Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#14151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Neka suruju s kim hoce, nakon pakta sa SBBom ja sam ih vec prekrizio.
SDP? Prestrog si.
weredsf

#14152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:Spin plasiran kroz glasilo združene mafijaške koalicije.
Dakle, i to smo riješili.
http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=607,4
DF wrote:Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti
Daleko je ovo otišlo. Zvaničnu stranicu bivše Demokratske Fronte Bosne i Hercegovine ni ja ne bih nazvao glasilom mafijaške koalicije.
Kao što rekoh, sreća pa nije koalicija nego samo sastanak "s ciljem pronalaženja rješenja za krizu koju je prouzrokovala sadašnja vlast, i na kojem je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti".
Ne d'o bog da je koalicija, kakvih bi tek jezika bilo!?
Ja ne znam kako neko ovo moze nazvati spinom..
Zamisli tog razgovora, DF koji nije u drzavnoj vlasti i Sbih koji nema nikakav kapacitet u toj vlasti, deset dana pred izbore se sastaju da razgovaraju o drzavnoj imovini i pronalasku rjesenja za politicku krizu. :roll:
Corto Maltese

#14153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Pritom je Jerlagić morao da sluša Uncle Alberta.
Treba to poštovat.

Image
Hafis

#14154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

.
Banksy

#14155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

weredsf wrote:
Da, bolje je jednostavno reći laž.
weredsf wrote:
Pa SBB I Sbih od danas su dio koalicije sa df-om
weredsf

#14156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Banksy wrote:
weredsf wrote:
Da, bolje je jednostavno reći laž.
weredsf wrote:
Pa SBB I Sbih od danas su dio koalicije sa df-om
Ajde ti nama reci zasto su se oni susreli, evo izvoli razbiti ovaj spin???
Banksy

#14157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ajde ti nama reci zašto lažeš:

''Pa SBB I Sbih od danas su dio koalicije sa df-om''?
weredsf

#14158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Banksy wrote:Ajde ti nama reci zašto lažeš:

DF je napisao/la:
Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti
To je naravno laz, hmm...

-zasto nema Suljagica i Komsica u Avazu..
-zasto jedino u Avazu imamo izvjestaje sa skupova DF-a
-zasto DF i SBB nisu imali kandidata za nacelnika u Srebreniku
-zasto Radoncic i Komsic pricaju jednu te istu pricu
-zasto Suljagic i Komsic ne spominju Radoncica i SBB na svojim skupovima
-zasto Komsic kaze da je Radoncic posten i da ga nema u kriminalu ( podignuta optuznica za organizovani kriminal )
-zasto Radoncic na svojim skupovima koristi video u kojem to Zeljko govori za njega
-zasto se Komsic sastaje sa jerlagicem deset dana pred izbore...

Sve same lazi

Djabe je coravu namigivati zar ne...

P.S.
Ozbiljno zasto su se oni danas sastali???
Corto Maltese

#14159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Meni je sasvim logičan i očekivan ovaj rasplet u kojem SBiH nestaje na način da joj članstvo prelazi u SDA a rukovodstvo u DF.
starisalko

#14160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Corto Maltese wrote:Meni je sasvim logičan i očekivan ovaj rasplet u kojem SBiH nestaje na način da joj članstvo prelazi u SDA a rukovodstvo u DF.
Prije ce bit da je kontra.U sda presli Ferid Ojtagic bivsi potpretsjednik glavnog odbora.Sunita Djozic pretsjednica asocijacije mladihi i neki Veiz Sabic navodno neki komandant.Zajednicko za sve troje da se nisu uspjeli ugurat ni na jednu listu.Jadnici se nadaju da ce ih sda uhljebiti,a ne znaju da ce posluziti ko tariguz
madner

#14161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Drago mi je da ovaj SDAovac prvo prizna da mu je stranka kurton, a onda da se pred izbore ne prica o bitnim politickim stavovima.
Kada imate ovakve agitatore za, nisu vam potrebni protivnici. :D
Alfons Kauders

#14162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:Meni je sasvim logičan i očekivan ovaj rasplet u kojem SBiH nestaje na način da joj članstvo prelazi u SDA a rukovodstvo u DF.
Touche
HM 2011

#14163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
Touche

Ma SDP je u ekspanziji - Ibro Berilo je dokaz toga.... :lol:
JedanMova

#14164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Kada bih napisao sta mi prvo padne na pamet nakon sto procitam komentare (aka bljuvotine) pojedinaca, sam bih sebi spucao dozivotni ban...

Elem, u izostanku gore navedenog, odoh se stiditi umjesto njih...
Maystor

#14165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

starisalko wrote:
Prije ce bit da je kontra.U sda presli Ferid Ojtagic bivsi potpretsjednik glavnog odbora.Sunita Djozic pretsjednica asocijacije mladihi i neki Veiz Sabic navodno neki komandant.Zajednicko za sve troje da se nisu uspjeli ugurat ni na jednu listu.Jadnici se nadaju da ce ih sda uhljebiti,a ne znaju da ce posluziti ko tariguz
Zove se Ferid Otajagić, a inače si u pravu. Imao sam (ne)priliku da ga lično upoznam, Otajagić je jedan od najvećih kretena u istoriji SzBiH. Ja sam sretan što je prešao u SDA, tamo mu je i mjesto.

Ne znam da li će ova nova SzBiH preživjeti, ali mora im se priznati da su rastjerali ogromnu većinu šljama, i da im je na listama 95% novih ljudi.
Maystor

#14166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

weredsf wrote:
Banksy wrote:Ajde ti nama reci zašto lažeš:

DF je napisao/la:
Danas je održan sastanak delegacija Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za Bosnu i Hercegovinu s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast. Na sastanku je postignut visok nivo saglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dese promjene uz obavezu hitne uspostave vlasti
To je naravno laz, hmm...

-zasto nema Suljagica i Komsica u Avazu..
-zasto jedino u Avazu imamo izvjestaje sa skupova DF-a
-zasto DF i SBB nisu imali kandidata za nacelnika u Srebreniku
-zasto Radoncic i Komsic pricaju jednu te istu pricu
-zasto Suljagic i Komsic ne spominju Radoncica i SBB na svojim skupovima
-zasto Komsic kaze da je Radoncic posten i da ga nema u kriminalu ( podignuta optuznica za organizovani kriminal )
-zasto Radoncic na svojim skupovima koristi video u kojem to Zeljko govori za njega
-zasto se Komsic sastaje sa jerlagicem deset dana pred izbore...

Sve same lazi

Djabe je coravu namigivati zar ne...

P.S.
Ozbiljno zasto su se oni danas sastali???
Ho ho ho, kakva logika :D
E baš si "dokazao" da su u koaliciji :lol:

Banksy, kakvo ti je to pitanje? Pitaš aktivistu SDA zašto laže ??? Pa to mu je posao.
Maystor

#14167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

HM 2011 wrote: http://sda.ba/home/izjava-mr-ramiz-salk ... ke-srpske/

Ovaj čovjek je kandidat za Predsjednika/potpredsjednika u RS-u, a Željka Cvijanović je na nivou BiH ?

16-sep-2014
Obraćanje Ramiza Salkića, kandidata Koalicije Domovina za Predsjednika/Potpredsjednika Republike Srpske

Predstavljanje kandidata Koalicije Domovina (4)
Bošnjaci i Hrvati iz Republike Srpske na Općim izborima u Bosni i Hercegovini 12. oktobra 2014. godine, moći će glasati za entitetski i državni nivo vlasti. Za nivo Narodne Skupštine RS i Predsjednika RS, sedam probosanski orijentiranih stranaka, u kojima su Bošnjaci i Hrvati, odlučilo je da nastupi jedinstveno u okviru Koalicije Domovina, cijeneći da na ovaj način mogu ostvariti više prava i mogućnosti nakon izbora.

Stranke Koalicije Domovina nastupaju zajednički i na državnom nivou, ali ne pod ovim imenom, već su za poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, kadrovi iz svih stranaka Koalicije Domovina, kandidovani na listi SDA. Stranka demokratske akcije već godinama ukazuje na potrebu i važnost jedinstvenoga nastupa na izborima. Stoga, izražavamo zadovoljstvo formiranjem Koalicije Domovina, koja je zapravo odgovor na dugogodišnje rasipanje glasova na stranke i kandidate koji ne mogu preći izborni prag. Tako smo gubili poslanička mjesta, a sa njime i uticaj u Skupštini.

Zašto je neophodna Domovina? Bošnjaci i Hrvati nisu zastupljeni u institucijama RS u skladu sa popisom iz 1991. niti u skladu sa trenutnim stanjem na terenu. Nema ih u javnim preduzećima, u školama, nedovoljno ih je u policiji itd. Kao povratnici Bošnjaci i Hrvati nemaju prava i tretirani su kao građani drugoga reda. U školama se ne dopušta pohađanje nastave na bosanskom i hrvatskom jeziku.

Povratnici nisu ravnopravni prilikom konkursa za posao. Vlada RS ne želi investirati u onovu infrastrukture i stambenog fonda povratnika. Kulturne institucije Bošnjaka i Hrvata su osuđene na odumiranje, a bilo koji oblik organizovanja nailazi na ignoranciju. Svjesni činjenice da smo žrtve diskriminacije jednonacionalnog režima odlučili smo da zajednički nastupimo, da izrazimo svoje nezadovoljstvo i protest zbog diskriminacije, ugrožavanja osnovnih ljudskih prava i da demokratskim putem izborimo svoja prava.

Moramo podsjetiti da su Bošnjaci i Hrvati silom iseljeni sa područja koje danas pripada bh entitetu Republika Srpska. Očekujemo da vlasti ovoga entiteta, provodeći Dejtonski mirovni sporazum, podrže povratak Bošnjaka i Hrvata, ali ne samo deklarativno, već da povratnike tretiraju kao ravnopravne građane i investiraju u obnovu i rekonstrukciju, otvaranje radnih mjesta i izgradnju infrastrukture.

Uvjereni smo da ćemo sa više poslanika u Narodnoj Skupštini RS imati mogućnost da se izborimo za svoja prava, pri tome ne uskraćujući prava drugima. Koalicija Domovina poziva građane koji imaju pravo glasati za kandidate iz RS, da 12. oktobra izađu na Izbore i daju povjerenje Koaliciji Domovina. Glas za ovu koaliciju je glas za Domovinu Bosnu i Hercegovinu!
Prije nekoliko sedmica su me združenim snagama napadali SDP klonovi sa Keminog memoranduma (cadburry) i SDA forumski delegat koji je donedavno tvrdio da sa SDA nema ništa (weredsf), jer sam pozitivno govorio o koaliciji Domovina. Ukratko, tvrdili su da to ne postoji, da svaka stranka ima svoje liste i da ne nabrajam dalje. Ramiz Salkić ih demantuje.
iPod

#14168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by iPod »

HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Touche

Ma SDP je u ekspanziji - Ibro Berilo je dokaz toga.... :lol:
Ja sam se šalio, a izgleda ti bukvalac pa me poslušao i salio stravu :) Prvi tvoj normalan post u zadnjih 15 dana.
Marko Zarko

#14169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Drago mi je vidjeti da je ovo i dalje najaktivnija tema, a već vidim da se ne govori o krahu DFa, već ga se kritizira iz pozicije pobjednika izbora i s kim će u koaliciji, pojedinci su se prespinovali :-D
Maystor

#14170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Marko Zarko wrote:Drago mi je vidjeti da je ovo i dalje najaktivnija tema, a već vidim da se ne govori o krahu DFa, već ga se kritizira iz pozicije pobjednika izbora i s kim će u koaliciji, pojedinci su se prespinovali :-D
Paranoja ih uhvatila što se Željko sreo sa Amerom :D
biske

#14171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Marko Zarko wrote:Drago mi je vidjeti da je ovo i dalje najaktivnija tema, a već vidim da se ne govori o krahu DFa, već ga se kritizira iz pozicije pobjednika izbora i s kim će u koaliciji, pojedinci su se prespinovali :-D
ih, a đe si bio kad je bilo najteže? :mrgreen:
biske

#14172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Maystor wrote:
Paranoja ih uhvatila što se Željko sreo sa Amerom :D
kooptiranje sbih za ezdea je bila već završena priča, ali su se malo preračunali. dobili su otprilike isto što i čović iz devedesetke - znači ništa.
Objektivitet

#14173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Image

Zanimljiva slika sa DF skupa iz Livna. Jesam li poso il' sam doso :D
Marko Zarko

#14174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Ako ovo nije neka montaža, onda mi je drago vidjeti da se u našoj politici događa ovo. Iako su politički protivnici mogu saslušati jedni druge, nije li to ono čemu se cijelo vrijeme nadamo. A ne ko na svim idiotskim predizbornim skupovima iste njuške non stop. Na tim skupovima koji nikome nisu zabranjeni bi trebali dolaziti čuti šta drugi pričaju i "oni drugi", a ne bezrezevno klicati svojim kvazi idolima. Svaka čast Damire.
Dr. Kuca

#14175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Pobjedi vas babin na vasem terenu(internet)? :?
Post Reply