IRAN
- Reisova
#14126 Re: IRAN
Ovoliko postova za zemlju koja je hiljadama kilometara daleko od nas..wtf?!!!!..idite ljudi guzite nesto...
- salik79
#14127 Re: IRAN
Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju 
- sunceKOtepsija
#14128 Re: IRAN
sirijski revolucionari, porijeklom sa kavkaza, okupljeni u formaciji Ajnadul kavaz osvrnuli su se na nedavne i aktuelne dogadaje u Iranu. Kako su istakli-dogadaji su Allahova kazna neprijateljima islama i muslimana ie. shijama, te su uputili dovu Svemogucem da dode do jos vecih nereda i nemira u sijskoj tvorevini kako bi na kraju doslo do poraza i povlacenja sijskih hordi koje danas napadaju na bastione slobode u Idlibu i dijelovima provincije Hama-mjesta gdje su se muslimani sklonili i nasli utociste bjezeci od rusko-sijskih-alevijskih hordi...

- salik79
#14129 Re: IRAN
Ta zemlja, netom izasla bila iz krvave 8-godisnje nametnute (proxy) agresije, pod najgorim sankcijama, i opet nasla nacina da izdvoji ogromna sredstva da bi pomogla ovog jadu ovdje, hiljadama kilometara daleko od njih, koji bi samo use, nase i podase...Reisova wrote:Ovoliko postova za zemlju koja je hiljadama kilometara daleko od nas..wtf?!!!!..idite ljudi guzite nesto...
I opet, dobro je rahmetli general Delic rekao: "Nicim to zasluzili nismo.".
-
sarajevoxxxx
#14130 Re: IRAN
Pamtiti ovo Iranu i Hezbollahu, nikada ne zaboraviti. Kakav crni Izrael, cijeli muslimanski svijet trenutno navija za Izrael, i to su više za Izrael od samih Izraelaca.moke_31 wrote:Ovaj što spali Qur'an bi mogao na vješalima završiti![]()
![]()
![]()
https://twitter.com/ArminNavabi/status/ ... 0781948928
Ide se iz krajnosti u krajnost. S jedne strane, volio bih da iranski narod kazni mule i njihovu pogubnu sektašku politiku, podržavanje zlikovca i diktatora Asada, potpirivanje sukoba u Jemenu gdje ljudi bezvezu ginu zbog njihovih nezaježljivih regionalnih aspiracija preko leđa sirotinje i nadjebavanja sa Saudima, raspirivanje sektaštva u Iraku i njegovog čišćenja od sunita, (uz, paradoskalno, prešutnu saglasnost SAD-a, njihovog arhitepskog neprijatelja, koji im je bukvalno dozvolio da rade šta hoće pod izgovorm borbe protiv terorizma i ISIL-a), a s druge strane Iranci ne bi trebali da ukaljaju časnu islamsku revoluciju i promijene svoj donos prema zapadu za 180 stepeni, od inherentne mržnje do ponovno nekog vazalnog odnosa prema zapadu, tj. da sačuvaju nezavisnost.
Treba samo skloniti sistem mula i uvesti više demokraktije u druge institucije sistema, a ostalo sve može ostati, šrijatski propisi i sl. koji su najmanji problem i prilično su "omekšani" zadnjih decenija.
Odavno govorim da je oblik vladavine koji propagiraju Muslimanska braća najbolji spoj demokratije i vjere za BI i dobro bi bilo da iranska demokratija evoluira u tom pravcu.
Već sam, čini mi se na temi o Siriji negdje napomenuo da će SAD i Izrael dodatno iscrpiti Iran i iransku ekonomiju svjesno dopuštajući Iranu da aktivno učestvuje u ratovima u Siriji i Iraku i plus finansira rat u Jemenu trošeći za tu zemlju enormna finansijska sredstva. Sve to je dodatno doprinjelo lošoj socio-ekonomskoj situaciji zemlje već dobrano iscrpljenoj dugogodišnjim sankcijama zapada.
Boli mule neka stvar što Iranci nemaju šta jesti, samo širi šiizam i nazor glumi regionalnu silu. Pobjednik svih ovih sukoba i previranja na BI je u svakom slučaju samo Izrahel, svi ostali definitivno gube.
Rat u Siriji je do kraja pokazao licemjernoost muslimanske elite (iako se to vrlo dobro znalo i ranije) koja ide na stub srama. Kakvi radikali, kakav ekstremizam, muslimanski svijet neka mijenja elitu vjersku i političku. U poređenju sa muslimanskom ellitom, radikali od iranskih mula do Isila su mala maca, odnosno oni su samo njihova djeca, koju su odgojili da budu takvi kakvi jesu.Trenutno zlo u muslimanskom svijetu najmanje 90 % za njega snosi odgovornost tzv. muslimanska elita.
Ali najbolje je kada se izbaci plan o ''Velikom Izraelu''
Samo osnovna pristojnost, minimum kulture i odgoja, vjera, tj ljubomora prema islamu kojeg poznaju iz knjiga ne ovome kojeg živi muslimanska elita, sprečava stotine hiljada muslimana da izađu na ulice i da se javno odreknu tzv muslimanske elite da dignu ruke u zrak i požele najveći mogući ''veliki Izrael'' koji se može napraviti na Bliskom istoku.
Kakvi su muslimani u mitu i korupciji kakav je Izrael? Kakvi su muslimani u pristupu prema znanju, učenju, i koliko ulažu u isto a kakav je Izrael? Kakvi su muslimani u poštovanju ljudskih prava i sloboda a kako je to u Izraelu? U svemu zadnji, a bore se protiv Izraela
-
zrakomlat
#14131 Re: IRAN
sarajevoxxxx wrote: Pamtiti ovo Iranu i Hezbollahu, nikada ne zaboraviti. Kakav crni Izrael, cijeli muslimanski svijet trenutno navija za Izrael, i to su više za Izrael od samih Izraelaca.
Rat u Siriji je do kraja pokazao licemjernoost muslimanske elite (iako se to vrlo dobro znalo i ranije) koja ide na stub srama. Kakvi radikali, kakav ekstremizam, muslimanski svijet neka mijenja elitu vjersku i političku. U poređenju sa muslimanskom ellitom, radikali od iranskih mula do Isila su mala maca, odnosno oni su samo njihova djeca, koju su odgojili da budu takvi kakvi jesu.Trenutno zlo u muslimanskom svijetu najmanje 90 % za njega snosi odgovornost tzv. muslimanska elita.
Ali najbolje je kada se izbaci plan o ''Velikom Izraelu''a trenutno stanje u Siriji i Iraku da muslimanima se one karte o ''Velikom Izraelu'' čine kao san i nešto što je raj na zemlji u poređenju sa onim šta im muslimanska elita servira.
Samo osnovna pristojnost, minimum kulture i odgoja, vjera, tj ljubomora prema islamu kojeg poznaju iz knjiga ne ovome kojeg živi muslimanska elita, sprečava stotine hiljada muslimana da izađu na ulice i da se javno odreknu tzv muslimanske elite da dignu ruke u zrak i požele najveći mogući ''veliki Izrael'' koji se može napraviti na Bliskom istoku.
Kakvi su muslimani u mitu i korupciji kakav je Izrael? Kakvi su muslimani u pristupu prema znanju, učenju, i koliko ulažu u isto a kakav je Izrael? Kakvi su muslimani u poštovanju ljudskih prava i sloboda a kako je to u Izraelu? U svemu zadnji, a bore se protiv Izraela
Last edited by zrakomlat on 11/01/2018 00:23, edited 2 times in total.
- славянин
#14132 Re: IRAN
Dokle ide ovo ludilozrakomlat wrote:sarajevoxxxx wrote: Pamtiti ovo Iranu i Hezbollahu, nikada ne zaboraviti. Kakav crni Izrael, cijeli muslimanski svijet trenutno navija za Izrael, i to su više za Izrael od samih Izraelaca.
Ali najbolje je kada se izbaci plan o ''Velikom Izraelu''a trenutno stanje u Siriji i Iraku da muslimanima se one karte o ''Velikom Izraelu'' čine kao san i nešto što je raj na zemlji u poređenju sa onim šta im muslimanska elita servira.
-
zrakomlat
#14133 Re: IRAN
Ovoliko teksta a ništa napisao nije. Al makar smo dobili još jednu konstrukciju u vidu muslimanskog izraela, a nakon saudijskog hezbolaha i iranskog isila. Dobro je, dobro je.
-
sarajevoxxxx
#14134 Re: IRAN
zrakomlat wrote:Ovoliko teksta a ništa napisao nije. Al makar smo dobili još jednu konstrukciju u vidu muslimanskog izraela, a nakon saudijskog hezbolaha i iranskog isila. Dobro je, dobro je.
Čovjeka čine njegova djela ne ime niti samo koje je vjere. Muslimani su opsjednuti terminima, formom, a ne zanima ih ili preziru suštinu. Smatraju ili misle "bitno je da je naš pa makar bio ubica" a i Izrael im je neprijatelj iako im u mnogo čemu može biti uzor.
Last edited by sarajevoxxxx on 11/01/2018 00:43, edited 2 times in total.
- славянин
#14135 Re: IRAN
Wow pa sta bi, kakav je ovo zaokret... post prije izvalis glupost pa onda napises nesto ovako... sta se desava sarajevoxxx (ili koliko vas xxx ima )sarajevoxxxx wrote:zrakomlat wrote:Ovoliko teksta a ništa napisao nije. Al makar smo dobili još jednu konstrukciju u vidu muslimanskog izraela, a nakon saudijskog hezbolaha i iranskog isila. Dobro je, dobro je.![]()
Čovjeka čine njegova djela ne ime niti samo koje je vjere. Muslimani su opsjednuti terminima, formom, a ne zanima ih ili preziru suštinu. Bitno je da je naš pa makar bio ubica, i Izrael je neprijatelj iako im u mnogo ćemu može biti uzor.
-
zrakomlat
#14137 Re: IRAN
sarajevoxxxx wrote:zrakomlat wrote:Ovoliko teksta a ništa napisao nije. Al makar smo dobili još jednu konstrukciju u vidu muslimanskog izraela, a nakon saudijskog hezbolaha i iranskog isila. Dobro je, dobro je.![]()
Čovjeka čine njegova djela ne ime niti samo koje je vjere. Muslimani su opsjednuti terminima, formom, a ne zanima ih ili preziru suštinu. Smatraju ili misle "bitno je da je naš pa makar bio ubica" a i Izrael im je neprijatelj iako im u mnogo čemu može biti uzor.
- jeza u ledja
#14138 Re: IRAN
Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela
-
ultrajvosa 1987
#14139 Re: IRAN
Sta hos ba ti, pa 14:10.... za muslimanezrakomlat wrote:sarajevoxxxx wrote: Pamtiti ovo Iranu i Hezbollahu, nikada ne zaboraviti. Kakav crni Izrael, cijeli muslimanski svijet trenutno navija za Izrael, i to su više za Izrael od samih Izraelaca.
- salik79
#14140 Re: IRAN
Tvoja, ili Orianina?jeza u ledja wrote:Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela
-
Akibh
#14141 Re: IRAN
Jedna od najopasnijih osoba u Sarajevu (ako uopste zivi u Sarajevu), u sprezi sa iranskom ambasadom i obavjestajnim sluzbama Irana (vjerovatno MIOS). Ja pokusavam izbjegavati ove teme, covjeka fakat bude strahjeza u ledja wrote:Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela
- salik79
#14142 Re: IRAN
Hoces li da se nadjemo u Sarajevu? Naravno, ako si ti tu.Akibh wrote:Jedna od najopasnijih osoba u Sarajevu (ako uopste zivi u Sarajevu), u sprezi sa iranskom ambasadom i obavjestajnim sluzbama Irana (vjerovatno MIOS). Ja pokusavam izbjegavati ove teme, covjeka fakat bude strahjeza u ledja wrote:Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela
Ti mislis da ako je tebe kupio Saud za sitnu lovu da rovaris protiv drzave i njenog naroda, da i svako drugi to radi? Ja, hvala Bogu, imam zlatan posao i bez kojekakvih ambasada, kulturnih centara i paradzemata, pardon udruzenja gradjana.
-
Akibh
#14143 Re: IRAN
Upravo je u ovome fazon. Kupljen od Sauda?salik79 wrote:
Ti mislis da ako je tebe kupio Saud za sitnu lovu da rovaris protiv drzave i njenog naroda, da i svako drugi to radi? Ja, hvala Bogu, imam zlatan posao i bez kojekakvih ambasada, kulturnih centara i paradzemata, pardon udruzenja gradjana.
Nadji mi jedan jedini post u kojem sam ja pohvalio Saudiju ili njenu politiku ili njene akcije, drzavnike, bilo sta.
Sa druge strane, imas 10000 postova u kojima Iran dizes u nebesa, nekakve vjerske autoritete, rezim, Mule, opravdavas ubistva
Ko je isprani mozak, ko nije?
Je li ti ljude dijelis na one koji su kupljeni od Sauda, od Irana, od Izraela? Ima li jos neko pored njih? Ovi kupljeni od guštera?
- salik79
#14144 Re: IRAN
Ti si prvi poceo. A da imas vehabijsku spiku, to se svako najbolje moze uvjeriti preko tvojih upisa na temi o Siriji. " Revolucionai", njihove ideje i to....Akibh wrote:Upravo je u ovome fazon. Kupljen od Sauda?salik79 wrote:
Ti mislis da ako je tebe kupio Saud za sitnu lovu da rovaris protiv drzave i njenog naroda, da i svako drugi to radi? Ja, hvala Bogu, imam zlatan posao i bez kojekakvih ambasada, kulturnih centara i paradzemata, pardon udruzenja gradjana.![]()
Nadji mi jedan jedini post u kojem sam ja pohvalio Saudiju ili njenu politiku ili njene akcije, drzavnike, bilo sta.
Sa druge strane, imas 10000 postova u kojima Iran dizes u nebesa, nekakve vjerske autoritete, rezim, Mule, opravdavas ubistva
Ko je isprani mozak, ko nije?
Je li ti ljude dijelis na one koji su kupljeni od Sauda, od Irana, od Izraela? Ima li jos neko pored njih? Ovi kupljeni od guštera?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14145 Re: IRAN
ако ниси за иран(најбоље је да си шија форензичар аматер) онда си вехабија, саудијац, циониста, терориста, канибал
-
muzicar_iz_parka
#14146 Re: IRAN
Dokle stigla demokratska revolucija?
-
aratet
#14147 Re: IRAN
Od 79-te pocela ici u suprotnom smjeru.
-
handžar88
#14148 Re: IRAN
Komedija.. cuj Mojsije izvajan od strane Mikelandjelajeza u ledja wrote:Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangela
- pirpa
#14149 Re: IRAN
Po ovom BBC dokumentarcu ne bi se reklo da Iran ide u suprotnom smjeru ..aratet wrote:Od 79-te pocela ici u suprotnom smjeru.
- Edin H.
#14150 Re: IRAN
Meni je vala slatkica Homeinihandžar88 wrote:Komedija.. cuj Mojsije izvajan od strane Mikelandjelajeza u ledja wrote:Kakva ispranost mozga.salik79 wrote: Samo mi nije jasno kako mu se i Imam Homeini uklapa u fizicki i karakterno ruzne osobe!? Covjek za kojeg je cak i Oriana Fallaci rekla da je, pored toga sto je inteligentan, najljepsi starac kojeg je ikada srela u zivotu. On je za nju predstavljao utjelovljenje "Mojsija" izvajanog od strane Michelangelane znas ko je veca budala ta sto to prica il ovaj sto to s ponosom ponavlja