistemu, vec o profesionlanosti , a to je i HAVANA pisao , ne mozes samo uloziti i neraditi, ili raditi i tretirati klijente kao da si sa njma ovce cuvao :)
Last edited by Connaisseur Karlin on 13/05/2019 17:56, edited 1 time in total.
moonca

#14165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

512MB wrote:
moonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica. :shock: - hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci... :roll:
.. to nije bitno .. jesam li ili ne .. no, mora biti odredjena suma i na racunu ... :-)
Connaisseur Karlin

#14166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

512MB wrote:
Connaisseur Karlin wrote: HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno :-D
Pa dobro ne znam kolko inteligencije treba za kupit skodu za 3 i prodat za 4 milje... al ok, postujem. Ipak bih rekao sa ljudima fale financijska sredstva za pocet ikakav biznis...
pa mozda ne treba za kupiti , ali treba znati nastaviti raditi i ulagati :)
Connaisseur Karlin

#14167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

512MB wrote:
a ti peres novac :shock:
pustopoljina

#14168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

512MB wrote:
A da ti pocnes kuhati :D
insomnia78

#14169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Kakva odvratna tema.
Connaisseur Karlin

#14170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Kakva odvratna tema.
?
HAVANA

#14171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:
512MB wrote:
A da ti pocnes kuhati :D
E ti i ovih par finih cete kod mene i jedne drage i strucne forumasice na klopu.Javimo kad pocnemo.Evo je cekam odosmo nabavljati opremu. :-D A sto kuha zalosna ti majka,ako se udebljam udavicu je. :lol: Znaci imamo novog privatnika na forumu,i gazdaricu.SUR. :lol:
SD7

#14172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

HAVANA wrote:
SD7 wrote:
HAVANA wrote: Ali ja znam da je lose,znam kako je grozna situacija,jel ti stvarno mislis da meni sve ide glat i da ja ne ludim? Znam sve ali ima i super stvari ovde.Jednostavno ima a ja ne zelim da bjezim od problema.I u zivotu.Zasto da idem iz onoga sto volim i gdje zelim da budem.Udaracu glavom u zid dok god mogu.Ceif mi.Sretniji sam ovde.Mogu,hocu,zelim,moram... :zid: I ide mi.I mnogim drugim.
Toliko rijeci da bi kazao "nek' je meni dobro"...negativni balkanski inat :lol:
A sto si ti otiso? Da je kome dobro i bolje?
Ne vidim svrhu ti pojasnjavati. Sve ti je manje vise receno. Nakon razocaravajuce prepiske s tobom i evo saznanja da imas rent-a-car, samo se nadam da nisam od tebe rentao auto sve ove godine

Eh, sad, obzirom da imas sve te biznise, za predpostaviti je da uposljavas radnike. Ja ti nudim da mi dokazes da si u zadnju godinu dana jednom radniku koji nije u rodbinskoj relaciji i nije na menadzerskoj poziciji, isplacivao mjesecnu platu dovoljnu za mjesecnu zivotnu korpu 4-oclane porodice prema statistikama, a to je nekih 2070 KM neto. Ako mi to dokazes, ja se obavezujem da ti u narednu godinu isplacujem isti taj iznos. Ako sam se ujeo za jezik, spreman sam da platim. Znam da je tebi dobro, ali da vidimo kako tu svoju zlatnu situaciju reflektujes na radnu okolinu.
insomnia78

#14173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Sta je ovo jbt svi s parama
Connaisseur Karlin

#14174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Sta je ovo jbt svi s parama
:D :lol: :kiss:
512MB

#14175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

moonca wrote: .. to nije bitno .. jesam li ili ne .. no, mora biti odredjena suma i na racunu ... :-)
To da, 10 milja na banci, 10 milja u keshu ispod jastuka zlu netrebalo, ostalo investirat... nema nista gore od lijenog kapitala.
Post Reply