Dobra instrukcija kako sigurno neces uspitHajvan wrote:512MB wrote:Djaba sve bez pocetnog kesha..
najbolji poslovi krenu od hobija…
radis neDZe, imash hobi pet, deset, dvajes godina.. i skontash da mozda neshto moresh unovichit iz tog
malo od plOte odvojish, napravish jedan produkAt, p fejzbiuchish na crno ili na piku ili kako godj
pa malo od treche, chetvrte plote, onda sami pordukOti to finasiraju.. ako ne, barem si probo...
ako imash kesh flouu, onda lagano registrujes, kad skontash da ti se isplati
organski rOst, tzv
nishta krediti, prodaja babovine i slichne kOraufeke….
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#14151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- animals
#14152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko da su ga u Hagu osudilidetroit-mercy wrote:Kolko je dobio, po godineHAVANA wrote:Sace mu ban isteci,eto njega.detroit-mercy wrote:Nego gdje je DoFusta bi sa tog covjeka, ko da je umro (ne daj Boze)
.
Bio je u bih ali zao mi nismo se vidjeli.
.
-
moonca
#14153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit-- 
- Hajvan
#14154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vi sOnjate, tovarish forumski…
ja znam nekkoliko ljudi koji su upravo tako uspjeli..enormno...
ja znam nekkoliko ljudi koji su upravo tako uspjeli..enormno...
- animals
#14155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
]Tako je se obogatio jedan Grk..
pocevsi od jedne jabuke.. pola jeo, pola prodao.. pa onda od te polovica kupio drugu, I opet jednu polovicu jeo a drugu prodao.. I tako godinama dok nije nasljedio veliku lovu I postao bogatas
pocevsi od jedne jabuke.. pola jeo, pola prodao.. pa onda od te polovica kupio drugu, I opet jednu polovicu jeo a drugu prodao.. I tako godinama dok nije nasljedio veliku lovu I postao bogatas
Last edited by animals on 13/05/2019 17:35, edited 2 times in total.
- HAVANA
#14156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj ti kupi pa je meni prodaj.Bilo sta.Kucu,zemlju,stan,auto...512MB wrote:Pa dobro ne znam kolko inteligencije treba za kupit skodu za 3 i prodat za 4 milje... al ok, postujem. Ipak bih rekao sa ljudima fale financijska sredstva za pocet ikakav biznis...Connaisseur Karlin wrote: HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno
- 512MB
#14157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Para je glavna prepreka, to sto imas ideju ne znaci nista dok ne krenes i poguras masineriju pa tek onda vidis gdje si. Poglesaj shark tank, djelimicno super ideje, guraju i stignu do 100k godisnje i kapak neide dalje, trebas lovu da poguras marketing, da napunis lager, itd itd.detroit-mercy wrote:Pare nikada nisu bile problem ljudima koji su imali prave ideje za business. Sad ako hoces da otvoris kafanu, sto svako radi naravno da ce ti trebati lova512MB wrote:Djaba sve bez pocetnog kesha..ali ti tu ne kreiras nista novo nego jednostavno hoces da ulesti u vec oproban business.
- HAVANA
#14158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bolje da nije nikako jeo 5 dana,od sestog bi mogo svaki dan po jednu...animals wrote:]Tako je se obogatio jedan Grk..
-
Bodkin
#14159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Barem je danas lako lovu dobiti samo nema ideja. Vrhunac biznisa otvoriti dudlaonu i ne placati porez512MB wrote:Para je glavna prepreka, to sto imas ideju ne znaci nista dok ne krenes i poguras masineriju pa tek onda vidis gdje si. Poglesaj shark tank, djelimicno super ideje, guraju i stignu do 100k godisnje i kapak neide dalje, trebas lovu da poguras marketing, da napunis lager, itd itd.detroit-mercy wrote:Pare nikada nisu bile problem ljudima koji su imali prave ideje za business. Sad ako hoces da otvoris kafanu, sto svako radi naravno da ce ti trebati lova512MB wrote:Djaba sve bez pocetnog kesha..ali ti tu ne kreiras nista novo nego jednostavno hoces da ulesti u vec oproban business.
- 512MB
#14160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je naravno opcija, ali nece ni banka ulazit u rizik ako ti je bonitet ko u prosjecnog cobanamoonca wrote:Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit--
- freelancerusk
#14161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Ko kaze da ne preprodajemfreelancerusk wrote: Kad bi tako jednostavno bilo kupovati i prodavati stvari za čistom zaradom, svak bi bio milioner.
Eto, ko tebi brani da preprodaješ stvari?
Pa onda znaš da i nije tako jednostavno
-
moonca
#14162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
eh, banke..jao .to je posebna prica.512MB wrote:To je naravno opcija, ali nece ni banka ulazit u rizik ako ti je bonitet ko u prosjecnog cobanamoonca wrote:Zasto ne kredit - %svoj novac % kredit--
- 512MB
#14163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogatamoonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica.- hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci...
- Connaisseur Karlin
#14164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detrociane, molim te, sklopi recenicu da te razumijemdetroit-mercy wrote:BS, znaju dobro voditi business u Americi a ne znaju u BiHConnaisseur Karlin wrote:HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno512MB wrote:Pa ti Havana i trubis non stop o tome kako je tebi dobro jer si u dijaspori zaradio love za rentacar biznisa u BiH, a onih ostali 99% ko jebe nek se snadju.... to bi bilo isto kad bih ja radio homeoffice iz BiH za njemacku firmu i piso na forumu kao ti "ne znam koji vam je racku, vidte mene 12 milja kermi mjesecno kapa na racun i sasvim solidan zivot u bih, ucite borite se, nije istina da se ne moze uspjet, ima posla al necete da radite", sistem je truho, to je najveci problem
.
Last edited by Connaisseur Karlin on 13/05/2019 17:56, edited 1 time in total.
-
moonca
#14165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
.. to nije bitno .. jesam li ili ne .. no, mora biti odredjena suma i na racunu ...512MB wrote:Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogatamoonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica.- hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci...
- Connaisseur Karlin
#14166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa mozda ne treba za kupiti , ali treba znati nastaviti raditi i ulagati512MB wrote:Pa dobro ne znam kolko inteligencije treba za kupit skodu za 3 i prodat za 4 milje... al ok, postujem. Ipak bih rekao sa ljudima fale financijska sredstva za pocet ikakav biznis...Connaisseur Karlin wrote: HAVANAU dovoljnmo dugo poznajem, i covjek je u pravu, narod u BiH ne zna pravilno voditi biznis, to je vise puta povukao i to je tocno
- Connaisseur Karlin
#14167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a ti peres novac512MB wrote:Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogatamoonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica.- hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci...
- pustopoljina
#14168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A da ti pocnes kuhati512MB wrote:Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogatamoonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica.- hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci...
- insomnia78
#14169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakva odvratna tema.
- Connaisseur Karlin
#14170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
?insomnia78 wrote:Kakva odvratna tema.
- HAVANA
#14171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E ti i ovih par finih cete kod mene i jedne drage i strucne forumasice na klopu.Javimo kad pocnemo.Evo je cekam odosmo nabavljati opremu.pustopoljina wrote:A da ti pocnes kuhati512MB wrote:Ako lovu drzis na banci onda sa sigurnoscu mogu reci da nisi bogatamoonca wrote: eh, banke..jao .to je posebna prica.- hm ... ne znam kako bogati imaju hrabrosti drzati novac U -ako uopste drze... oh , ne mogu pisati detalje - ali, sto prije moram novac izvuci...
-
SD7
#14172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne vidim svrhu ti pojasnjavati. Sve ti je manje vise receno. Nakon razocaravajuce prepiske s tobom i evo saznanja da imas rent-a-car, samo se nadam da nisam od tebe rentao auto sve ove godineHAVANA wrote:A sto si ti otiso? Da je kome dobro i bolje?SD7 wrote:Toliko rijeci da bi kazao "nek' je meni dobro"...negativni balkanski inatHAVANA wrote: Ali ja znam da je lose,znam kako je grozna situacija,jel ti stvarno mislis da meni sve ide glat i da ja ne ludim? Znam sve ali ima i super stvari ovde.Jednostavno ima a ja ne zelim da bjezim od problema.I u zivotu.Zasto da idem iz onoga sto volim i gdje zelim da budem.Udaracu glavom u zid dok god mogu.Ceif mi.Sretniji sam ovde.Mogu,hocu,zelim,moram...I ide mi.I mnogim drugim.
Eh, sad, obzirom da imas sve te biznise, za predpostaviti je da uposljavas radnike. Ja ti nudim da mi dokazes da si u zadnju godinu dana jednom radniku koji nije u rodbinskoj relaciji i nije na menadzerskoj poziciji, isplacivao mjesecnu platu dovoljnu za mjesecnu zivotnu korpu 4-oclane porodice prema statistikama, a to je nekih 2070 KM neto. Ako mi to dokazes, ja se obavezujem da ti u narednu godinu isplacujem isti taj iznos. Ako sam se ujeo za jezik, spreman sam da platim. Znam da je tebi dobro, ali da vidimo kako tu svoju zlatnu situaciju reflektujes na radnu okolinu.
- insomnia78
#14173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta je ovo jbt svi s parama
- Connaisseur Karlin
#14174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia78 wrote:Sta je ovo jbt svi s parama
- 512MB
#14175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To da, 10 milja na banci, 10 milja u keshu ispod jastuka zlu netrebalo, ostalo investirat... nema nista gore od lijenog kapitala.moonca wrote: .. to nije bitno .. jesam li ili ne .. no, mora biti odredjena suma i na racunu ...