Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Osim otišao u Katar, Dragan Jović osvojio dvije uzastopne titule u Angoli. Šešlija hara u Indoneziji. I šta im ti angažmani garantuju, osim da mogu skakutati po sličnim klubovima do besvijesti?
Ovdje kad dođeš na vrh, ideš u zemlje u kojima to možeš unovčiti. Maksimum koji možeš dobiti u regiji je neki Javor iz Ivanjice, a i to je kao da te neko počastio.
Čekaj da je Osim dominirao tamo ligom misliš da ne bi dobio angažman u klasi više?
Nije caka u tome da nas neće, nego da nismo dovoljno dobri. Ko te ba ne bi uzeo ako vidi da će uspjeti s tobom?
zomri wrote:Čekaj da je Osim dominirao tamo ligom misliš da ne bi dobio angažman u klasi više?
Nije caka u tome da nas neće, nego da nismo dovoljno dobri. Ko te ba ne bi uzeo ako vidi da će uspjeti s tobom?
Naravno da nemamo novog Guardiolu, ali je totalna neistina da nismo dovoljno dobri. Bilo bi ti možda bolje pogledati ponekad neku utakmicu domaćeg prvenstva prije nego doneseš sud da treneri nisu dovoljno dobri.
Jer je trener puno specifičnija pozicija od igrača, on radi isključivo sa onim čim raspolaže. Stvarno misliš da bi Guardiola osvojio titulu sa GOŠK-om ovdje?
I ja ti navedoh primjer Dragana Jovića, proanaliziraj malo njegov put u karijeri, pa mi reci gdje je taj korak više.
Last edited by Muhamed Đakmić on 06/04/2018 15:59, edited 1 time in total.
zomri wrote:Čekaj da je Osim dominirao tamo ligom misliš da ne bi dobio angažman u klasi više?
Naravno da nemamo novog Guardiolu, ali je totalna neistina da nismo dovoljno dobri. Bilo bi ti možda bolje pogledati ponekad neku utakmicu domaćeg prvenstva prije nego doneseš sud da treneri nisu dovoljno dobri.
Jer je trener puno specifičnija pozicija od igrača, on radi isključivo sa onim čim raspolaže. Stvarno misliš da bi Guardiola osvojio titulu sa GOŠK-om ovdje?
To fakat ne mislim ali bi bio uspješan pa bi došao u Želju i tu osvojio. Našao bi on put sigurno.
Stvarno mislim da nismo dovoljno dobri, čim te jedan Dinamo neće a prekucao si naše prvenstvo. Ne znam šta je tu bilo, znam da se spominjao Brko u Maksimiru.
Pogledam tu i tamo neku utakmicu naše lige ali to je daleko jadnije čak i od okolnih liga. Ne znam šta vidite u tome osim lokalpatriotizma Mada napredak od prelaska na manji format lige je stvarno vidljiv.
Problem nasih ljudi je sto kad dobiju priliku i pokazu neko znanje nemaju bas volje da nadogradjuju znanje i zavrsavaju potrebne licence. Jos uvijek najvise trenerskih licenci ima Sener Bajramovic, Dzeni Uscuplicu potpisan Abdulah Oruc kao trener.
Ko ne može donijeti kvalitet više u odnosu na Krunu Jurčića u ligi gdje znaš jezik, podneblje, kulturu, bolje da se prestane ozbiljno baviti tim poslom
Pa bolji je Goran Sablić trener od Sama Allardycea deset puta po fudbalskoj filozofiji i samom poimanju fudbala, samo nikad neće imati ni približnu karijeru. Još je Hrvat, koji će sigurno makar u Hajduku dobiti šansu. Ali on mora "pripravnički" odrađivati u Širokom Brijegu samo da bi se svidio Hajduku, pa onda mora napraviti megarezultate sa Hajdukom da bi došao na sljedeću stepenicu.
Muhamed Đakmić wrote:
I ja ti navedoh primjer Dragana Jovića, proanaliziraj malo njegov put u karijeri, pa mi reci gdje je taj korak više.
Korak više u njegovom slučaju bi bilo da ga na osnovu ovoga uzme neka od afričkih reprezentacija kao Rajevca. Po svemu ima talenta da pokuša više ali mu treba bolji agent i/ili eksponiranost na većim tržištima. Iako se radi o očito dobrom manageru, bar na ovom nivou, ne mislim da je on naš Guardiola.
Muhamed Đakmić wrote:
Korak više u njegovom slučaju bi bilo da ga na osnovu ovoga uzme neka od afričkih reprezentacija kao Rajevca. Po svemu ima talenta da pokuša više ali mu treba bolji agent i/ili eksponiranost na većim tržištima. Iako se radi o očito dobrom manageru, bar na ovom nivou, ne mislim da je on naš Guardiola.
Pa naravno da nije naš Guardiola, ali je sigurno veći stručnjak od Moyesa ili Pardewa. A oni će imati deset puta bolju karijeru.
Teams managed
1994–1996 Porto (assistant)
1996–2000 Barcelona (assistant)
2000 Benfica (assistant)
2000 Benfica
2001–2002 União de Leiria
2002–2004 Porto
2004–2007 Chelsea
2008–2010 Internazionale
2010–2013 Real Madrid
2013–2015 Chelsea
2016– Manchester United
Pravi istinski put ka uspjehu, najbolji trener dunjaluka
Muhamed Đakmić wrote:
Pa naravno da nije naš Guardiola, ali je sigurno veći stručnjak od Moyesa ili Pardewa. A oni će imati deset puta bolju karijeru.
Podcjenjuju se ti engleski manageri strašno. Zaboravlja se da oni djeluju u svom prirodnom habitatu, barataju jezičkim nijansama, razumiju kulturu tamošnjeg nogometa. Dok neki naš mora crtati šeme da objasni šta hoće, ovom je dovoljno da kaže "just put it in the mixer" da ovi znaju šta im je činiti
Teams managed
2000 Benfica (assistant)
2000 Benfica
2002–2004 Porto
2004–2007 Chelsea
2008–2010 Internazionale
2010–2013 Real Madrid
2013–2015 Chelsea
2016– Manchester United
Teams managed
2000 Benfica (assistant)
2000 Benfica
2002–2004 Porto
2004–2007 Chelsea
2008–2010 Internazionale
2010–2013 Real Madrid
2013–2015 Chelsea
2016– Manchester United
Osvojio ligu sa Uniao de Leiria u prvoj seyoni
A u drugoj zportom čempijon ligu, kakav heritdž za hercičkog udara
Guardiola u polufinalima bezveznog takmicenja zvanog Liga prvaka gubio od nekakvih lijevih klubova tipa Real, Barca, Atletico, Liverpool i odmah je smećar, ubleha, polovnjak, fake one
Ja mislim da je to jedini trener kojem se ovdje zamjera što ne osvaja LP svake godine
LSD wrote:Guardiola u polufinalima bezveznog takmicenja zvanog Liga prvaka gubio od nekakvih lijevih klubova tipa Real, Barca, Atletico, Liverpool i odmah je smećar, ubleha, polovnjak, fake one
Ja mislim da je to jedini trener kojem se ovdje zamjera što ne osvaja LP svake godine
Pa i nije baš, zadnjih pet godina je ispadao iz Lige prvaka sa ukupnom gol razlikom 11:18, sad na to dodaj ovaj Liverpool, rezultat je 11:21. Skoro svaki put neko sramoćenje brate dragi
LSD wrote:Guardiola u polufinalima bezveznog takmicenja zvanog Liga prvaka gubio od nekakvih lijevih klubova tipa Real, Barca, Atletico, Liverpool i odmah je smećar, ubleha, polovnjak, fake one
Pa i nije baš, zadnjih pet godina je ispadao iz Lige prvaka sa ukupnom gol razlikom 11:18, sad na to dodaj ovaj Liverpool, rezultat je 11:21. Skoro svaki put neko sramoćenje brate dragi
Tako'e
Trebao je sa Bayernom osvojiti tri titule LP zaredom, pošto oni redovno osvajaju to takmicenje, imaju ih 30-tak na kontu u svojoj 100 godišnjoj historiji.
Kako ga nije stid ispasti od nekakvog Reala ili Barce...sramota
Jarane ba, trolaj nekog drugog, fakat mi se ne da ovaj put
Fasuješ šest komada od Monaca, napraviš zvijezdu od nekakvog Mbappea, vratiš u život rahitičnog Falcaa, Torres fuli penal i svejedno te izbaci, Ancelotti te ispiša usred Minhena sa Real Madridom i nanese ti najteži poraz u historiji, Oxlade-Chamberlain izgleda ko Zidane iz najboljih dana protiv tebe... nastavi niz
Muhamed Đakmić wrote:Jarane ba, trolaj nekog drugog, fakat mi se ne da ovaj put
Fasuješ šest komada od Monaca, napraviš zvijezdu od nekakvog Mbappea, vratiš u život rahitičnog Falcaa, Torres fuli penal i svejedno te izbaci, Ancelotti te ispiša usred Minhena sa Real Madridom i nanese ti najteži poraz u historiji, Oxlade-Chamberlain izgleda ko Zidane iz najboljih dana protiv tebe... nastavi niz
Bruka i sramota, što jest jest
Ne znam šta čelnici Barcelone, Bayerna, Citya vide u toj prevari....još ga placaju najviše na svijetu kakvi levati.
Bolje da su angažovali npr. Dragana Jovića, za mnogo manje para bi im pravio iste rezultate.
Al ova manipulacija sa podacima je krvava pa to ne rade ni oni iz CIK-a.... pominje da mu je Monaco utrpao 6 komada, kao natrpali ga, bruka neviđena a nece reci da je i Monaco primio 6 golova u tom dvomecu, taj dio se mudro izostavi ovi prošli dalje zbog više postignutih golova u gostima.
Pa fasovao je Monaco i 4 komada od Juventusa, što je nebitno, jer je dao samo jedan A što je njima dao samo jedan, a ovima šest, bojim se da moraš pitati Guardiolu