Irak
- salik79
#14151 Re: Irak
Mene je najvise fascinirao onaj alim iz Dzide. Svaka mu cast na iskrenosti i hrabrosti. Pravi mu'min. 
- dječak sa šibicama
#14152 Re: Irak
Elem, u Iraku svi kolju, samo Kurdi zarobljenicima daju caj od kamilice i dnevne novine.
-
sumirprimus
#14153 Re: Irak
dobro nesto nisam vidio da ova golden divizija kolje???
ispadose i najregularniji? il se varam?
ispadose i najregularniji? il se varam?
- dječak sa šibicama
#14154 Re: Irak
Da su dole u prosjeku brojni divljaci, cinjenica. Peku mrtve ljude i slicno, rezu glave, spaljuju zarobljenike, to je dole klasika.
Sadamovi fedajini su siije i Kurde ubijali na najmastovitije moguce nacine. Ima toga na netu, ko ima zeldac gledati.
A ovi tviter nalozi koji sute kad ISIL kolje a sad kad je na sceni osveta u Mosulu, salju tvitove realDonalTrumpu i cmizdre kako krvolocne siije kolju jadne nevine sunije... tragikomicno.
Sadamovi fedajini su siije i Kurde ubijali na najmastovitije moguce nacine. Ima toga na netu, ko ima zeldac gledati.
A ovi tviter nalozi koji sute kad ISIL kolje a sad kad je na sceni osveta u Mosulu, salju tvitove realDonalTrumpu i cmizdre kako krvolocne siije kolju jadne nevine sunije... tragikomicno.
-
sumirprimus
#14155 Re: Irak
jedno zlo ne opravdava drugo nikad i ni u kom slucaju.
- dječak sa šibicama
#14156 Re: Irak
Naravno da ne opravdava.
Samo mi je smijesno citati ove apologete "anti Iran" politike po twiteru, ubise se od "Iran je zlocinacka drzava" keljenja snimaka pogubljenja u Iranu, a u Saudi Arabiji kojoj se klanjaju, odsjeces zeni glavu na sred ulice, nikom nista. Nema joj ni sudjenja, ona je kriva ako muz kaze da je kriva.
Samo mi je smijesno citati ove apologete "anti Iran" politike po twiteru, ubise se od "Iran je zlocinacka drzava" keljenja snimaka pogubljenja u Iranu, a u Saudi Arabiji kojoj se klanjaju, odsjeces zeni glavu na sred ulice, nikom nista. Nema joj ni sudjenja, ona je kriva ako muz kaze da je kriva.
-
sumirprimus
#14157 Re: Irak
jednostavno pitanje ko bi dol volio zivit i radit?
al iskreno
al iskreno
-
sumirprimus
#14159 Re: Irak
e onda ovo pro i kontra smijesno tita mi...
al et forum je, moramo o necem lelemudat ne
al et forum je, moramo o necem lelemudat ne
- salik79
#14160 Re: Irak
Ako pitas za Iran, ja sam davno dao odgovor.sumirprimus wrote:jednostavno pitanje ko bi dol volio zivit i radit?
al iskreno
-
sumirprimus
#14161 Re: Irak
sta da bi volio zivit dol?
daj ba ozbiljno,haj turisticki mejsec dva ,
al skontaj za djecu?
pa konstatno opasnost od rata, i to kakvog....
onda sivil liberti, mi jesmo u krcu vecem,al bar mos kome hos rec sta hos ... i to u facu
i ako ti se ne djasvi za par sati autom si u eu...mozes mahnut svima...
al skontaj za djecu?
pa konstatno opasnost od rata, i to kakvog....
onda sivil liberti, mi jesmo u krcu vecem,al bar mos kome hos rec sta hos ... i to u facu
- insomnia78
#14162 Re: RE: Re: Irak
Da samo sto si sticajem okolnosti zavrsio u Njemackoj. De ba Salice. Kakav BI kakav Iran. Ko ce pametan jos ici dole.salik79 wrote:Ako pitas za Iran, ja sam davno dao odgovor.sumirprimus wrote:jednostavno pitanje ko bi dol volio zivit i radit?
al iskreno
- salik79
#14163 Re: Irak
Vec sam napisao da jedine dvije zemlje u kojima bih mogao zamisliti zivot mimo Bosne je Njemacka i Iran i da, kada bih birao izmedju Irana i Amerike, uvijek bez razmisljanja izabrao Iran.sumirprimus wrote:sta da bi volio zivit dol?
al skontaj za djecu?
pa konstatno opasnost od rata, i to kakvog....![]()
![]()
![]()
onda sivil liberti, mi jesmo u krcu vecem,al bar mos kome hos rec sta hos ... i to u facu![]()
Dolaze djeca iz 40 zemalja svijeta da se skoluju u Iranu, zasto ne bi i moja?
To jeste realnost. Da nije jenkijevsko-cionisticke politike prema toj zemlji (sankcije i sl.) i neprestanog zveckanja oruzjem, ko zna, mozda bih vec s porodicom i bio tamo. A jos uvijek se kolebam u vezi njihovog studija - Iran, ili Njemacka, s obzirom da u skoli uce (uz Engleski i Arapski) Njemacki, a i zena ima rodbinu u Njemackoj i sl...Ali jos uvijek je sve otvoreno
Vjeruj mi da i u Iranu mozes reci svakome u facu sta mislis...Ili lazu oni silni likovi sto spominju kako iranci povazda kritikuju vlast
Last edited by salik79 on 10/02/2017 13:21, edited 1 time in total.
- salik79
#14164 Re: RE: Re: Irak
insomnia78 wrote:Da samo sto si sticajem okolnosti zavrsio u Njemackoj. De ba Salice. Kakav BI kakav Iran. Ko ce pametan jos ici dole.salik79 wrote:Ako pitas za Iran, ja sam davno dao odgovor.sumirprimus wrote:jednostavno pitanje ko bi dol volio zivit i radit?
al iskreno
Upravo, sticajem okolnosti otvorio se put za studij u Njemackoj. Ali, za razliku od tebe, nikada mi nije bio nijjet da ostanem, a mogao sam kako sam htio. I jos uvijek, hvala Bogu, mogu.
- salik79
#14166 Re: Irak
Uglavnom, u Francusku bi me jedino puskom mogli natjerati. 
-
aratet
#14167 Re: Irak
Nekad se Iranom moglo ponosno hodati ulicom. 
- salik79
#14168 Re: Irak
Evo sta kaze bivsi hrvatski veleposlanik, koji je pet godina sluzbovao u Iranu, kako se hoda iranskim ulicama.
(I to jos na Al-Laziri)
- Kikibombona
#14169 Re: Irak
dječak sa šibicama wrote:Elem, u Iraku svi kolju, samo Kurdi zarobljenicima daju caj od kamilice i dnevne novine.
Zamjenik zapovjednika snaga Pešmargi Kusert Resul, upozorio je Pešmerge na klanja i druga kršenja ratnog prava i zaprijetio da će oštro kažnjavati sve one koji prekrše ratno pravo.
Također je dodao:''U zadnjim akcijama smo svjedočili nekim ružnim scenama koje su daleko od naših principa i kurdske etike.Na društvenim mrežama su objavljene slike klanja jednog teroriste''.Zamjenik premijera vlade u Kurdistanu je zatražio da se prestane sa tim ružnim radnjama koje šalju ružnu sliku o Kurdima i njihovoj plemenitoj istoriji.Također je i on zaprijetio kažnjavanjem onih koji to budu u budućnosti činili, govoreći kako je to ono što neprijatelj želi tj izjednačavanje njihovih zločinačkih nedjela sa onim što Pešmerge rade, koji brane ljudske vrijednosti.
Poznat je samo jedan slucaj ubijanja ISIL zarobljenika nakon cega je uslijedila paljba i rijeci osude od strane kurdskih politicara i javnosti. Poruceno je da ce ljudi koji su to uradili krivicno odgovarati. To je sto se tice Iraka. Samo jedan zlocin nad ISIL zarobljenikom.KRP vice president Kosrat Rasul calls on Peshmerga forces to respect corpses of enemies, saying this is against #Kurdish culture and the laws of war. #ISIS is trying to draw us to their level, he added.
Za Kurde iz Sirije nema dokaza da su opalili jednu jedinu cvoku ISIL zarobljenicima a kamoli sta vise. Ima snimaka sa frisko zarobljenim ISILovcima koliko hoces. Niko ni na jednom nije krenuo da ih udari...

- Kikibombona
#14170 Re: Irak
Valid Faras, savjetnik Donalda Trampa za BI!
VIDEO: Kurds to receive more support from US, says Trump Adviser
http://www.kurdistan24.net/en/news/bb7f ... mp-Adviser
[youtube]http://www.youtube.com/watch?time_conti ... VF5iJvpVPk[/youtube]
Divne rijeci gospodina Farasa!
Kurdi su prirodni saveznici Amerike i zapada. Jedini narod na BI koji je istinski sekularan. U buducnosti ce biti kljucni saveznik zapada na BI. Narod od 35 miliona stanovnika, sa izuzetnim natalitetom - samo nebo je granica.
https://twitter.com/DeborahNuit/status/ ... 1405933568
Divne rijeci gospodina Farasa!
Kurdi su prirodni saveznici Amerike i zapada. Jedini narod na BI koji je istinski sekularan. U buducnosti ce biti kljucni saveznik zapada na BI. Narod od 35 miliona stanovnika, sa izuzetnim natalitetom - samo nebo je granica.
Pripadnica KDPI (Demokratska partija iranskog Kurdistana) zahvaljuje Trampu zato sto je IRGC nazvao teroristickom organizacijom!#Canada to send sniper rifles, anti-tank weapons, mortars to #Kurdistan Region #Peshmerga forces soon.
- rajv0sa
#14171 Re: Irak
Serem se na pripadnicu, govno američko lahko joj je srat iz Salt Lejk Sitija. Ako mi ima većih debila od ovvih vonabi boraca za ljudska prava, koji kurac ona veze ima sa Kurdima. Kakva glupača, zna šta je isil uradio kurdima i kolko su najebali od istih, a onda to izjednači sa IRGC.
- General War
#14172 Re: Irak
Jbg, bio sam na odmoru, pa ti poslao PP. da vidim kako da ta preuzmes posiljku..ali iz nekog razloga nisi dobio, kad sam pogledao...Kikibombona wrote:Valid Faras, savjetnik Donalda Trampa za BI!
Divne rijeci gospodina Farasa!![]()
![]()
Kurdi su prirodni saveznici Amerike i zapada. Jedini narod na BI koji je istinski sekularan. U buducnosti ce biti kljucni saveznik zapada na BI. Narod od 35 miliona stanovnika, sa izuzetnim natalitetom - samo nebo je granica.![]()
![]()
![]()
Pripadnica KDPI (Demokratska partija iranskog Kurdistana) zahvaljuje Trampu zato sto je IRGC nazvao teroristickom organizacijom!#Canada to send sniper rifles, anti-tank weapons, mortars to #Kurdistan Region #Peshmerga forces soon.![]()
Uglavnom, ceka te amblem persmergi
- Kikibombona
#14173 Re: Irak
Ponesi amblem kada budes u Zen'cu navracao, pa da nesto pojedemo i popijemo usput.General War wrote:Jbg, bio sam na odmoru, pa ti poslao PP. da vidim kako da ta preuzmes posiljku..ali iz nekog razloga nisi dobio, kad sam pogledao...
- General War
#14174 Re: Irak
Sto bi rekli kurdi; "bash"Kikibombona wrote:Ponesi amblem kada budes u Zen'cu navracao, pa da nesto pojedemo i popijemo usput.General War wrote:Jbg, bio sam na odmoru, pa ti poslao PP. da vidim kako da ta preuzmes posiljku..ali iz nekog razloga nisi dobio, kad sam pogledao...
-
sarajevoxxxx
#14175 Re: Irak
Bagdad: 5 osoba poginulo i desetine povrijeđeno nakon današnjih sukoba između vladinih snaga sigurnosti i demonstranata.